Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Ismét győzött a Kecskemét

A második félidőben állva hagyta a KTE a DEAC-ot.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - DEAC 87-69 (23-26, 17-18, 24-9, 23-16)

Bajnokság, 3. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Jv,: Goda László, Nyilas István, Kovács Nimród János (Farkas János)

Kecskemét: Townes 26/9, Wittmann 4, Ivkovic 2, Dramicanin 8/6, Karahodzsics 6. Cserék: Boriszov 14/6, Kucsera 8/6, Klobucar 10/3, Kiss 5.

DEAC: Scott 12, Gumbs 17/9, Drenovac 18/3, Gáspár 8/3, Tóth 4. Csere: Taylor 2, Polyák 8/6, Neuwirth B -, Balázsi -, Hőgye -.

Townes szerezte a mérkőzés első kosarát, Tóth tette fel a táblára elsőként a debrecenieket, majd Townes talált be ismét (4-2). Ivkovics kosarával négy pontra lépett el a KTE, Drenovac és Gumbs hármasával fordított a DEAC (6-8). Ismét Tóth volt eredményes, Kiss kosara vetett véget a rossz hazai sorozatnak, Drenovac azonban vissza állította a négy pontos különbséget (8-12). Gáspár hármasára Wittmann reagált, majd a kecskeméti játékos büntetőből is eredményes volt, Scott egy duplával viszont újra levegőhöz juttatta a vendégeket (12-17). Kiss kettőből csak egy dobást értékesített a vonalról, majd Boriszov és Drenovac is közép távolról süllyesztett el egy kísérletet (15-19). Boriszov két hibátlan büntetővel jelentkezett, Drenovac gyors öt ponttal válaszolt (17-24). Klobucar közeli dobásával próbálta vissza hozni csapatát, Polyák ideiglenesen visszaállította a differenciát, ám ismért Klobucar másodpercei következtek (21-26). 23-26

Townes közeliével egy pontra zárkózott a Kecskemét, Gumbs nagyszerű megoldással reagált (25-28). Scott ziccerrel ötre nőtt a különbség, Gumbs kinti találata után pedig érkezett is a hazai időkérés (25-33). Gumbst nem zavarta meg a szünet és megint egy jó kinti dobással jelentkezett, ezzel először 10 fölé emelve a két csapat közti differenciát, Polyák hármasával pedig tovább nyílt az olló (25-39). Klobucar vállalta magára ismét a pontszerzés felelősségét, Drenovac ziccerével megint 14 pontra nőtt a vendég fór (27-41). Hosszú idő után megint sikerrel járt Townes a festékből, rögtön egy 2+1-es akcióval, Karahodzsics pedig közép távolival szerezte meg első pontjait (32-41). Boriszov hibátlanul célzott a vonalról ismét,  és mivel ez Kissnek is sikerült 9-0-ás futásba került a KTE (36-41). Townes zsákolása után végül jött is a DEAC időkérése (38-41). A 11-0-ás rohanást végül Polyák triplája állította meg (38-44). 40-44

Karahodzicsé volt a második félidő első sikeres próbálkozása, majd a második is, amivel hosszú idő után kiegyenlített a KTE. Kucsera triplájával az első negyed óta először át is vették a vezetést a házigazdák, Gáspár 2+1-el, azonban azonnal egyenlített (47-47). Gumbs büntetőivel újra a DEAC került lépéselőnybe, Drenovac kettesével pedig egy labdán kívülire hízott a differencia (47-51). A Kecskemét természetesen nem hagyta magát, Townes hármasával és Kucsera duplájával magához ragadta az előnyt a gárda (52-51). Dramicanin kosara után négy pontra húzott el a KTE, érkezett is Dedek mestertől az időkérés (55-51). Dramicanin megint megzörgette a halót, ráadásul távolról és mivel Klobucar, a mérkőzésen először vezetett a Kecskemét kétszámjegyű különbséggel (61-51). Kucsera em akart kimaradni a hazai triplarohamból, a negyed Gáspár kosarával zárult. 64-53

Townes hármasával indult a záró negyed, majd az irányító a festékből is betalált (69-53). Scott kezdte meg a pontgyártást a cívis városiaknak, Dramicanin folytatta a hazai jó sorozatot kintről (72-55). Gumbs igyekezett közelebb hozni a DEAC-ot, két támadás alatt gyors négy ponttal vetette észre magát (72-59). Boriszov elképesztő triplával törte össze a debreceni reményeket, David Dedek ismét időt kért (75-59). Ekkor a félidőt épp 35-15-re nyerte a Kecskemét, teljesen állva hagyva a második félidőben a vendégeket. Scott betörési kísérletét jutalmazta két pont, majd Taylor és ismét Scott lopta két-két ponttal közelebb a Debrecent (75-65). Azonban, ahogy a szünet után megszokhattuk megint jött egy kecskeméti tripla, most újra Boriszovtól, igaz Scott továbbra is tarthatatlan volt (78-67). Az utolsó két percre Townes büntetőivel fordultak a csapatok, Drenovac vette fel vele a kesztyűt a büntetőpárbajban (80-69). Towens triplája végleg lezárta a kérdéseket, a Kecskemét sorozatban harmadszor is győzött. 87-69

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
GézukaArtur DokiredmillerThomas650413Sajka Recent comment authors
Gézuka
Olvasó

Aki nyugdíjasozta Boriszovot (nem tudom már melyik nagytudású volt) annak ugye írtam hogy majd szépen ….. fogja a csapatokat kispadról. Igazam lett? Igen. 3 meccs, 12 pontos átlag 20 perc alatt 37 évesen. Mindezt 45% középtávoli, 36% távoli, 89% büntetőzéssel. Érik egy újabb Ciric?

Artur Doki
Olvasó

Becsky idén is eredményesen ga(rá)zdálkodik…??

redmiller
Olvasó

Egyszerűen kurva jók vagyunk! Vezetjük a bajnokságot jobb pontaránnyal! 😀

Na, ennyit a viccről! Tényleg jól kezdtük a szezont. Még mindig döcög a játék, de hozzuk az ereményeket! Igazi csapatmunka volt Townes kiemelkedő pontjai ellenére! A realistás azonban nem ez! Kb. a tavalyi szép álom folytatása ez a kezdés, viszont még van 23 forduló az alapszakaszból és a neheze most kezdődik….

Sajka
Olvasó

Mócsánnal mi van? Megint sérült?

Ktopi
Olvasó

Borzasztó érdekes meccs volt. Iszonyatos erővel támadott le a Debrecen, minden emberünket nyomás alatt tartották, ráadásul folyamatosan jöttek a padról a fiatalok, akik igyekezték fárasztani az idősebb játékosainkat. Tökéletesen ült a dolog 41-27-ig. Ekkor a DEAC-nak 7 bedobott triplája volt, nekünk 1/12. Hogy ekkor pontosan mi történt, azt szerintem rajtam kívül Dedek mester sem tudja pontosan. A DEAC itt ledobta a horgonyt és a hátralévő részt 60-28-ra vesztette el, miközben már nem dobott több triplát, mi vizsont tizet! Kucsera remek teljesítménye mellett Klobucarról kell beszélni. Félelmetes mekkora munkát végez ez a fickó. 10 dobott pontra van 30-as indexe. Irányít, ontja… Olvass tovább »

Thomas650413
Olvasó

Tegyük azt is hozzá, hogy Townes, /aki állítólag egyest, azaz irányítót játszik/ 27 perc 52 mp-nél adta az első értékelhető /amiből pont is lett/ asszisztját! Amikor Jakának már 7 asszisztja volt!

Vadkakas
Olvasó

Grat a Kecsónak!
Úgy tűnik félidőben megártott a kecskeméti barack a fiúknak.?

Ismét úgy tűnik, hogy messze vagyunk a felső háztól.

Továbbra is hajrá DEAC!

andrás
Olvasó

Tóth Ádámot sikerült négyszer dobóhelyzetbe hozni közelről..
Remek.
Megyünk az alsóházért a Honvéddal, Oseval, Nyíreggyel ???

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés