Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Már a 9. fordulót rendezték a másodosztályban: ismét egy dobás döntött a TF meccsén

Kezd ellépni a mezőnytől az első négy helyezett.:

:

A második vonal 9. fordulójában zsinórban negyedjére gyűjtötte be a két pontot a PVSK-Vasas-BKG-MAFC négyes minden tagja.

Erődemonstrációt tartott a Vasút a MEAFC ellen, továbbra is száz dobott ont felett átlagolva őrzik hibátlan mérlegüket a baranyaiak. Pontszegény mérkőzésen, Nagy Botond vezérletével győztek Salgótarjánban a Kosok, akik ezzel továbbra is 100%-osak idegenben. Közel két hónap és hét bajnoki után tudott ismét nyerni a Piros-csoportban a Budafok, a Moravcsik vezette XXII. kerületiek a második félidőben kerekedtek a Kaszások fölé. A Nyíregyháza ellen sem hibázott, tapad a dobogósokra a MAFC, míg a Kék Cápák immár egyedüli csapatként továbbra is csupán egy győzelemmel állnak. A MAFC után egy másik fővárosi riválisát, a Vasast is egylabdás végjátékra kényszerítette a TF-Budapest, viszont ezúttal is a Beák-legénység húzta a rövidebbet: amíg Medve bedobta a triplakísérletét az utolsó percben, a túloldalon a korábban már kilenc hármast beszóró Karosi elhibázta a magáét az ellentámadásból, sikerrel debütált piros-kék mezben a szezont még a CKE-nél kezdő Olasz Ádám. A két vasárnapi találkozón egyaránt egy kíváló egyéni teljesítmény ellenére maradt alul a vendégcsapat: Jászberényben hiába jutott 48 VAl-ig Juhos, a borzalmas harmadik negyed megpecsételte a Megyeri Tigrisek sorsát, míg Cegléden Ságodi kiváló dobóformája ellenére jobban bírta a záró felvonást a hazai gárda, így már hat meccs óta nyeretlenek a debreceni fiatalok a bajnokságban.

A forduló csapata: Moravcsik Áron (Budafok, 36 VAL, 1. alkalommal került be)/Nagy Botond (BKG, 36 VAL, 6.) – Ságodi Róbert (DEAC, 39 VAL, 2.) – Kucsora Csaba (JKSE, 30 VAL, 3.) – Juhos Levente (Fót, 48 VAL, 1.) – Sioeli Vaiangina (Nyíregyháza, 34 VAL, 1.). Hatodik ember: Velkey János (CKE, 30 VAL, 1.). Legjobb U20-as: Ságodi Róbert (3.).

Az aktuális tabella megtekinthető a hunbasket.hu-n.

NB I. B, Piros-csoport, alapszakasz, 9. forduló

Pécsi VSK-Veolia – MEAFC-Miskolc 115-74 (26-22, 30-17, 31-24, 28-11)

PVSK: Micsovics 13, Német 5, Plézer 6/6, Bíró 16/6, Mokánszki 16/6. Cs: Antóni 14/3, Ravasz 12/12, Halász 11, Frank 10/6, Molnár M. 7, Lázár 3/3, Harka 2.

MEAFC: Tóth B. 12, Kozák M. 4, Velkey G. 5/3, Ragályi 4, Czirbus 13. Cs: Sándor 8/6, Kozák B. 8, Lippai 8, Gerőcs 6/3, Pintér 6/3, Gadus -, Debreczeni -.

Szrecsko Szekulovics: Kicsit aggódtam a meccs előtt, Horti Bálint lebetegedett, ma délelőtt derült ki, hogy ma biztosan nem lép pályára. Örülök nagyon, hogy jól tudtuk ma pótolni, mindenkit dicséret illet, a fiatalok is mind éltek a kapott lehetőséggel. Sokat jelent nekem ez, hogy megmutatták, hogy a jövőben is tudok rájuk számítani, büszke vagyok rájuk! Ellenfél nagyon kemény volt, mi még agresszívebbek, sok eladott labdája volt ellenfelünknek, ezek is döntő szempontok voltak, emelett a csapatom is nagyon jól játszott. Egész csapat akarta ezt a győzelmet és külön köszönöm a szurkolóknak ismét a fantasztikus szurkolást!

Váczi Péter: Gratulálok a jobbik csapatnak, kívánom, hogy a végén nyerjék meg a bajnokságot! Jó érzés, hogy komolyan vettek bennünket, látszott, hogy készültek belőlünk. Megérdemelt győzelmet arattak. 35 percig nem értettem és 40 pont különbségnél is elmondom őszintén, hogy nem értem ezt a játékvezetői felfogást. A faultokat amiket megkaptunk az utolsó 5 percben, azokat nem kaptuk meg a mérkőzésen. Ha megkapjuk, akkor is 20-szal nyer a Pécs, csak mindenki egy kicsit jobb szájízzel ment volna haza. Azért sem értem, mert ha megkapták volna azokat a faultokat, amiket ellenfelünk ma beütött, akkor majd egy rangadón másképp kell majd védekezniük és ez nekik is jobb, ez az én véleményem, gratulálok a Pécsnek!

A mérkőzés visszanézhető a PVSK – Pécsi Vasutas Sportkör YouTube-csatornán.

Salgótarjáni KSE – BKG PRIMA Akadémia 66-78 (13-16, 15-21, 20-21, 18-20)

SKSE: Karanfilovszki 9, Vas-Teplán 5/3, Cserényi Martin -, Hargitai 13/6, Lajsz 6. Cs: Kalassai 14/12, Váits 12/3, Ormai 7, Monye M. -, Monye J. -.

BKG: Nagy Be. 4, Nagy Bo. 37/12, Büki 3, Newman 17/6, Nshimba 7. Cs: Halász 3/3, Csomós 3, Szeleczki 2, Edelényi 2, Bartos -, Szabó M. -.

Dániel Péter: Az első félidőben bemutatott, támadójátéknak csúfolt produkcióval nem érdemeltünk győzelmet. Hiába ébredtünk fel a nagyszünet után, ekkor már folyamatosan hegymenetben kellett küszködnünk, ennek megfelelően nem is tudtuk megmászni a hegyet.

Dr. Nagy Ágoston: A győzelem mellett az is célunk volt, hogy a mezőnymunkán javítsunk. Először az idény során legalább egálra hoztuk a szerzett-eladott labda arányt, de sajnos a lepattanózás mínusz tíz lett, ami kellőképpen megbosszulta magát, hiszen sokkal több labdája volt az ellenfélnek. A hazaiak jól dobták a hárompontosokat, erre készültünk is, mindenki kosarazni akar, mindenki támadni akar náluk, ezért nagyon nehéz ellenfelek. Ennek megfelelően én nagyon örülök a győzelemnek, hiszen bár van különbség győzelem-vereség arányban a két csapat között, egyáltalán nem volt biztos, hogy nyerni tudunk, ezért is sulykoltuk egész héten azt, hogy nem szabad magas lóról kezelnünk ezt a találkozót. Azt gondolom, mindenki meg fog izzadni itt, Salgótarjánban.

A mérkőzés visszanézhető a Sport Salgó Kft YouTube-csatornán.

Budafok – Óbudai Kaszások 93-72 (15-17, 17-22, 30-11, 31-22)

Budafok: Moravcsik 19/6, Dormán 18/3, Lucey 9/9, Swanson 10 (+13 lepattanó), Varga D. 13. Cs: Siklós 8/6, Tóth B. 6/6, Horváth Ár. 4/3, Piukovics 3/3, Szántó L. 2, Tursics 1.

Kaszások: Boros 24 (+10 kiharcolt fault), Varsányi -, Supola -, Balázsi S. -, Armaghani 12. Cs: Lakosa 22/9, Szabó D. 3, Horváth B. 2, Pollák -, Kolozsvári -.

Károly Máté: Gratulálok a csapatomnak, végre újra megérezhetjük, milyen nyerni, milyen nyerni hazai pályán kedvenc közönségünk előtt. Fantasztikus élmény volt! Félidőben még hátrányban voltunk, a harmadik negyedben viszont átszakadt egy mentális gát, ezt régóta vártam már, hogy bekövetkezik. Főleg védekezésben tudtunk olyan „flowba” kerülni, ami a mérkőzés további részére kihatott. Mindez befolyásolta a támadásunkat, a ritmusunkat, a külső-belső kosarainkat, és azt, hogy védekezésben stabilak voltunk. Ha ezt át tudjuk menteni a szezon további részére, és így tudunk kosárlabdázni, ilyen extázisban, akkor sokat fogunk még nyerni. Még egyszer gratulálok a csapatomnak, az Óbudai Kaszásoknak pedig sok sikert kívánok!

Takács Máté: Szeretnék gratulálni a Budafoknak, hiszen éltek a lehetőséggel, és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Az első félidőben a megbeszéltek alapján zajlott minden, igaz nem tudtunk ellépni ellenfelünktől, de így is fegyelmezett játékkal kiépítettünk egy kis előnyt. Ebben a szakaszban úgy tűnt, hogy ellenfelünknek nincs erre válasza. A második félidőben egy teljesen másik csapat jött ki az öltözőből, felrúgtuk a szabályainkat, rosszul reagáltunk a saját védekezés váltásainkra, rengeteg könnyű kosarat kaptunk, és nem tudtuk visszaszorítani az első félidő kilenc eladott labdáját sem, hiszen újra eladtunk kilenc labdát. Több, mint hatvan pontot kaptunk a második félidőben, nagyon rosszul játszottunk, kilátástalan volt a játék képe, de ebből kell felállnia csapatnak, ilyenkor kell összezárnunk. A kemény munkában hiszek, ezt mondtam a fiúk is, úgyhogy tovább kell dolgoznunk, ez egy hiba volt, egy botlás, ebből kell felállni, és tovább csinálni a dolgunkat. Készülünk keményen a következő mérkőzésre, a Budafoknak pedig sok sikert kívánok a folytatásra!

A mérkőzés visszanézhető a SPORT MÉDIA YouTube-csatornán.
Újbuda MAFC – Hübner Nyíregyháza BS 92-73 (19-21, 29-15, 25-16, 21-21)

MAFC: Polgárdy 19/6, Pintér 11/6, Misek 12/6, Bordács 13 (+20 lepattanó), Pápai 4. Cs: Katona 20/6, Kovács 7, Komma 6, Biber -.

Nyíregyháza: Bus 6, Végső 6/3, Szobi -, Völgyi 6, Vaiangina 35/12 (+10 lepattanó). Cs: Tarján 6, Glatz 5/3, Bonifert 5, Füzi 3/3, Nagy S. 1, Geiger -.

Lakits András: Gratulálok a csapatnak a magabiztos különbségű győzelemhez, úgy érzem, hogy végig kézben tartottuk és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Ennek ellenére el kell gondolkodnunk bizonyos dolgokon, rengeteg döntéshozatali problémánk van, be kell vallanom, hogy nem játszottunk jól. Húsz eladott labdánk volt, ami rengeteg, Buzás Bencét a bemelegítésnél elvesztettük, Bordács Soma is sérüléssel küzd, a fiúkban rejlő potenciált mutatja, hogy ezzel együtt is közel húsz ponttal tudtunk győzni. Menni kell tovább, jövő csütörtökön Jászberénybe utazunk, természetesen onnan is szeretnénk győztesen távozni.

Merim Mehmedovic: Tudtam, hogy nehéz meccs lesz a mai, hiszen a MAFC nagyon jó csapat. Mi még alakulóban vagyunk, edzünk és küzdünk becsülettel, de nem mindig jön ki a lépés. Jól kezdtünk, de aztán – ahogy az eddigi összes meccsünkön – összeomlott a taktikánk, amit az ellenfél kihasznált, bedobták kintről a helyzeteiket, míg mi kihagytuk azokat, és ez döntőnek bizonyult. Gratulálok a MAFC-nak és jó munkát kívánok mindkét csapatnak!

Vasas Akadémia – TF-Budapest 88-85 (23-25, 27-15, 15-22, 23-23)

Vasas: Takács 15/3, Cseh 17/3, Fekete 12/6, Pleesz Á. 2, Andrássy 4. Cs: Rosta 13/3, Farkas 8, Olasz 8, Medve 7/6, Kelemen 2.

TF: Szántó D. 8, Dancsecs 10/3, Szanyi -, Karosi 33/27, Tömösváry 13/6. Cs: Kelenföldi 14/3, Anda 7, Simon -.

Stephen Arigbabu: Gratulálok játékosaimnak a győzelemhez. Ma nagyon nehéz dolgunk volt, tőlünk független okok miatt. Gratulálok a TF együttesének, amely szerintem nagyon jól játszott. Sok sikert kívánok nekik a szezon hátralévő részében!

Beák Gábor: Gratulálok a Vasas Akadémia csapatának! Egylabdás mérkőzést játszottunk, ami úgy gondolom, hogy feltesz minket arra a polcra, ahová a csapatunk való. Sajnos az első félidő utolsó 5 percét elrontottuk. Úgy gondolom, hogy az ilyen szoros és kemény mérkőzésen, egy ilyen hiba az megbosszulta önmagát. A második félidőben próbáltunk javítani, ott tudtunk volna egy olyan előnyt szerezni, amiben tudtunk volna építkezni és akkor teljesen máshogy álltunk volna a végjátékhoz. Még egyszer gratulálok a Vasas csapatának és köszönet a Sport11-nek a meleg fogadtatásért!

Jászberényi KSE – Phoenix-MT Fót 102-86 (25-27, 28-25, 22-7, 27-27)

JKSE: Santiago 21/6, Boka-Magó 17/9, Kucsora 23/12, Meleg 16/6, Rátvay 10. Cs: Mester 6/3, Horváth N. 4, Oroszi 3/3, Német 2, Dunai -, Pilinszki -.

Fót: Kinney 19/6, Tichov 5, Richter 8/6, Markovics 12/3, Juhos 26/3 (+20 lepattanó). Cs: Varga B. 12/3, Tóth Z. 4, Kékesi -, Bálint -, Békési -, Szabó N. -.

Puskás Artúr: Óriási gratuláció jár a srácoknak. Abban a helyzetben, amiben most mi vagyunk, szerintem ez egyrészt lélekemelő, másrészt lehet, hogy sorsfordító győzelem volt. Külön köszönettel tartozom Dunai Zéténynek és Oroszi Bencének, akik betegen vállalták a szereplést. Bár számszakilag nem ők tették hozzá a legtöbbet a győzelemhez, de nagyon fontos volt, hogy a csapat rendelkezésére álltak és így tudtak segíteni. A Fót nagyon jó csapat, s négy győzelem után érkeztek hozzánk magabiztosan, kiváló játékosokkal. Ez is emeli a győzelmünk értékét ebben a nagyon szoros bajnokságban. Dolgozunk tovább, s reméljük, hogy közben a problémáink kiegyenesednek majd. Próbálunk azzal foglalkozni, amire ráhatásunk van, és bízunk a szebb jövőben.

Surmann Péter: Gratulálok mindenekelőtt a Jászberénynek, a győzelmük megérdemelt. Sajnálatos módon minket elvitt egy rossz irányba az előző pár hét eredményes játéka, amit egyelőre nem is tudok hova tenni. Védekezésünk egy kenguru csapat szintjével volt egyenlő. Egy-egy védekezésünk pedig egyenesen szégyenletesre sikeredett. Támadásban a 86 dobott pont ellenére sokszor beragadt a labda és indokolatlanul a „hero” üzemmódot erőltettük, pont akkor, amikor nem kellett volna. Nagyon remélem, hogy ezzel a „pofonnal” vissza szállunk majd a földre. Ezt a vereséget az említett okok miatt magamra vállalom, valamint úgy néz ki, én nem hangsúlyoztam eleget a srácoknak, hogy nem fog az ölünkbe hullani csak úgy magától az újabb győzelem. Tragédia nincs, de mindenképpen intő jel volt a mai, hogy nem szabad megelégedni egy-egy siker után. Mindig több és több kell… mindezt pedig szerényen, alázatosan. Ettől függetlenül ez a csapat is az enyém, ilyenkor is ugyanolyan büszkén vállalom őket. Voltak egyébként, akik odatették magukat ma is, nekik köszönöm. Ahogy annak az ötösnek is, aki nagyot küzdve visszajött még látótávolságon belülre, hiszen -7- nél még labdánk volt, hogy tovább csökkentsük a hátrányunkat. Azonban a két egymást követően bekapott tripla megpecsételte a sorsunkat az amúgy is kiválóan célzó hazaiakkal szemben. Vissza fogunk térni a normál kerékvágásba, és jövő héten már bízom benne, hogy a jobbik arcunkat fogjuk mutatni. Köszönöm végül a szimpatizánsainknak a helyszíni bíztatást. Rajtuk ma sem múlott!

A mérkőzés visszanézhető a Jászberényi KSE Facebook-oldalán.

Ceglédi KE – DEAC U23 92-82 (19-19, 20-22, 30-30, 23-11)

CKE: Herendic 2, Dragasevics 18/12, Kertész 4, Csaba 14, Csorvási 15. Cs: Velkey J. 18/9, Berkics 8, Orgona 7, Horváth M. 5/3, Horváth Ád. 1.

DEAC: Ságodi 35/18, Hőgye 6, Várszegi 21/15, Hegedüs 3/3, Czermann 15/3. Cs: Turán 2, Varga S. -, Tóth G. -, Bankó -, Csizmadia -, Hibján -, Fekete-Gál -.

Sértő Ádám: Jó újra azzal kezdeni a nyilatkozatot, hogy gratulálok a fiúknak a győzelemhez! Kellő karaktert tudtunk felmutatni, főleg az utolsó negyedben nyújtott játékunkkal. Képesek voltunk felállni megannyi hullámvölgyből. Ellenfelünk elképesztő dobóformával és elánnal játszott, ahogy ez egy fiatal akadémiai csapathoz illik is. Rendkívüli módon megnehezítették a dolgunkat, de szerencsére a padról érkező energiának köszönhetően össze tudtuk rakni a védekezésünket és a csapategységet úgy, hogy győzelmet érjen! Gratulálunk a Debrecennek a játszott kosárlabdához és sok sikert kívánunk nekik a folytatásra!

Kádár Tamás: A meccs nagy részében jól kosárlabdáztunk, koncentráltak voltunk és ehhez támadásban több extra teljesítmény is született. Jó helyzeteket alakítottunk ki és a dobáskiválasztásunk is jól működött, megérdemelten vezettünk. Az utolsó két percben aztán négy labdát adtunk el, s igazából ez lett a különbség, ezeket a hibákat a Cegléd mind megbüntette. Gratulálok nekik! Kihasználták, hogy mi a végjátékra elfogytunk!

A mérkőzés visszanézhető a Ceglédi Kosárlabda Egyesület YouTube-csatornán.

Fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés