Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Ismét díjazták Zala megye legjobb kosarasait és edzőit

A ZMKSZ immár 32. alkalommal díjazta az elmúlt szezon legjobbjait.:

:

A Zala Megyei Kosárlabda Szövetség immár 32. alkalommal díjazta az elmúlt szezon legjobbjait. Az ünnepségre a hagyományoknak megfelelően ezúttal is az Arany Bárány szálloda télikertjében került sor szerdán délután.

A férfiaknál vasárnap este záruló szezon idén ismét a legutolsó pillanatokig tartott izgalmakat a ZTE KK számára is, hiszen az elmúlt évek vesszőfutása után a bronzmérkőzésen a kék-fehérek is érintettek voltak. Nem véletlen, hogy a díjazottakközül hárman is közülük kerültek ki.

 

Bodrogi Csaba, a ZMKSZ elnöke házigazdaként köszöntötte a jelenlevőket, majd Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere kiemelte, hogy a díjazottak nem csupán saját érdemből jutottak idáig, de közösségükért is sokat tettek. Köszönetet mondott a díjazottak családainak is áldozatkészségükért. Felidézte dr. Villányi Antalt, aki több mint harminc éve elindította a díjátadót és reményét fejezte ki, hogy a Zala megyei kosárlabdaéletért oly sokat tevő „Tóni bácsi” egészégi állapota lehetővé teszi majd, hogy visszatérhessen a sportéletbe.

Az MKOSZ képviseletében Bodnár Péter köszönte meg, hogy országos viszonylatban is kiemelkedő a ZMKSZ a díjátadó több évtizedre nyúló, sorozatos megrendezésével; s reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben zajló olimpiai selejtezőkön sikerül kijutni Párizsba valamely szakágunk képviselőinek. Végül bejelentette, hogy a május végi országos közgyűlésen javasolni fogják, hogy dr. Villányi Antal legyen a ZMKSZ tiszteletbeli elnöke, a zalai szövetség elnökének pedig Szűcs Józsefet, a ZTE egykori legendás játékosát javasolják majd.

Ezt követően a díjátadóra került sor, ahol valamennyi díjazott kapcsán elhangzott pályafutásának rövid ismertetése.


A 2022/23. évi bajnoki szezon
díjazottjai:

Legjobb női utánpótlásjátékos: Ács Alexandra (Zalaegerszegi KTE)

Legjobb női felnőtt játékos: Jurkó Noémi (ZTE NKK)

Legjobb férfi utánpótlásjátékos: Szalay Domonkos(Zalakerámia ZTE KK)

Legjobb férfi felnőtt játékos: Liam O’Reilly (Zalakerámia ZTE KK)

A megyei bajnokság legjobb játékosa: Czukor Bence (Zalaegerszegi KK)

Legjobb edző: Sebastjan Krasovec (Zalakerámia ZTE KK)

A „Kosárlabdáért Zala Megyében”: Gábor Erzsébet és Kovács Magdolna (Kanizsai Vadmacskák SE), Németh István (a Zalakerámia ZTE KK egykori technikai vezetője)

Liam O’Reilly hétfőn utazott el Zalaegerszegről, így ő már nem tudott részt venni a díjátadón, számára elküldik a díját.

 


Fotó és szöveg: Bálizs Zsuzsa

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés