Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Ismét alulmaradt a Körmend Kecskeméten

Townes és Karahodzsics extrájával nyert a KTE.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Egis Körmend 81-72 (22-18, 15-17, 18-16, 26-21)

Bajnokság, 17. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Tóth Cecília, Farkas Gábor (Farkas Zoltán)

Kecskemét: Townes 29/6, Wittmann 2, Ivkovics 4, Dramicsanin 12/3, Karahodzsics 14. Csere: Boriszov 14/3, Fazekas -, Kucsera 6.

Körmend: Chambers 26/15, Mitchell 14/6, Kiss M. 6/6, Durázi 12, Cakarun 2. Csere: Ferencz 11/6, Omenaka 1, Adams -.

Közvetlen riválisok találkoztak a 17. forduló nyitómérkőzésén, hiszen a 8-7-es mérleggel rendelkező Kecskemét, a 8-8-as Körmendet fogadta. A vendégek számára jó hír volt, hogy Eric Adams bemutatkozhatott. Idén a Kecskemét 2009 után nyerni tudott újra Körmenden, most a vendégek zárták volna le 2011 óta tartó vereségsorozatukat a lilák ellen idegenben, ráadásul Jutsin Edwards nem tudta vállalni a játékot.

Durázi kosarával kezdődött a mérkőzés, Dramicanin azonnal válaszolt. Egy szépen kijátszott akció után Karahodzsics maradt üresen a palánk alatt egy ziccerre, Kiss Mátyás Cakarun kiosztásából dobott egy hármast. Ismét Karahodzsics forgolódott a festékben, szép horgot tett fel Cakarun őrizetében, aki a túloldalon egy floaterrel javított (6-7). Towens egészen elképesztő triplát vágott be egy lábról, eberről, dudaszóra, Ivkovics betörésével már 4-re nőtt a hazai előny (11-7). Chambers maradt üresen kint, nem is hibázta el a lehetőséget, Dramicanin látta meg szépen Boriszov belépését, Wittman középtávoli dobása után Kocsis Tamás időt kért (15-10). Ferencz csak egy büntetőt dobott be, Townes kettesével és Boriszov hármasával már 9 volt közte, Chambers triplája úgy kellett a vendégeknek, mint egy falat kenyér (20-14). Boriszov egy borzasztóan nehéz tempót dobott be a dudaszó pillanatában, Omenaka egy pontot a vonalon hagyott. Adams támadólepattanója után Chambers már a harmadik tripláját szórta az első negyedben, melyben már több kosár nem esett. 22-18

2 perc után Ferencz triplája volt a negyed első kosara, Karahodzsics ismét Cakarunt verte meg két pontért. Townes középtávolról süllyesztett el egy dobást, Mitchell ziccert dobott, de ez a negyed nem kerül be a kosárlabdázás aranyoldalaira, 5 perc után 9 pontnál tartott a két csapat. Ismét Mitchell villant, Boriszov két büntetőt értékesített, Durázi zsákolása után Forray Gábor időt kért (28-27). A játékmegszakítás után Karahodzsics dolgozott szépen Cakarun mellett, Mitchell gólpasszát Chambers váltotta három pontra (30-30). Ivkovics három büntetőt dobhatott Cakarun faultja után, ebből kettő volt sikeres, Ferencz hármasával hosszú idő után újra a vendégeknél volt az előny, de csak ideiglenesen, mert Dramicanin visszadobta a triplát a túloldalon (35-33). Chambers két büntetővel egalizált, Boriszov kosara zárta a félidőt, így a hazaiak két pontos előnnyel vonultak félidőre. 37-35

Chambers csinálta meg az extrapasszt Mitchellnek, aki a sarokból dobott egy triplát, Karahodzsics közelről volt eredményes, Townes verte könnyen meg Mitchellt, Cakarun játszotta meg szépen Durázit egy kettesért (41-40). Townes egy büntetőt dobott csak be, Karahodzsics növelte további két ponttal a hazai előnyt. Chambers floaterével zárkózott a Körmend, majd egy büntetőt is bedobott, ahogy Boriszov is Omenaka technikaija után. Townes középtávolról tett hozzá kettőt pontjai számához, Chambers dudaszóra dobott tempót, majd a túloldalon a kecskeméti irányító megverte 1 az 1-ben, a vendégek ismét időt kértek (49-45). Ferencz és Kiss révén átvette a vezetést a vendég csapat, Townes lopott labdát Omenakától és zsákolt, sőt a Körmend magasembere még egy labdát eladott, majd odaütött Dramicaninnak, aki mindkét büntetőjét kihasználta (53-50). Ferencz egy pontot a vonalon hagyott, itt mindössze 11/5-tel álltak büntetőzésben, Townes kosarával 4-re nőtt a különbség, mely meg is maradt a harmadik negyed végéig. 55-51

A záróetap elején Ferencz lépett Boriszov alá a játékvezetők szerint, így utóbbi három büntetőt dobhatott, aki nem hibázott, Chambers egy triplát dobott a sarokból, amivel átlépte a 20 pontos határt. Dramicanin maradt teljesen üresen a palánk alatt, Karahodzsics megtalálta, Wittmann alley-oopra adta fel Townesnak a labdát aki behúzta azt, a vendégek ismét kénytelenek voltak időt kérni (62-54). Mitchell pontjaival próbált zárkózni a Körmend, de Townes és Darmicanin révén csak egy egységgel sikerült közelednie a vasiaknak. Durázi és Townes váltott kosarat, Mitchell akrobatikus mozdulattal köszönt be megint, de Boriszov megint nem engedte, hogy a Körmend még közelebb jöjjön (70-63). Ferencz csak egy büntetőt dobott be, Karahodzsics, – aki 14 ponttal és 12 lepattanóval zárt – valamint Townes által azonban 10-re növelte a különbséget 3 és fél perccel a vége előtt, a lényegi kérdéseket – a meccs képe alapján – gyakorlatilag eldöntve. 81-72

53 hozzászólás

53
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
19 Comment threads
34 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
33 Comment authors
JR.BenitezFishbed13RougeMisiSzhelY Recent comment authors
Kendeffy Botond
Olvasó

Cakarun soha sem volt extra fizikailag. Szolnokon sem. A fizikai gyengeségét képzettségével és eszével tudta kompenzálni, egy olyan Szolnokban, ahol a csapat játék dominált. Az egyre jobban/látványosan gyengülő fizikumát egyre kevésbé/vagy nem tudja ellensúlyozni egy olyan Körmendben, ahol kevesebb a csapatjáték mint Szolnokon. Tegnap brutális volt fizikai hátránya Kemállal szemben, aki azért nem a legjobb fizikumú center a ligában. Nem nagyon bonyolult egyenlet. Ettől még küzdhetne úgy mindig úgy mint a Szeged ellen. Ha ez nem változik, akkor nehéz lesz a csapatnak. Omeneka is az egyik legrosszabb meccsét hozta idén.

Rouge
Olvasó

Cakarun játéka nálunk az első évben kimagaslóan a legjobb, a második évben is jó,
a harmadik évben már kevésbé,
Körmenden pedig folytatódik a lejtmenet…

Számokban (VAL) kifejezve szinte egy tökéletes csökkenő számtani sorozat: 28- 24- 20.6- 15.9…,

https://hunbasket.hu/jatekos/x2223/hun/A47167/cakarun-marjan

Kiváncsi lennék, Körmenden kinek jutott az eszébe leigazolni …

Mendez
Olvasó

Ez költői kérdés, vagy tényleg nem vagy tisztában azzal, hogy kinek a biznisze volt ez?

JR.Benitez
Olvasó

Rouge… nem a ciprusi akarta. Sőt, a ciprusi el is akarta küldeni. De mindaddig ott lesz amíg Bebes elnök polgármester úr nem ad más utasitást. Mindenki tudja hogy csak
Bebes akarta. Ez teljesen Bebes agyszüleménye. 2 éves szerződés is. Ha elküldi, beismeri hogy óriásit hibázott. Nem az a fajta…. majd nyáron vmi kamu dumával el lesz zavarva. Én a családi okok miatt távozik szituációra tippelek.

Misi
Olvasó

Nekem úgy tűnik, egyes szurkolótársaim elvesztették a realitás érzéküket. Közepes képességű idén a csapatunk, és még többen is az NB1-ben, ilyen van! Mögöttünk is nagynevű versenytársak “szenvednek”. Az előttünk lévők sincsenek messze, kivéve a két-három top csapatot. Az akarás megvolt a játékosoktól, ennyi megy most, fogadjuk már el! Ne szidjátok már a csapatot, szurkoljatok inkább… MTE!

97MTE00
Olvasó

Ne is haragudj, de nem értek egyet első mondatoddal. Nem hogy a pályát nem szántják fel egyesek, de az akarat minimális jele sincs meg. A kispad és a pályán lévők kémiája sem olyan mint az előző években. Igenis reálisan látják a szurkolók. Tisztelje meg a Címert, a Szurkolót, a Társait és saját magát azzal,hogy küzd, akar, csúszik mászik a pályán. Én ezt nem látom, és zavar.

Misi
Olvasó

Értem. Ha pl.megnézed most a Deac-Szolnok meccset, a parketta felszántáshoz is tudás kell. Ez most nálunk nincs meg, sajnos. Idén sajnos kevesek vagyunk…MTE!

MTE1975
Olvasó

Szégyen és gyalázat ez a teljesítmény ! Ha tetszik ha nem ez az edzőpáros ami körmenden van mindere alkalmas csak arra nem , hogy egy csapatot írányítson. Nulla teljesítmény nulla hozzáértés !!! Ha nem lesz sürgősen változás az edzői kérdéskörben akkor jók leszünk az alsóházi rájátszásra maximum . TATU és a Németh Levente totális csőd !!

zterulez
Olvasó

Emir Mutapcic tavaly remek munkát végzett nálunk. Szerintem ebben a helyzetben ideális választás lenne Körmenden.

SárgaPárna
Olvasó

alsóház, kiesési gondok! ez vár a kosárlabda feltalálóira a következő években!!

SzhelY
Olvasó

na ezt miből raktad össze?

JólnézünkMIKI
Olvasó

Cakarun az utóbbi évek legjobb centere volt az A-csoportban, teljesen indokolt, megalapozott volt a leigazolása. Potocsnik tudta használni, Kocsis Tatu meg a Németh Levente nem?
Justin Edwards már egy lelassúlt, kiégett játékos, Adams meg se nem center, se nem 4-es!

Motoros
Olvasó

Miki!
Hivd már fel a Potocsnikot okostojás, aztan kérdezd meg tőle mi a véleménye róla, meg miért nem hosszabbított vele!?
Edwards és Adams nem játszott 20 percet fejenként, de te már tudod a tutit bohóc🤡🤣🤡😂.

Miért nem edzősködsz, ha ilyen penge vagy?

Basketoni
Olvasó

A Kecso u23-as csapatának köszönjük a sportszerűséget! Jövő héten a Dávid Kornél Akadémiával játszanának meccset melynek elhalasztását kérte a hazai csapat, mivel utánpótlás játékosai diákolimpián vesznek részt. Szövetség kapitányunk -aki mindig az utánpótlás játékosok mellett kardoskodik, Sopron ellen is mindenféle következmények nélkül lehozta csapatát,- most nem járul hozzá a halasztáshoz. Hajrá magyar kosárlabda!

4eventeVB365
Olvasó

Cakarun már lassan a kötbér kategoria .. 2 pont , Gódwin 1 , ujfiu 0 .. gyönyörű magasemberek .. és meg ezzel együtt is lett volna esélye nyernie a Körmendnek

Csak
Olvasó

Motoros! Most miért nem írod a rímeket?

Motoros
Olvasó

Még nem végeztem anyáddal, azért🤡😁🤣😛😂

Marillion
Olvasó

Mindenféle baszogatàs nélkül,de jócskàn elmaradtak a Falcót gyalàzó versek! “CSAK” csak egy normàlis kérdést tett fel a szakmàdat illetöen te meg vissza tàmadsz jössz az anyjàval! Nem kell megsértödni ha lejtmenetben van a csapatod azt is tudni kell kultúràltan kezelni!

Senki
Olvasó

Mindenféle baszogatás nélkül miért jelentek meg más cikkénél? Mert valahogy mindig megejelentek… Megy a szekér arra de valahogy Szolnok,Körmend,Sopron,Zte cikkekbe álltok bele…

Marillion
Olvasó

Valahogy a Falco cikkeknél is megjelennek illetéktelenek…az meg rendben van ugye? Én ritkàn lépek “tiltott” területre de a fenn emlìtett csapatoknak és azok szúrkolóinak mindig megadtam a jó izlés hatàra és sportszerüség kommentemet!

Motoros
Olvasó

Marika!
Akkor írok amikor kedvem tartja, szarok rá, hogy csak mi a faszt akar,érdeklődjön az annyánál🤣.

Otthon nem tanítottak meg arra, hogy ne ugass bele a felnőttek dolgaiba?!.
Tavaly már egyszer eltűntél a balfenéken, tedd meg idén is sínbohóc🤡😂🤡😂.

Marillion
Olvasó

Àllitôlag te nem fizikai vagy hanem valami nyakkendös irodai ingatlanos és ekként sokan ismernek…nem szégyenled magad ilyen hangnemben itt megnyilvànulni?! Felnöttek dolgàba? 55 éves vagyok engem nem kell emlékeztetni hogy melyik korosztàlyhoz tartozom oké! Mégegyszer leirom neked hogy megértsd te taknyos bunkófajzat hogy normàlisan szólìtottak meg! Te meg jàtszod itt a sötét agyadat!

Motoros
Olvasó

Marika!
Én is leirom mégegyszer, hogy ez nem 1 filkós cikk, úgyhogy húzz már a faszba bohóc,senki sem kíváncsi rád meg a gagyi helyesírásodra😂🤡😂🤡.

Marillion
Olvasó

Helyesìràs te idény balfasz! A Filco az Falco.te idióta barom àllat te!

Mendez
Olvasó

A Falco cikkek állandó látogatója volt a kretén kaparmányaival, most meg az fáj neki ha valaki a csapata cikkéhez szól normális hangnemben.
Mindjuk nyilvánvaló volt mindig is, hogy a gyerek fejében nincs minden a helyén.

Motoros
Olvasó

Marika!
Azért csak kibújt belőled a tipik Silverhelyi szakmunkásagy😂🤡🤣🤡.
Ha szegény Grétsy tanár úr élne, téged ingyen korrepetálna Budapest és Silverhely között a büfékocsiban sínbohóc🤡🤣😂🤡.

Csak
Olvasó

Valaki le tudná nekem fordítani a Motoros üzeneteit, mert ennyit látok, hogy vaú vaú vaú! Ez nekem nem mond semmit sajnos nem tudok kutyáúl! 🐕

Motoros
Olvasó

Húzz vissza a bányába vakond🦔🦔🦔🦔
😂😁🤣😛

Marillion
Olvasó

Motoros akkor te miért jössz elö ugyanonnan ahova öt küldöd?! Nézd meg mindenkibe hogyan belekötsz… Ez megint Öngól te idióta hülyegyerek!

Mendez
Olvasó

Ez a silverhely a te szádból 3-ból 3 ordenáré mélytorkos után nem kicsi öngól.
😂😂😂

Marillion
Olvasó

Te kitanìttatott bunkó ha én mint szakmunkàs… szakmunkàsok nem termelünk a szaros valógad alà a két kezünkkel akkor neked sem lenne ilyen jó vilàgod!

Noname
Olvasó

Te bunkó paraszt!

redmiller
Olvasó

Védekezésünk rendben volt. A második negyed nagyon gyenge volt.
Tamadásban van mit javítani, de legalább nyertünk és továbbra sem tud Kecskeméten győzni az MTE

Légiós
Olvasó

Sziasztok!

Nem szívesen írom le, de el kell ismerni, ez most TATU és Cakarun hibája. Az edző vagy nem lát, vagy nem hallgatnak rá. Ezt gondolom. A másik, hát….. Ő pont az, aki nem hallgat rá. Ha így lenne, ezt a meccset hozni kellett volna. Na mindegy, majd jön az edzői nyilatkozat, hogy így meg úgy.
A Kecskemétnek gratulálok, teljesen megérdemelten nyertek.
Ez a keret, egy másik edzővel, nem itt tartana.

Milivoj
Olvasó

Jól érezted:
Kocsis Tamás : Gratulálok a KTE-nek. A negyedik negyedre totálisan szétesett a védekezésünk, elfogyott a koncentráció. Arra készültünk, hogy gyors kosárlabdát fogunk játszani, ez nem sikerült ma. Mennünk kell tovább. Fontos meccs vár ránk az Alba ellen.

YoWassupFam
Olvasó

Lol. Kecso mikor játszott gyors kosárlabdát? Vén róka Karahodzsicsnak biztos feküdne… alba, zte pl ők gyors kosárlabdát játszanak.

Btw az meg főleg rossz ómen ha meccs közben nem tudnak taktikát váltani ha az ellen. talán nem azt hozza amire mindenki számítana…

Sajnálom Körmendet , ez az év kuka de kívánok jövőre hasonló megújulást mint ami a ZTE-nek van idén.

Kecsónak gratu és köszi a mixem, ajándék odds volt.🤭

Mogyi19
Olvasó

Edwards miért nem játszott?

97MTE00
Olvasó

Sérült, még Szeged ellen az utolsó negyedben szedte össze.

Mogyi19
Olvasó

Oh hát nem kezdődik jól neki akkor.
Bár ti legalább tudtok valamit a sérültekről, nem mindenki ilyen szerencsés

97MTE00
Olvasó

Rossz volt nézni, nagyon rossz. Cakarun teljes betli, ha valaki szeretné megvédeni, és elkezdené hogy ész, meg jugo iskola meg egyebek, gondolom szerelmes belé, tegye meg, hogy magával viszi. Játszon vele otthonában és csodálja. Koncentráció meg tűz, akarás totális hiánya. Értem én, hogy nem ideális a keret sérülések miatt, de attól a pályát fel kellett volna szántani. És igen, ha egy nem áll be a sorba, egy idő után kihat a többiekre is. És Cakarun ilyen alibi fazon. Botrány. Bírók: egyszer korábban már írtam, hogy nem kéne beszélgetniük senkivel. Ítélet után egy kérdés edzőtől, egy válasz bírótól, nem pedig úgy… Olvass tovább »

Fishbed13
Olvasó

“…nem pedig úgy mint a hazai edző folyamatos dumája, semmit sem fogadott el, folyamatosan dumált, és mindezt technikai nélkül.” – Mondod ezt úgy, hogy nem tudod, nem hallottad mit “tűrtek el” mondjuk Németh Leventének, aki végig “ekézte” finoman szólva a bírókat!

97MTE00
Olvasó

Igazad van nem hallottam, de amit írtam az látható volt. Amúgy vannak edzők akiknek sokkal többet lehet butáskodni, mint másoknak. Sőt vannak akik folyamatosan pályán belül meccselnek. Akkor ezt mostígy általánosságban írtam, a hazai edző pedig átlag felett kommentálta az ítéleteket. Tény a mi kispadunkat nem hallottam, de láttam.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat!
Gratulálok Kecskemétre!

zterulez
Olvasó

Ordító meccselési hibák, eszköztelen edző, gyermeteg hibákat vétő játékosok. Ez a Körmend a ciprusi távozása óta. (pedig nem volt a kedvencem) Meg merem kockáztatni a kijelentést, hogy ha nem lesz edzőváltás Körmenden (és szakmai megújulás), akkor idén a rájátszásba sem fogtok bejutni. Ez egy könnyen nyerhető meccs lett volna, ha nem meccseli el a szakmai stáb. Kívülállóként is dühített. Omenaka késői lehozása, Cakarun teljesen vakon mozgott mind támadásban, mind a védő oldalon, a védekezés az egész 4.negyedben tragikus volt, átgondolatlan hajigálás kintről (Cakarun minek dobja rá, egyáltalán minek helyezkedik a hárompontosra, amikor egy alapvonali játékos?!?), hülye taktikai faultok, hülye faultok… Olvass tovább »

Sideline
Olvasó

Ezek szerint te center nélkül külted volna fel a körmendi csapatot a pályára. Igazi edzőzseni vagy

Kendeffy Botond
Olvasó

Alapvetően igaz. A büntetőzés statisztikailag nem. Mi 7-et ők 6-ot hagytak ki.

Natko
Olvasó

Miért nem modassz le Tatu,neked ez nagy de falat

Pojaca
Olvasó

Cakarun 2 évre, kiváló ötlet volt, Bebes úr!

Dallas
Olvasó

Nem védeni akarom Cakarunt ,de egy nyár alatt nem öregszik ki senki ennyire, “valami” lehet a háttérbe. 33 éves ,hát pasz…

Csabika
Olvasó

Gondolom kis pénz kis foci.

IstiPisti
Olvasó

Hihetetlenül gyenge Kecskemét ellen sikerült még gyengébb játékkal kikapni .Sajnálom és megkövetem az irányítónk játékát , gyakran nem bíztam benne , most respekt .
Ennél mélyebbre kerülni már csak nem fogunk , ez is durva .

MTE

Twin Peaks
Olvasó

Jó kis meccsek lesznek az alsóházban!
Cakarunt meg hagyjátok ott, még a buszra se engedjétek fel!
Ezt a szégyent! Atyaég!

Molten
Olvasó

ban

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés