Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Ismét a zalaegerszegieknél van az előny a bronzcsatában

Körmenden folytatódik a párharc.

Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend 97-85 (25-20, 25-23, 20-16, 27-26)

Helyosztó, 3-4-ik helyért, 3. mérkőzés
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
Kapitány Gellért, Tőzsér Dénes Kelemen, Minár László Balázs (Páli dr. Kálmán)

Zalakerámia ZTE KK: Trice 18/3, O'Reilly 19/12, Smith 8/6, Polster -, Osztojics 19. Cserék: Keller I. 10/6, Németh 1, Rakicsevics 15/6, Zsiros -, Szalay -, Csuti 7.

Egis Körmend: Chambers 9/3, Mitchell 17/3, Adams 6, Ferencz 1, Omenaka 11 Cserék: Kiss 8/6, Durázi 16/3, Edwards 12, Cakarun 2, Takács -, Herczeg 3, Balogh -.

Nem kis pofonba futott bele a ZTE szombaton Körmenden – nem is a vereség ténye, hanem a mikéntje volt sokkoló a zalai drukkerek számára. Volt tehát honnan kapaszkodni a nyugat-magyarországi párharc harmadik összecsapásán az egerszegieknek, fogadkozott is mindenki a kék-fehéreknél, hogy csak egy kisiklás volt a szombati a Batthyányak városában.

Múlt szerdán, a párharc első találkozójának 39. percében úgy kellett levinni a pályáról a ZTE centerét, a bokasérülést szenvedő Mitchell Smith-t. Azóta természetesen az ő rehabilitációja volt az első számú prioritás az őt kezelő trió, Szalai Zoltán csapatorvos, Boronyák Róbert masszőr és Németh Eszter fizioterapeuta számára. Mivel sem törés, sem szakadás nem történt, nem volt teljesen esélytelen, hogy a keddi egerszegi találkozón pályára léphessen a közönségkedvenc magasember; aki egyértelműsítette, hogy amennyiben zöld utat kap az orvosoktól, mindenképp segíteni szeretné csapatát. Végül fellélegezhettek a kék-fehér szimpatizánsok: Mitch a többiekkel együtt melegített a találkozó kezdete előtt.

Szokásosan remek hangulat várta a csapatokat, teltház és a tétnek, valamint az örökrangadónak megfelelő rigmusok hangzottak fel a lelátóról.

Chambers, majd O’Reilly hármasával indult a találkozó, majd Smith is bejelentkezett egy triplával. A center viszont aggodalmat is okozott gyorsan: már a 3. percben megkapta 2. faultját, amit nem sokkal később a harmadik is követett… A ZTE első 15 pontján a két amerikai osztozott, ám Smith 3. hibáját követően az egész első félidőt kiülte. Omenakával vívott párharcuk igazi csemegének ígérkezett, a közönség viszont nem értett egyet Smith 2. és 3. faultjával, aminek hangot is adtak Kapitány sporttárs számára. A szombatival ellentétben hatalmasat küzdött a ZTE, látszott, hogy valamennyi játékosa vért ivott a találkozó előtt. O’Reilly túlzott gólöröm miatt 2. faultja után szintén a kispadra került, ám Rakicevic jól pótolta. A negyed végén 2 szerb és 3 magyar felállásra váltott a ZTE, 25-20-al zárult az első negyed.

Csuti Kornél és Keller Iván szerezték az első hazai magyar kosarakat, zúgott is a tíz-tíz. Továbbra is nagyon jól játszott a ZTE, már 38-22 is volt az állás a kék-fehérek javára, amikor magára talált a Körmend. Kiss Mátyás két szép hármasa után zárkózni kezdtek a vasiak, akiket ezúttal is tele vendégszektor buzdított. Négy pontra is zárkóztak a piros-feketék, ám a negyed végére magához tért a ZTE és ismét 7 pontra növelte előnyét.

O’Reilly hármasával indult a 3. negyed, ám gyorsan újabb faultot is kapott az amerikai légiós, így ismét a kispadra kényszerült. Omanaka továbbra sem volt túl népszerű a zalai szurkolóknál, egy alkalommal, amikor a gyűrűre zsákolta a labdát, meglehetősen nagy hangorkán fogadta a megmozdulást. Durázi Krisztofer továbbra is remekül kosarazott, a ZTE előnyét azonban ő sem tudta csökkenteni, 70-59-es magabiztos hazai vezetéssel zárult a harmadik negyed. A vendégszurkolók a hátrány ellenére folyamatosan buzdították csapatukat, de ezt tették az állva szurkoló hazaiak is, így remek volt a hangulat a lelátón.

Az utolsó tíz percben továbbra is az történt a pályán, amit a Zalaegerszeg akart, drukkerei legnagyobb örömére Sebastjan Krasovec csapata feledtetve a körmendi kisiklást 97-85 arányban magabiztosan győzte le az örök riválist. A hazai szurkolók még nagyon sokáig ünnepelték övéiket a lefújást követően, Mitch Smith-t külön is – az amerikai játékos nagyon rá is szolgált erre az elmúlt hónapokban nyújtott teljesítménye alapján.

A hazai csapatból faultproblémái ellenére Liam O’Reilly tette a legtöbbet a sikerért – alig 20 percnyi játékidő alatt jutott egy híján húsz pontig, 4/5-ös triplamutatóval. Óriásit küzdött mindkét palánk alatt Danilo Ostojic is, akinek remek dobóformája mellett mezőnymunkája is aranyat ért – 7 lepattanót gyűjtött be, kiosztott két gólpasszt és kiharcolt 5 faultot is. Dicséretet érdemel Keller Iván is, aki a védekezés mellett ezúttal a támadásból is sikeresen vette ki részét. Csuti Kornél pedig, aki a Szidónia-díjat vehette át a találkozó előtt, szép duplákkal vétette észre magát, s nagyon hasznosan szállt be a meccsbe. A körmendiek közül Durázi Krisztofer tette a legtöbbet csapatáért, a meccs egyes részeiben Mitchell és Edwards is hozzá tudott tenni a játékhoz, ám egy rövid hazai üresjáratot kivéve a vendégeknek nem volt igazán esélye visszajönni a meccsbe.

A párharcban tehát 2:1-re a ZTE vezet, pénteken Körmenden akár éremosztásra is sor kerülhet – ám ehhez Ferencz Csabáéknak is lesz még 1-2 szava, nagy izgalmak várhatók a Rába partján fekvő városban…
Fotó/szöveg: ZsuHIRDETÉS

50 hozzászólás

50
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
36 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
22 Comment authors
royalkaEwingMTE1975MarillionNixi13 Recent comment authors
royalka
Olvasó

Köszönöm a bb1- nek a gyors korrigálást, így már valóban közelebb van egy valódi tudósításhoz a szöveg. Csak a ZTE!

royalka
Olvasó

Nagyot játszottunk. Úgy jöttünk ki a pályára, hogy mi ezt a meccset meg fogjuk nyerni, nem volt tele a gatya, mint Körmenden szombaton. Meglesz a bronzérem, bár szerintem csak vasárnap. Smith puszta jelenléte is sokat segített a csapatnak, hiszen 3 fault után sokáig nem játszott. Ez a “meccstudósítás” viszont kizárólag csak Smith felépülésére koncentrál, nem értem, miért kell név szerint( születési hely, idő, taj szám) mindenkit felsorolni ehhez. Az eseményekről viszont nincs gyakorlatilag semmi, ez így nem egy tudósítás, csak egy köszönő poszt. O’Reilly játéka miért nincs kiemelve? Szóval inkább csak fényképek legyenek,a tudósítást írják csak a bb1- es srácok.… Olvass tovább »

Ewing
Olvasó

3-4-ik..????
Újra és újra?????????

MTE1975
Olvasó

Jó kis mérkőzés volt megérdemelt hazai siker !
Osztojics extra volt ma ! Németh levette a körmendi kis emberek !
De Rakicsevics mit keres a pályán ??lassú, megáll nála a játék , a dobó százaléka is kritikán aluli és arról ne is beszéljünk védekezése is gyengécske nagyon !!! Ilyen középszerűnek nevezhető légiost bármikor lehet igazolni !

Borbély Lajos
Olvasó

Rakicsevicset illetően messze nem értek veled egyet. Ő nagyon jól illik ebbe a rotációba. Kissé ugyan “neccesen”, de megoldja akár az irányítói posztot is. Viszonylag jó keze van, sok lepattanót szed, a palánk alá is be mer menni. Nagyon sokoldalú játékos, én nagyon nem leszek boldog, ha a következő szezonban elmenne a ZTE-től. Soha rosszabb légióst! A ZTE-nél az elmúlt években hatalmas mellényúlások voltak a légióskiválasztással. Most nem, jár a pacsi annak (azoknak is), akik az ide ZTE-t összeszedték. Az pedig csak jövőre fog kiderülni, hogy úgy jár-e a ZTE, mint anno a Berény vagy a Szeged, ahol egy jó… Olvass tovább »

xxx
Olvasó

Rakicevicnek jo keze van? 24 secbol 19-re szuksege van, a rajatszasban nem neztem meg de nem tudom elkepzelni, hogy 20% felett legyen a doboszazaleka. Ebreszto, jovore ne legyen itt.

Nixi13
Olvasó

Szerencsére a 3. Helyért bronz csatàt ismételten a helyszínről tudtam megtekinteni bisztosan nagy segìtséget és motivàciòt adott a ZTE jàtékosainak és vezetőinek, hogy Smith játszott ez gondolom az Egis Körmend vezetői stàbjàt megzavarta. Minden tiszteletem a ZTE jàtékosai előtt főleg
Osztojics center jatéka ami napon nagyon ment és lehet hogy Németh jàtéka nem volt annyira pontra törő de az MTE kis embereit nagyon jól hatàstalanìtotta és egy csapatba egy ilyen embernek is nagyon nagy szerepe van főleg ha győztesen hagyja el a parkettet erre csak annyit mondanék csak ìgy ” jelesen hogy kellenek zongora cipelők is ” Hajrá ZTE

Borbély Lajos
Olvasó

Nagy grat a kiegészítő embereknek is. Ők ugyanolyan fontos láncszemei a gépezetnek, mint a légiósok. Külön tetszett Csuti, jónéhány percre rá lehetett bízni az ötös posztot. A “gyilkos ösztönt” kell még megtanulnia. Ha teljes a keret, nem lehetetlen Körmenden sem nyerni. Ez csak akkor sikerülhet, ha mindenki nagyon nagyon fegyelmezett lesz, s ha a cserék között is lesz legalább egy- két igen jó teljesítmény.

heraklith
Olvasó

Csuti nagy kincs, “vigyázni” kell rá!

zterulez
Olvasó

Szerintem Csutit teljesen rossz irányba nevelik, rossz posztra és rossz játékstílusban. Egy klasszikus 4-est akarnak belőle csinálni, aki a palánk alatt brusztol, lepattanót szed és feltesz 1-2 ziccert. Szerintem meg 3-as posztra kellene őt felkészíteni. Labdavezetés, és főként dobások minél távolabbról. 3-as poszton (kb. azon, ahol most Rakicevic játszik), plusz ezzel a robosztus fizikummal egy jó triplával és betörésekkel nemzetközi szintű játékos lehetne.

heraklith
Olvasó

Csuti 5-ös, nem is lesz más. Nem fog ő labdavezetésből betörni. Kell bele még egy kis kakaó, meg rá még egy kis izom, aztán hülyére vesz mindenkit a palánk alatt. Már moat jobban nyomja a Pick&Roll-t mint akár nálunk Ostojic.

zterulez
Olvasó

Jövőre már jobban fognak rá figyelni, ráadásul a fiatal szabályban a legjobb 5-ösök ellen kell majd neki helyt állni. Egy jó középtávolit és/vagy triplát még mindig nem lenne késő kifejleszteni nála, és poszttól függetlenül az nagyon sokat dobna az értékén. Szerintem 5-ös poszthoz jelenleg még alacsony, igaz, hogy 19 évesen még nem biztos, hogy megállt a növésben. A dobás nélküli 5-ösök úgy járnak, mint tegnap Omenaka és Cakarun. Kihúzzák őket a shooterek a palánk alól és onnantól teljesen impotensek.

heraklith
Olvasó

Vaj keze van Csutinak. Fog ö középtávolról is dobni, sőt ha kell triplát is. Ráadásul centerhez képest jól is büntetőzik, de ő az up-ban is echte center, nem szabad ezen szerintem variálni. Ő nem egy labdazsonglőr és gyors játékos, mint pl Ostojic. Nem fog ő soha labdával végigfutni a pályán, de nem is az lesz a dolga. Jó lenne ha nőne még pár centit, a “gyilkos ösztönt” (ahogy előttem jól megfogalmazták) meg fel lehet venni. A pick&rollokat qrva jól csinálja, egy jó iranyítóval extra lesz. Ahhoz kell még az erő meg a rutin hogy ha kell akkor egyedül is meg… Olvass tovább »

lujo
Olvasó

Ostojics MVP!!! Hajrá ZTE!

Lucifer
Olvasó

Grat a ZTE-nek. Most 2:1 a párharc.
Ez az orál-jli az egyik legnagyobb paraszt, aki valaha magyarországi kosárlabdapályán játszott.

Zombi
Olvasó

Anulu sokkal rosszabb. Egy igazi banánzabáló állat…

heraklith
Olvasó

Dehogy is… csak bevert 20 perc alatt 19-et, 80%-os triplázással és most fáj egy kicsit.

Kék-Fehér
Olvasó

körmEND

Motoros
Olvasó

Darkness??????

csakazete
Olvasó

Szeretnétek hogy ez a paraszt nálatok játsszon! ?

heraklith
Olvasó

Erről van szó. O’Reilly és Smith is pihent eleget. Mondtam én hogy az előző meccs előnyünkre válik. Még az is bőven belefért hogy a végén adtak kb 10 ajandék pontot a körmendnek.
Omenaka kimagasló játékinteligenciáját kiemelte a cikk? Nem olvastam.
Szép volt fiúk!

Zetesziv
Olvasó

Omenaka úr isten még ingyen sem kellene

Zombi
Olvasó

A 10- es is egy ritka ellenszenves madár.

Zombi
Olvasó

Dehogynem! Tíz banánért bárkit agy@nbasz. Így lehet haladni…

Zombi
Olvasó

Anulu egy barom. Esze, ereje mint a marhának!

davek
Olvasó

O’Reilly haverodnak már a pályán se kellett volna lenni az első félidőben, igazi sötét faszkalap!

heraklith
Olvasó

Jogos. A pályán ma (is) Vendelke és Omenaka képviselte az észt.

Pbask
Olvasó

Bocsi az offért, de ki az a Vendel? Többször olvastam Tőled.

heraklith
Olvasó

MITCHELL WENDELL CHARLES (ejtsd: Anulu)

Motoros
Olvasó

TÜZÉPES.
EJTSD:FÓBIÁS????

Zombi
Olvasó

Nem, mert akkor olyan volna mint Te, vagy Anulu. Azért répáztatok most is rendesen. Bíró bácsik ha következetesek, néhányan mehettek volna zuhanyozni a vége előtt!

davek
Olvasó

Micsoda ne bánts virágok lettetek, kis mimózák ??

Zombi
Olvasó

Senki sem mimóza, de azért az erős, amit Anuluval az élen néha leműveltek. Szolnok elleni is ugyanaz volt a műsor. Henteseket inkább a Babatihoz küldjétek!

Bazinga
Olvasó

Unalmas vagy, vedd már végre észre magad.

Zombi
Olvasó

Szerinted! De ezt pont leszr@m!

zterulez
Olvasó

Kérdésem a következő: Danilo Ostojic hányadik legfontosabb játékosa a Zetének?

heraklith
Olvasó

Azért jutottunk idáig, mert ezt nehéz megválaszolni. Mindenki fontos, de Ostojic az egyik, ha nem a legfontosabb. Gyors, iszonyat melót tesz le minden meccsen, a legjobban lát a pályán, a legjobban érti a játékot. A játékinteligenciája már a Göcsej kupán is látszott. Brutál amit védekezik szinte fault nélkül.
Kár, hogy jövőre újra a nulláról kell mindent kezdeni…

Zombi
Olvasó

Miért is kellene?

heraklith
Olvasó

Egyrészt mert sajnos minden évben kell, másrészt meg mert lesznek olyan változások, amikből ez egyenesen következik.
Ezt a szezont zárjuk szépen, a többi meg még a jövő zenéje.

Zombi
Olvasó

Ha jól hallottam, vele pont meg lehetne egyezni, akár most is. Attól függetlenül, hogy jön egy Magyar center, szerintem nem biztos, hogy pont Őt küldik el. Van gyengébb láncszem is. Támogató kell még és minden mehet tovább!

heraklith
Olvasó

Elküldés nem lesz, mindenkinek lejár a szerződése. A kérdés az hogy kit tudunk és kit akarunk majd megtartani.
Egy Ostojic Dusan páros elég morcos lenne, de így Csutinak már nem nagyon maradna idő és neki meg kell adni a lehetőséget. Hacsak nem játszana Ostojic 4-est is. Nem tudom, hogy működne-e, idén egy percet sem játszott. Pedig megnézten volna Csutival egyszerre a pályán. A körmendi meccs alkalmas is lett volna rá.
Nem egyszerű ez… jövőre meg új felfogás lesz a csapatépités terén is.
Régen volt már utoljára olyan, hogy (szinte) mindenkit megtartanék.

lujo
Olvasó

Ha az anyagi keret engedi és persze ha van hajlandóság az ő részéről is, Ostojiccsal mindenképpen hosszabbítanék jövőre.

Zetesziv
Olvasó

Ennyi!! buzi Körmend

xxx
Olvasó

Omenaka for president 🙂 koszi!

SárgaPárna
Olvasó

A fiókcsapatunk emelt fővel jöhetett le ma is a pályáról! Az erkölcsi aranyérem már az övék (tizedik éve védik meg ezt a címüket), uh. érthető ez a felszabadult játék!
Muhahahahahahahahaaaaaa…..

laci78
Olvasó

Bazd szájba a jó édes anyukádat te rohadt kis tetű!!!
Mi lenne ha egyszer vállalnád a mocskos pofád te kis tetű???
Hihetetlen amúgy ez a Bb1,hogy nem képes az ilyen mocskokat letiltani!!!!
Aki azt élvezi,hogy mindig a másik cikkekhez hányja oda a ocsmányságait!!!!!

Marillion
Olvasó

Motoros töletek ugyanez pepitába….átjár Falco kommentek közé kötekedni!

csakazete
Olvasó

Gratulálok a csapatunknak! Van tartás! ????

Zombi
Olvasó

Ma nagyon jó volt az Iván és az Ákos is. Bízom benne, hogy az ötödik meccsen is hozzák ezt a formát!

Zezekosarak
Olvasó

Igazad van, Ákos rengeteget harcolt, nagyon jól védekezett. Iván is hatékony volt elől-hátul. Danilo nagy melós. Teljes kerettel jobbak vagyunk az MTE-nél.
Jó lenne megtartani O’Reillyt, Smith-t, Ostojicot. De először hozzuk haza a bronzot Körmendről, mert vasárnap nem érek rá… 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés