Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Ismét a Szolnoknál az előny

A Kecskemét ezúttal nem tudta megszorítani az Olajbányászt.

Szolnoki Olajbányász - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 87-79 (21-19, 23-16, 21-16, 22-28)

Helyosztó, 1. kör, 3. mérkőzés
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Benczur Tamás, Tőzsér Dénes Kelemen, Nyilas István (Bognár Tibor)

Szolnok: Durham 13/9, Gavin 18, Lukács N. 7/3, Williamson 10, Szubotics 5. Csere: Sebők 2, Pongó Má. 9/3, Vincze 1, Arabó - Gilszki -, Rudner 8/6, Révész 14.

Kecskemét: Townes 13/3, Tóth B. 10/6, Klobucar 6/6, Dramicsanin 15/3, Karahodzsics 8. Csere: Takács E. 3/3, Kiss D. 4, Fazekas M. 8/6, Botka 3/3, Wittmann 4, Ivkovics 5.

Három és félperc után 2-8 állt az eredményjelzőn, Gavinnek ekkor sikerült betalálnia és felhoznia három pontra csapatát. A hátvéd újabb „gól jó plusz egyes” akciójával 8-8-nál az egyenlítés is összejött. Williamson pontjaival már a Szolnok vezetett, ám válaszul Klobucar triplát dobott. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik félnek sem sikerült meglépnie a másiktól. Townes betörése után 17-19-re a vendégek vezettek, de ezt követően már csak négy szolnoki pont érkezett, hiába volt még hátra másfél perc a negyedből (21-19).

Pongó négy pontjával indult a második negyed, amit elrontott kecskeméti támadás követett, így Révész még tovább tudta növelni csapata előnyét. Két perc elteltével már 29-19 állt az eredményjelzőn, a 10-0-s hazai rohanást Klobucar triplája akasztotta meg. A folytatásban nem változott a játék képe, továbbra is tíz pont körül állandósult a hazai előny. Tóth és Fazekas tripláival kapaszkodott a Kecskemét, de a hajrá ismét az Olajbányászé volt, így tisztes előnyt alakított ki a félidőre (44-35).

Dramicsanin jegyezte az első kosarat a második félidőben, a szerb erőcsatár rögtön egy hármassal köszönt be. Williamson válaszolt rá, majd Gavin pontjaival 48-38 volt az állás. Mindkét csapat pontatlan volt támadásban, de ez a hazaiaknak kedvezett, így továbbra is állandósult a tíz pont körüli különbség. Hiányzott a Kecskemétből az átütő erő, hogy szorosabbá tegye a találkozót. Az utolsó kosarat Révész jegyezte a negyedben, a vendégek pedig már nem tudtak betalálni, így 14 ponttal vezetett a Szolnok a záró tíz perc előtt (65-51).

Durham triplájára Townes triplája volt a válasz, majd Révész egy középtávolit küldött a helyére a 31. percben. A vendégek főleg Dramicsanin pontjaira építhettek, ám Pongó távoliját követően már 75-58 volt az állás a 33. percben. Elúszni látszott a hajó a kecskemétieknek, amikor Durham és Révész pontjaival 21 pontos lett a különbség. Innen már nem engedte ki a kezéből a meccset a szolnoki csapat, a Kecskemét erejéből még némi kozmetikázásra futotta. A találkozót magabiztosan nyerték a hazaiak, és 2-1-re vezetnek a három győzelemig tartó párharcban (87-79).

Fotó: hunbasket.hu

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
redmillerHajráMagyarKosárlabdaRózsabimbókekfr@nkosYoWassupFam Recent comment authors
Rózsabimbó
Olvasó

‘A kecskeméti vereség oka, a gyengén teljesítő dobosuk volt!’

redmiller
Olvasó

Akinek elege van a légiósok állandó, gyerekes hibáiból… Akkor inkább nézném a magyar fiatalokat!
Valóban visszafogodtabb voltam, de én nem kapok érte pénzt! Tegnap rohadtul nem volt kedvem ott lenni… Tavaly legalább Pollard kihúzta a csapatot a szarból, mégha néha bele is lökte

kekfr@nkos
Olvasó

Hazai edző nyilatkozata Szarvas Gábor : Örülök, hogy a játékosok ennyire jó hangulatúnak találták a mérkőzést, nekem azért végig koncentrálnom kellett, hogy a meccs rendben legyen, de ahogy Máté mondta, én is úgy éreztem, hogy végre lekerült az a szomorúsági teher a vállakról és mindenki élvezi a kosárlabdát, ami nyilván egy alsóházi rájátszás mérkőzésen nehéz megtalálni a motivációt, de a fiúk megtalálták. Kellett 13 edzés és 2 mérkőzés ahhoz, hogy azt érezhessem, hogy végre azonos nevezőn vagyunk a csapattal. Úgy éreztem ezen a mérkőzésen, hogy végre átment az a taktikai dolog, amivel szeretnénk elsősorban a védekezésben előrukkolni, ez jól működött.… Olvass tovább »

Heindrich
Olvasó

?⚫

moldi56
Olvasó

Barnes miért nem játszott?

itt nincs bucka
Olvasó

“A KTE elleni kecskeméti mérkőzésen sérülést szenvedett Auston Barnes. A vizsgálatokat követően kiderült, hogy amerikai játékosunk ebben a szezonban már nem léphet pályára, felépülése hosszabb időt vesz sajnos igénybe. Jobbulást Auston!” – az Olaj facebook posztja.

YoWassupFam
Olvasó

lol Lófaszt…?

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Porckorong levállása van a térdében…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés