Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Ismerős légióst igazolt a DEAC

Az Albától érkezik az amerikai.

  •   :

:

Harmadik légiósával is megegyezett a DEAC férfi kosárlabdacsapata a 2020-21-es idényre. Az amerikai Carlton Guyton az Alba Fehérvár együttesétől igazolt Debrecenbe, és egyéves szerződést kötött a hajdúsági klubbal.

A 30. életévében járó, 193 centis kosaras igazi többposztos játékos, irányítóként és bedobóként is kitűnően megállja a helyét a pályán. Guyton az egyesült államokbeli Illinois államban született, profi pályafutását pedig 2012-ben kezdte. Számos európai pontvadászatot megjárt, mielőtt hazánkba került: Svédországban, Németországban, Olaszországban és Görögországban is szerepelt. Legsikeresebb idényét a német másodosztályban produkálta, ahol elévülhetetlen érdemeket szerzett a Hamburg Towers történelmi feljutásában.

A tavalyi szezont már a magyar NBI-ben töltötte, az Alba Fehérvár gárdájánál. Abszolút alapembernek számított a kék-fehéreknél, 21 mérkőzésen 15 pontot, 4,6 gólpasszt és 3,4 lepattanót átlagolt. Megszerzésével a hátvédkérdés végleg megoldódni látszik a DEAC háza táján, hiszen Guyton mellett Stefan Moody, Djordje Drenovac, Polyák László, Somogyi Ádám és Molnár Dániel is biztosan a hajdúságiakat erősíti majd az előttünk álló bajnokságban.

Kovács Adrián vezetőedző is derűlátó a csapat új szerzeményét illetően.

– Boldog vagyok, hogy Carlton minket választott, hiszen a magyar mezőny egyik meghatározó játékosa került a sorainkba. Tudásáról már korábban meggyőzte a szakmai stábot, ponterőssége mellett társai kiszolgálásában is jeleskedik. Szakmailag és emberileg is beillik a csapat filozófiájába, úgyhogy nagyon várom, hogy elkezdhessük a közös munkát – foglalta össze gondolatait a debreceniek trénere a klub honlapjának.

fotó: olajofficial.hu

  •   
10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
PbaskKoopswileyVilis79Artur Doki Recent comment authors
Pbask
Olvasó

Ránézésre Alba-Deac és mi is nagyon erősek leszünk. De zavar igy a bajnokság minősége. Ennyi csapat,többiek meg szenvednek a mocskos gazdasági válság végett.

Koops
Olvasó

Van pénz szépen a Deacba…
Eredményre kiváncsi leszek nagyon, hogy mit fognak alkotni majd a bajnokságban…!
Sok sikert!

wiley
Olvasó

Erős lesz a DEAC. A leggyengébb pontjuk az edző továbbra is…

Vilis79
Olvasó

Nagyon jó játékos, óriási fogás. Moodyval a legtöbb pontot fogják dobni.

törrögszultán
Olvasó

Nem értem! Az Alba nem tud, vagy nem akar játékosokat megtartani…?Minden jó játékost elherdál! Értelmes ez a vezetőség? Kétlem!

moldi56
Olvasó

Az Albánál egy cél lebegett:megszerezni Vojvodát.Sikerült.Viszont így elvitte a költségvetést,nem sok pénz maradt további játékosokra.Persze maradt azért,csak most már megfontolják.Van még idő.
Debrecenre meg szerintem rászakadt a Nemzeti Bank.Arra azért kíváncsi leszek,hogy ott is mi lesz ennek a nagy bevásárlásnak a vége.Általában ott 1-2év után fel szokták adni,viszont ha bajnokok lennének?

Boban
Olvasó

Igen, pont ezt mutatja Turner leigazolása… 😂

Artur Doki
Olvasó
Mendez
Olvasó

Az Alba légiósai nagyon jók voltak támadásban idén.
Védekezésben nem annyira.
Küzdöttek is a nyolcért rendesen.

Boban
Olvasó

Szép fogás! Az idei év legkiegyensúlyozottabb légiósa volt Fehérváron.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés