Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Írország legyőzésével a 15. helyen zártuk az U20-as B divíziós férfi Eb-t

Magabiztos győzelem a végére.

Magyarország - Írország 69-54 (14-7, 20-13, 18-13, 17-21)

U20-as B divíziós Európa-bajnokság
Észak-Macedónia, Szkopje, SRC Kale
A 15. helyért

Magyarország: Csendes 12/6, Tóth 9/9, Ivkovic 6/6, Takács 12/6, Kelemen B. -. Csere: Paár 8, Vámos 4, Biber 7, Kelemen Á. 3, Sebők 8/6.

Írország : Esajobor 1, Byrne 2, Cronin 8, Tiernan 7/3, Gribben 15/6. Csere: Ayodole -, Sanni 4, Coughlan 2, Faapito 7, Ferguson -, McDonnell 8, Walsh -

Utolsó napjához érkezett az U20-as B divíziós férfi Európa-bajnokság az észak-macedóniai Szkopjében – a mieink ellenfele a 15. helyért Írország volt.

Cronin büntetőjével és Gribben zsákolásával indult a találkozó, Tóth Barna egy triplával egyenlített. Esajobor büntetője után Csendes Péter középtávolijával megvolt a vezetés is a magyar csapat számára, és mint később kiderült, ezt az előnyt végigvittük a meccs folyamán (5-4). Kelemen Ádám egy jó büntetőjét Sebők András triplája követte az 5. perc közepén, de mindkét oldal rengeteget hibázott támadásban ebben a szakaszban, a triplák egyik csapatnak sem mentek. Sebők gólpasszát Biber Áron váltotta 2 pontra 7 perc játékot követően, majd Sebők hármasával megvolt a közte 10 (14-4). A negyedből hátralévő két és fél percben mi nem szereztünk már kosarat, az írek McDonnell és Faapito révén hármat a vonalról, így 7 ponttal álltunk jobban 10 perc játékot követően (14-7).

A második negyed elején Paár Márk támadópattanót szedett, majd 2+1-es akciót csinált belőle, Tóth triplájával pedig megint megugrottunk (20-7). McDonnell, majd Faapito is végigvitte a ziccert, nálunk Paár talált újra a gyűrűbe, majd Biber egyszer a vonalról a 14. perc közepén (23-11). Tiernan támadópattanó után tette vissza a ziccert, Cronin nehéz helyzetből talált be két pontért, a 17. perc elején pedig Sanni betörésével 6 pontra csökkent a két gárda közötti különbség. Szerencsére a félidő vége a miénk volt: Sebők floaterét Kelemen Ádám szerzett labda utáni gyorsindításos ziccere követte, időt kértek az írek (27-17). Ivkovic és Csendes triplái között Sanni ziccerezett, majd Gribben és Takács Zsolt voltak pontosak egy-egy alkalommal a vonalról, 14 ponttal vezettünk a nagyszünetben (34-20).

A fordulást követően Cronin 2+1-ével indult meg a pontgyártás, Csendes két büntetővel felelt, majd Takács tett vissza jól egy támadópattanót (38-23). Tóth a sarokból szórt triplát, Takács pedig középről, a 24. perc közepén 20 pont fölé nőtt az előnyünk (44-23). Paár szórt be két büntetőt, Takács pedig egy betörést is szépen vitt végig. A negyed felét elhagyva Gribben faulttal együtt talált a gyűrűnkbe, a büntetőt viszont kihagyta (48-25). Gribben triplázott középről, Coughlan pedig egy gyorsindítást fejezett be sima ziccerrel, a 27. perc közepén időt kért Sztojan Ivkovics (48-30). Biber két büntető után az utolsó pillanatban tett fel egy hozzápattanó labdát, pontosan (52-30). Gribben és McDonnell összesen három büntetőjére nem érkezett válasz tőlünk, így is 19 pont volt az előnyünk 10 perccel a vége előtt (52-33).

Ivkovic triplájával és McDonnell ziccerével indult a negyedik negyed, majd Csendes középtávolról volt eredményes (57-35). Tiernan szedett támadópattanót, ebből dobott egy ziccert, majd egy hármast is beszórt a sarokból – utóbbira Csendes passzából Vámos Ádám felelt, a 33. percben időt kért Írország (59-40). Szerzett labda után Takács fejezte be a gyorsindítást, McDonnell ziccere után Faapito egy büntetőt dobott be a felvonás felénél (61-43). Takács faulttal együtt dobott hármast, a büntető is a helyére került, az írek 4 perccel a vége előtt még egy időt kértek (65-43). Ivkovic kiosztásából Csendes dobott triplát, majd jöttek az írek: Gribben játszott össze Croninnal két pontért, Byrne vitte végig a gyorsindítást, Gribben pedig középről szórt hármast (68-50). Gribben még egy támadópattanót is visszasimogatott a gyűrűbe, majd Faapito futott be jól a gyűrűnk alá, Gribben jó ütemű passzt adott neki. Paár büntetőjével zárult a meccs, így végül 15 ponttal nyertünk (69-54).

Ezzel a győzelemmel a 15. helyen zártuk az U20-as B divíziós férfi Európa-bajnokságot.

25 hozzászólás

25
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
O1GBorbély Lajosagyasred-black01Namár Recent comment authors
Borbély Lajos
Olvasó

Azért minden kosárlabdát kedvelő elgondolkodhat azon:
– hogy az NS miért nem tudósit a gyászos szereplésről?
– ugyanakkor a sikerpropaganda gyártására van kapacitás ( a pécsi konferenciáról bezzeg jönnek a hírek)
– mégis ki a búbánat felelős azért, amit pl. Dunk kollega tapasztalt?
A bajok gyökere nagyon mélyen van, amit senki sem mer bolygatni – főleg az érintettek nem, mert őnekik nagyon jó ez a rendszer.
Ki mer majd követ dobni a pocsolyába- ez itt a kérdés.

red-black01
Olvasó

Ne zavarjátok most a Mestert! Elszaladt a boltba porcukorért, meg fóliáért. Először megszórja az UP eredményeinket (azaz a sz@rt), aztán szépen becsomagolja nekünk. Megszórja még majd a csomagot a szokásos panelekkel, csak most nem gúnyos fajtákkal, hanem a sértődőssel. Előjön majd, hogy ismét előkerültek a kritizáló cucikák. Előkerül majd más is, nem megyek végig rajtuk, mindenki tudja. Sok mindenről szó lesz, de arról nem, hogy még ezen a szinten is milyen meccselési, taktikai hibákat követett el. Arról sem lesz szó, hogy mindezt megelőzte egy felkészülés – felkészítés. Felkészülés – felkészítés ? ? Ugyanmár… Voltam olyan mazochista, hogy az U19 után… Olvass tovább »

Namár
Olvasó

Erődemonstráció!:)

Károly bàcsi
Olvasó

Szép volt de szerintem ezeket az íreket a kocsma mellett szedtèk fel hogy van e kedvük kosár eb-re eljönni. Szerencsére volt így tudtunk egy meccset nyerni ??

Pojaca
Olvasó

Nehogy véletlenül jó legyen a tipóm, minimum 16-ról lehetett rakni, úgyis raktam, erre nyerünk csak 15-tel! Ezeket 30-cal kellett volna minimum verni, a 2. félidőt kemény egy ponttal nyertük, persze a negyedik negyed totális betli egy ilyen gyenge csapat ellen!
Na de mindegy is, szerintem örül mindenki, hogy vége!

Dunk
Olvasó

Egy történet! Városnézésre elutaztunk külföldre a feleségemmel, éjjel erkeztünk, szoba elfoglal,alvás. Másnap reggelizni mentünk, nevetések, beszélgetések az összetolt asztaloknál, fiatal srácok, szlovének,szerbek,franciák. Egy asztalnál néma csend, ott felhajtott kapucniban, telefonoztak a srácok, műzlit reggelizve. Akkor tűnt fel, hogy ezek magyarok. Külön asztalnál ültek a felnőttek, beszélgetni kezdtünk. Kiderült, hogy kosarasok mind EYBL-re érkeztek. Közben mindenki végzett a reggelivel, összeszedték az összes gyümölcsöt és távoztak, csak a magyarok maradtak. Kérdem az edzőt mi az elvárás? Semmi, nézzen végig rajtuk ezek csak telefont nyomkodják, a többi csapat le sem hozhatja. Kérdem ők miért? A szülők mindenről tudni akarnak volt a válasz. Jó… Olvass tovább »

agyas
Olvasó

Természetesen a szülők a felelősek. Ők tanítanak hibás figurákat, bámulják mit csinálnak a pályán a játékosok, sőt a keretet is ők válogatják össze. Amúgy a 31. európai hely reális. Még jó hogy vannak a hivatásos seggnyalók, akik terjesztik a tutit. A legszebb persze az, hogy a 90% el is hiszi. Így működik (?) az egész, miért a kosárlabda U20 lenne kivétel.

Dunk
Olvasó

Szia! Mivel nekem válaszoltál, gondolom én vagyok az álltalad írt “hivatásos seggnyaló”! Hagy kapcsoljam fel a villanyt. Amiről én beszéltem az a családon belüli pszichológia a sportoló gyerekkel kapcsolatban. Te a kosárlabda technikai és szakképzésről beszéltél. A kettő nem ugyan az. Vedd a fáradságot menj el egy u18-as meccsre és mikor lehajtott fejjel vezeti bele a védekező játékosba a labdát “mert ha nem nézi akkor elgurul” és ezt ötször megcsinálja a szülő meg tapsol, éljenzi, magasztalja a fiát hogy mekkora ász, azt a gyerek egy idő után elhiszi. Mert mit mond az edző a szülőnek? Önök csak dícsérjék. Na itt… Olvass tovább »

hajramagyarkosarlabda
Olvasó

Amúgy a játékosok érzik, hogy nem túl extra amit nyújtanak? Mert a folyamatos mellverés és félig röhögcsélős himnuszéneklés nem pont erről győz meg..

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Szerintem sajnos nem érzik, sőt ők szupersztárok irthon mert mondjuk dobnak 15 pontot a hazai bajnokságban a saját korosztályukban…

hajramagyarkosarlabda
Olvasó

Nem tudom eldönteni, hogy ez a klubbok hibája vagy pedig általános nevelési probléma. Mert jelenleg aki egy városban egy TAO-ban tocsogó egyesületben kosarazhat -ezzel végtelen felszereléstől kezdve ilyen olyan külön ellátásig mindent megkapva- az igenis elhiszi magáról, hogy ő a Jani… csak aztán hoppá, a nemzetköziken kiderül, hogy labdát vezetni se tud ha van ellenfél

agyas
Olvasó

Ameddig a himnuszéneklés a fő kérdés a kosárlabdában, addig érjük be ezekkel az eredményekkel.

YoWassupFam
Olvasó

Ördög ügyvédje leszek: nem oly rég a felnőtt válogatott kapcsán Ivko oboa ment. Úgy csinálunk mintha ez a szakmai stáb kudarca lenne. Mint mondtam már jöhet ide Gregg Popovich is semmi se változna mert szarból várat nehezen lehet építeni. Ez NEM CSAK ivkoék sara sőt tovább megyek ők tették hozzá a legkevesebbet. Itt klub szinten vannak a bajok még mindig. Miért nem a sanyi, gábor stb bákat na meg az éva, tündi néniket ekézzük akik csak egy megélhetési forrásként tekintenek erre az egészre. Akik miatt 2 év folyamatos lemaradásba vagyunk ami az egyéni skilleket és fizikumot illeti mentális dolgokat nem… Olvass tovább »

Dunk
Olvasó

Persze, hogy úgy van ahogy leírtad. De Ivkovics tetézte a bajt. Van az összetartás előtt kiválasztás is nem? Megnézem a legjobb 40 srácot, ha úgy itéli meg a stáb, hogy ez ide most ez kevés lesz, akkor jelzi a szövetségnek, hogy nem indulunk mert baj van. És ennek a mondatnak kb 10 évvel ezelőtt kellettvolna elhangzania.

Milivoj
Olvasó

Nézzük a profdrhabilemeritus akadémiáját: több, mint 10 éve, minden korosztályban, az ország minden részéről összevásárolja a legtehetségesebb gyerekeket, nem Sanyi bácsi és nem Tündi néni az edző, minden létező, legmodernebb feltétel adva van…., eredmény: nulla A csoportos (nem válogatott) játékos…, nemzetközi szintűről beszélni sem érdemes…
Nem lehet, hogy az egész utánpótlás képzés tévúton jár, nem kéne az egészet teljesen új alapokra helyezni és azokat egytől-egyig elzavarni a pics@ba, akik ezt a beltenyészetet létrehozták és tévedhetetlen megmondóemberként irányítják!?

O1G
Olvasó

Maffiarendszer a mai magyar kosárlabda és ennek a feje a maestro. Szóval a legmélyebb szinten is benne van a keze azokban, amiket írsz.
De egy normális világban igazad lenne, hogy szarból várat nem lehet építeni.

Dunk
Olvasó

Uraim!
Az első mérkőzés amit a 3 negyed közepén feladtam. Van csapat aki tőlünk is szarabbul dob. Írország.
Istenbizony örülök, hogy vége.
És egy kérdés, hátha valaki tudja a választ, ezek a srácok ebben a szezonban mennyi mérkőzést játszottak le? (Minden számít u20, nb2, nb1b, nb1a, eb, vb stb)

Demindegy
Olvasó

Akár 80 meccset is.

Dunk
Olvasó

Köszönöm.

Hmafino1
Olvasó

Röviden: Ivkovics TAKARODJ!

agyas
Olvasó

Ivkovics csak a terméke a magyar idiotizmusnak. Mivel a népet nem lehet lecserélni, a kritikusok – ha nem akarnak boldogtalanok lenni – jobban teszik, ha elfogadják a mai valóságot, mint a jövő összes bajforrását.

törrögszultán
Olvasó

Bajok vannak az UP ban. Fizikális mentális, szakmai ..Nem kicsí,de nagy!
Ideje MINDENKINEK felébredni aki tehet erről és gyorsan változtatni, mert így csak a kepkéket kergetjük, ámítjuk magunkat, a fiatalokat.
Így sosem lesz szakmai előrelépés!
A msi játék is…no de felejtsük el!
2(kettő !!) győzelmet sikerült begyűjteni??? Mester, menni kéne, de gyorsan, mert itt szakma az nincs!

Vulcano
Olvasó

Ennyi cucukák?
Ivko❤️
Laci❤️
Szerencsések vagyunk, hogy ez a két világklasszis kosárlabda géniusz egyaránt Magyarországot erősíti??

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Magabiztos győzelem ? El lehet kezdeni gondolkodni, hogyan jutottunk idáig. Akárki akármit mond a gyerekek is hibásak. Igen, az edzők, a klubbok, a TAO ez mind mind szánalmas a hazánkban.. de a nagyképű , arrogáns viselkedésből nagyon le kéne adni végre. Lehet mondani példának az amerikaiakat vagy másik nemzeteket, hogy ők is mutogatnak meg ünnepelnek egy kosár után, csak mondjuk van eredmény is mögöttük.. Európa 30-ban sem vagyunk mi meg verjük magunkat meg mutogatunk ha dobunk egy triplát?? Magyarként sem szimpatikus viselkedés. Nem baj mert nem voltunk felkészülve a sorozatterhelésre és a végére a srácok is nagyon elfáradtak szóval érthető… Olvass tovább »

José "Gyilkos" Mendez
Olvasó

?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés