Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Indul a harc a kiesés elkerüléséért a Piros-csoportban

DEAC-Budafok és SKSE-Kaszások párharcokkal kezdődik a playout.:

:

Az NB I. B Piros-csoportjában az alapszakasz utolsó négy helyezettjét fenyegeti még a kiesés réme, a debreceni fiókcsapat a pontvadászatot utolsóként záró Budafokkal, a Salgótarján az Óbudai Kaszásokkal találkozik az alsóházi rájátszás 1. fordulójában. A párharcok győztesei bennmaradnak, a két vesztes összecsap a 13. helyért, amely kuparendszerű osztályozót ér a Zöld-csoport ezüstérmese ellen, a 14. helyezett kiesik. A playoutban minden párharc az egyik fél második sikeréig tart.

DEAC U23 (11., 9-14) – Budafok (14., 4-22)

Egészen más helyzetből várhatja az összecsapást a két gárda: a cívisvárosiak az alapszakasz hajrájában a MAFC-ot és a Nyíregyházát is elkapták és a záróforduló előtt még a 10. helyen álltak, ám nagy vereségbe futottak bele a közvetlen rivális Jászberény otthonában, miközben a többi eredmény is kedvezőtlenül alakult számukra; ezzel szemben a dél-budaiak 11 bajnoki óta nyeretlenek és három körrel a vége előtt biztossá vált, hogy utolsóként fejezik be a reguláris szezont. Az idény eddigi egymás elleni mérkőzései is a fehér-feketéknek sikerültek jobban, otthon 77-67-re, a fővárosban 91-76-ra verték aktuális ellenfelüket. A piros-feketék a bajnokság első szakaszában nem nyertek mérkőzést idegenben – mivel pályahátrányban vannak, ezen változtatniuk kell ahhoz, hogy benn tudjanak maradni.

Neuwirth Bence (DEAC): Tény, hogy a Budafok nincs jó formában, és az is, hogy mindkétszer nyerni tudtunk ellenük az alapszakaszban, azonban összességében egy rendkívül kellemetlen és veszélyes ellenfélről beszélünk, mely hozzánk hasonlóan az „életéért” küzd. A bennmaradásért folytatott mérkőzések lélektana mindig más, mint az alapszakaszbeli találkozóké, minimális a hibázási lehetőség, ebből kifolyólag maximális koncentrációra lesz szükségünk. Nagyon fontos, hogy ki viszi be az első tust, és mivel nálunk a pályaelőny, nincs más opció, ezt ki kell használnunk – a hajdúsági bedobó klubja honlapjának nyilatkozott.

Károly Máté (Budafok): Nem mi vagyunk a párharc esélyesei, idegenben kellene mérkőzést nyernünk, ami a szezon folyamán még nem sikerült. Megpróbálunk maximálisan felkészülni a DEAC csapatából és ha nem kerülünk nagy hullámvölgybe, közel tudunk maradni az ellenfelünkhöz, akkor talán sikerülhet. Ez a célunk!

A párharc menetrendje:

  • április 9., kedd 16:00, Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
  • április 12., péntek 19:00, Budapest, BMTE Promontor utcai Sportcsarnok

Ha szükséges:

  • április 15., hétfő 16:00, Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok

A DEAC a DEAC Kosárlabda, a Budafok a SPORT MÉDIA YouTube-csatornán közvetíti hazai mérkőzéseit.

Salgótarjáni KSE (12., 8-18) – Óbudai Kaszások (13., 8-18)

Mindkét együttes jó javuló tendenciát mutatott alapszakasz vége felé, a nógrádiak nagyot erősödtek Williams Douglas, az amerikai bedobó érkezésével, aki 25,5 pontot, illetve 9-9 lepattanót és kiharcolt faultot átlagolt eddigi 12 meccsén; a sárga-feketék edzőt váltottak februárban, Gedei Tibor irányításával hatból három a mérlegük idáig. Összességében két elég hasonló játékerőt képviselő csapatról van szó, így sokat érhet a pályaelőny a piros-feketéknek, habár nyolc győzelmükből ötöt otthonuktól távol ünnepelhettek. Az idény eddigi két egymás elleni összecsapását egyaránt az SKSE nyerte szoros csatában: hazai környezetben 76-70, idegenben hosszabbítás után 97-93 arányban diadalmaskodtak.

Dániel Péter (SKSE): Teljes kerettel várjuk a playout első körét. Érdekes párharc lesz, hiszen a Kaszásokat az alapszakaszban sikerült kétszer is megverni, azonban a legutóbbi találkozásunk óta edzőt cseréltek és igazoltak egy légióst is. Rövid párharcról beszélünk, ezért sok minden dönthet. Nem szeretnék közhelyeket puffogtatni ezzel kapcsolatban, a célunk a bennmaradás bebiztosítása.

Gedei Tibor (Kaszások): A csapat alapvetően jó állapotban van, az utolsó meccseinken egész jó formát mutattunk. Nagyon sajnáljuk, hogy a BKG otthonában kikaptunk egy ponttal, de nem esünk kétségbe. A Salgótarjánnal két meccset játszottak idáig a szezonban a fiúk még nélkülem, két szoros vereséget szenvedtek, az egyiket hosszabbításban. Kielemeztük ezeket a mérkőzéseket, ellenfelünk az amerikai légiósa érkezése óta egy nagyon komplex csapat. Douglas talán a bajnokság legjobb játékosa, olyan erősségei vannak, amelyeket a B-csoportban nagyon nehéz limitálni, külön készülünk rá. Ismerjük a Tarján játékát, sok jó kinti dobójuk van, erre is oda kell figyelnünk. Szerintem kutya kötelességem annyira elfogultnak lenni, hogy azt mondjam, hogy ezt a párharcot meg fogjuk nyerni – de csak akkor, hogyha mind hozzáállásban, mind taktikailag nagyon élesek leszünk és mindent kiadunk magunkból, itt már nincs hova tartalékolni. Szerintem az dönthet, hogy melyik csapat lesz taktikailag fegyelmezettebb és ki tud több energiát belerakni a párharcba.

A párharc menetrendje:

  • április 8., hétfő 18:00, Salgótarján, Városi Sportcsarnok
  • április 11., csütörtök 19:00, Budapest, Óbudai Kaszások Kosárlabda Sportcsarnok

Ha szükséges:

  • április 14., vasárnap 19:00, Salgótarján, Városi Sportcsarnok

Az SKSE a Sport Salgó Kft YouTube-csatornán közvetíti hazai mérkőzéseit.

Fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés