Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Íme az NBA 2021-2022-es szezonjának öt legjobban fizetett játékosa

Nem titok, hogy a legjobban fizetett NBA-játékosok lenyűgöző pénzeket kaszálnak. Közülük is vannak azonban kiemelkedő összegeket keresőt. A lista élén nem meglepő módon LeBron James áll. De kik követik őt? Nézzük az NBA 2021-2022-es szezonjának öt legjobban fizetett játékosait.

  •   :

:

Az Észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság 2021-2022-es bérplafonja az egy évtizeddel ezelőtti összeg duplája, 112,4 millió dollár. A luxusadó küszöbértéke pedig 136,6 millió dollár.  A Forbes szerint harmincöt NBA-játékos várhatóan legalább 28 millió dolláros fizetést fog kapni ebben a szezonban a letéti kifizetések előtt. A gazdagok tehát még gazdagabbak lesznek. Az NBA tíz legjobban kereső játékosa 714 millió dollárt fog keresni, ami huszonnyolc százalékkal több, mint az előző évi, és tizenkilenc százalékkal több mint ami a 2019-2020-as szezonban volt. A legjobban keresők listáján nem meglepő módon LeBron James vezeti – ez legalább olyan érdekes, mint a fogadas.online leírása a legjobb oldalakról. De kik követik őt? Nézzük az NBA 2021-2022-es szezonjának három legjobban fizetett játékosát.

A király még mindig uralkodik

Nincs meglepetés: a király még mindig uralkodik. Az NBA ikonja, LeBron James jó úton halad afelé, hogy az Észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság második milliárdosává váljon. A sportoló a pályán kívül is képes volt lenyűgöző 70 millió dollárt keresni – csak a Nike-kal kötött szerződésével évi 32 millió dollárt zsebel be. Ez a szám a 41,2 millió dolláros fizetésével együtt elég volt ahhoz, hogy a Forbes 2021-22-es, legjobban kereső NBA-játékosok listáján az első helyre kerüljön.

További jelentősebb fejlemény vele kapcsolatban, hogy média- és szórakoztatóipari vállalkozása, a SpringHill Company bejelentette, 725 millió dollár értékben kisebbségi részesedést ad el. Emellett LeBron James júliusban „arcát adta” az Epic Games Fortnite-jának, illetve, ha ez nem lenne elég, még a Tonal nevű edzőtermeket üzemeltető céghez is csatlakozott, mint befektetőként és márkanagykövet.

LeBron éves keresete: 111,2 millió dollár.

A második: Steph Curry

Az NBA idei szezonjának legjobban kereső játékosainak listájának második helyezettje a dobóisten: Steph Curry. A kétszeres MVP-díjas játékos 92,8 millió dollárt kaszál az adott időszakban, ebből 47 millió dollárt a pályán kívül. A Golden State Warriors sztárja számára a legnagyobb fejlemény az Under Armour által támogatott új Curry-márka bejelentése volt.

Az új vállalkozás, amely több sportágat átfogó lábbelik, ruházati cikkek és kiegészítők keverékét kínálja, évi 20 millió dollár körül mozog, de ha a márka beindul, akkor ez az összeg igencsak gyorsan növekszik mad. Curry egyéb vállalkozásai közé tartozik saját produkciós cége, az Unanimous Media, amely a Holey Moley című versenysorozatért volt felelős. Curry emellett új területen is szerencsét próbál: nemrég támogatói szerződést kötött az FTX kriptopénz platformmal.

Curry éves keresete: 92,8 millió dollár.

A harmadik: Kevin Durant

Kevin Durant szerződése majdnem akkora, mint ő maga. Az Uber hatalmas technológiai vállalat 2,65 milliárd dollárért megvásárolta a Postmates ételkiszállító szolgáltatást, egy olyan startupot, amelybe Durant még 2016-ban fektetett be. A Forbes szerint Durant a felvásárlásnak köszönhetően a kezdeti 1 millió dollárból 15 millió dollárt csinált.

A Thirty-Five Ventures nevű cégén keresztül pedig több mint 80 vállalatba fektet be, Durant nagyot fog kaszálni a Robinhood és az Acorns befektetési alkalmazásokkal, a Mercury online bankkal, a WHOOP fitnesz-trackerrel és a Sleeper fantasy sport startuppal.

Durant éves keresete: 87,9 millió dollár.

  •   
1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Gézuka Recent comment authors
Gézuka
Olvasó

Nyilván én vagyok a funkcionális analfabéta, de a cím az 5 legjobban fizetett játékosról szól, a kép alatti bekezdés már 3 játékost említ, és a cikkben is 3 játékos van…

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés