Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Íme a felsőházi és középházi forgatókönyvek

Kiderül, hogy melyik csapat kezdheti az élről a rájátszást, és ki jut még be utolsóként a legjobb nyolc közé.:

:

Fontos dolgok fognak eldőlni ma este a bajnokság középszakaszának utolsó, 10. fordulójában. A felsőházban a Körmend, a Falco és a Szolnok fut egymással nagy versenyt, míg a Jászberény és a Pécs a negyedik, illetve ötödik hely sorsáról fog dönteni egymás között.

Íme a felsőházi forgatókönyvek:

A Körmendnek már két körrel ezelőtt is lett volna esélye arra, hogy bebiztosítsa első helyét, ám mivel simán kikapott előbb Pécsen, majd Szombathelyen, így ki-ki mérkőzést fog játszani az Olajjal. Persze továbbra is saját kezében van a sorsa, hiszen ha csak egy ponttal is győz, megvan a rájátszás során a tiszta pályaelőny, ha viszont kikap, akkor hármas minitabella dönt az élen állók között (ez esetben az egymás elleni kosárarány rangsorolna, amely jelen állás szerint így fest: Falco +12, Körmend +7,
Olaj -19).

A negyedik és az ötödik hely esetében egyszerű a képlet: amelyik csapat nyer a ma esti Jászberény – Pécs összecsapáson, az végez a negyedik helyen és kezdi pályaelőnyből a rájátszást. Mint ismert, a két csapat a play-off során is egymással fog játszani, így minden bizonnyal nem fogják megunni egymást…

A középházban már bonyolultabb a helyzet, ugyanis a ZTE kiszállt a versenyfutásból, az Atomerőmű és a Kecskemét helye pedig biztos a legjobb nyolc között. A maradék egy kiadó helyért a Sopron és a DEAC verseng az utolsó fordulóban.

A Kecskemét és a DEAC összecsapása több dologról is dönteni fog: amennyiben a hazaiak nyernek, akkor biztosan a hatodik helyen zárnak, a szabadnapos paksiak lesznek a hetedikek, míg a Sopron a Zalaegerszeg elleni találkozójától függetlenül a nyolcadik helyen zár.

A helyzet némileg akkor bonyolódik, ha a DEAC nyerni tudna ma este Kecskeméten:

Ebben az esetben az ASE lesz a hatodik, a KTE a hetedik, míg egy soproni vereség esetén a DEAC jutna be a nyolcadik helyen. (Mindhárom csapat 17 győzelemmel és 17 vereséggel végezne, de a hármas minitabellán a paksiak 5-3-mal állnának az egymás elleni eredményeket tekintve, a KTE 4-4-gyel, míg a debreceniek 3-5-tel.)

Ha a Sopron is nyer, akkor négy csapat fog 17-17-es mutatóval állni. Ezen a minitabellán az Atomerőmű lenne az első (8-4-es mutató), a KTE a második (6-6) és a Sopron a harmadik. A Sopron és a DEAC egyaránt 5-7-es mutatóval zárna, de Sabáli Balázs csapatának jobb a kosáraránya.

Fotó: hunbasket.hu

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
KoopsderrylMoBambaKalok Kevinlakers24 Recent comment authors
derryl
Olvasó

A minitabellánál nem az egymás elleni eredmények döntenek? Úgy tudom, hogy egál esetén van csak kosárkülönbség!

SopronKCfan
Olvasó

Tehát ha bejutunk PlayOffba, mindenképp 8.hely?

lakers24
Olvasó

Igen.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Miért mire vágynál még??Én a vereségetekre!Megérdemlik a Debreceni barátaink ,hogy meglegyen nekik!

SopronKCfan
Olvasó

De nem lesz meg nekik ?

MoBamba
Olvasó

Azok a favágók!? Ezt te se gondolod komolyan…

Koops
Olvasó

Ezt most ugye viccnek szántad, hogy a mészárosokat akarod? 😀

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés