Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Illés Máté: Nagyon szép négy év áll mögöttünk az Oroszlánnyal

A Pécsre igazoló hátvéd minél több mérkőzést nyerne új csapatával.:

:

A 2020/21-es szezont még az OSE Lionsban befejező, de a következő évadot már a Pécsi VSK-VEOLIA színeiben megkezdő Illés Mátéval készítettünk interjút. A 26 éves játékos az idény alatt 35 mérkőzésen lépett pályára, ahol átlagosan 21 percet töltött a parketten, mely során 9,4 ponttal gyarapította csapata pontjait és 1,7 gólpasszt osztott ki találkozónként.

A sikeres közös évek után miért döntött úgy, hogy távozik Oroszlányból? Mit köszönhet a klubnak?

– Nagyon szép négy év áll mögöttünk a klubbal, nagyon sokat, rengeteget köszönhetek az OSE-nak. Igazából azt éreztem, hogy váltásra van szükségem, hogy kicsit „megújuljak” és hogy más csapatnál is bizonyítsak.

Különleges az a közeg, ami Oroszlányban körülveszi a kosárlabdát. Mennyire volt ezt nehéz otthagyni?

– Természetesen nem volt könnyű, még egyszer mondanám, hogy remek éveket töltöttem a klubnál. Klubszinten és szurkolók terén is nagyszerű közösség van Oroszlányban, egyszerűen csak úgy éreztem, hogy váltanom kell és izgatottan várom, hogy mi vár rám Pécsett.

Hogyan értékelné az idei teljesítményüket?

– Csapatszinten azt gondolom, hogy hullámzó teljesítményt nyújtottunk a szezon során. Az elején volt pár olyan mérkőzés, amely megnyeréséről pár ponttal csúsztunk le és ezek a győzelmek hiányoztak ahhoz, hogy a legjobb nyolcba bejussunk, pedig a végső pillanatokig megvolt az esélyünk. A play-outban ezt követően számunkra minden mérkőzés nagyon fontos volt, így is álltunk neki és sikerült megszereznünk a tizedik helyet a bajnokságban, amiről azt gondolom, hogy egy tisztességes helytállás. Egyénileg pedig a koronavírus engem is sajnálatos módon sújtott. Ezt követően az orvosi protokoll szerint limitált edzésszámmal kezdhettem újra edzeni, ezt követően időbe telt, míg újra formába jöttem és azt gondolom, hogy ezt követően voltak jobb mérkőzéseim.

Miért pont Pécsre igazolt? Voltak más lehetőségei is?

– Amikor megszületett a gondolat a fejemben, hogy csapatot váltsak, pont akkor érkezett a Pécsnek a megkeresése és azt gondoltam, hogy ez egy jó lehetőség lehet a jövőmet nézve ahhoz, hogy tovább tudjak fejlődni.

Mik a céljai a következő szezonra?

– Szeretnék minél többet segíteni abban, hogy a PVSK minél több mérkőzést tudjon megnyerni, és hogy minél jobb szezont fussak, fussunk a csapattal.

Fotó: oselions.hu

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Oroszlanyi BanyaszCogito ergo sum Recent comment authors
Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Jól jártatok Mátéval! Nem voltak sztárallűrjei, egyszerű őszinte srác, aki nagyon jól kijött a táborral is.
Voltak gyengébb meccsei, de a szívét ilyenkor is kitette a pályára.
Hajrá, Máté, sok sikert Pécsett!

Cogito ergo sum
Olvasó

Mindenféleképpen erősítés a Pécs számára, kíváncsian várom a további igazolásokat, jó légiósválasztással akár top 6-ba is odaérhetnének, szorítok nekik.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés