Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Így juthatunk ki a világbajnokságra

Még bármi megtörténhet a J-csoportban.:

:

Válogatottunk nincs egyszerű helyzetben a kijutást illetően, amellett, hogy muszáj megnyernie hátralévő két mérkőzését, további eredményeknek is klappolniuk kell.

Három opció létezik, a legegyszerűbbnek talán az tűnik, ha minimum hét ponttal nyerünk Olaszországban, majd hazai pályán legyőzzük Horvátországot, továbbá szurkolnunk kell annak, hogy a litvánok otthon legyőzzék Romeo Sacchetti csapatát, a lengyelek pedig megverjék a hollandokat hazai környezetben. Ebben az esetben lépéselőnybe kerülnénk Olaszországgal szemben, s a harmadik helyen kijutnánk a világbajnokságra.

A második opciónál is szükség van arra, hogy a magyar válogatott mindkét hátralévő meccsét megnyerje, hibázási lehetőség tehát nincs. Szurkolnunk kell továbbá annak, hogy Lengyelország vereséget szenvedjen Horvátországban és otthon Hollandia ellen. Ebben az esetben nem kell számolgatni, mert harmadik helyen végeznének Vojvodáék.

Sztojan Ivkovics kihirdette keretét a két utolsó mérkőzésre. Két amerikai játékost, és egy kolozsvári hőst is behívott. Klikk, ide!  

Az is benne lehet a pakliban, hogy minitabella alakul ki a második, a harmadik és a negyedik pozícióban: magyar-siker Olaszországban, litván-győzelem az olaszok ellen, Lengyelország pedig csak egy mérkőzést nyer meg a továbbiakban. Ebben az esetben az olaszoknak +9-es, a lengyeleknek 0-s, míg nekünk -9-es lenne a gólkülönbségünk. Ha pont kilenccel nyerünk, akkor teljesen egyenlő a gólarány, ha legalább tízzel, akkor a második helyen kijutunk a vb-re, ha viszont maximum nyolccal, akkor kiesünk a negyedik helyen.

A hátralévő menetrend:

Február 22. (péntek):
Olaszország – Magyarország
Hollandia – Litvánia
Horvátország – Lengyelország

Február 25. (hétfő):
Litvánia – Olaszország
Lengyelország – Hollandia
Magyarország – Horvátország

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés