Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Így áll most a körmendi Sportcsarnok bővítése

Egy tanulmányra vár a városvezetés.:

:

Tavaly novemberben írtuk meg, hogy a kormány döntése értelmében 70 millió forintból készíthetik elő a körmendi sportcsarnok bővítését.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat alapján a beruházó Körmend Város Önkormányzata, megvalósítója a Beruházási Ügynökség, kormányzati felelőse pedig az emberi erőforrások minisztere.

A döntés értelmében az előkészítő fázist 2021. július 31. napjáig kell teljesíteni.

Az ugytudjuk.hu érdeklődésére a körmendi önkormányzati hivatal közölte:

“Körmend Város Önkormányzata a 70 millió forintos kormányzati támogatást arra a célra kapta, hogy elvégezze azokat az előkészítő munkákat, melyek szükségesek ahhoz, hogy a város egy olyan multifunkcionális sportcsarnokkal gazdagodjon, mely megfelel mind a városnak, mind pedig a csarnokot használó NB1-es kosárlabdacsapatnak”

Hozzátették: A nemzetközi versenyeken való elindulás szigorú infrastrukturális feltételekhez kötött, így a jövőben elkészülő csarnoknak ezen nemzetközi előírásoknak is meg kell felelnie.

Mint írják:

“Jelenleg készül egy helyszínvizsgálati tanulmány, melynek elkészültét követően fogunk tudni pontos döntést hozni, és beszámolni az építési munkálatok megkezdéséről, és a végleges kivitelezésről. V. Német Zsolt Képviselő Úrral folyamatosan azon dolgozunk, hogy a városnak egy minden igényt kielégítő, a nemzetközi szabályoknak és előírásoknak is megfelelő multifunkcionális csarnoka legyen.”

Fotó: ugytudjuk.hu

 

30 hozzászólás

30
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
19 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
CharlieYellowblackvadnyugatMendezdonnarumma Recent comment authors
Charlie
Olvasó

Bővítik vagy teljesen új csarnokról van szó? Húznak egy lelátót a kispad mögé is?

Yellowblack
Olvasó

Egy ilyen Klubnak, ilyen szurkolótáborral igenis kell az őt megillető csarnok, mint ahogy nálunk is megvan

donnarumma
Olvasó

Ha már a helyiek eddig eltűrték István tevékenységét(szakmailag) akkor ezt igazán elintézhetné cserébe(politikailag).
Új csarnokot Körmendre!

royalka
Olvasó

Körmenden már régen állnia kellene egy új sportcsarnoknak. Akinek esze van, és tényleg szereti a kosárlabdát, ellenfélként, ősi riválisként is így kellene gondolnia. Mekkora élmény lenne ( lesz) egy Körmend- ZTE, Szolnok, Alba, Falco meccs teltházzal, normális befogadóképességű vendégszektorral, felrobbanó hangulattal. Talán megérjük, hogy így legyen. Ha minden városban épül egy kib@szott stadion, akkor minden kosaras városban legyen egy normális csarnok is. A focin kívül is van élet.

Yellowblack
Olvasó

Ez így van ?

WSreborn
Olvasó

Már régen egy új csarnok kellene hogy legyen Körmenden.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Bla-bla-blabla, bla-blabla.

Dallas
Olvasó

Hát sok sikert ! De én nem vagyok épitész mérnök de kőmüves se,de 70 millio ? a múltkor abból volt valahol botrány( persze tudjuk szokásos lopás-túlárazás) hogy valami nagyobbacska nyilvános WC 20-30-40 millából újitottak fel….. nem keresem meg hol,hiszen tudjuk minden nap ez történik hogy ellopják a pénzünket hiszen az állami -EU-s pénz mindenkié(lenne),persze valaki jól jár xD Magyarország én igy szeretlek…..

Csabika
Olvasó

A cikkben azt írták, hogy ez az előkészítésére van.

Dallas
Olvasó

ahh ,akkor ez sok milliárdos téma lesz ,abból meg még kisülhet valami, kérdés mekkora csarnok kell Körmenden,anno itt Szolnokon is mindig kicsi volt ,de aztán még a legeredményesebb évek vége felé se telt meg soha,és marad a régi.

PL
Olvasó

az eset Szombathelyen volt, nézz csak utána, kik voltak ? meglepődsz….

amúgy köztudott,hogy a moslékkoalíció az makulátlan, és tugggyuk, hogy a körmendi Csarnokot kommunista szombatot hírdetve, gyurcsány, jakab, kunhalmi meg a többi csinálná meg ingyen-társadalmi munkában….az egyik verné a falat, a másik nekifutna az ajtónak, abban profik, a harmadik pedig lyukas zokniban a földön fetrengene..

Mi meg politikamentesen hadd örüljünk ha fejlesztik a csarnokunkat.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Úgy nyerjen a Fidesz-eresz választást a következő 15 évben, mint ahogy a te hozzászólásod és örömöd POLITIKAMENTES! És akkor kiegyeztünk!

Dallas
Olvasó

Á nem tudom hol volt ,én az elmult 31 évben MINDEGYIKTőL az láttam hogy nem ezt ígérték xD viszont aztgondolom manapság politika mentesen egy nagy beruházás nemmegy,a Szolnokival is inkább az a baj hogy méretre még-még csak elmegy de én az alig 75-80 kilommal is picikék a székek, a lábhely kb annyi hogy féllábon billegsz be a másik elött nekem anno nagyon tetszett az elterülös kis Mol(mostmár aszem föiskola csarnok) a Paksi ilyen stilusu 🙂 tudod az egybe nagyfapados, ez ott van közvetlenül a nagycsarnok mellett bár valszeg Körmendiként nem jártál ott,kb az árvíz idején volt ott pár hangulatos meccs… Olvass tovább »

Vulcano
Olvasó

Nekem Szombahelyiként kicsit jobban fáj mondjuk, hogy a Hali stadion a tervezett 8 helyett
15mrd forintból épült meg.

Dallas
Olvasó

Hát igen erre célozgattam ott egy kicsit feljebb,FÁJ AZ MINDENKINEK ,mindegy hogy jobb vagy balnak hazudja magát a BŰNÖZÖ ! attól az még az marad….

pirosf
Olvasó

Sárváron volt,egész pontosan.

Kováts Imre
Olvasó

Nem akarom elkeseríteni a körmendi szurkolókat, de – tapasztalatból mondom – 2025-26 előtt nem lesz avatás. Megjegyzem Körmend már régen kiérdemelte a rangjához illő sportcsarnokot.

Dennis
Olvasó

A körmendi kosárlabda és a város már nagyon is rászolgált arra, hogy egy korszerű, minden igényt kielégítő csarnoka legyen. Körmenden a kosárlabda több, mint sport, ez egy vallás, amit tavaly előtt OSE szurkolóként megtapasztalhattam, mikor 30 év után visszakerültünk az A csopiba.
Bízom benne, hogy minél előbb megépül és egy MTE:OSE meccsel lesz felavatva.

PL
Olvasó

szeretettel várunk Titeket!

jozsi67
Olvasó

A cikk, egy internetes portál érdeklődésére adott önkormányzati válasz. Nem sajtótájékoztató. Az majd akkor lesz, ha minden előkészület kész és dördülhet a startpisztoly. Mivel azon kevesek egyike vagyok, akik megtudhatták mi készül Körmenden sportcsarnok ügyben, én is kíváncsian várom a folytatást. Mindenesetre mellbevágott az infó, ami erről a projektről szól. A fenti cikkben egyébként, nagyon korrekt módon, diplomatikusan, virágnyelven fogalmazódott meg a feltett kérdésre adott válasz. Mindenesetre úgy gondolom, ha megvalósul, akkor Bebes István polgármester, városának ismét nagyot húzott. Természetesenm, itt a kormány szerepe is nélkülözhetetlen.

SárgaPárna
Olvasó

Miért nem tagozódik be az egész Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum égisze alá. Sokkal gazdaságosabb lenne működtetni….
Illetve az is érdekelne, hogy ez a nyolcadik hely melyik nemzetközi kupában való indulásra jogosítja fel a Körmendet, amiért az “új csarnoknak” meg kell felelni a nemzetközi szabályoknak? Az Alpok Adria?

PL
Olvasó

körmendiként el is hiszem, hogy érdekel ???

Buborka
Olvasó

Szerintem a Körmend a 7. helyen végzett. Csak a pontosság kedvéért.

SárgaPárna
Olvasó

Ohh, bocs!

SzhelY
Olvasó

A Falco csarnoka mikor épül?

SárgaPárna
Olvasó

Van csarnokunk, egy tök jó! Titeket nem szívesen látunk, mert összehugyoztok mindent…

PL
Olvasó

érdekes, hogy írod, hogy tök jó, pedig sose jártál ott ???

SzhelY
Olvasó

Hát csillagom azt még mindig csak bérlitek

Mendez
Olvasó

Ahogy ti is.
Ahol játszik a csapatod az a Somogyi Béla Általános Iskola tornaterme.

vadnyugat
Olvasó

Tévedés. Nem az iskoláé, csak használják. Körmendi Városi Sportcsarnoknak hívják.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés