Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Igazi nagyágyút igazolt a Rátgéber Akadémia

Jugoszlávia válogatottját kétszer is olimpián vezénylhette.

  •   :

:

Nemzetközileg ismert, elismert szakember, a szlovén Janez Drvaric is segíti a Rátgéber Akadémia szakmai munkájának fiú vonalát – írja az akadémia honlapja.

A 71 éves kiváló tréner óriási tapasztalattal bír, korábban a jugoszláv utánpótlás válogatottakkal ért el sikereket vezető- és segédedzőként (nyert kadett Európa-bajnokságot, volt ezüst- és bronzérmes is), majd a felnőtt férfi válogatottal ott volt az 1984-es Los Angeles-i és az 1988-as szöuli olimpián – előbbin harmadik, utóbbin második helyet értek el. Legnagyobb klubsikerét a Cibona Zagreb vezetőedzőjeként aratta, a Drazen Petrovic nevével fémjelzett korszakos együttessel 1987-ben KEK-et nyert, miután az Újvidéken megrendezett döntőben 89-74-re legyőzték az olasz Scavolini Pesarót.

Janez Drvaric évek óta FIBA instruktorként is dolgozik, sok remek előadást, szemináriumot tartott szerte Európában, állandó előadó a FIBA Europe Coaching Certificate programban.

Számomra Janez Drvaric a délszláv kosárlabdázás egyik legnagyobb szaktekintélye. Hatalmas tapasztalattal rendelkező szakember, aki kiválóan át tudja adni tudását az edzőknek és a játékosoknak. Az egyik régi álmom vált valóra azzal, hogy elfogadta meghívásunkat és részt vesz Akadémiánk szakmai munkájában. Havonta két hetet tölt nálunk, ekkor napi szinten két edzést tart, kettőt pedig mentorál, emellett tart egy előadást is, amikor pedig nincs nálunk, elemzi az edzéseinket, segít az észrevételeivel, szakmai meglátásaival, továbbá mentori tevékenységet végez

– fogalmazott Rátgéber László, Akadémiánk szakmai és stratégiai igazgatója.

  •   
5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
MAFCdrukkerPlayerhopehelypirosfeketeTonymontana Recent comment authors
MAFCdrukker
Olvasó

Arról tud valaki valamit, hogy milyen korosztályt fog edzeni Drvaric? A “fiú vonal” jelentése, hogy a férfi utánpótlásban, vagy hogy nem nőkkel fog dolgozni?

Player
Olvasó

Valamiert nagyon becsipodott nalad ez a pecsi akademia! De erdemes pontosnak lenni: a 2011-es indulasa ota 9 azaz kilenc ideny mult el. Hogy ertheto is legyen: ez nagyjabol u14-es indulast feltetelezve egy generacio. Szoval jelenleg kijelentheto, hogy nem nagy multja, de talan nagyobb jovoje van az akademianak. A multkor egy hozzaszolas kapcsan mar felsoroltam 12-15 nevet, akik mind a B csoport jatekosai, tehat nem csak Pongo es tarsa emlitheto. Nehany pelda csak: a kis Biro PVSK NB1 A csoport: hol is toltott 3 vagy 4 fontos evet? Friss: Meleg Gergo honnan igazolt a PVSK-ba? Omenaka Nb1-ben van 2-3 eve, hol… Olvass tovább »

hopehely
Olvasó

Rátgéber szuper edző volt, de ez az “akadémiásdi”, főleg a férfi szakág, nagyon nem megy neki!
Bajáról lopták a két játékosukat, akire büszkék- Pongó Marcellt meg Kucsora Csabikát-akik a mai napig használhatatlan, félkész játékosok maradtak.
KB 25 éves afrikai feketéket, meg ZS-ligás szerbeket etetnek TAO pénzen!
Dervalics meg egyértelműen a parasztvakítás részének tűnik, porhintés!
10 év-0 játékos…

pirosfekete
Olvasó

Most olvasom hogy a sporteseményekre speciális szabályok lesznek. Mit lehet ez alatt érteni?

Tonymontana
Vendég
Tonymontana

Van pénz lóvéra 💰💰💰🤡🤡🤡

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés