Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Idegőrlő szünet után magabiztos szegedi siker

2-0-ra vezeti a párharcot Szrecsko Szekulovics együttese.

Atomerőmű SE - Naturtex-SZTE-Szedeák 69-92 (22-24, 18-32, 14-22, 15-14)

Rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés
Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok
V.: Földházi T., Török R., Boros T. (Bogárdi J.)

ASE: Kovács -, Capers 6, Valerio-Bodon 7/3, Lóránt 11/3, Jackson 7. Cserék: Paige 12/6, Shepard 8, Kis -, Eilingsfeld 12, Gulyás -, Pupp 3/3, Velkey 3.

Szedeák: Kerpel-Fronius G. 5/3, Govens 13/3, Brown 18/6, Dzeletovics 13/3, Dickey 16. Cserék: Keller 3/3, Kerpel-Fronius B. 14/9, Bognár 7/3, Mayer 3/3, Olasz -, Polányi -, Balogh -.

Bár az Brown révén a Szeged szerzett vezetést, szinte mindegyik akciójából kosarat dobott a Paks, így a találkozó első percei után Braniszlav Dzunics együttese ragadta magához a vezetést (7-4). Két gyors szegedi akció után már a vendégeknél volt az előny, ráadásul egy jó védekezés után Dzeletovics ziccerezhetett (7-10). A vendég magasember ott folytatta, ahol abbahagyta az első összecsapáson és egy hármast is a helyére küldött, időt kértek a hazaiak (9-15). Ez sem lassította le a Szegedet, amely valósággal átrobogott az ellenfelén, hat perc játék után már meg lett a közte tíz (9-19). Innen viszont az ASE kapta el jobban a fonalat, Eilingsfeld visszatett támadólepattanója után négyre, Jackson közelije után pedig kettőre olvadt a szegedi előny. 22-24.

Közel kétórás csúszással kezdődött a második negyed, miután beázott a paksi csarnok. Az idegőrlő szünet után a szegedieknek sikerült jobban felpörögni, egy 8-2-es rohammal megléptek a Pakstól (24-32). Paige próbálta a hátára venni a csapatát, de folyamatosan nyomott a Szeged (28-37). Felváltva potyogtak a kosarak, végül Govens középtávolija után átlépte a tízet a különbség (33-44). Teljesen más energiaszinten játszottak a vendégek, ültek a triplák, jó volt az összjáték, magabiztos szeged előnnyel mentek – ezúttal csak tizenöt perces – szünetre a csapatok. 40-56.

A fordulás után is megmaradt a vendégek remek ritmusa, Dzeletovics támadólepattanója után meglett a közte húsz (40-60). Sorra érkeztek a kosarak Govenséktől, miközben közel négy percet kellett várni az első paksi kosárra a második félidőben (42-65). Ezzel meg is jött a lendülete a hazaiaknak, bejött húsz alá Braniszlav Dzunics csapata, de azonnal jött egy jobb szegedi periódus (46-70). A játék képében már nem történt változás a negyedik negyed előtt, meggyőző fölénnyel várhatta az utolsó tíz percet a Szeged. 54-78.

A záró etap elején sem sikerült közelebb férkőznie a Paksnak, innentől pedig már nem volt visszaút. Az idegőrlő szünet után sokkal energikusabban vetette bele magát a mérkőzésbe a Szeged, amely másodjára is magabiztos különbséggel győzte le az ASE együttesét. 69-92.

A párharc állása: 2-0 a Szeged javára.

HIRDETÉS
24 hozzászólás

24
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
17 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
RougePityeszMásikVégétFújdMegArtur Dokitormentor Recent comment authors
Rouge
Olvasó

Nem tudom Pakson mi a nagyobb: a beégés vagy a beázás…

Pityesz
Olvasó

Ja, bocsi! Szegednek gratula és sok sikert a 4 között!

Pityesz
Olvasó

Szerintem a felújítást akarja a csapat elősegíteni!:))) Így akár a jövő héten megkezdhetjük a tető,nyílászáró, padló, mobillelátó cseréjét. A több 100mFt-os felújítás remélhetőleg a technikai problémákat meg fogja oldani. A csapat problémáját sajnos ezzel nem tudjuk megoldani!! Itt most egy edzőbuktatás volt, valamint hűen tükrözte ez a párharc az egész évet. Azért remélem nem hiszi itt senki, hogy Szrecsko ide-légiósok oda, a Szegedet nem tudtuk volna elkapni……még ezzel a gárdával is… de egy 2:3 a minimum lett volna. Szomorú, de a csapat le akarja ezt a nyűglődéses évet zárni… Hajráááá ASEEEEE! Ősszel remélem egy felújított csarnokban, motivált, jó csapattal és… Olvass tovább »

Atomic4
Olvasó

Nem volt itt semmiféle edzőbuktatás, egyszerűen van 4 darab értékelhetetlen légiósunk, akik nem tudnak triplázni, nem jók különösebben 1-1-ben sem, és ostobák is még pluszba. Ellenben Szegeden Govens egyedül többet ér, mint nálunk mind a négy, Dickey pedig a legjobb lepattanózó az egész ligában és még van 2 minőségi légiósuk rajtuk kívül is. Jó rendszerben játszatnak, mindenki tudja mi a dolga. Hatalmas a különbség a két csapat között.

pepperpower
Olvasó

Nincs itt semmi edzobuktatas. A fel csapat regota ismeri Banet..
Inkabb azon kell gondolkodni, hogy mitol lett ez a csapat ilyen hitehagyott tavaszra.
Osszel a legiosok is, lan kivetelevel jo atlagot hoztak, a magyar mag is. Ott is voltunk az elbolyban.
Nyilvan Bane sem felejtette el a szakmat, de 2-3 eve nagyon nem jon neki ossze semmi.

Artur Doki
Olvasó

Jobban jártunk volna,ha az első negyed után felajánlunk egy szolid gyors 3-0át a szegedieknek
És talán a minden idők leggyengébb 4 amerikai légiosunk még elérte volna valamelyik esti járatot Ferihegyen…
De sokat már igy sem kell Pakson aludniuk: ha szerencsénk van,akkor vasárnap már otthon ebédelhetnek.
Elég volt ebből a fostengerből,ami itt kosárlabda címszóval zajlik,covidszezon ide vagy oda.
Idén nagyjából csak a szégyenfoltok jutottak egy egykoron szebb napokat látott,4Xes bajnok és 4Xes kupagyőztes Klubnak…
A mai kabaré pedig minden körítéssel csak a hab volt a tortán. Jó reklám volt a városnak,Erőműnek,Egyesületnek…
El kéne gondolkodnia az illetékeseknek,vezetőknek… mindenkinek.
Hogyan tovább???

tormentor
Olvasó

Fegyvernepperek, drogosok, személyiségzavarosok, idegbetegek helyett jó lenne sportembereket hozni. Az se baj ha nem extra kosarasok.

Marillion
Olvasó

Gratulálok Szrecskó és Govens…és természetesen az egész Szegedi csapatnak az újabb győzelemhez…és talán nem kiabálom már innen el hogy a legjobb 4 közé jutáshoz is Szombathelyről! CSAPAT lett a csapat Szegeden!

Atomcity
Olvasó

Szrecsko azert most megmutatja nekunk… ’18ban jol dontottunk……
Meg egy meccs aztan indulhat minden elorol: uj edzo, uj legiosok, uj magyar mag, uj csarnok, uj remenyek – szokasos fos. A vezetoseg remeljuk lehuz meg par evet, ha mar ilyen jol megy nekik a csapatepites (tudjuk-tudjuk nem kaptuk meg a beigert penzeket). Majd jovore….

4.negyed
Olvasó

Ez a mai nap megmutatta , hogy milyen mélyre süllyedt a paksi kosárlabda !!! Köszönjük szépen legiosainknak , remek edzonknek , és a tökéletes vezetőségnek….

KD
Olvasó

Gratula Szrecskonak és Govensnek, meg persze az egész Szegednek. Azt hiszem, érik a Falco-Szeged elödöntö.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Látom, a földrajz nem az erősséged… (((árvizes “viccelődésed”, ugyebár)))

donnarumma
Olvasó

A pénz nem dob kosarat…

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ez így, Szombathelyről megfogalmazva kicsit furán hangzik…

Yellowblack
Olvasó

Szép volt Szeged. Govens miatt drukkolok nektek?

810509
Olvasó

Meg Szrecsko miatt is természetesen!

PajtiBá
Olvasó

Kivégzés!!! Ez a párharc igencsak eldőlt. Paksiak jobban teszik, ha pénteken otthon maradnak és társadalmi munkában leszigetelik a csarnokot.
CSAK A SZEDEÁK!!!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ez a hozzászólás a szombathelyiek szerénységével vetekszik. Nekem nem szimpatikus. Mivel kapott 58 lájkot, úgy tünik, erősen kisebbségben maradtam e véleményemmel, node sebaj!

Atomic4
Olvasó

Egyszerűen erről nincs mit mondani. Összehasonlíthatatlan a két csapat egyénenként és csapatként is. Minden egyes szegedi kosárnál felrobbant a kispad, nálunk semmiféle kémia nincs a csapatban. Nem baj, gyorsan kiesünk és lehet csináltatni az új csarnokot, amibe senkinek nem lesz kedve menni szurkolni. Az egyetlen jó ebben a vírusban, hogy nem kell ezt a csapatot nézni, “csak” mindigon keresztül..

4.negyed
Olvasó

Ez a nagy szerencséjük hogy zárt kapusak a meccsek….

pepperpower
Olvasó

Ez egy lelekvesztett csapat..
Alig varjak/varjuk, hogy vege legyen a szezonnak es ujra kimondjuk: “majd jovore” kb 12. alkalommal.

Grat Szegedre!
Az mar latszott az igazolasokbol, hogy nem lesz gond a bentmaradassal, de azt senki nem gondolta, hogy ilyen siman besurrannak a 4 koze! Le a kalappal…

Hajra ASE!

Csippa
Olvasó

Morális csőd ez a paksi “csapat”, sikerült lemenniük a mindigo szintjére, pedig az már… Sajnálom a paksi szurkolókat, komolyan!

Expert
Olvasó

Talán csak a legoptimistább paksi szurkolók gondolhatták, hogy a párharcban lesz paksi győzelem. A különbség persze túlzó, de a 3-0 teljesen papírforma.

Tegnap még azt írtam, hogyha összekapja magát a Paks, akkor egy szoros vereségre jó lesz, de ez se sikerült. Ez a két meccs és a beázás feltette a paksi szezonra a pontot?!

A 4 párharcból ezt tűnt a legsimábbnak, de ezt még én is túlzásnak érzem.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Tükörsima Szeged győzelem, megkérdőjelezhetetlen kiütés.

A 28.percben időt kért Szrecsko, melynél a hazai kispadnál Dzunic fel se kelt a székéből, magába roskadva nézte maga előtt a parkettát.
Emellett a komplett 4.negyedet az a Pavlik meccselte végig, aki előtte a pályát törölgette a felmosóval… mindeközben Dzunic a kopasz fejét vakarta. Hát, azért van baj Pakson is…

A túloldalon Prof. Dr. Szrecsko Szekulovicsnak hívják az edzőt. Gyerünk, Szeged, így tovább!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés