Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Idegenben vágott vissza a Honvéd

A sereghajtó Nyíregyháza nem tudta legyőzni közvetlen riválisát hazai pályán.

HÜBNER Nyíregyháza BS - Budapesti Honvéd SE 85-91 (24-23, 19-22, 24-22, 18-24)

Bajnokság, 24. forduló
Nyíregyháza, Continental Aréna
V.: Földházi Tamás Péter, Pozsonyi László, Nyilas István (Farkas Zoltán)

Nyíregyháza: Perry 30/18, Kiss B. 5/3, Bazsó 17/9, Pipiras 17/6, Copes 14. Csere: Dickerson -, Kone -, Szobi 2, Fazekas -.

Honvéd: Simon K. 5/3, Tanoh Dez 15/3, Sherman 23/12, Crawley 13/6, Peringer 4. Csere: Mijovics 19/3 Demeter 12, Kopácsi -.

Sherman duplájával indult az alsóházi rangadó, majd Perry rögtön válaszolt rá egy triplával. Hiába volt Copes eredményes a palánk alatt, és vezetett 5-2-re a Nyíregyháza, Sherman gyorsan egalizált. Tanoh Dez közelijével már a vezetést is átvette a Honvéd. 12-12-nél sikerült a hazaiaknak utolérnie a fővárosiakat, ekkor Perry második hármasát küldte a helyére. Crawley sem maradt adós a válasszal, ám Pipiras és Bazsó kosarait követően már a kék mezesek vezettek. A vendégek visszavették a vezetést, ám a negyed végén jött két újabb Perry-hárompontos. Ennek köszönhetően egypontos előnyt mutatott az első tíz percet követően az eredményjelző (24-23).

Hasonlóan alakult a második negyed játék képe, mint az elsőé. Egyik fél sem tudott komolyabb előnyre szert tenni, felváltva vezettek a csapatok. Kiss távolija után a kialakult ötpontos hazai vezetés már tisztesnek volt mondható, ám jellemző volt a negyed hullámzására, hogy alig két perc alatt Sherman tripláját követően megfordította az állást a Honvéd. Sőt, az amerikai a sarokból is betalált, így 31-37-t követően a Nyíregyházának kellett kapaszkodnia a negyed közepén. Az egyenlítés Bazsó triplája után 43-43-nál jött össze, ám Mijovics közelijét követően Perry már nem tudott betalálni, így kettővel a vendégek vezettek a félidőben (43-45).

Peringer és Sherman egy-egy kosarával vette kezdetét a második félidő. Közel két perc kellett a Nyíregyházának, hogy betaláljon Copes révén. Az ellentámadást a Honvéd elhibázta, ezt kihasználva pedig előbb Perry felhozta két pontra csapatát, majd Copes egyenlített. A vezetést is átvették a hazaiak, de a fővárosiak nem törtek meg, és 54-54-nél kiegyenlítettek. Hiába talált be távolról Pipiras, Tanoh Dez azonnal válaszolt rá. Mijovics és Demter pontjai után már újra a vendégeknél volt az előny. Másfél perccel a vége előtt Perry újfent távolról talált be, ekkor vették vissza a vezetést a Kék Cápák. A negyed végéig azonban nem sikerült ezt megtartaniuk, mert az ezt követő kosárváltást Sherman középtávolija zárta le (67-67).

Koncentráltabban játszott a záró etapban a vendég együttes, Mijovics hármasa, majd Crawley közelije után sikerült meglépniük 75-69-re. Perry kihagyott egy büntetőt az ellentámadásnál, majd nőtt a baj hazai szempontból, mert Crawley egy hármast is bevágott. 70-78-as állásnál azonban rendre rossz megoldást választottak a hazaiak, kapkodó volt a játékuk. Ezt kihasználva négy és félperccel a vége előtt Simon közelije után már tíz pont volt a Honvéd előnye. Mint később kiderült, innen már nem adta ki kezéből a vezetést a Baksa-legénység. Perry hiába próbálkozott távolról, egy kísérletét leszámítva ezek célt tévesztettek. Az utolsó két perc nem sok izgalmat tartogatott, idegenben sikerült visszavágnia a Honvédnak hazai vereségéért az alsóházi rangadón (85-91).

Fotó: hunbasket.hu

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
zterulezhubnernybsBorn2BallHenderson Recent comment authors
zterulez
Olvasó

Nem sok jót vetít előre, ha a Nyíregy a legfőbb riválisát sem tudja otthon legyőzni egy kiesési rangadón.

hubnernybs
Olvasó

Bravó Brúnó! és kb ennyi.

Henderson
Olvasó

Gratulálok a Honvédnek a győzelemhez! Ha van némi tisztesség Radulovicsban, akkor lemond a mai meccs után, mert az látható, hogy ő ezzel a csapattal meccset nem fog tudni nyerni.

Born2Ball
Olvasó

Ezzel a csapattal senki nem fog meccset nyerni🤣🤣

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés