Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Idegenben sem lehet megverni a Diósgyőrt

Érvényesült a papírforma.

NKE Csata - Aluinvent DVTK 49-69 (9-21, 9-18, 15-17, 16-13)

Női bajnokság, negyeddöntő, 2. mérkőzés
Budapest, Ludovika Aréna
Játékvezető: Kapitány Gellért, Söjtöry Tamás, Csabai-Kaskötő Brigitta.

NKE-FCSM Csata: Horváth , Jovanović 5, Lelik 9 , Nagy-Bujdosó 2, Barnai 8. Cserék: Lang 2, Mányoky 3, Austria 6, Angyal -, Radócz 12, Pálinkás 2, Solymosi -.

Aluinvent DVTK: Medgyessy 5, Putniņa 12, Walker-Kimbrough 11, Škorić 7, Mokango 20. Cserék: Zele 2, Szűcs R. 4, Kányási 2, Szabó F. 6, Eperjesi -.

Már az első pillanattól kezdve nagy lendülettel és koncentráltan állt bele a mérkőzésbe az Aluinvent DVTK. Az agresszív védekezés mellé az első dobások is sültek, ami egy idegenbeli összecsapáson különösen fontos. Ráadásul az ezúttal is felettébb aktív Walker-Kimbrough kétszer is labdát szerzett, és dobott ezekből könnyű gólokat. Érződik, hogy együtt van a csapat és a kispad is együtt él a játékkal. A mintegy 100 diósgyőri remek hangulatot teremtett. Shatori gyorsan összeszedte a három személyi hibáját, Szabó Fanni lépett pályára az amerikai helyett, és rögtön egy 2+1-es akcióval tette le a névjegyét. Nem sokkal később Zele is pályára lépett, majd Medgyessy Dóri is pihenőt kapott. Cziczás László vezetőedző széles rotációt alkalmazott, Szűcs és Kányási is pályára lépett, de így is fokozatosan tudta növelni az előnyét a vendégcsapat. A diósgyőriek védekezése végig nagyon hatékony volt az első félidőben, többször lejárt a Csata támadóideje. A játék ezen szegmenséről mindennél többet mond, hogy a nagy szünetig tizennyolc ponton tartotta ellenfelét a DVTK. A mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy egy lepattanó-csatát követően Zele Dorinát kellett letámogatni a pályáról, de szerencsére a nagy riadalom ellenére nem történt súlyos sérülés. A válogatott játékos egy rögzítő kötéssel vissza tudott térni a pályára. A diósgyőriek legeredményesebb játékosa Mokango volt, aki tizenkét pontig jutott a szünetig (18-39) – írja a dvtk.eu.

A fordulás után sem bízta a véletlenre a mérkőzést Cziczás László, aki a kezdő ötösét állította pályára, és ennek az lett az eredménye, hogy néhány percnyi játék után már több mint harminc ponttal vezettek Maja Škorićék. A harmadik negyed második felében ugyan néhány középtávoli és távoli dobása sült a házigazdának, így ez a játékrész szorosabb eredményt hozott, de a DVTK győzelme így sem fogott veszélyben (33-56).

A záró negyedben kissé kiengedett a Diósgyőr, és ezt kihasználva közelebb jött a Csata, de a csarnokba nagyszerű hangulatot teremtő vendég szurkolók méltán ünnepelték hosszasan a találkozó után a fölényes, húszpontos győzelmet arató kedvenceiket (49-69).

A DVTK 2-0-ra nyerte a párharcot, és bejutott a bajnokság legjobb négy csapata közé.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés