Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Idegenben is simán verte az Alba a ZTE-t

Pénteken lezárhatja a párharcot a Fehérvár.

Zalakerámia ZTE KK - Arconic-Alba Fehérvár 67-83 (13-26, 16-20, 18-20, 20-17)

Rájátszás, 3-4. helyért, 2. mérkőzés.
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Győrffy Pál Attila, Minár László Balázs (Forrai Sámuel)

Zalaegerszeg: Hicks 3/3, Paige 2, Szalay 2, Ikpe 23, Tóth 11. Csere: Gyimes -, Németh 5, Ona Embo 8, Csátaljay 5/3, Keller 6, Csuti 2.

Alba Fehérvár: Chambers 10/6, Kass 4, Barnett 21/15, Philmore 11/3, Dickey 7. Csere: Balogh 2, Takács Ma. -, Takács Mi. 10/6, Vojvoda 18/12, Kiss B -.

A bronzcsata 2., zalaegerszegi összecsapására kedden délután került sor Zalaegerszegen. Nem a legjobb előjelekkel készülhetett a hazai gárda, hiszen Daca Ostojic térde továbbra sem tette lehetővé játékát. Bár a szerb magasember pénteken részt vett a bemelegítésen, a találkozón már nem tudott pályára lépni, a további orvosi vizsgálatok alapján pedig ezúttal is csak a kispadon tudott helyet foglalni. Így aztán ismét fel volt adva a lecke Matthias Zollnernek a palánk alatti, fehérvári magassági fölény kapcsán.

A túloldalon az Alba egyik legjobbja, Anthony Roberts sem térhetett vissza, aki még a május 3-i Szolnok elleni, az év meccsének tartott, hosszabbításos találkozón szenvedett bordaközi-izom húzódást.

A zalai szimpatizánsok szorosabb meccset vártak a péntekinél, ám örömük nem tarthatott sokáig. Kissé ideges kezdés után a fehérváriak gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést, Barnett és Chambers triplával nyitott, majd Philmore villant kétszer. A túloldalon Tóth Ádám négy perc alatt összeszedett 2 faultot Dickey-n. A negyed végére kialakult a tízpontos különbség, az utolsó percekben Vojvoda Dávid is betalált, 26-13-as Alba vezetéssel zárult az első negyed.

Kicsit megélénkült a ZTE játéka, Németh Ákos adott szép passzt Keller Ivánnak, majd ismét a Zalaegerszeg 12-es számú játékosa szerzett kosarat egy szemfüles betörés után. 10 pontra sikerült is zárkózni, ám a rengeteg üres távoli dobás lehetőségével jól élt az Alba. Barnett 4 hármasa is célba ért, s Vojvoda Dávid is helyére küldött 2 triplát. Közben Csuti Kornél is pályára lépett, hiszen magasposzton igencsak bajban volt a ZTE. Egy támadólepattanót szépen begyűjtve nagy tapsot is kapott duplája után, de ezek csak részsikereket jelentettek a zalaiaknak. 46-29-re lógott meg a Fehérvár 20 percnyi játék után. Az Alba 35 dobáskísérletének 60%-a a 6,75-ös vonalon túlról érkezett az első félidőben, melyek közt sok üres kísérlet is volt. A ZTE ellenben pocsékul, mindössze 8%-al értékesítette a hármasokat, egyedül Csátaljay Péter talált be trojkából.


A nagyszünet után motiváltabb ZTE érkezett a parkettre, ám csak egy kis időre sikerült megzavarni Vojvodáékat. A zalai közönség lelkes támogatása közben megpróbálta ledolgozni tetemes hátrányát a hazai gárda, ám épp amikor elérték volna, hogy csak közte tíz legyen, érkezett a két éve még itt pattogtató Barnett és hűtötte a kedélyeket. Takács Milán két üres saroktriplája pedig alaposan megforgatta a kést a zalai drukkerek szívében… 47-66 állt az eredményjelzőn a 3. negyed végén.

A folytatás már csak formalitás volt, az utolsó négy percben Matthias Zollner négy magyart is pályára küldött a rendkívül motivált, mindkét oldalon dicsérhető Tristan Ikpe mellett, aki 23 pontos, 11 lepattanós, kiváló teljesítményt nyújtott, 73%-os pontossággal célozva. Kár, hogy nem akadtak mellé játszótársak – gondolhatták a hazai drukkerek, akik nem sok mindennek örülhettek ezen az estén. A ZTE nagyon gyengén játszott, amire Ostojic hiánya sem lehet magyarázat. Amerikai kisemberein nem igazán érződött a koncentráció, ez pedig nem segíti a csapatkémiát… Az Albánál ellenben megvolt a csapatjáték, amit a 18 assziszt is jól mutat, amiből Chambers 8-al vette ki a részét. Barnett, Philmore, Vojvoda és Chambers is hasznosan játszott, James Dickey pedig úgy gyűjtött be 11 lecsorgó labdát, hogy ezúttal nagyon gyengén dobott.

Folytatás pénteken Fehérváron, ahol akár a bronzérem tulajdonosa is meglehet…

Fotó és tudósítás: Bálizs Zsuzsa

38 hozzászólás

38
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
16 Comment threads
22 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
hirskontraCaptain MackoSzombathelyifaxszerelőlujoZalaboy Recent comment authors
Zombi
Olvasó

A következő olvasmány egy kitalált történet! Bármely hasonlóság a valósághoz a véletlen műve! Kérem ezt tudomásul venni!
Részemről a dolog letudva! Amit lehet azt megtettem, a változás érdekében. Nem én voltam az első, tudnak már a dolgokról. Remélem más is veszi a fáradságot és tesz a dolgokról.
Érdekes, hogy a szezon elején kiadott műsorfüzetben egyik házastárs sem szerepel a menedzsment, szakmai stáb és kommunikáció alatt sem….
Nyilvánosan kikérhetőek az adatok! Egészen megdöbbentő számok láthatóak, arcpirító!
Természetesen ez csak egy kitalált történet! Akármilyen hasonlóság bármely csapathoz a véletlen műve! Nyomatékosan kérem tudomásul venni!

zterulez
Olvasó

Az sokkal tisztességesebb lett volna a klubvezetéstől, ha kiállnak és elmondják, hogy “köszönjük a szurkolást, de sajnos mi nem tudjuk vállalni a nemzetközi kupaszerepléssel járó terheket, annyit tudtunk vállalni, hogy a 4 közé bejuttattuk a csapatot stb.”.

Borbély Lajos
Olvasó

Ez lehet a háttérben.
Plussz nagy kérdés, hogy a légiósok miért játszottak ennyire belesz@..m módon?
Azért tisztességesebb lett volna 3:2-vel negyedikek lenni, nem igaz T. Klubvezetés?
Egyébként tényleg nem sok értelme lett volna ennek a kupaindulásnak. Csak nyűg az adott csapatnak, a nézőket sem igazán érdekli. Egyedül a légiósoknak lehet jó, hogy egy jó teljesítménnyel felhívják magukra az ellenfél figyelmét a következő szezonukra.
Jöhet a jövő évi nagy lutri-bevásárlás / légióskukázás. Vicc az egész.

heraklith
Olvasó

Tényleg vicces, de a falkó kivételével- akik 3-4 csapat költségvetését költik el- mindenki erre kényszerül. Max 2-3 fix magyar játékos, a többi csere. Jövőre ennél még sokkal durvább lesz Egerszegen, mert konkrétan a nulláról kell csapatot építeni, legalább 7-8 játékost kell majd igazolni.
Jövőre még nagyobb lesz a szakadék a falkó és a mezőny között.

zterulez
Olvasó

Onnantól, hogy nincs $motiváció$ minden egyes pályán töltött perc potenciálisan veszélyes a további karrierjükre (bármikor megsérülhetnek). Elmondták nekik a playoff előtt, hogy milyen célok teljesülése esetén mennyi a bónusz, ez eddig tartott, azt is tudják már, hogy jövőre nem itt fognak játszani, innentől kezdve mindenki várja már az utolsó meccs lefújását (oda pedig 6 meccsből lehetett a legrövidebb úton eljutni). Az összes többi duma. Zollner is elmondta a tegnapi sajtótájékoztatón ugyanezt virágnyelven. Ikpe és Embo még hajtanak a jövő évi szerződésükért, kellett nekik a statisztika is, a többiek már készen vannak. Paige és Hicks egy akármilyen meccsen bele szoktak tenni… Olvass tovább »

Captain Macko
Olvasó

Nem lehet összehasonlítani a idei Egerszegi csapatott a tavalyi csapattal mer az a csapat küzdött végig. Idei csapat leszarom a Bronz csatát stílust játsza és csak statisztika gyártás megy, ami nem fer szurkolok szemben. Nem is tudom hogy mernek így Egerszegi szurkolókkal pacsizni és megköszöni a buzdítást.

Kitartást Egerszegi szurkolóknak.
Hajrá Magyarok!

Freebulletz
Olvasó

Mondjuk azt megkérdezhetné valaki Zubillagától, hogy a végén is miért kellett játszatni a légiósokat, Góbi, Kiss, Osztoics, Fazekas 0 perccel a padon maradtak….

hirskontra
Olvasó

Kérdezd meg tőle pénteken a meccs végén. Tegnap pedig pont többet rotált. Egyébként tegnap berakta a Kiss Benedeket a végén, Kasi pedig ezen a meccsen sokkal több percet kapott, mint eddig. Takács Martint is többet játszatja mostanában. Fazekast is be szokta rakogatni újabban. Osztoics az ifiben mindig játszott, neki megvoltak a meccsei.

Alapvetően én nagyon hálás vagyok Zubillagának, egy ezüst és egy (majdnem biztos) bronz a mérlege két év alatt itt, le a kalappal!

Freebulletz
Olvasó

Hát valahogy nem emlékszem hogy Martin és Fazekas ennyi időt kapott volna, mint az első meccsen. A bajom azzal van, hogy miért nem bíz rájuk 5 perceket akár mikor 20+-al megyünk? Mondjuk Zollner és Báne sem szerette ezt, szóval nem újdonság.

Zalaboy
Olvasó

Edzőmeccsnek jó volt. Mármint az Albának. Azt hiszem ennél többet érdemelt volna a hazai közönség és a klub. Mondtam a fiamnak nézze meg ezeket a légiósokat, most látja őket utoljára. Szerencsére…

Zombi
Olvasó

A következő olvasmány egy kitalált történet! Bármely hasonlóság a valósághoz a véletlen műve! Kérem ezt tudomásul venni! Van egy klub a nagyvilágon, ahol semmi nem számít, csak a család! Azt hallani, hogy a családfők akik vezetők a cégnél, maguk mellé vették az asszonyokat is.Azt is súgják, milyen jövedelemmel bírnak a famíliák…Ezért nem jut játékosra…állítólag! Az sem titok, hogy legalább évtizedes a lemaradás a konkurenciával szemben. Igazgató bácsi nem hisz a modern dolgokban, megrekedt a saját korában. Órákig lehetne sorolni, mi az ami nincs az akadémiák korában. Vicc, Viszont asszonykák jól keresnek….Az is fontos. Csapat étkeztetés, az nincs. Mindenki eszik valahol… Olvass tovább »

csakazete
Olvasó

Sport pszichológus ,na az sincs…

Zombi
Olvasó

Viszont a közösségi oldalról tíltogatják a számukra negatív kommentelőket! Mint például engem is….Nagyon komoly munkát tesznek bele a nickek felkutatásába állítólag!
Személy szerint én holnap megteszem, amit meg kell tennem. Sajnos sok minden nincs itt……Remélem más is tudja, hol van a városháza!
Természetesen ez csak egy kitalált történet! Akármilyen hasonlóság bármely csapathoz a véletlen műve! Nyomatékosan kérem tudomásul venni!

Freebulletz
Olvasó

Szép volt fiúk! Pénteken zárjuk le.

csakazete
Olvasó

Lezártátok már ma! Gratulálok hozzá,ti legalább akaratátok!

nyolcmegnyolc
Olvasó

Ezért kellett lefeküdni a Falco ellen?

heraklith
Olvasó

Fekve maradtak, úgy kényelmesebb.

Kimaran
Olvasó

Ez mi volt?

A zsoldosakat ne is vigyük el pénteken, mehetnek mind haza. Játszunk magyarokkal, fiatalokkal, most hogy -50 vagy 35 nem mind1?

zterulez
Olvasó

Ez így van. Rendezni velük a mai nappal bezárólag a járandóságaikat, és menjenek a repülőtérre.

Zombi
Olvasó

Azért az Ikbe hozzátette a magáét. Én megtartanám a Danilóval együtt.

csakazete
Olvasó

Pontosan a két kicsi repülhet is haza… Fejben már úgyis otthon vannak!
Ikpe azért megrakta ma de tényleg jobban teszik ha a fiatalok játszanak majd.
Ezek a légiósok… Hát… vagy jót vagy semmit.

Zalaboy
Olvasó

Igen, sajnos Paige is kapott Hicks leszarom tablettájából pár szemet.

turul
Olvasó

Ez a rájátszás hűen tükrözi az egész évet, az egész klubbot. 4. hely, aminek nem lehet örülni, mert nem alkalmas erre ez a csapat. Az, hogy a díjazott Makkos D. nem került pályára, az a szakmai vezetés legalja.

ZTE1920
Olvasó

4-be bejutottunk ami dicséretes, ami utána történt felejtsük el…
Ilyen hozzáállást nem szeretnék jövőre látni…

Figura
Olvasó

Gondoltam, hogy kikapunk, de így? Elképzeléstelen, nulla játék, kispadon röhögcsélnek, mint sportembernek ennyit ér egy egész szezonba fektetett munka? Már csak maguk miatt ha nem is csapatért de felszívhatták volna magukat. Remélem az utolsó 7 meccsből vágják össze a highligths videójukat.
Gratulálok a 4hez mert az a sorozat ember feletti volt, de ilyen magasról ekkorát esni. És nem azért mert mert kikaptak, hanem a minimum küzdés, akarat, ami alap lenne azt miért nem lehet bele tenni?

Borbély Lajos
Olvasó

Igen látványos Paige és Hicks visszaesése. Biztosan megvan már máshol a szerződésük…
Ha most játszana a ZTE pl. a Kaposvárral play-out-t, jó eséllyel kiesne ez a mai csapat. Ehelyett 4. lesz. Ehhez a 4. helyezéshez elegendő volt egy legjobb időpontban produkált rövidke jó sorozat.. A Kaposvárnak pedig a legrosszabb időpontban volt rossz szériája. Nüanszokon múlt, hogy nem a ZTE van most a Kaposvár helyén…
De a 4. helyhez azért gratula.

zetekosarak
Olvasó

Így Látom én is. A 4. hely hízelgő ehhez a teljesítményhez. Alig bírtunk a DEAC-cal, szerencsénk is volt. Ők csak a nyolcadikak lettek. Szóval várom a következő szezont, és megyek szurkolni. Mindörökké Zete!

heraklith
Olvasó

Gratulálok az Albának a bronzéremhez! Megérdemelt. Ma félgőz is elég volt tőlük, mert nem volt ellenfél a pályán.
Legalább nem kell bánkódni, hogy senki nem marad jövőre a csapatból.
4-5 jó meccs az alapszakasz végén elég volt a 4. helyhez.
Összessegében ez egy jó eredmény. Jövőre sokkal nehezebb lesz.

csakazete
Olvasó

Jövőre mindenkinek sokkal nehezebb lesz, kivéve persze a válogatottat,de ezt úgyis tudjuk… Szóval előre, teljes megújulást és hajrá ZTE!!!
Remélem Ákos marad, többiekre nem sok esélyt látok.

heraklith
Olvasó

Senki sem marad sajnos, csak Dusán az utolsó szezonjára, meg a fiatalok.

lujo
Olvasó

Akkor jövőre play-out lesz

Zombi
Olvasó

Gondolom a hölgyek màr intézik az erősítést. Szerencsére mennek ők is a levesbe…..viszik magukkal a garasdezsőt is. Remélem a másik 20 forintos is megy….Teljes megtisztulást.

Szombathelyifaxszerelő
Olvasó

Pont olyan vagy mint a Knézy.

törrögszultán
Olvasó

Nem láttam a meccset ezért kérdezem a ZTE fanoktól: teltház volt a csarnokban??? elkelt minden színház jegy???

gabor77
Olvasó

Nem tudom de szerintem a Hevesi színház teltházzal megy.

csakazete
Olvasó

Sajnos nem volt mert a vendégek elfelejtettek jönni, ezen kívül igen sokan voltunk, még ha egy percig sem volt esélyünk…

Zalaboy
Olvasó

Majdnem tele volt. A vendégben meg néhányan, akik azért szurkoltak is kicsit, nem úgy mint otthon Fehérváron. Nekik és a csapatuknak is gratulálok. Remélem azért a bronz átvételkor fel is áll a publikum.

gabor77
Olvasó

Ekkora impotens csapat nincs még egy mint a ZTE, nulla mindenki, kár volt négybe jutni, egy meccset nem bírunk nyerni….szarrá dobnak minket

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés