Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Huszonegy év után találkozik újra egymással a Falco és a Besiktas

Legutóbb még Krivacsevics Márkó édesapja is pályára lépett a törökök ellen. Dzuniccsal igen, nélküle viszont nem ment a sárga-feketéknek.:

:

Kedden este újra farkasszemet néz egymással a nemzetközi porondon a török Besiktas és a Falco. A két gárda legutóbb 1998-ban találkozott egymással, a Koracs Kupa E-csoportjában.

Mi is az a Koracs Kupa?

A Koracs Kupa a – Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) által szervezett – harmadik számú európai sorozat volt (akárcsak most a BL), amely az 1971-72-es szezontól létezett 2001-02-ig. Az OKK Belgrád nagyszerű jugoszláv kosarasáról, Radivoj Koracsról kapta a nevét, aki 1969-ben egy közlekedési balesetben hunyt el.

Besiktas-Falco: 1-1

Huszonegy évvel ezelőtt mindkétszer a hazai csapat örülhetett: október 7-én 74-71-re az isztambuliak, november 4-én viszont 94-83-ra Kálmán Lászlóék nyertek.

Múltidézőnkben visszapillantunk a két találkozóra.

1998. október 7-én tartalékosan állt fel a Falco-Lépték névre hallgató együttes, hiszen egyik legjobbja, Braniszlav Dzunics (aki ma este az Atomerőmű SE edzőjeként vezette győzelemre csapatát Kaposváron) sérülés miatt hiányzott.

Ám így is nagy csatára késztette a hazaiakat, sőt egészen három perccel a vége előttig még vezettek is a vasiak, de a végére „elfogytak”, így fordítani tudott a török együttes.

Besiktas JK Milangaz – Falco-Lépték 74-71

1998. október 7.
Isztambul, 500 néző
V.: Virovnik (izraeli), Jones (walesi)

Besiktas: Woolridge 26/9, Oyguc 10, Thompson 9, Besok 8/6, Büyükaycan 8/6, Tamsöz 5/3, Genc 4, Aydin 4.

Falco: Walke 21/12, Kálmán 16/3, Mujanovics 12/6, Pankár 8/6, Wiley 8, Krivacsevics 6, Henrik –.


A visszavágóra Dzunics felépült a sérüléséből, éppen a törökök ellen játszotta első Koracs Kupa-mérkőzését, amelyen remekelt is. A derbi nagy részében a remekül támadó Falco dominált, a Besiktas csak az első félidő utolsó percében vezetett, a vendégek nem is tudták levédekezni a szombathelyiek nagyágyúit.

Falco-Lépték – Besiktas JK Milangaz 94-83

1998. november 4.
Szombathely, Sugár úti csarnok, 1000 néző
V.: Belosevics (szerb), Dumitrache (román)

Falco: Dzunics 23/3, Mujanovics 23/3, Wiley 18, Kálmán 17/3, Pankár 9, Krivacsevics 4/3, Walke –.

Besiktas: Tamsöz 20/9, Woolridge 18/6, Praskevicius 17, Thompson 15, Genc 9/3, Besok 3/3, Kosan 1, Büyükaycan –, Oyguc –, Aydin –.

HIRDETÉS

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
MásikVégétFújdMegJ.R.BenitezMarillionldd2lee14 Recent comment authors
J.R.Benitez
Olvasó

És arra valaki emlékszik Aris ellen itthon hogy kezdtünk? Meg legyőztünk egy akkor igen csak jó német csapatot a Triert idegenben. Mondjuk ezek azt hiszem másik évben voltak.

ldd
Olvasó

Szerintem ma is van szinvonala a nemzetközi kupáknak …
Vén “fasz” ismerőseimnek nehéz elfogadni, hogy a mai játékosok mennyivel atletikusabbak …

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Igen, és mennyivel szarabb kosarasok. A vén faszok nagy része sírógörcsöt kapna, ha emberrel dobta volna olyan százalékkal (pl.) a triplát, mint a mostani fiatal sz(t)arok többsége, mély tisztelet a nagyon ritka kivételnek!
De tudom, tudom, a magyar kosárlabda rengeteget fejlődött, kijutottunk az eb-re, meg a hasonló hülyeségek-marhaságok.
Bla-bla-bla és bla-bla-bla.

RRichieG
Olvasó

Akkor még volt szinvonala a nemzetközi kupáknak, ma már mindenféle szar csapatot bevesznek..

Aramis
Vendég
Aramis

Bezony ám!
A Besiktas akkor még nem is volt nagy név.
Sokkal nagyobb bravúr volt az, hogy az akkor még görög sztárcsapat az Aris Saloniki csak 8 ponttal tudott nyerni Szombathelyen.
Liadelis, Angelidis, Einikis, Sok, akkoriban kb. olyan nevek voltak, mint most Spanoulis, Sloukas, Printzezis vagy Bourousis.
Akkor is megnéztem és most is megnézem ezeket a csapatokat, még ha a mostaniakat egy szolnoki szakértő szarnak nevezi.

2lee14
Olvasó

Téged is enged kommentelgetni a bb1 pedig te is egy……. Jó nagy szakértő vagy.

Marillion
Olvasó

1998-ban a Szolnok melyik kupában képviselte Magyarországot? Sajnos nem emlékszem…ha tudod és segítesz azt megköszönöm!Látod olyan is van aki nem feszkót gerjeszteni szól hozzá hanem tudakozódik! Vissza a mi akkori csapatunkhoz….mi azt is ünnepnek tartottuk hogy az a csapat elhozott már akkor egy Török csapatot Szombathelyre…az Aramis felsorolásához meg nem kell kommentár akkor az sztárcsapat volt…én meg 30 évesen a kis csarnokban a B középben szurkoltam….

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Mondjuk azért most írtál egy jó nagy marhaságot, még ha a felháborodásod jogos is. Az Olajbányász már akkor nemzetközi színpadon képviselte Magyarországot, amikor Szombathelyen még csak ötletszinten merült fel, hogy meg kéne próbálni LEMÁSOLNI a Körmendet! 😉

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés