Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Húsz éve lett bajnok a Kaposvár

Videó is van a nagy sikerről.:

:

A csapat hivatalos honlapjának megemlékezése a nagy sikerről:

Fennállása addigi legjobb eredményét, az 5. helyet érte el csapatunk az 1999/2000-es idényben, az ezt követően nyáron azonban az újabb szintlépés érdekében szinte teljes vérfrissítésen esett át a Klíma-Vill Purina Kaposvári KK. Az előző évi keretből csupán a csapatkapitány Bencze Tamás, valamint Ágfalvi Mihály és Beck Attila maradt. Visszatért viszont Szolnokról a klublegenda Filipovics Gordan, valamint ugyancsak az ezüstérmestől érkezett Sztojan Ivkovics. A bajnoktól sikerült leigazolni Gémes Leventét és Varga Rolandot is, míg Szőke Balázs az ősi rivális Dombóvárról tette át székhelyét. Hazatért szülővárosába a fiatal Simon Balázs, míg a további két légiós helyet a korábbi bosnyák válogatott Emír Halimics, valamint az Európában újonc Ronald Nunnery töltötte be.

Ahogy egyre tekintélyesebbé vált az érkezők névsora, talán még a pesszimista szurkolók is azt gondolhatták, hogy ebből talán valami jó is kisülhet – ez végül jócskán sikerült is, nem kis szerepet töltött be ebben Földi Sándor vezetőedző, a szakosztály-igazgató Kovács László és nem utolsó sorban a biztos anyagi hátteret biztosító Kása Sándor.

Az alapszakaszban remekelt a csapat, hazai pályán verhetetlennek bizonyult és végül 17-5-ös mérleggel meg sem állt a második helyig. A rájátszás előtt a Magyar Kupa négyes döntője várt Filipovicsékra: a Paks azonban Kaposvárról hozta el a fináléban az aranyat és hiába a történelminek bizonyuló ezüstérem, úgy tűnt mindez megbénította a csapatot.

A rájátszás negyeddöntőjében a ZTE ellen 1-1-es állásnál a harmadik mérkőzésen hat és fél perccel a vége előtt hússzal mentek a vendégek… úgy tűnt mindennek vége lehet, azonban ott, akkor minden megfordult és a továbbiakban nem lehetett megállítani a Klíma-Villt. A rövidke idő alatt 25 pontot vert a zalaiakra a gárda: Nunnery megállíthatatlan volt, Szőke élete produkcióját nyújtotta, Halimics pedig igazolta klasszisát.

Az elődöntőben a Szolnokot is 3-1-es összesítéssel sikerült megverni, a döntőben aztán ismét az Atomerőmű következett és alaposan sikerült visszavágni a kupán elszenvedett kudarcért. Mindenki hozzátette a magáét az örökké emlékezetes aranyhoz: egy ország tanulta meg mi is az a halimicsnyi távolság, Simon Balázs igazolta tehetségét, Bencze Tamás pedig rutinját, Varga Bobó kiválóan „ugrott be” kezdő irányítóként, Szőke Balázs győztes – és talán bajnoki aranyat érő – kosarat dobott, Gémes Lecsó „hozta” az első meccset, Ronnie Nunnerynél nem sok amerikai védekezett jobban valaha is az élvonalban, Sztojan Ivkovics vezette a csapatot és uralta a palánkok környékét – Filipovics Gordan pedig megígérte, hogy ez az első arany, de nem az utolsó. Igaza lett.

2001. május 24-én 79-75-re győzött Pakson a Klíma-Vill Purina Kaposvári KK – és ezzel történelmi aranyérmet szerzett. Sosem felejtjük ezt a szezont, ezt a mérkőzést, azt a konvojt haza Kaposvárig, azt az ünneplést a főtéren.

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
lddMike21Rubik75Artur Dokihm Recent comment authors
ldd
Olvasó

A 10 évesen majdnem teljes volt a keret.
Emir is itt volt. Csak Nannery nem.
Egyszer meglátogattuk Emirt Szarajevóban, jót beszélgettünk.
( ahol Bukva a parlament elnöke …)
Szép idők, szép napok…

Mike21
Olvasó

https://www.youtube.com/watch?v=Cnagio0OA_E

comment image

Köszönjük, hogy meg- és átélhettük, akik sajnos már nincsenek közöttünk, ilyenkor rájuk is emlékezünk, sosem feledjük őket.
2001-2021

Artur Doki
Olvasó

Nekünk ez érthetően nem annyira kellemes emlék…emlék,amit az idő megszépít.
Mondjuk,amennyire emléxem ezt a finálét Kaposváron vesztettük el,az utolsó 2-3 percben…Pakson már nem volt esélyünk,bár szoros meccs volt.Annyira nem is ért csalódásként a dolog,az már megvolt a 3-2 után.
Mi nyertünk kupát Somogyban,Ők bajnoki aranyat nálunk…mondjuk szoros barátságok nem kötődtek a két szurkolótábor közt…)))

hm
Olvasó

Hatalmas csapat volt, hatalmas élmény volt gyerekként a meccsekre járni. Mai napig emlékszem milyen volt elveszíteni a kupadöntőt, és hogy milyen extázis volt az utolsó hazai meccs, a sírból jött vissza.
2004-ben se volt kisebb élmény. Mozdulni nem lehetett a csarnokban…

Player
Olvasó

20 ev! Mennyi valtozas tortent azota! Persze, nagyon fontos a jovo. De azt mondjak, hogy aki nem tud megallni egy pillanatra es vissza tekinteni a korabbi sikerekre, az nem erdemli meg a jobb jovot! Az egyesulet – nagyon helyesen – most megtette. En el tudtam volna kepzelni mondjuk az idei utolso hazai bajnoki meccsen egy kis helyszini unneplest, de a jarvany helyzet ezt befolyasolhatta. Pedig micsoda csspat volt! Nem veletlenul lettunk akkor bajnokok!Egyertelmuen a kaposvari kosarlabda “aranykora” volt az az idoszak. Arnyalja az oromot, hogy Kasa Sandor eppen az elmult idoszakban hunyt el lehetetlenne teve az akkori erdekeltek mind teljesebb… Olvass tovább »

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Felejthetetlen élmény volt!!! Óriási csapat, fantasztikus szurkolókkal! Még ma is libabőrös vagyok, ha visszanézem a történéseket… Köszönjük: JÁTÉKOSOK, FÖLDI SUTYI, KÁSA SANYI (nyugodj békében), STÁB, SZITA KARCSI és KAPOSVÁRIAK!!! Történelmet írtunk, ez egy igazi KÖZÖS GYŐZELEM volt!✌

KKKfanta
Olvasó

Ez egy rettenetesen szép dolog volt ott lenni szurkolni idegenben Pakson (IS) !!!!Átélni a zsúfolásig telt csarnokban! Székek poharak repkedtek mert még nem volt az h ha káronkodsz már büntetik a csapatot….meg nem szabad a lépcsőre ülni bla bla… De azért van rossz oldala is: mégpedig, hogy azóta (Kása leköszönése óta) egy szezon kivételével egy nagy büdös nulla! Utolsó helyeken tanyázunk pár szezonban fértünk be a nyolcba! Jó lenne már Kaposváron a stáb sem a nosztalgiából élne! Szerezzenek pénzt kutassák fel a föld alól az a dolguk, azért is kapjak a fizut! Nem hiszem el amúgy h a Szitának ez… Olvass tovább »

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Ekkor egy másik város, Oroszlány is tiszta szívből szurkolt a Kaposvárnak. Bobó miatt (is) szívügy volt a diadal.

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

És Guba miatt is! Köszönjük és sosem felejtjük a támogatásotokat Testvérek! Később meg a fehérvári kupadöntőn is együtt szurkoltunk (meg is nyertük!)! HAJRÁ KKK/OSE!!!

KPSVRKK
Olvasó

Tök jó volt! Erre az alapra és a helyi kosárszeretetre lehet építkezni.
De a nosztalgiázás helyett engem a jövő jobban érdekel.
Mire számíthatunk? Lesz előre meghatározott cél, hozzá elég pénz és csapat, vagy amennyi pénz és abból ami sikerül?

Rubik75
Olvasó

Csodálatos emlékek.Felejthetetlen az is,mikor csapatnak a buszát órákon keresztül várták a szurkolók a városban Kapos Hotel előtt.A szilveszteri ünneplések semmik ehhez az estéhez képest.Másik dolgot is szeretnék megemliteni.Már sokszor észrevettem,hogy dislikeot nyomnak pár kommentre amiben semmi negatívum sincs.A te kommentedre sem értem miért adtak 6 negatív liket.Dicsérted a helyi kosár szeretettet,ebben pl. nincs semmi rossz.Ez nem tetszik valakiknek?Utána olyanokat kérdeztél amiket egy csapatot szerető drukker feltesz magának és másoknak is.Ebben sincs semmi rossz.Írja már le valaki nekem akinek nem tetszett pl. ez a komment mi a baja vele.Köszönöm

KPSVRKK
Olvasó

Látod, neked is csak én válaszolok 🙂
Sajna vagy a személynek szól, vagy lusták írni, vagy még névtelenül sem vállalják fel a kritikát. Persze engem is érdekelne…
Sebaj, hajrá Kaposvár!

Az emlékek amúgy nekem is megvannak és jó újra átgondolni…pl a bajnokik utáni bulik a Parkban 😉
De engem a jövő jobban érdekel és manapság a keveset kérdező, múltba révedő vizenyős tekintetekre van inkább szükség.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés