Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Száztíz pontot dobott a Pécs a Nyíregyháza otthonában

A szintén száz fölé jutó házigazda maradt nyeretlen a bajnokságban.

HÜBNER Nyíregyháza BS – Pécsi VSK-VEOLIA 104-110 (33-27, 26-22, 22-32, 23-29)

Bajnokság, 3. forduló
Nyíregyháza, Continental Aréna
V.: Földházi T., Török R., Győrfy R., (Dr. Gincsai J.)

Nyíregyháza: Johnson 29/6, Kiss B. 3/3, Bryce 26/6, Pipiras 19/3, Anda 6. Csere: Bus 8/3, LeDay 7, Mokánszki 3/3, Bazsó 3/3.

PVSK: Illés M. 11/3, Goldring G. 2, Bryson 20/6, Ivosev 23/3, Brkics 18. Csere: Haynes-Jones 20/12, Gordon 8, Bíró O. 8/6, Hőgye -.

A HÜBNER Nyíregyháza BS és a Pécsi VSK-VEOLIA is első sikerére hajtott a férfi A-csoport harmadik fordulójában – szombat este egymás ellen léptek pályára a csapatok.

Bekezdtek a felek: három perc alatt 18 pontot jegyeztek – hét nyíregyi egységre 11 pécsi volt a válasz (Ivosev a 11-ből egymaga jegyzett hetet). Igyekezett ellépni a Pécs, de mindig volt egy hazai játékos, aki kintről célzott jól – 11-15-nél például Bryce talált be a hárompontos-vonalon túlról. Pipiras keze is elsült, majd kicsivel később ziccert értékesített, amivel 22-17-re a csapata vezetett. Johnson büntetőzött jól, egymás után négyet is bedobott, majd még egy kettest is feljegyeztetett a neve mellé (30-22). Haynes-Jones triplájára Bryce-tól érkezett a válasz, szintén egy hármas formájában – 33-27-tel zárult az első negyed.

Bazsó is bejelentkezett egy hármassal, majd Mokánszki követte szintén távolról – rögtön időt kért a tíz ponton túlra került PVSK. Brkics zsákolásával még mindig volt közte tíz, viszont érkezett a nyíregyházi időkérés: két és fél perce nem dobott pontot a csapat (41-31). Igyekezett felzárkózni a Pécs, de Johnson hármasa visszaállította a kétszámjegyű különbséget (46-36). Illés kettő, Bryson négy pontot jegyzett gyors egymásutánban, de a Pipiras vezette Nyíregyháza ismét visszaállította a tízpontos differenciát. Bryson újabb hármasa talált célt, de a végén Johnson is jól célzott: 59-49-ről jöhetett a folytatás.

Minden pécsi pontra érkezett hazai válasz, tovább nőtt a különbség a csapatok között. Hét egységre zárkózott fel a PVSK, Anda és Pipiras viszont gyorsan tíz fölé növelték a hazai fórt. Haynes-Jones egymás után két triplát is elsüllyesztett, majd kicsivel később Bíró is egy pontos távolit engedett el, ami után Ivosev érkezett egy duplával (75-70). Ugyanez a forgatókönyv ismétlődött meg: Bíró triplát, Ivosev duplát jegyzett, így a hazai előny már csak két pont volt (77-75). Belelendült a Pécs, a negyed utolsó percében már a vezetést is átvette (80-81). LeDay egyik büntetője talált, 81-81-ről jöhetett az utolsó tíz perces játékrész.

Három hazai pontra Illés egy triplával válaszolt, majd ugyanő már a vezetést is megszerezte a vendégeknek. Nagyot fordult a meccs: a sokáig vezető Nyíregyháza kezdhetett futni az eredmény után, sőt Ivosev duplájával már hat is volt közte. Gordon jegyezte a megtáltosodó PVSK századik pontját, míg a Nyíregyháza csak 96-nál járt. Kettőre jöttek vissza a hazaiak – Johnson két büntetőjével lett meg a 100. nyíregyházi pont. Néggyel válaszolt a Pécs, időt kértek a hazaiak. Az utolsó fél perchez érkeztünk ekkor, ami még további nyolc pontot hozott – egyenlő elosztásban, így 110-104-re nyertek a pécsiek.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
CsippaKoopskokterPontyLesek Recent comment authors
Csippa
Olvasó

Úgy tűnik, két győzelme mindenkinek lesz az alapszakaszban…

Koops
Olvasó

Játékosainknak jár a gratuláció!
Többiről nem szeretnék beszélni…

kokter
Olvasó

Eddig optimista voltam a csapattal, de miután az elmúlt két meccs lett volna az a két meccs, ahol igazán reális esélyünk lett volna győzni, nagyon meggyengült a hitem a csapatban. Még szerencse, hogy a bajnokság végén playout van…
A magyarok nagyon gyengék, az 5. legiosra a magas posztra pedig minél előbb szükség van.
Sajnos én nem láttam nálunk egyetlen igazán kidolgozott figurát, tulajdonképpen dobó párbaj volt a két csapat között, amiből a Pécs jött ki jobban most.

Mexx92
Olvasó

Szép de ez sem Dragan nagyszerű edzői képessége miatt volt hanem mert 3 légiós (Haynes Bryson és Ivosev) 20 pont felett dobtak. Mindenesetre jó hogy végre nyertünk de mégegyszer hangsúlyozom nem Dragan nagyszerű taktikája miatt! Hajrá PVSK!

Lesek
Olvasó

Hagyd már ezt a Drganozást…Csirkénél sem magyarok dobták a kosaarakat, ahogy aaz egész NB1-re igaz ez. Örülj, hogy nyertetek!

Mexx92
Olvasó

Ez igaz de Ferinél volt játéka a csapatnak. Ami Dragan esetében nem mondható el. De legyél elvakult Dragan hívő és ne vedd észre hogy alkalmatlan edzőnek ?

Ponty
Olvasó

🙂

Lesek
Olvasó

Nem vagyok Dragan fun, sőt, Ferit jó edzőnek tartom, de próbálok objektív lenni, merthogy az, hogy nincs játék, elég szubjektív. Ferit 10 vesztes meccs után küldték el, miután előtte vagy 3x lemondott. Az ideinél sokkal magasabb költségvetésből dolgozhatott, minőségibb játékosokkal. Feri sokszor csúnyán, alázva beszélt a játékosaival, akik a pályáról vitatkoztak vele, nem volt tekintélye. De lagalább a B-közép szerette…

Ponty
Olvasó

Hagyd már ezt a Draganozást! Csirkénél is a légiósok dobták a kosarakat. Inkább örülj, hogy nyertetek!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés