Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

HÜBNER Nyíregyháza BS – MVM-OSE Lions

Déri Csaba hazai sikert vár.

HÜBNER Nyíregyháza BS - MVM-OSE Lions

Bajnokság, 10. forduló
Nyíregyháza, Continental Aréna, szerda, 19:00
V.: Földházi T., Tőzsér D., Fodor A. (Farkas J.)

Nyíregyháza: Johnson - Kiss - Bryce - Pipiras - Suárez.

Oroszlány: Ihring - Mucza - Miliszavljevics - Minchev - Burns.

Két remek formában levő együttes találkozik a 10. forduló szerdai játéknapján. A zsinórban négy győzelemnél járó Hübner Nyíregyháza BS fogadja a tabellán negyedik MVM-OSE Lions együttesét.

Pethő Ákos, Hübner Nyíregyháza BS: Érdekessége a meccsnek, hogy most szerdán játszunk, mindkét együttesnek kevesebb ideje volt készülni. Az Oroszlány egy nagyon stabil csapat, bő rotációval, nagyon fizikális játékot játszanak. Nem véletlenül állnak ott a tabellán, ahol állnak, de úgy gondolom, hogy hazai pályán vagyunk olyan jó csapat, hogy győzelmi esélyekkel lépjünk pályára ellenük. Ami fontos lesz, hogy lepattanóban felvegyük velük a versenyt, illetve jól tudjuk kezelni azt a nyomást, amit ők az ellenfeleikre tesznek negyven percen keresztül. LeDay kisebb sérülése javul, remélem bevethető lesz.

Sebastjan Krasovec, MVM-OSE Lions: Egy nagyon kemény meccsre számítunk. A Nyíregyháza négyet nyert zsinórban, szóval biztosan tele vannak önbizalommal. Jól játszanak, mindenki vállal dobásokat, egyértelműen nehéz ellenfél a Blue Sharks. Már egy nappal korábban elutaztunk, hogy megfelelően ráhangolódjunk a meccsre, de mint minden csapat ellen, úgy készültünk a Nyíregyháza ellen is. Ugyanazokkal a sérülésekkel küzdünk, mint legutóbb, reméljük, hogy a meccsig változik valami, de szerintem ugyanaz lesz a keret, mint a Debrecen ellen.

A találkozó végkimenetelét állandó szakértőnk, Déri Csaba latolgatta:

– Egy rangadó következik, két nagyon jó formában lévő csapat találkozik, a Nyíregyháza például már négyes győzelmi sorozatnál tart. Ha a hazaiak nyernek, akkor stabilizálják a helyüket a középmezőnyben, ha pedig az MVM-OSE Lions ünnepelhet a végén, akkor végérvényesen csatlakozik az élmezőnyhöz.

A meccs szakmai érdekessége, hogy a mezőny egyik legjobban támadó csapata hazai pályán fogadja az A-csoport egyik legszervezettebben védekező együttesét. Izgalmas lesz, hogy az oroszlányiak váltásos védekezése hogyan tudja majd Johnson játékát semlegesíteni, sikerül-e balra betörésekre, illetve távoli kísérletekre kényszeríteni őt, mert neki a legnagyobb erőssége a középtávoli pull up dobások. Ha ezt nem sikerül megállítani, akkor ő képes akár 30 pontot is termelni. Fontos lesz C.J. Bryce missmatchekbe és indításokba való lassítása is. Az is érdekes, hogy az Oroszlány nagyon szűkíti hátul a védekezését, kérdés, hogy ezt a Blue Sharks milyen szinten tudja átjátszani otthon. Az OSE-nak erős a védekezéséből való indítása, ha öt az öt elleni játékot kell játszaniuk, akkor nem hozzák ugyanazt az átütő erőt. Mindkét csapatban erőteljesen a légiósok húzzák a szekeret. A Nyíregyházában például Johnson 24-24 pontot és VAL-t átlagol, míg Bryce 19.6 pontot és 22 VAL-t hoz meccsenként. De ott van mellettük Pipiras, LeDay és az új igazolás Suárez is, mindannyian 10 feletti VAL-ponttal. Az Anda-Bazsó-Bus tengely epizódszerepeket játszik, érdekes, hogy Nyíregyházán a két fiatal, Kiss Benedek és Mokánszki Máté talán a magyar mezőnyben az U23-as szabálynak az egyik legjobb párosa, ők töltik ki a legjobban a szerepüket, ehhez gratulálok is nekik. A vendégeknél is egyértelmű az öt légiós szerepe, de nincsenek annyira karakteres pontszerzők az Oroszlányban, ott inkább egy stabil, kiegyensúlyozott csapatteljesítményt nyújtanak a játékosok. Az U23-as szabály hátrányosan érinti az OSE gárdáját, a fiatalszabályt egyértelműen a hazaiak töltik meg tartalommal. A vendégeknél van három jónak mondható magyar játékos, de Molnár Márton csak az első mérkőzésen tudott pályára lépni sérülés miatt, vele nagyon türelmesek a felépülését illetően. Garamvölgyi és Ruják tesz még hozzá, de utóbbi lényegesen visszafogottabb, mint az ezt megelőző csapataiban, ahol vezér szerepet töltött be, tőle erőteljesebb játékot szeretnék látni.

Egy nagyon szoros, végjátékos meccsen Nyíregyháza győzelmet várok a hazai pálya előnye miatt.

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Well_donedonnarummalalusejjhaMivanmivan Recent comment authors
Well_done
Olvasó

A játékvezetés viszont botrányos.

donnarumma
Olvasó

jó mérkőzésen 7 pontos vendég sikerre számítok?

lalus
Olvasó

Ha küzdünk és hajtunk, úgy kapunk ki, akkor is büszke leszek csapatunkra. Most már kezd összeérni a csapat, úgy hogy én OSE győzelmet várok. Hajrá MVM-OSE

lalus
Olvasó

Johnson, már a Bányász kupán is megmutatta milyen kvalitásokkal rendelkezik. Akkor sikerült a 2. félidőben megfogni. Így magabiztosan nyertünk.

Mivanmivan
Olvasó

Jó kis meccs lesz, ezen a szinten igazi rangadó!

Dennis
Olvasó

Gumi ezt benézted 10-el nyerünk!
Hajrá OSE!

ejjha
Olvasó

A szerénység jobban áll az OSE-nak, úgy vagytok szimpatikusak. Amúgy a cápa most szerintem kettéharapja az oroszlánt.

Dennis
Olvasó

Ez a realitás!

ejjha
Olvasó

A most megy meg a valóság.

redmiller
Olvasó

Jó csapat az OSE, de a Continental Arena baromi nagy hodály, ezért szerintem a Nyíregyháza a favorit! Nem egyszerű abban az iszonyat térben játszani…

Kaposkosár KKK
Olvasó

Hajrá OSE hajrá srácok !
Oroszlány Kaposvár sálálálálá…….

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés