Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Magabiztos sikerrel búcsúzott az idénytől az OSE

Nem jött össze a kieső Nyíregyházának a győztes zárás.

HÜBNER Nyíregyháza BS – MVM-OSE Lions 69-85 (14-22, 22-21, 15-25, 18-17)

Alsóházi rájátszás, 10. forduló
Nyíregyháza, Continental Aréna
Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Jakab László Imre, dr. Németh Patrik (Schäffer Béla Róbert)

Nyíregyháza: Fazekas 20/6, Kass 6/3, Kiss B. 3/3, Szobi 9/9, Copes 18. Csere: Kone 11, Bonifert 2, Vaskó -.

OSE: Ruják 7/3, Szabadfi 5/3, Dimitrijevics 17/6, Barnjak 18/3, Krestinin 2. Csere: Carev 17/9, Henry 15, Illés M. 4, Werner -, Mucza -, Dorogi -.

Az élvonaltól már biztosan búcsúzó HÜBNER Nyíregyháza BS a szezont kilencedikként záró MVM-OSE Lionst fogadta az alsóház utolsó fordulójában.

Jobban kezdtek a vendégek: Kiss triplájára Dimitrijevics válaszolt kintről, majd egy közeli akcióból is. Növelte előnyét a vendég csapat, hat perc után már megvolt a közte tíz. A hazaiak igyekeztek, de 9-19-nél, majd egy Carev-hármas után 12-22-nél is két számjegyű volt a különbség, efölé viszont nem tudott lépni az OSE. Kettőt még hozott riválisán a Nyíregyháza, 14-22-vel zárult az első negyed.

Kone és Copes vezetésével mínusz négyre jött fel a hazai együttes, Henry büntetőjével, Carev hármasával, majd Illés duplájával viszont hamar visszaállt a tízpontos differencia (20-30). Az OSE maradt lendületben, 22-36-nál hiába dobott Szobi egy hármast, Carev is kintről volt eredményes. Henry duplájára öt hazai pont érkezett, újra a tízet közelítette a vendégek előnye (30-41). Az első félidő hajrája is a hazaiaknak sikerült jobban: Szobi-triplával jöttek tízen belülre, s végül 36-43-ig kapaszkodtak vissza.

Dimitrijevics triplája ért célba, majd még az első percben egy duplát is rátett. Szobi és Barnjak szálltak be a triplaversenybe, tíz fölött maradt a különbség, sőt még nőtt is (41-57). Ismét faragott néhány pontot hátrányából a Nyíregyháza, de visszatornázta 15 pont környékére előnyét az OSE. A negyed utolsó perce 49-63-ról indult, Ruják triplájával, Fazekas büntetőivel, majd Henry zsákolásával zárult (51-68).

Fazekas engedett el egy hármast, de rövid idő múlva már húsz fölött volt a különbség – Dimitrijevics, Carev és Henry jegyezték a vendég pontokat (54-75). Hét pontot dobott a házigazda, nulla ellenében, így gyorsan időt kértek a vendégek. A rövid szünet után nem sokkal már újra a húszért támadhattak az oroszlányiak. Nem forgott veszélyben a vendégek szép szezonzárója: 85-69-es győzelemmel fejezte be az idényt az OSE.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
RózsabimbóRedbleck88Oroszlanyi BanyaszszurkolóSzimba Recent comment authors
Redbleck88
Olvasó

Gratulálok az ide eredményhez is!
Igaz az elvárt célokat csak részben teljesítettük de azért ez így sem rossz! Jó lenne ha a csapat fele legalább egyben maradna és nem kellene mindent a nulláról kezdeni ismét! Minden évben kell egy kicsit előrébb lépni és akkor egyszer még nagy dolgokat produkálhat a csapat! A távozó játékosoknak további sok sikert a pályafutásukhoz! Kellemes nyarat mindenkinek! Hajrá OSE Hajrá Bányász! ❤️🖤🏀

szurkoló
Olvasó

Idén sokat morogtam se csapat se játékosok se edző…fájó vereségek bravúros győzelmek.
Célok kupa megvolt legjobb 8 nem ,tehát felemás.
De amit el kell ismerni a végére összeállt sok minden a játékosok megismerték egymást küzdöttek a csapatért kiszolgálták a közönséget.
Remélem a szponzorok látják az előrelépést ,megmaradnak pár játékos marad mind a légióból mind a magyar magból nem kell az építkezést 0-ról kezdeni.
Az úton járj tovább….Hajrá OSE

Szimba
Olvasó

Gratulálok az OSE csapatának, eszméletlen jól védekeztek az első perctől az utolsóig üztek minket! Valamint külön kiemelném a vendég szurkolókat ,akik elutaztak Nyíregyházára egy tét nélküli meccsre és végig biztaták csapatukat! A mi csapatunk küzdött,de sajnos ez erre elég.Fazekas extra volt a második félidőben .(18 pont zsinorban)
Remélem a következő szezonban visszajutunk, először egy jó edzővel kell megállapodni,mert az idei trénereink mindent elrontották ,amit lehetet!Rossz légiósok,Fazekas padoztatása,Mokánszki elküldése ezek voltak a kiesésünk fő okai!

Rózsabimbó
Olvasó

Mokánszki hol folytatja?

elfogult vagyok
Olvasó

Nagyon tétnélküli, nagyon utolsó mérkőzés volt!
De azért egész szép szezonra sikeredett!
Már most kezdjük el tervezni a jövő szezon CSAPATÁT!!!
Hajrá OSE!!!

Namár
Olvasó

Szerintem egy Ose-nak nagyobb álmok kellenek, mint playoutban megszerezni a 9. helyet. Emlékeim szerint be akartatok jutni a rájátszásba.

elfogult vagyok
Olvasó

Való igaz! Tavaly 8.-ok idén 9.-ek lettünk! A terv nem sikerült, de ne legyünk elkeseredve! 30 év után “A”-ban nem reális (nem lenne “tartós”) gyors lépésekkel haladni! Neveljük ki a fiataljainkat, és stabilizáljuk a szponzorokat a “biztos” háttér biztosításához! Minden évben tervezni kell, és mindent megtenni a felsőházba jutásért!

“Menj az úton, menj tovább…….”
Hajrá OSE!!!!

Dennis
Olvasó

Szerintem tavaly 7-ek lettünk.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Szerintem nem. A Kecsó a playoffban tovább ment, mi mi.

Dennis
Olvasó

A Kecsó ha kikapott volna a Szolnoktól akkor 6.-ok lettünk volna, mivel ők továbbjutottak, így 7.-ikként zártunk.

elfogult vagyok
Olvasó

Ezt találtam!
Ezek szerint tévedtem!
https://kosarstat.hu/seasons/season10/?season=2122
Ennek ellenére tartom a véleményem!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés