Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Egy pont lett közte, legyőzte az Egis Körmendet a Nyíregyháza

Mélyről jött vissza a vasi együttes, de így is az újonc nyert.

HÜBNER Nyíregyháza BS – Egis Körmend 95-94 (26-22, 23-20, 28-21, 18-31)

Bajnokság, 7. forduló
Nyíregyháza, Continental Aréna
V.: Benczur T., Balog Gy. A, Szilágyi B. (dr. Gincsai J. P.)

Nyíregyháza: Johnson 27, Kiss B. 5/3, Bryce 18/3, Pipiras 9/3, Suárez 17/6. Csere: Leday 11, Mokánszki 7, Anda 1, Bus -.

Körmend: Stokes 12/3, Takács K. 2, White 9/3, Szavics 25/6, Garrett 17. Csere: Ferencz 16/12, Kenéz 5/3, Durázi 5/3, Krivacsevics 3.

A HÜBNER Nyíregyháza BS – Egis Körmend találkozó zárta a hetedik fordulót a férfi A-csoportban.

A magasemberek kezdték el termelni a pontokat: Suárez jegyezte a hazaiak első kosarát, Garrett a Körmend első két találatát. Utóbbit Szavics követte egy triplával és egy jó büntetővel, így rögtön 8-2-re lépett el a vendég együttes. Suárez további pontjai is kellettek, így nem engedte meglógni ellenfelét a Nyíregyháza: négy-hat ponton tartotta magát a folytatásban. Sőt, a nyolcadik perc végére ki is egyenlítettek a hazaiak (19-19). Egy támadás erejéig a vezetést is átvette a házigazda, majd Szavics egyenlítésére négy hazai pont volt a negyedet lezáró válasz (26-22).

Ferencz triplája érkezett kezdésként, majd ugyanő egy középtávolit is bevágott – Pipiras triplája viszont újra hazai vezetést jelentett. Kosárra kosár volt a válasz, Kenéz hármasa és duplája után viszont minimális vezetést tudhatott magáénak a Körmend (31-34). Fordított a Nyíregyháza, Ferencz egy triplával tett róla, hogy ez csak másodpercekig legyen így. Ismét egyenlített a hazai csapat, majd Suárez hármasával a vezetést is visszavette. A Körmend megtorpant, ezt pedig kíméletlenül kihasználták a vendéglátók: Bryce kettesét újabb Suárez-tripla követte – 10-0-s sprintben volt a Nyíregyháza, amikor Szavics betalált (45-39). Johnson jelentkezett négy ponttal, meglett a közte tíz, de Szavics és White hármat még faragott a körmendi hátrányból a félidő végére (49-42).

Kapaszkodott volna a Körmend, de a Nyíregyháza tartotta előnyét, sőt Kiss triplájával vissza is állt a tízpontos különbség (56-46) a második félidő második percének végére. Apránként növelte előnyét a Nyíregyháza, amely már folyamatosan két számjegyen tudta tartani a különbséget. Bryce gól jó plusz büntetője 64-51-re módosította az állást – ő lett a Nyíregyháza harmadik tíz pont fölé jutott játékosa. A negyed folytatásában is a Nyíregyháza koncentrált jobban: Szavics triplájával ugyan visszajött tízre a Körmend, azonban ismét nőtt a különbség a felek között, s Mokánszki kettesével már 16-tal is vezetett a házigazda (74-58). Kettőt faragott hátrányából a negyed végére a Körmend – 77-63-ról jött a záró negyed.

Ferencz triplája adott lendületet a vendégeknek, nem is kicsit: Szavics zsákolt, Stokes dobása is kettő pontot ért, majd a Nyíregyháza időkérését Szavics újabb kettő pontja követte, mire Suárez révén észbe kapott a Nyíregyháza (79-72). Folytatta a felzárkózást a Körmend, és még három perc sem telt el negyedik negyedből, amikor White triplájával egyetlen kosárra jött vissza (80-77). A negyed közepét átlépve Ferencz zúdította be negyedik hármasát, fél perccel később Garrett kettese pedig már egyenlítést ért (87-87). Időt kértek a hazaiak, Bryce helyre tett egy triplát, Stokes két büntetője követte – 90-89-ről jöhetett a rendes játékidő két utolsó perce. Megint Bryce célzott jól, ezúttal közelről, erre a Körmend reagált időkéréssel, majd Stokes egy kettessel. Johnson kettese talált utat a gyűrűbe az utolsó perc elején, és még egy büntetőt is dobhatott – sikerrel. Stokes hármast dobott, de az utolsó támadás a Nyíregyházáé lett, amely ez idő alatt már nem engedte ki kezéből a győzelmet (95-94).

Kiemelt kép: hunbasket.hu

23 hozzászólás

23
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
Hubie BrownMivanmivanEndreSzhelYBaszketboll Recent comment authors
Endre
Olvasó

Gratulàlok a Nyìregyhàzànak. 1 negyed elfogadhatò jàtèk, kevès az ùjonc otthonàban is. Az utolsò támadàsnàl nem èrtem mièrt nem faltoltunk, ha le is szedjük a pattanòt, mi volt a terv az utolsò 4 màsodpercre? Nem èrdemeltünk győzelmet!

Mte!

SzhelY
Olvasó

hajrá Körmend alé….

Talamin
Olvasó

Érthetetlen hogyan írnak alig 500 nézőre 1100-at…

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Javulnunk kellene, mert hektikus eddig a játékunk.

Madison
Olvasó

Jó kis meccs volt, a Nyíregyháza megérdemelte, nagyon jól, szépen, élvezetesen játszott, de szerintem mi sem voltunk rosszak! Nem baj, hajrá, tovább!

PolgármesterÚr
Olvasó

Ez Körmend!??

CsakazMTE
Olvasó

??

HajraKapos
Olvasó

Lazic is megmondta, idén nem lesz könnyű meccs. És ez lassan mindenkire igaz is lesz, nemcsak a Kaposvárra. Bárki képes meglepetést okozni akár idegenben, akár hazai pályán.

97MTE00
Olvasó

Nem szoktam bírozni, most sem teszem, főleg úgy, hogy kihagytunk 11 büntetőt és eladtunk 15 lasztit. De bosszantó tud lenni amikor a kétes kettős érintéseket zsinórban a hazaiaknak fújták. 18/10 a 3-as mutatónk és kitudunk kapni.

MTE

andrás
Olvasó

Az utolsó öt perc parádés volt mindkét oldalról ✌️ öröm volt nézni

vasipasi
Olvasó

Kár érte.
A másik, hogy szerintem nagyot téved, aki azt hiszi, hogy ez a Nyíregyháza tuti kieső.

donnarumma
Olvasó

Nem??? Szted kit-kiket előznek meg? Paks van előttük meg az Alba…

vasipasi
Olvasó

Az a csapat amelyik legyőzi a Sopront idegenben, otthon a Körmendet és korábbi meccsei sem (a Falco ellenit kivéve) játszott alárendelt szerepet szerintem nem tuti kieső.

donnarumma
Olvasó

nem vitatom egy pillanatig sem, hogy nem mehet ellenük biztosra szinte egy csapat sem! De nem ez volt a kérdés!Melyik csapatot előzik meg?

Mivanmivan
Olvasó

ZTE pl… ne gyere a tegnapi meccsel, mert szerintem a Falco fáradtabb volt és kb beleszart a meccsbe. Ez a zte q-a gyenge.

Hubie Brown
Olvasó

Sopron, Paks, esetleg Kaposvár, Szeged.

donnarumma
Olvasó

jól van srácok! én nem így gondolom, az idő választ ad..

redmiller
Olvasó

Gratulálok a Nyíregyházának! Ahogy soproni győzelmük után írtam, borzasztó nehéz lesz nyerni a Continental Arénában! Amúgy se könnyű pálya, de a Nyíregyháza múlthéten megérkezett az NB1-be!
Örülök neki, hogy mi már túl vagyunk az ottani játékon! Bravúros, mázlis dobással nyertünk, de az a győzelem egyre értékesebb lesz ezek után!

CsakazMTE
Olvasó

Sikeres hármas után támad a Nyíregy, 1 pont van közte és 27 másodperc vissza
Egy normális csapat ilyenkor azonnal odaüt de mi nem, mi balfaszok vagyunk és engedjük hogy lepörgessék azt a 24 másodpercet és eldobják?‍♂️
Grat a Nyíregynek!

IstiPisti
Olvasó

Teljesen igazad van , de ez is a ciprusi bűne .

Baszketboll
Olvasó

Tökéletesen fogalmaztál. Ez IS a ciprusi bűne.

KPSVRKK
Olvasó

Pont erre gondoltam én is. Érthetetlen volt, hogy mindenki végignézte ahogy Johnson pumpál és nézi az órát, aztán a lepattanót is…
Aki ügy gondolta, hogy győzni jár Nyíregyre, lehet újratervezni.
Kövi mi leszünk, gatyát felkötni!

Kendeffy Botond
Olvasó

Igen. Nehezen érthető, hogy mégis mire gondolt a coach?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés