Connect with us
Hirdetés

B-csoport

HÜBNER-Nyíregyháza BS – Budapesti Honvéd SE

Először játszik a Honvéd a Piros-csoportban.

HÜBNER-Nyíregyháza BS - Budapesti Honvéd SE

Piros-csoport, 5. forduló
Nyíregyháza, Continental Aréna, kedd, 17:00
V.: Gál J., Földi L., ifj. Marton P.

Nyíregyháza : Ubilla - Vaskó - Szobi - Mohácsi - Tóth.

Honvéd: Takács - Tichov - Kovács - Bea - Szentirmai.

A Piros-csoport 5. fordulójában mérkőzik meg egymással a négy győzelemmel álló HÜBNER-Nyíregyháza BS és a Piros-csoportban idén az első mérkőzését játszó Budapesti Honvéd SE.

Siska János, a HÜBNER-Nyíregyháza BS  vezetőedzője : A Honvéd nem rég tért vissza a karanténból, idáig egy tétmérkőzésük volt, a Budafokkal a Hepp kupában. Csak ebből az egy meccsből tudunk kiindulni, ami megnehezíti a felkészülést. A tavalyi szezonból kiindulva egy fiatalos csapatról beszélünk, amely agresszív, lendületes kosárlabdát játszik. Legtöbbször gyors indításból és távoli dobásokból próbálnak minél több pontot szerzeni, szóval ezekre oda kell figyelnünk. Azt nem tudom, mennyire vannak jó formában a karanténjuk óta. Sajnos Czinger Zoltán sérült, de Bazsó Brúnó már pályára léphet. Maximálisan készülünk rájuk és mindenképp szeretnénk itthon nyerni.

Puskás Artúr, a Budapesti Honvéd SE vezetőedzője :  A Nyíregyháza az idei kiírás egyik favoritja. Hosszú évek szisztematikus munkájával építik csapatukat, készek az A-csoportos szereplésre. Siska János kollégám remek munkát végez csapatával, óriási bánatomra idén már nem Sitku Ernő segítségével. Az ő elvesztése az egész magyar kosárlabdasport számára feldolgozhatatlan tragédia, ami megsokszorozza a Kék Cápák elszántságát a céljuk elérése érdekében. Ennek jeleként veretlenül állnak, holott a koronavírus őket sem kímélte a felkészülés során. Az Ubilla-Mohácsi-Tóth tengelynél nincs erősebb a Piros-csoportban. Számos A-csoportos gárda boldogan fogadná el őket. Mindamellett a Nyíregyháza ereje a csapatmunkában rejlik. Bus Iván és Bazsó Brúnó meccseket eldönteni képes vezérek, a Mokánszki, Czinger, Szobi, Vaskó négyes pedig tökéletesen végzi el a rá kiszabott feladatát. Nem lehet egyetlen szegmenst kiemelni velük kapcsolatban, ha mégis meg kell tennem, akkor a vesztetett labdáink utáni visszarendeződést említeném. Immár minden játékosom túl van a karanténon. Két hete tudunk újra edzeni. Fizikálisan nagyon le vagyunk maradva, de ez egy körülmény, nem kifogás. Igyekszünk szívvel pótolni, amit lábbal és tüdővel jelen állapotunkban még nem tudunk megoldani. Mondhatnám, hogy nekünk nem itt kell nyernünk, de én mindig győzelmi céllal készítem fel a srácokat. “Egy meccs az élet!” – az idei mottónk. Ebben a bajnokságban nem is érdemes hosszabb távú célokat megfogalmazni.

 

 

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Oroszlanyi BanyaszZsarkov Recent comment authors
Zsarkov
Olvasó

Nagy ember vagy Artúr!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Artúrt magam is kedvelem. Oroszlányon minden meccsen tapsot kapott a tábortól – lefújás után is.

Zsarkov
Olvasó

Jaja, van karizmája, stílusa, jó pszichológus is és nem kliséket puffogtat, igazi karakteres edző…, az A csoportban is simán megállná a helyét

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés