Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Hozta a kötelezőt a ZTE

A TF-BP küzdött, de végül magabiztos győzelmet aratott Bencze Tamás csapata.

Zalakerámia ZTE KK - Serco-TF-BP 83-63 (26-16, 17-18, 16-21, 24-8)

Bajnokság, 16. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
V.: Tőzsér D., Kulcsár T., Lengyel Á. (Dr. Gencsev P.)

ZTE: Ware 6, Thompson 12/3, Harris 14/6, Szabó Zs. 17/6, Agafonov 19. Csere: Bagó 2, Durázi 3, Doktor -, Gulyás 2, Papp P. 8/6, Kis R. -.

TF-BP: Krnjajski 9/3, Szobi -, Clark 2, McLane 23/6, Bergstedt 17. Csere: Buzás 9/3, Rikalo 3, Beák -, Filipovics -, Kozma -.

Idei első hazai találkozóját a Serco-TF-BP ellen vívta Bencze Tamás együttese. Október 13-án, a TF első hazai NB I-es mérkőzésén fogadta a kék-fehéreket, akik Szabó Zsolt vezérletével 25 pontos győzelmet arattak. Mindkét csapat átalakult ősz óta, a sereghajtó újonc kerete nemcsak új játékosokkal bővült, vezetőedzőt is váltottak Beákék. Ales Pipan első idegenbeli fellépésére készülhetett, s a héten csatlakozott a budapestiek kontingenséhez a 24 esztendős irányító, Marko Rikalo, így már a TF is négy légióssal állhat ki. A Zalakerámia ZTE KK az egy hete érkezett Alandise Harrissel szeretné megoldani a hármas posztot a továbbiakban.

ZTE-kosárral indult a találkozó, ám a vendégek tapadtak, sőt, McLane triplájával a vezetést is átvették egy pillanatra. Az amerikai zsákolt is, ám Thompson saroktriplájával kicsit elléptek a zalaiak. A hazaiak hátvédje már tíz pontnál járt, a negyed végén Gulyás zsákolt egyet, majd Ware hármasával tízpontosra hízott a különbség.

26-16-ról folytatódott a játék, Rikalo dobott egy hatalmas homályt, Buzás azonban betalált kintről. Érkezett Szabó, aki hátul stabilitást adott csapatának, majd pontokkal is segített. Harris hármasával 40-23-ra lépett meg Bencze Tamás alakulata. Parázzsá kezdett válni a hangulat a pályán és a nézőtéren is, amikor érkezett Papp hármasa. A félidő végén aztán öt ponttal közelebb jött a TF – Szabó „átkaroló hadműveletét” zokon vette McLane, aki dzsúdósokat megszégyenítő ipponnal dobta át a vállán az egerszegi kapitányt. Szabót csapattársai tartották vissza, némi videózás után sportszerűtlen faultot ítéltek ellene a játékvezetők, majd reklamálásért technikait is kapott. 43-34-el zárult a félidő.

Durázi zsákolása nyitotta a második játékrészt, majd amikor a két TF-es center egymást lökte fel saját palánkja alatt, Agafonov köszönte a lehetőséget, és „betépte” a labdát a gyűrűbe. Harris is bemutatott egy blokkot, az újonc viszont megérezte a lehetőséget és McLane hármasával zárkózni kezdett, egészen három pontig jött fel. Szabó hintett be egy hármast, a negyedet pedig McLane tempója zárta.

fotó: Zsu

59-55-ről kezdődött a záró tíz perc, Szabó ismét trojkát szerzett, majd Bergstedt lepattanóját – 15-nél járt ekkor a dán center – ki más, mint McLane zsákolta vissza. Harris percei következtek, előbb ziccerezett, majd forintos passzt adott Szabónak, aki egy 2+1-es akcióval ismét tízpontosra növelte a fórt. Továbbra is kemény volt a játék a pályán, az utolsó három percben már a ZTE akarata érvényesült, a TF elfáradt, a kegyelemdöfést Papp vitte be egy dudaszavas triplával. Hússzal nyert a ZTE, azonban Bencze Tamás mégsem lehetett maradéktalanul elédegett, hiszen sok fegyelmezetlenség jellemezte csapata játékát – elég, ha a 17 eladott labdát említjük.

A vendégek egyik ásza, a lepattanó-, valamint VAL-listán egyaránt előkelő pozícióban levő, a szezont még Körmenden kezdő Jonas Zohore Bergstedt a lepattanókat vadászta le eredményesen – tizenhetet gyűjtött, ebből tizenegyet (!) a ZTE palánkja alatt. A bajnokság legponterősebb játékosa, a 22.75-es átlagú Donte Clark ezúttal betlizett, tizenkét kísérletéből mindössze egy kettesre futotta. McLane szinte végigjátszotta a meccset, huszonhárom pontig jutott. A ZTE-ben Agafonov alig hibázva ért el 19 pontot, s 31-es VAL-t, Harris pedig 14 ponttal mutatkozott be. A 113-55-ös VAL-különbség jól mutatja a két csapat közti különbséget, ami talán a huszonnégy hazai gólpassznak is köszönhető.

Kiemelt kép: Zsu

 

35 hozzászólás

35
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
15 Comment threads
20 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
zlatan74bPuntigamerderryldrszepkarolyBasketball 7 Recent comment authors
zlatan74b
Olvasó

Régen töltött be csapat ennyire negatív szerepet az első osztályban, mint a TF. Minden szempontból visszataszítóak (körülmények, stb.). A nevükben hirdetett elveknek nyoma sincs, profinak pedig rém gyengék. Bíztam benne, hogy a zete hülyére veri őket, de sajnos elég szenvedősre sikeredett. Én is úgy gondolom, hogy az ilyen gatya csapatok ellen nehéz felpörögni. Lesz ez még jobb Egerszegen.

drszepkaroly
Olvasó

Durázi töretlenül fejlődik Bencze kezei alatt

Basketball 7
Olvasó

Nyertünk, de ez nagyon gyengére sikeredett. Mondjuk mindig a kötelezőt a legnehezebb hozni.Szerintem lesz miről beszélgetni a játékosokkal. Ezzel a játékkal nem sok keresnivalónk lesz Szegeden. A két kisemberünknek nagyon hullámzó a játéka. Azt kell mondjam hogy Agafonov az egyedüli biztos pont a csapatban. (kivétel Berényi mérkőzés.) Haris jól játszott de látszott a mérkőzések hiánya. Fiatalok közül Papp és Bagó játéka pozitív de a többiek…… Őszintén remélem Raúl ma játszotta az idényben az utolsó mérkőzését kék-fehérben!!!! Ezt az ámokfutást amit rendezett!!! Még szerencse hogy csak 3 percig!!! Egyszerűen nem érdemli meg hogy jövőre szerződést kapjon. Szeged ellen nagyon kellene a… Olvass tovább »

ztefan
Olvasó

Gyengécske volt Ware a többi hozta a statját, érdekes ekkora val különbséggel ilyen eredmény jött ki az új kezdöre kellenek új ütös figurák és gyors labda járatás lenne hely a betörésre stb.

lujo
Olvasó

A fiatalok közül egyértelműen Papp Petinek megy most a legjobban, nem értem miért nem játszik többet… Megérdemelné

zterulez
Olvasó

Azt gondoltam, hogy egy picikét nagyobb ellenállást fog kifejteni a TF, de tévedtem.

Basketball 7
Olvasó

Erre a meccsre azért nem lehetünk büszkék! 2.-3. negyedet buktuk. És a harmadik negyedben volt közte 3 is.

AllstarEgerszeg
Olvasó

Botrányos játék. Ware óriásit betlizett nem először a szezon során. Thompson, Agafonov, Szabó hozzák amit kell. Harris jó volt, triplái rendben voltak, nem vállalta túl magát és még jobb is lehet ha Ware passzol majd neki. Nem értettem Benczét ,hogy miért a szarabbakat játszatta, oké h Tf, de Papp Peti játszotta majdnem a legkevesebb időt és így is többet dobott mint Gulyás, Doki, Raul, Durázi és Bagó összesen. Nem értem miért kell enyire nyomatni Gulyást Papp sokkal jobban él a lehetőséggel. Ma amugy Durázinak is volt pár jó megmozdulása, főleg a 2 azsisztja volt szép amit Agafonovnak adott. Össze kell… Olvass tovább »

SárgaPárna
Olvasó

Két szar csapat….

Muszka7909
Olvasó

Mi van gyökér jöttél trollkodni?Te szellemi fogyatékos!!

heraklith
Olvasó

Tegnap és ma is a szarabb csapat kapott ki, pedig a Kaposvárra sem lehet mondani, hogy szárnyalna.

ztefan
Olvasó

Nyomd el magad papagáj! Párnácska!!

derryl
Olvasó

Sárga trágya, mint a csapatod! Egy csapat van Vas megyében!

Puntigamer
Olvasó

Miért vagy ilyen gusztustalan féreg? Nem szégyenled magad?

Luffanat
Olvasó

A tudósítás a meccsről nem pontos. A “cselgáncsozás” után Szabó megkapta a faultot, majd reklamálásért technikait. (McLane nem kapott semmit, ez paprikázta fel a közönséget…) Szabó technikaija egyébként edzői hiba volt, Szabó fel volt dühödve, és 2,2 másodperc volt vissza a félidőből. Ha az edző az első dühkitörés után lecseréli, akkor nem kap technikait, ami a negyedik faultja lett. A ZTE mázlija, hogy nem pontozódott ki, mert ezután kezdett igazán hasznosan játszani.

heraklith
Olvasó

Ezt most nem értem. Akkor kellett volna Benczének cserélnie, amikor Szöszi a levegőben volt? Mert miután földetért azonnal kérte a technikait. Az xfactoros is egyszerre mutatta be a két faultot rövid tanakodás után.
Nem emlékezem rá, hogy előtte dühkitörése lett volna Szöszinek és csak 2 faultja volt, vagy tévedek?

Luffanat
Olvasó

Nem, elsőre sima faultot kapott. Utána többször odament a bíróhoz, ekkor lehetett volna lecserélni. A technikait akkor kapta, amikor odament az asztalhoz, és tovább mondta a magáét a bírónak.

heraklith
Olvasó

Most, hogy “mondod” lehet, hogy tényleg így volt. Bencze is ki volt akadva, jogosan. Tudott volna cserét kérni, de Szöszi szerintem akkor is befejezte volna a mondandóját.
Nem tudom egyébként, hogy mit ír a szabálykönyv arra az estre, amikor egy játékos sípszó után eldob egy másikat, de úgy látszik, hogy lehet ilyet is.

Luffanat
Olvasó

Hát talán sportszerűtlen hibát lehetett volna fújni, de ezt videózták a bírók, és úgy ítélték meg, hogy nem volt az. Én pont félrenéztem, nem láttam, úgyhogy nem tudom megítélni. Majd megnézem neten, ha fent lesz

heraklith
Olvasó

Én meg úgy emlékszem, hogy ezt nem is videózták csak azt, amikor Thompson verték le.
Na mindegy, visszanézem majd én is.

heraklith
Olvasó

Később videóztak már a büntetőnél, azt hogy McLane mit mutogatott a lelátóra.

Luffanat
Olvasó

Ja, igaz. Akkor talán vissza kellett volna nézniük.

Milenko
Olvasó

Ez egy értékelhetetlen nulla volt!
Ware meccsek óta katasztrófális.
Ez Szegeden semmire sem lesz elég. A falco ellen meg még kevésbé.
Ennek a TF-nek ilyen formában semmi keresnivalója nincs az A csoportban.
Sajnálom az ott rekedt valóban tehetséges fiatalokat.

heraklith
Olvasó

Hans Gruber amikor visszajött 4 faulttal gyorsan berámolt 2 triplát a pankrátor arcába. Azt öröm volt nézni. 🙂

Megyeri 80
Olvasó

Ez azért nem a mi meccsünk volt, nem bìrtunk felpörögni! Ware ma nem találta saját magát és ez látszott az egész csapat játékán! Azért a 32/12 magyar pont nagyon gáz a TF-re nézve, tényleg tehetséges légiósnak kéne őket hìvni! Ami még nagyon nem volt szimpatikus a ma látottakban az a TF répázos játéka, szerintem ez nem bìrkózás!

Megyeri 80
Olvasó

Javìtás: TF 18 magyar pont Krnjajski helyett Ricalot számoltam! Elnézést!

bakiba
Vendég
bakiba

Nem volt szimpatikus a közönség.Komolyan gondolják, hogy ez a szurkolás? Értem, hogy nem egy szerethető csapat a TF, de ez akkor is elképesztő. Inkább azzal foglalkoztak volna, hogy felébresszék a ZTE-t, mert katasztrofálisan játszottak.

heraklith
Olvasó

Egy ilyen vasárnap délutáni edzőmeccsre sem játékosnak, sem szurkolónak nem könnyű felpörögni.
A Tehetséges Légiósoknak megjárt, amit kaptak. Örüljön a McLane, hogy játszhat a következő meccsen.

Dani
Olvasó

Na idefigyelj. Ilyen alja csapatot mint a Tf mostanában nem láttam, azt kapták amit érdemeltek. Az a Mclane meg mit képzel magáról, mindent megtehet?

heraklith
Olvasó

Szívesen mondanám, hogy ez a TF egy szimpatikus csapat, de nem az.
Harris kellett volna már a szezon elején, vele most ott lennénk a tabella elején.
Ez van, a Berénynek bejött elsőre (meg a kényszer csere után másodikra is), nekünk Gliebov sajnos nem.
McLane iponja azért megérne egy cikket videóval.

J.R.Benitez
Olvasó

Harristől vki aki látta meccset?

Sedmakfun
Olvasó

Szerintem jó lesz… VAL értékben a 2. volt Agafonov után…. Még össze kell szokniuk, de nekem biztató volt…

Kinter for president
Olvasó

Sokkal jobban használható lesz, mint Fuller lett volna.

Sedmakfun
Olvasó

Magasabb, erősebb… ennyi biztos. Azért adjuk hozzá, hogy nem a Körmend ellen mutatkozott be.

Kinter for president
Olvasó

Elsején legkésőbb kiderül, mit tud ?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés