Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Hozta a kötelezőt a Falco és megnyerte az alapszakaszt

A Szeged csak az első félidőben tudta szorosabbá tenni a találkozót.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 82-97 (17-24, 23-23, 24-28, 18-22)

Bajnokság, 24. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
V.: Kapitány Gellért, Ádám József, Jakab László Imre (Téczely Tamás)

Szeged: Washington 20/6, Polányi 8/6, Nicholson 18/6, Bognár 6/3, Roberson 19. Csere: Kerpel-Fronius B. -, Carter 9/3, Person -, Filipovics 2, Balogh S. -.

Falco: Pot 6, Brown 15/9, Kovács B. 6, Tiby 17/6, Keller Á. 3/3. Csere: Sövegjártó 3/3, Horváth A. -, Takács Z. -, Krivacsevics 6, Perl 26, Cowels 11/6, Barac 4.

Polányi öt pontjának köszönhetően a Szeged magához ragadta a kezdeményezést, két és félperc elteltével 5-4-re vezettek a hazaiak. Pot közelről, Brown távolról talált be, így 9-5-re már a Falco vezetett. Bognár közelijével szépített a Szedeák, de az öt-hatpontos különbség megmaradt a felek között. Polányi második triplája után módosult 12-16-ra az állás, majd Filipovics kétpontosa után már csak egy kosárnyi volt a különbség. Az egyenlítés azonban nem jött össze, a vezetés a Falcónál maradt. A játékrész utolsó kosarát Perl jegyezte, ezzel hétpontosra hízott a vendégek vezetése (17-24).

Perl három pontjával indult a második negyed, így már tízpontos volt a két csapat között a differencia. Roberson középtávolijával léptek tízen belülre a szegediek, de Perl erre is válaszolt. A válogatott hátvéd könnyedén szerezte kosarait ezekben a percekben. Tisztességgel küzdött a Szedeák, Washington pontjaira építve eltüntetett öt pontot hátrányából. Perl mellett Tiby is ponterősen kosarazott, így Nicholson és Washington akciói csak arra voltak elegendőek, hogy szorosan alakuljon a találkozó. Az utolsó 15 másodpercben Washington hárompontosa után még Tiby közelije is belefért, így döntetlen lett a második etap (40-47).

Hiába indult Nicholson és Roberson pontokkal a második félidő, két perc elteltével Perl kosara után 45-55 állt az eredményjelzőn. Bognár távolijával tízen belülre kerültek a szegediek, ám a Falco gyorsan visszaállította a különbséget. Tíz pont körül állandósult a különbség, a hazaiak csak futottak az eredmény után. Igaz, nem adták fel egy percre sem, így nagyobb távolság nem tudott kialakulni. Egészen a játékrész második feléig, amikor Cowels tripláinak köszönhetően kezdett nyílni az olló, és a 28. percben már 75-56-ra a Falco vezetett. Innen repesztett egy 8-0-s sorozatot a Szeged, így a negyed végére újra látótávolságon belül voltak (64-75).

Sok izgalmat már nem tartogatott a záró tíz perc. Ugyan Carter hármasával tíz ponton belülre kerültek nyitásként a szegediek, ám Perl gyorsan visszaállította a kétszámjegyű különbséget. Brown újabb triplát dobott, majd 69-82-nél percekig beragadt az eredmény. Mindkét oldalon hibáztak a játékosok. A holtpontról Perl újabb duplája mozdította el a feleket. Az utolsó öt percre már csak az maradt nyitott kérdésként, hogy hány ponttal győz majd a Falco. Végül magabiztosa győzelmet aratott a Falco, Milos Konakov vezetőedző fiataljait is a pályára tudta küldeni az utolsó percekre (82-97).

Fotó: hunbasket.hu

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
JonMarillionKDNémeth Róbertagyas Recent comment authors
Jon
Olvasó

Ne csináljátok, egy Falco-meccset nem tudok megnézni és a Brown pont azon az egy meccsen játszik igazán jól? 🙂 (már a számok alapján)

Xero
Olvasó

Szegényt tegnap néha úgy sajnáltam.. 😅 Többször is megtörtént, hogy kivédekezett vagy 20 másodpercet az ellenfél irányítóján. Minden próbálkozást hárított, majd a végén valaki más lemaradt az emberéről és egy passzból kaptunk egy triplát.. 🫣

KD
Olvasó

Gratula a csapatnak a mai győzelemhez és az alapszakasz elsőséghez.😀4️⃣🥇🏆🏀💪🦾 Ma a koncentráció nem volt azért tökéletes, ezt mutatja a Szegednek engedett 23(!) támadópattanó, és az 52%-os büntetőzés. Viszont a ketteseket 80,6%-al, a hármasokat 45%-al dobtuk, ami megsüvegelendő. A különbséget egyértelműen a kettesek jelentették, amit a szegediek csak 35%-al értékesitettek. Innentől sérülésmentesen már a rájátszásra készülésnek és a kupanegyeddöntőnek rendelhetjük alá a hátralévő két fordulót. Persze azért leereszteni nem szabad, hajrá Falco!

Németh Róbert
Olvasó

Sokáig nèztem ezt a fő cím kèpet, hogy hol lehet. Pècsen, talán tavaly v azelőtt?

Marillion
Olvasó

Pontosan…Pécsi a helyszin!

agyas
Olvasó

Nyugat-magyarországi bennszülöttként azért szurkolok, hogy mind a 4 csapatunk a 8 között legyen. Ha mégsem sikerülne, a Körmendet sajnálnám legkevésbé. Úgy viselkednek, mint aki tudja, hogy neki mindent szabad. Pistám és a főispán majd elintézi.

G. Laci
Olvasó

Szegeden sajnos idén megtört a sokéves töretlen fejlődés, a lendület… Washington, Robertson és Nicholson oké, bár az irányító igen gyakran túlvállalja magát! Bognárnál – csakúgy mint a csapatnál – idén megtört valami, Filipovity és az u23asok sajnos csak kiegészítők, illetve fellángolásaik vannak, viszont: Person, Kerpel, Kovács és Mayer összesen 25 játékperc, 0 rádobás!!! És nem ez az első ilyen meccs, hanem minimum az 5. Egy légiós, a CSK és két felnőtt korú magyar (akik meccsek óta pályára sem lépnek egyébként), mi a f@sznak fizetjük őket de tényleg?! Mert ez a Carter gyerek legalább próbálkozik több-kevesebb (ma kevesebb, múltkor több) sikerrel,… Olvass tovább »

Gatei
Olvasó

Ritkán nyer az a csapat, amikor az ellenfele majd hússzal több kísérletet dobhat rá. A Falconak ez ma sikerült. Gratulálok az alapszakasz elsőséghez!

Mendez
Olvasó

Bocs buckabimbó, hogy nyertünk és így biztosítottuk az alapszakasz győzelmet!
Kicsit bíztam a jobbágyokban, hogy összekapják magukat, de nem.
Jövő héten majd a főispán talán ki tud imádkozni tőlünk egy győzelmet.
Puszi

Xero
Olvasó

Szép volt Fiúk! Gratulálok az alapszakasz elsőséghez!! 😊
Ehhez a meccshez ma sok köze nem volt a Szegednek.. Elfolydogált minden a maga medrében.
Mostantól indulhat a felkészülés a végjátékra. Úgy látom, hogy a legfontosabb időszakra visszatért Pot is! 😛 Kicsit egyébként úgy tűnik nekem, hogy ha megy neki és hozza a megfelelő irányítómunkát, megy a Csapatnak is..
Hajrá Falco!
Szegednek további sok sikert!

Xero
Olvasó

Ja és ma úgy tűnik, hogy a többi meccs is a mi szájízünk szerint alakul.. Az Alba is lépett egyet a 3. hely felé.. A lehetséges erős ellenfelek közül pedig a Deac lehet, hogy elpuskázza a 8-ba jutás lehetőségét. (Persze ez még messze van.)

Xero
Olvasó

Persze ezt még paksi vezetésnél írtam.. 😀

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés