Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Hosszú böjt után, fölényesen nyert a ZTE

Bealudt az elején a Kecskemét, rajt-cél győzelmet arattak a kék-fehérek.

Zalakerámia ZTE KK - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 77-68 (23-12, 18-14, 11-20, 23-22)

Bajnokság, 16. forduló
Zalaegerszeg
V.: dr. Mészáros B., Minár L. B., Jakab L. I. (dr. Gincsai J. P.)

Zalakerámia ZTE KK: Wilson 20/6, DeCosey 16/9, Csuti -,Barnett 18/9, Holton 6/3. Cserék: Horti 2, Takács 1, Révész -, Németh 6, Parks 8/6.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Pollard 17/3, Jaramaz 15/3, Kucsera, Milutinovics 17/9, Karahodzics 4. Cserék: KIss -, Dramicsanin 4, Wittmann 11/9, Lukács -.

A 2022-es esztendő első mérkőzésén három sikertelen idegenbeli találkozó újra hazai pályán szerepelt a ZTE KK, mely komoly győzelmi kényszerben lépett parkettre a szezonban jól szereplő Kecskemét ellen. A vendégek kispadján ismét Forray Gábor foglalt helyet, aki fontosnak tartotta kiemelni, hogy nem foglalkoznak azzal, hogy a ZTE hányadik a tabellán.

Szurkolói és szimpatizánsai viszont annál inkább foglalkoznak, sőt aggódnak a csapatért, hiszen egy négyszeres bajnok és kupagyőztes gárda szerénykedik mindössze két győzelemmel az utolsó pozícióban, ami méltatlan helyzetnek tartanak.

A Karácsony előtt érkező Quenton DeCosey a KKK ellen már bemutatkozott, de hazai pályán most láthatta először a közönség; Takács Martin pedig a napokban tette át székhelyét Fehérvárról a zalai megyeszékhelyre. Nagyon sokan és régóta várták már a ZTE újabb sikerét, hiszen lassan 3 hónapja nem termett babér számukra.

Bonifert Bendegúz a tegnapi edzésen sérült meg, hatalmas kötéssel a lábán foglalt helyet a kispadon, a szintén civilben levő Simó Bence mellett.

Jordan Barnett 3+1-es akciójával 9-2-re vezetett a ZTE, a kilátogató nézők pedig örömmel konstatálhatták, hogy végre volt fantázia a kék-fehérek játékában. Parks hármasa után Forray Gábor elégelte meg, hogy csapata mindössze 4 pontot szerzett a ZTE 15-jéhez képest. 21-8-ra zárkózott a KTE, főkén Pollardnak köszönhetően. Takács Martin már az első negyedben pályára került új csapatában, összesen 10 perc játékidőt kapott a meccsen Emir Mutapcic mestertől. 23-12 lett az első negyed vége, Pollard 8 pontot tett a közösbe vendégoldalon, a ZTE viszont igazi csapatként funkcionált, 8 játékosuk is kosarat szerzett.

Wittmann Krisztián hármasa akadt be, majd Dramicsanin is hozzászólt a mérkőzéshez, rövid időre léket kapott az egerszegi hajó. A bosnyák tréner időkérése most hatott, Barnett üres triplája, majd ziccere nyugtatta meg a hazai idegeket, újra 9 ponttal vezetett a Zalaegerszeg. A betegségéből felgyógyuló Barnett nagyon élt, zsákolásával először volt közte tíz, amire de Cosey tett rá még triplát, majd ő is zsákolt, 35-20-nál a 15. percben már 15 is volt közte. Sőt, a félidő végén Wilson három büntetőjével 43-26 állt az eredményjelzőn, a ZTE a korábban látottakhoz képest nagyon jól védekezett.

Megint jobban kezdte a negyedet a KTE, Karahodzics egykezes zsákolásával indult a második félidő, a ZTE sorra hibázott támadásban. A kecskeméti felzárkózást Wilson triplája állította meg, majd elhibázott hazai támadások után Parks is távolról volt eredményes, de hat perc alatt csak erre a hat pontra volt képes a ZTE. A Bács-Kiskun megyeiek vezérszurkolója, Redmiller folyamatosan püfölte elmaradhatatlan dobját, Milutinovics két hármasa után pedig 49-41-ig tudott zárkózni Forray Gábor csapata. Sőt, Wittmann palánkos trojkája 18-6-os vendégrohamot jelentett, ám DeCosey is tudott válaszolni egy távolival.

54-46-ról indult a zárónegyed, az volt a kérdés, hogy oly sok szoros vereség után ezúttal tudja-e lépni árnyékát a ZTE. Nos, ez sikerült, ezúttal nem estek össze a kék-fehérek, sőt, sorra eladott labdákra kényszerítették Karahodzicsékat. Sokadik szerzett labdából Barnett zsákolt, majd hármasával már 19 is volt közte. Barnett, Wilson, De Cosey volt a sorminta a hármasok terén, majd Németh Ákos zsákolt egy alley-oop után: minden sikerült ezekben a percekben hazai oldalon. A végén kozmetikázott a KTE, 9 ponttal, 77-68-ra győzött a Zalaegerszeg. Megtört tehát a jég, három légiósuk (Wilson, Barnett, De Cosey) remeklésével a hazaiaknak sikerült megszerezni a két pontot, de most minden pályára lépő játékos hozzá tudott tenni egy kicsit a sikerhez. A vendégek is dicsérhetők, hiszen a második félidőben nagy hátrányban sem adták fel, főként a Jaramaz-Milutinovics-Wittmann trió iparkodott, de Pollardnak is voltak jó periódusai. A meccs végén az egész csarnok felállva tapsolta meg a csapatot, a szurkolók ezúttal is minden nehéz pillanaton átsegítették Révészéket.

Fotó, szöveg: Zsu


45 hozzászólás

45
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
26 Comment threads
19 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
30 Comment authors
DeruloJólnézünkMIKINGD0729KimaranMAFCdrukker Recent comment authors
JólnézünkMIKI
Olvasó

Bravó ZTE, szombaton verjétek meg az OSE-t!

NGD0729
Olvasó

Értem én hogy nyert a ZTE meg minden, de attól még ugyan ugy utolsók mint eddig. Kérdem én, hova tűntek azok a hozzászólók akik a teljes megtisztulást, a vezérkar teljes cserélését és a B csoportba való kiesést szerették volna eddig?
Tessék ugyan azokat a gondolatokat megfogalmazni mint eddig mert ez még ugyan az a nagy büdös sz…r mint eddig, csak éppen nyertek egy meccset.

Beniben
Olvasó

Ennyi! Csak ugye itt temetés vagy lakodalom, most éppen lagzi…de majd rájönnek…

Notorius Naftalinus
Olvasó

Senki nem beszélt lakodalomról

Pojaca
Olvasó

Te ostoba nagytudású. Itt nem arról van szó, hogy ugyanaz a szar-e mint eddig vagy sem. Természetesen igen! Én is károgó, elégedetlen vagyok, a kialakult helyzet ezt szülte. DE!!!
Akiben egy cseppnyi jó indulat van, hosszú böjt után végre nyert a csapat, legalább jó gondolatokat írjon vagy semmit, ne megint a csapágyasra járatott károgást. Én is írtam és írni is fogom még, de ne legyünk már mindig negatívak. Mindenki tudja hogy egy győzelemmel nem vagyunk még kint a vízből.

Hobó Fan
Olvasó

Vezetőség váltás kell nem egy, kettő győzelem… Jövőre folyt.köv?

Kimaran
Olvasó

Akkor mostantól, ha minden meccsünket nyerjük, akkor bajnokok leszünk. Kell ennél több? 😀

Pojaca
Olvasó

Gratulálok mindenkinek, végre, hajrá dicső ZTE!!!

Milenko
Olvasó

Reméljük nem kell újabb 9 meccset várni a következő győzelemig!
Kellett már nagyon ez a siker, szombaton lehet folytatni.

Marillion
Olvasó

Személy szerint már vártam egy Egerszegi győzelmet,ami eddig csak csak nem akart jőnni. És gyözött a Kőrmend,a Sopron is,és a leg lényegesebb hogy a Falco is! Nyugati határszél csapatai beindultak! És következik egy Skc-Falco pár nap múlva! Viszatérve ide Gratulálok Egerszegre innen csak előre!

SárgaPárna
Olvasó

Srárics állítólag a rúdon pörög örömében!

Cibona
Olvasó

Na végre nyert a ZTE. Nem vagyok Zeg szurkoló de én slominskin lukminason goczanon Szűcs Józsin dobin Bodrogin nőttem fel ezért szomorú látni ahol most a zete áll…

royalka
Olvasó

Grat!Végre! Barnett ma végre megvillant, de Derrick is jól játszott. Németh Ákos is hozta amit tud, és ez ma elég volt szerencsére. Egyedül a tapsgépnek lett a +/- negatív az egész csapatból, de ezen kár meglepődni. Csak maradjunk bent,aztán mehet isten hírével ahova akar. Gratula, szombaton is nyerni kell!

*Z*T*E*
Olvasó

Örülök a győzelemnek de azért Holton minden csak nem center! Nem tud elzarast adni nem tudunk 2-2 játszani! Katasztrófa!
Horti sokat melozott nekem tetszett a játéka de nem bírja az egész meccset.
Ma egy nagyon gyenge Kecskemét ellen nyertünk ezt is tegyük hozzá…
De legalább nyertünk hátha ez lendületet ad a csapatnak de a helyzetünk azért nem lett sokkal jobb

lujo
Olvasó

Harmadik negyed kivételével ez a mai rendben volt. Látszott, hogy nagy az akarat. Barnettől ez a szint lenne az elvárható. Grat a csapatnak induljunk el végre felfelé!
Ettől függetlenül kell a megtisztulás Egerszegen!

zterulez
Olvasó

Barnettnek 2018-ban nyári ligás szerződése volt a Bucks-nál. Oda nem szoktak rossz játékosokat meghívni. Nem tudom, hogy mi van vele itt a Zetében, de a képességei alapján a legjobb légiósok között kellene lennie.

HajraKapos
Olvasó

Igaz a mondás, jó munkához idő kell. Azt nem mondja, hogy mennyi idő. 🙂
Gratula!

Holló
Olvasó

Gratulálok a csapatnak! Ez úgy kellett mint egy falat kenyér! Ami a pályán történt arról inkább ne beszéljünk. Ez a győzelem a problémákat nem oldja meg…ez a mai meccsen is látszott.

Notorius Naftalinus
Olvasó

Nem oldja meg, de fejben kellett már egy ilyen. Adjon erőt és önbizalmat.

Hobó Fan
Olvasó

Kérdezem én mi történik ha nyerünk az OSE ellen is?Maradunk csontutolsók…

Notorius Naftalinus
Olvasó

Most már nem az a kérdés hogy 20. Vagy 18. leszel, mert az most mind1. Ha most tudunk nyerni, akkor van esély arra hogy lesznek győztes meccseink, talán nem lesz körömrágós a playout. Örüljünk ennek, ha meg nem tudunk, akkor meg nem kell kommentelni. Mindig lesz tudom olyan ember akinek semmi sem tetszik. Most talán el tudunk indulni felfelé és tudunk meccseket hozni, DE ne bízzuk el magunkat. Most is voltak egyéni játék percek, nem is jöttek a kosarak olyan szinten.
Gratula, hajrà zete!

Beniben
Olvasó

Mint, ahogy mindig van-és lesz olyan ember, akinek pedig minden tetszik…

zterulez
Olvasó

Egy nagy hajrával még elcsíphető a pályaelőny a play outra. Ott nem lesz mindegy, hogy 1 vagy esetleg 2 meccs van a zalaegerszegi közönség előtt. Meg az sem, hogy milyen hangulatban érkezünk el oda. Szóval minden győzelem számít.

MAFCdrukker
Olvasó

Ez egy szoros bajnokság, a középszakasz visszatérésével méginkább az lesz. Jelenleg 3 győzelem a hátrányotok a már nem playoutos csapatok mögött, ezt kell 16 meccs alatt eltüntetnetek. A pályaelőnyért vívott harcban pillanatnyilag 2-vel van előttetek az ASE. Nem lehetetlen küldetés, de minden meccsnek nagy értéke van: minden győzelem egy lépés a bennmaradás felé, minden vereség egy elszalasztott lehetőség. Ezért számít nektek, mi lesz az OSE elleni meccsetek eredménye, ahogy minden egyes meccs fontos. De az Oroszlány szintén 6 győzelemmel áll, úgyhogy ez talán még lényegesebb lesz, mint egy felsőházi csapat elleni.

Peter Griffin
Olvasó

Szép volt fiúk!
A második negyedben nem 18, hanem 20 pontot dobtunk (különben 75 lett volna a vége)

Borbély Lajos
Olvasó

Én is ugyanígy: na végre. Most már csak kb. 75%-os teljesítmény kell az idény végéig…
Ha a Sopron tudott nagy sorozatot csinálni, akkor a ZTE- nek is kell, ha akar ebben a szezonban még valamit.

Skcforever
Olvasó

Grat Zegre. Induljatok el felfelé!!

Peter Griffin
Olvasó

Lejjebb már nem tudunk 😀

Skcforever
Olvasó

Azért írtam, hogy induljatok el felfelé?

Marillion
Olvasó

De igen,csak az már a kiesés lenne! Na ezt a lehetőséget hamar felejtse el Egerszeg! Csak felfelé mint a kilőtt rakéta!

Kék-Fehér
Olvasó

Vègre győztünk. Rèvèsznek pszichológus kell. A csk ne lehorgasztott fejjel legyen a pályán. A győzelemnek úgy lesz èrtèke ha a következő hazait is behúzzuk. Hajrá ZTE!

Csippa
Olvasó

Kecso egyre inkább lecsó. 🙂

Csippa
Olvasó

Váradi csereig asszem 6:3, azóta 2:5

Praenoricum
Olvasó

Pont erre akartam halkan rákérdezni, hogy biztosan jó húzás volt ez a csere?

Sajka
Olvasó

Grat Egerszegre. Ezt megérdemelték.

mrfox
Olvasó

Na VÉGRE!!!
Gyerünk tovább és tovább.
Hajrá ZTE!

SárgaPárna
Olvasó

Katafán lesz buli? Puskást megtáncoltathatnátok az asztalon!

Notorius Naftalinus
Olvasó

Disgráfiás vagy? ?

Derulo
Olvasó

Anyukádat táncoltatták meg a rúdon a wcbe 😉

Derulo
Olvasó

Drága …kád pörgött rúdon mikor az Alba elkalapált titeket :)))

redmiller
Olvasó

Gratulálok a Zalaegerszegnek!
Borzalmasan játszottunk! Rengeteg gyerekes hiba… Mint valami amatőr csapat… Olyanok voltunk, mint az utóbbi idők Gálvölgyi show-i! Siralmas…
4. negyedben nem kedveznek a bírók, akkor ez borzalmas zakó….
Egyedül a 3. negyedben voltunk elfogadhatók… Ez kevés!

Minden6ó
Olvasó

Izzik a csarnok… Pár napig mehet a kábitószer! Jók leszünk, elindulunk felfelé, összeállt a csapat hasonló ökörségek…

Beniben
Olvasó

Dehiszen fölényesen nyertünk, aztat írja itt a szerző!

PL
Olvasó

Gratulalok Zegre, éreztem, hogy ezt ma behúzzátok!

Beniben
Olvasó

???

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés