Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Hosszabbított légiósával a DVTK

Ezzel teljes a miskolciak kerete.:

:

Szerződést hosszabbított Shatori Walker-Kimbrough, az Aluinvent DVTK játékosa, aki az előző idényben a csapat kulcsjátékosaként vette ki a részét a bajnoki ezüstérem megnyeréséből – adta hírül a miskolciak hivatalos honlapja.

Az előző bajnokságban az Aluinvent DVTK alapjátékosként (meccsenként 30 perc) az NB I. A-csoport alapszakaszában 18,68 ponttal ő lett a “kosárkirálynő”, és mérkőzésenként átlagban 2,36 labdalopással is felfért a kategória dobogójára. Emellett 4,05 lepattanót, 2,68 gólpasszt és 0,68 blokkot átlagolt. Ezzel a teljesítménnyel kétségkívül a bajnoki ezüstöt és kupabronzot gyűjtő csapatunk kulcsemberének számított.

A bajnokság után hazatért az Egyesült Államokba, ahol a játékjogát 2017-ben 6. helyen draftoló Washington Mystics csapatában játszik a WNBA-ben. A szakértők által idén is bajnokesélyesnek tartott csapatban idáig 15 mérkőzésen 18.6 percet töltött a pályán, és 7,7 pontot átlagolt. A tervek szerint a női NBA zárását követően – ami reményeink szerint idén is a döntőt jelenti számára – csatlakozik az Aluinvent DVTK keretéhez.

– Rendkívül boldog vagyok, hogy Tori szerződést hosszabbított – nyilatkozta a dvtk.eu oldalnak Szabó Tamás, az Aluinvent DVTK ügyvezetője. – Nem volt könnyű dolgunk, mivel kiváló tavalyi teljesítménye sok neves csapat érdeklődését felkeltette, de végül sikerrel jártunk, amiért külön köszönetet kell mondanom a tulajdonosunknak és a szponzorainknak, akik segítettek az anyagi feltételek előteremtésében. Shatori szerződtetésével teljes a jövő évi csapat. Elsődleges célunk az idei holtszezonban az volt, hogy együtt tartsuk a gárdát, ami sikerült is, sőt Cyesha Goree érkezésével a tavaly kicsit lyukas négyes poszton is egy meghatározó magyar válogatott játékossal erősítettünk. A szintén hozzánk szerződött, idén a felnőtt válogatottban is bemutatkozó Pusztai Petrával együtt azt várjuk tőlük, hogy további lendületet adjnak a csapatnak. Az átalakulások után az ősszel startoló szezonban minimális elvárás a szakmai stáb és a csapat felé a bajnoki döntőbe jutás, de elégedett csak azzal lennék, ha az aranyérmet is sikerül megszerezni. Persze először az Euroleague selejtező vár a csapatra szeptember végén, ott kell meglepetést okoznunk, bár úgy gondolom, hogy a DVTK-tól, Európa egyik legerősebb bajnokságának ezüstérmesétől ez talán már nem is lenne akkora bravúr.

Fotó: Pókász Endre/MKOSZ

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés