Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Hosszabbításban szakadt meg a kecskemétiek rossz sorozata

Remek meccset játszottak a felek.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – HÜBNER Nyíregyháza BS h.u.: 101-99 (23-27, 20-25, 32-20, 17-20, 9-7)

Bajnokság, 15. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Papp Péter, Tóth Cecília, Györfy Rúben (Farkas János)

Kecskemét: Pollard 20, Jaramaz 22/9, Milutinovics 16/9, Dramicsanin 15/6, Fazekas 2. Cserék: Wittmann 14/12, Kucsera 6, Kiss 6.

Nyíregyháza: Johnson 26/6, Bryce 25/6, Kiss 12/6, Pipiras 2, Suárez 17/6. Cserék: Bus -, Bazsó 5/3, Mokánszki 3, LeDay 7, Anda 2.

Jól bekezdtek a felek, az első két-két támadás sikeresen zárult mindkét oldalon, alig egy perc játék után már 4-4 állt az eredményjelzőn. Egy ideig még tartotta a lépést a Blue Sharks, majd egy jobb periódussal meglépett a KTE (10-6). A Kiss-Johnson-Bryce trióra építve fordítottak a vendégek, innen pedig kiegyenlített csata folyt a pályán a negyed végéig, de összességében a nyíregyháziak jártak előrébb. 23-27.

Milutinovics rögtön a második felvonás elején bevágott egy triplát, ráadásul Dramicsanin is kintről talált be, fordítottak a kecskemétiek, Mokánszki büntetőből egyenlített (29-29). Kiss Benedek remeklésével megint kezdett kiépíteni egy kisebb előnyt a vendég együttes, időt kértek a hazaiak (30-35). Milutinovics újabb trojkát süllyesztett el, de erre is volt válasza a Nyíregyházának, pontosabban LeDay-nek és Suáreznek. Nagyon elkapták a fonalat a vendégek, Kiss büntetőivel már a tízet is átlépte a differencia, négy perc maradt a nagyszünetig (33-44). Próbálkozott zárkózni a Kecskemét, de a nyíregyháziak továbbra is remekül tripláztak, így kilencpontos vendég vezetéssel zárult az első húsz perc. 43-52.

A kecskeméti oldalon Pollard és Kiss, míg a nyíregyháziaknál Bryce talált be, de erre Milutinovics is reagálni tudott, összességében jobban nyitották a második félidőt a hazaiak (50-54). Wittmann hármasával egyre olvadt a nyíregyházi előny, időt kért Pethő Ákos. Pollard betörésével meglett a fordítás is, de Johnson hosszú vendég gólcsendet tudott megtörni (55-56). Egy darabig felváltva jöttek a pontok, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett (61-60). A negyed vége előtt elkezdtek beesni a hazai triplák, ezzel pedig a KTE várhatta előnyben a záró felvonást. 75-72.

Johnson távolija beesett, újra egyelő volt az állás, igaz, Kucsera hamar válaszolni tudott (77-75). Óriási meccset játszottak a csapatok, Jaramaz hármasa után néggyel ment a KTE (83-79). Hiába reagált erre jól a Nyíregyháza, Milutinovics is könyörtelenül használta ki a helyzetét, majd Wittmann fejezett be egy akciót, hétre hízott a kecskeméti előny (88-81). Johnson lopta a távolságot, ráadásul többször is hibázott támadásban a Kecskemét, időt is kértek a hazaiak (88-83). Suárez büntetőzhetett, majd technikait kaptak a hazaiak, feljött kettőre a Blue Sharks, majd kiegyenlített (88-88). Továbbra is ment az adok-kapok, 92-92-nél kértek időt a nyíregyháziak, amikor már csak tizenkét másodperc volt hátra. Kétszer is próbálkozhattak a vendégek, de mindkettő kimaradt, jöhetett a hosszabbítás. 92-92.

Pollard büntetőivel indult a ráadás és bár egyenlíteni tudott a Nyíregyháza, innen öt hazai pont érkezett (99-94). Innen is volt visszaút a vendégeknek, akik folyamatosan dolgozták le a hátrányukat és 101-99-nél még a labda is náluk volt tizenhat másodperccel a vége előtt. Johnson triplakísérlete azonban kimaradt, kettővel nyert a Kecskemét.

Fotó: ktekosar.hu

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
lddKtopiErkaredmiller Recent comment authors
Ktopi
Olvasó

Az első félidőben hiányzott a játékunkból a tűz , a feltétlen akarat. Kaptunk is 52 pontot – hazai pályán . Ez változott meg a 2. félidőben . Többször is elfogyott az ötlet , sőt néha az erő is, de valaki mindig továbblenditette a csapatot. Még Kucsera is mutatott életjeleket, pedig az első félidő nála is terített betli volt. Nagyon kellene egy egészséges Fazekas es Kemal, mert bár Kis hősiesen küzd es nem is játszik rosszul , de egy ilyen hőfokú es intenzitású meccsen nem tud egyedül helyt állni. Pláne mikor Rasztkot is kiütötték . Krisz óriásit küzdött es remek harmasokat… Olvass tovább »

redmiller
Olvasó

Forray??? 😳 Nem láttam még a családját se, nem hogy őt…

redmiller
Olvasó

Olvasási gondok…😅

Erka
Olvasó

Gratulálok a csapatunknak, egy jó Nyíregyházát győztünk le.
Papp Péter…no comment…

redmiller
Olvasó

Egy Papp talanítás ráférne a játékvezetésre! Hozzátok inkább egy Rabbit…

Erka
Olvasó

+1

ldd
Olvasó

Szellemes,top komment!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés