Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Hosszabbításban nyert Kaposváron a Kecskemét

Újabb szoros végjátékot buktak el a somogyiak, ez volt zsinórban a negyedik vereségük.

Kometa Kaposvári KK – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét h. u.: 74-77 (22-22, 17-17, 11-12, 18-17, 6-9)

Bajnokság, 10. forduló
Kaposvár, Városi Sportcsarnok
V.: Praksch Péter Árpád, Makrai Márton, JAKAB László Imre (Téczely Tamás)

KKK: Aris 12/6, Puska 7/3, Griffin 11, Hendlein 8/6, Hughes 24. Cserék: Krnjajszki 8/3, Hajduk -, Bogdán 2, Halmai -, Csorvási 2.

KTE: Townes 15/3, Klobucar 10/6, Ivkovic 4, Borisov 10/6, Karahodzsics 10. Cserék: Wittmann 6/3, Kiss -, Fazekas -, Kucsera -, Dramicsanin 22/9.

Griffin és Aris kosaraival villámrajtot vett a Kaposvár, míg a kecskemétiektől Karahodzsics szerzett két pontot büntetőből (5-2). Tovább nyomtak a hazaiak, Hughes is beköszönt egy zsákolással, valamint a ráadás büntetőt is értékesítette, majd újra eredményes tudott lenni, időt kért Forray Gábor (10-2). A kis szünet meg is tette a hatását, Townes és Dramicsanin vezérletével villámgyorsan kiegyenlítettek a vendégek, ám jókor jött Hendlein triplája hazai szempontból (15-12). Ezután felváltva jöttek a kosarak, Dramicsanin viszont továbbra is megállíthatatlan volt (18-18). Aris viszont tudta tartani vele a lépést, már a második tripláját süllyesztette el, ezzel újra előnybe hozva az övéit. A negyed végén még maradt ideje a KTE-nek egyenlíteni, így továbbra is egálról folytathatták a felek. 22-22.

Puska duplájára Townes távolija érkezett válaszként a második etap elején, majd Bogdán is feliratkozott a pontszerzők közé (26-25). Ivkovic iramodott meg Karahodzsics blokkja után, a találkozón először átvette a vezetést a Kecskemét (26-27). Sokáig nem örülhettek a vendégek, Puska triplája hullott be, de Borisov erre, majd Csorvási ziccerére is válaszolt (31-31). Hendlein is beleállt egy hármasba, amit Aris büntetője követett, elment néggyel a KKK, ami ezen a találkozón már “soknak” számított (35-31). Dramicsanin újabb kosarat dobott, majd egy olyan periódus következett, amely több hibát is hozott mindkét oldalon, hogy aztán újfent Dramicsanin találatával újra egyelítsen a Kecskemét (35-35). Egy hazai időkérés után Ivkovic állhatott a vonal mögé, nem is hibázott, megint fordított a KTE (35-37). A félidő előtt Aris egalizált, majd Klobucar eladott labdája után még a fordításra is volt lehetősége a kaposváriaknak, de Griffin kísérlete kimaradt, továbbra sem tudtak dűlőre jutni a felek. 39-39.

A fordulás után Griffin jutott el a gyűrűig, majd kisvártatva egy triplát is bedobott, jobban kezdtek a somogyiak, főleg, hogy Hughes közelije is célt ért (46-39). A magasember ezután zsákolással fejezett be egy akciót, 9-0-ás futásban volt kkor a Kaposvár. Townes állította meg a hazai rohamot egy duplával, majd több dobás is kimaradt mindkét oldalon, így nem csökkent a hazai előny (48-41). Klobucar vitt végig egy gyorsindítást, amire Hendlein válaszolt Griffin passzából. Összességében a félidő elején kialakított előnyét jól őrizte a somogyi alakulat, amely sokáig úgy tűnt, hogy megnyugtató fölényben várhatja a záró etapot, ám egy nagy hajrával megint felzárkóztaka kecskemétiek, sőt, Borisov hármasával fordítottak is. 50-51.

Hughes jelentkezett egy közelivel, ezt a felvonást is a hazaiak nyitották jobban, ezúttal 6-0-ás futást produkáltak Hendleinék (56-51). Kisebb gólcsend után megint a kaposváriak találtak be, míg a Kecskemét ebben a negyedben egyelőre nem tudott kosarat szerezni a vendég együttes (58-51). Borisov triplája törte meg végül a csendet, de Hughes hamar válaszolni tudott, beemelte a ráadás büntetőt is (61-54). Triplákkal próbált meccsben maradni a KTE, ezúttal Dramicsanin célzott pontosan, sőt, egymás után kétszer talált be, így egy pont lett közte (61-60). Időt kért a Kaposvár, amelyet követően Hughes szerzett kosarat, de erre is hármassal válaszolt a Kecskemét, ezúttal Klobucar küldte a helyére a labdát, döntetlen lett az állás (63-63). Újfent Hughes jelentkezett, majd Townes egyenlített büntetőből, kevesebb, mint egy perccel a vége előtt (65-65). Aris adta el a labdát kulcspillanatban, de Griffin blokkjának köszönhetően nem került hátrányba a somogyi csapat, sőt, Krnjajszki nagyon fontos hármast dobott, időt kért Forray Gábor tizennégy másodperccel a vége előtt (68-65). Klobucar vállalta el a dobást, be is ment a távoli, közel nyolc másodperce maradt a kaposváriaknak, Ivan Rudez is időt kért (68-68). Griffin kísérlete lejött a gyűrűről, jöhetett a hosszabbítás. 68-68.

A ráadás alaphangját Karahodzsics egy zsákolással adta meg, majd Wittmann is hozzátett kettőt, miközben sorozatban jöttek az elhibázott dobások a hazaiaktól (68-72). Griffin szépített büntetőből, aztán Hughes ki is egyenlített, de azonnal jött egy Wittmann-tripla válaszként (72-75). Krnjajszki hozta fel egyre az övéit egy betöréssel. Sikerült kivédekeznie a vendégek akcióját a hazaiaknak, de Krnjajszki távolija lejött, Dramicsanin pedig büntetett a túloldalon (74-77). Négy másodperc maradt, Aris hármasa lejött, ezzel pedig el is dőlt a találkozó. A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét elképesztően nagy csatában, hosszabbításban győzte le a Kaposvár együttesét. 74-77.

41 hozzászólás

41
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
17 Comment threads
24 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
SchwarzkopfMKE181Hagyadmár...AllenIversonKKKfanta Recent comment authors
Schwarzkopf
Olvasó

Rudez!! Remélem csütörtökig eltakarodsz ,és magaddal viszed Tomát és Griffint is a. Lásd be,ez neked nagy falat volt.MEGBUKTÁL!!! Puska úr is magába nézhetne kicsit.Év elején majdhogynem le lett véve az edző szájjal,hogy mennyire fasza meg játszatni fogja a fiatalokat és a cél hogy végre annyi év után a kupába induljunk és beérjünk a 8 ba.Valahogy ez nem sikerült és ebbe nyakig benne van ő is az edzőválasztással. Láthatjuk,a fiatalok játszatva is vannak.Igenám,de mikor fent vannak akkor az a csöpp kis előny amit addig a (valjuk be Mikeon kívül kuka)légiósok “összeszerencsétlenkedtek valahogy” egyből el is úszik.És akkor azt mondják hogy az… Olvass tovább »

Hunbasket2021
Olvasó

Fájó szívvel kell tudomásul venni, hogy a csütörtök nehezebb lesz és a Deac is kezd magára találni. Nyíregyháza lehet a karácsonyi ajándék a szurkolóknak ha ott tud nyerni a csapat. Előző cikkhez írtam szánom bánom de nem történik semmi. A szurkolók meg beismerik a remény és a győzni vágyás kiviszi őket újra és újra a csalódás mezejére.

MKE181
Olvasó

Schwarz ur meg amit Monokli úr kb 10 éven keresztül kiásott sirját most kezdik végleg betemetni és ez Rudi úr jó partner mert ugyanolyan fogalmatlan mint az elődei

Alulu
Olvasó

Elárulom ha Fekete lenne az edző sokkal előrébb tartanánk. Te meg dolgozd fel végre hogy Ádám nem meleg, és elutasitotta közeledésedet. Ott a faladon az újságból kivágott képe. Használd. Azt lenyugszol

MKE181
Olvasó

de te biztos az lehetsz ha ennyire szopkodod

Mary
Olvasó

Feketével sokkal jobb légiósokkal sem tartottunk előrébb!
Rudez remélem, követi Konsztantinideszt.

AllenIverson
Olvasó

Grat a kecskemétnek.Kíméletlenül kihasználtak minden hibánkat.Megérdemelten győztek meglátásom szerint. Egyszerűen ott tart lassan az ember,hogy megkérdezi saját magától,hogy “ér ez nekem ennyit,megéri erre a csapatra egy árva petákot is áldozni,vajon ma végre megtörik az átok”? Aztán egyre és egyre közeledik a meccsnap és kezd ébredezni az emberbe a vágy hogy újra láthassa szeretet csapatát,hogy újra szurkolhasson neki és hogy a végén újra ünnepelhessen a csapattal.Már már magát hergelve hogy “igen ma lesz a napja a változásnak,ma végre ismét jó lesz kaposvárinak lenni”,de megtörténik a feldobás telnek a percek,és a szurkoló megint olyan szinten van pofoncsapva és visszarángatva a valóságba,hogy mindentől… Olvass tovább »

Hagyadmár...
Olvasó

Hát igen amíg a Kometa bele szól a szakmai kérdésekbe addig ne várjuk csodát. Rudez az összes csapatánál megbukott. Tavaly Hollandiából is 2-5nél rúgták ki. Nálunk egy kicsit tovább húzza mivel a Kometa vele képzeli el hosszútávon az edzőkérdést.

AllenIverson
Olvasó

Hát igen!Nem akartam nevén nevezni a “madarat” Te megtetted helyettem.
A körmend jóval előkelőbb helyen áll mint mi,megis kepes volt az edzőjük felállni és távozni
Rudez példát vehetné magával a kis kedvencét is, Griffint,akirr egy hónapot váttunk mert Rudennyó habzó szájjal őt akarta.
Közben Adamu meg 20 pontokat átlagol.
Jó döntés volt
Majd mikor év végén a kiesés ellen küzdünk akkor azért a KOMETAT megkérdezném hogytényleg így jó ez neki??Bár ezek szerint minden fasza minden szép,

HajraKapos
Olvasó

Nyilván erre nincs pénz, de a háromból azért jó lenne, ha legalább kettő megvalósulna:
– Gabric csere (lehetőség szerint egy jó lepattanozó 4-es amerikai, aki esetleg 3-as pozicióban is tud segíteni)
– Griffin csere (egy igazi gyors irányítóra és akkor Aris mehet 2-es pozicióba)
– Rudez csere (egy “kegyetlen” ellentmondást nem tűrő edzőre)

Ha ez marad, ami most, akkor vége.
Korábban egyik szurkolótársam leírta, sajnos képtelenek vagyunk a változásra a jelenlegi csapattal.
3 győzelmünk van, abból egy, amikor kicsit lenéztek minket, egy, amikor 2 ponttal nyertünk egy hazai meccsen, és egy, amikor az ellenfélnél a fél csapat hiányzott.
Nem hiszem, hogy erre büszkék lehetünk.

KKKfanta
Olvasó

Az a baj, hogy ezt szurkolók többen is látjuk! Csak az nem akinek kellene látni!

Mike21
Olvasó

Gratulálok a Kecsapnak, Redmilleréknek a győzelemhez! Nem sikerült visszaszereznetek a bizalmat, örömet, mosolyokat, boldogságot, sajnos. Köszönöm a Honvéd utáni írásomra érkező lájkokat, biztatásokat, írásban és szóban is kaptam üzeneteket, mai meccs előtt is, hálás vagyok értük, jólestek. Borisz meccs előtti beharangozójából idézek (delfinek.hu): “Úgy érzem, nagy próba lesz a Kecskemét elleni találkozó nekünk, mert a meccsen sok minden kiderül majd a csapatról.” Igazából egy dolog kiderült számomra, képtelenek vagyunk a változásra, változtatásra, mivel megismételtük a legutóbbi végjátékot. Furcsa érzés, lehet, hogy a megfázás, meghűlés mellékhatásai, gyógyszer, begyógyteafüvezés, de egyáltalán nem vagyok ideges még dühös sem, érzelmi szintemet, energiámat a Honvéd… Olvass tovább »

redmiller
Olvasó

Köszönjük

Kaposkosár KKK
Olvasó

Ezt megint nem a vendégek nyerték meg hanem hazaiak vesztették el !
Szégyellje magát mindenki akinek éhez köze van !

Answer
Olvasó

És még mi szidtuk a tavalyi csapatot.???.itt edzőt +játékosokat+vezetöséget kellene cserélni.

Bezse
Olvasó

A vezetőséggel kapcsolatban sokat gondolkoztam azon , hogy közzé tegyem-e, de most eljött az idő: írásban ajánlottam tao forrást, még csak nem is válaszoltak …

Rubik75
Olvasó

Erre már nehéz bármit is mondani.14 mp a vége előtt miért engedjük 3ast dobni az ellenfelet pláne úgy,hogy csak 3 faulton álltunk.Miért nem ütött oda valaki.Nem azt mondom,hogy akkor nyerünk mert 8 mp alatt is dobhatot volna 3ast a kecsó,de az esélyt legalább megadtuk volna magunknak.Pont az ellenkezőjét csináltuk mint a Honvéd ellen,ott bután oda ütöttünk a végén 2 pontos vezetésünknél.

HajraKapos
Olvasó

De még az is jobb lett volna, ha kétszer is odaütünk, és dobhatnak büntetőt. A két faulttal is ment volna legalább idő + utánna azzal is, hogy nálunk a labda. Egyszerűen nem értem, hogy miért nem gondolkozunk kicsit?!? Nehéz?!?

KKK72
Olvasó

Ez a meccs szerintem a védekezésen és a két edző meccselésén ment el ! Rudez hagyta Griffin ámokfutását és a végén Boriszra játszatta a dobást mikor Aris is a pályán volt előtte Dramicsanyint hagyták üresen talán háromszor be is dobta. Puska úr bent akarja tartani a csapatot az NB1/A csoportban vagy az a feladata, hogy ejtesse ki, hogy az önkormányzatnak ne legyen több gondja a kosárlabdával mert ha az utóbbi nagyon jó úton jár.
Csütörtökön Sopron ellen -20 ????

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Sajnos a mérkőzés nagy részében az az érzés kísért, hogy a végén így bukjuk el. Nagyot küzdöttünk, de megint csak ez az egy, ami dícsérhető, valamint a szurkolók lojalitása. Igenis sokan kitartottak a csapat mellett, hatalmas volt a szurkolás, de megint hiába. Tudomásul kell venni; edzőstől, csapatostól ENNYIT TUDUNK, nem többet! Nem sorolom a buta hibákat, béna megoldásokat, gyermekded döntéseket, hisz ugyanazokat lehetne leírni századszor is, amit én és szurkolótársaim már megtettünk. Névadó szponzorral a hátunk mögött, alsóházi csapat lettünk. Szégyen! Ha nem történik gyökeres változás, azok is maradunk és harcolhatunk a bennmaradásért. Külön kiemelném Gabric felelősségét, aki sorozatos fegyelmezetlenségeivel… Olvass tovább »

KKK72
Olvasó

Gabrics szerintem nem hiányzott !

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Ahogy vesszük, azért nincs rossz keze és a rotáció is nagyobb lett volna! Így mindenki jobban elfáradt. Miért fizetjük? Nagyon mérges vagyok rá!

KKK72
Olvasó

A bírók szerintem x-re fújták a meccset ez sok-sok itéletük erre mutatott és a végén nyerjen a szerencsésebb !

HajraKapos
Olvasó

Rudez lemondott?

Magasmagasember
Olvasó

Elnézést kérünk Mr. Lazics!!!!

Mary
Olvasó

Még nem olvastam, de sokan reméjük (szerintem), hogy úgy lesz. Nem hiszem el, hogy csak ennyit lehet kihozni ebből a csapatból. Ha nem az egyénieskedés, elképzelés nélküli játék lenne a “fő profilunk”, akkor talán. Kidolgozott támadások, több koncentráció egy másik edzővel, egy-két játékos kicserélésével lehetnénk jobbak! Hajrá KKKK!

KPSVRKK
Olvasó

Roli a csapatra-magukra-vállata a felelősséget, nem csinálták meg amit kért az edző.

HajraKapos
Olvasó

Ok, tegyük fel, hogy most nem csinálták, amit az edző kért.
És a többi meccsen?
Ezért a teljesítményért valakik felelősek.

AllenIverson
Olvasó

Ha nem csinálták azt amit az edző mondott nekik,akkor az csak egyet jelent valszeg.Nem tisztelik az edzőt,és nem fogadják el a szakmai tudását,képességeit.Egy munkahelyen ha a főnököd (jelen esetbe az edződ) utasítását nem tartod be akkor konkrétan ellenszegülsz neki aminek súlyos következményei vannak, ha már többen ezt teszik az már majdhogynem “sztrájk” a “munkáltatóval” szemben.Magyarul számomra ez nem más mint edzőbuktatás!

KPSVRKK
Olvasó

Én is így gondolom, csak a nyiltakozatot írtam le tényszerűen. Roli mentegeti az edzőt.
Egyértelmű az edző felelőssége.
Elképesztő 5ösök voltak pályán.
Mikor először tisztán dobta Drami a 3ast normális edző időt kér. 15 másodperc múlva ugyanaz, idő akkor sem.
Mindegy már meccsek óta írom ugyanazt, meguntam..
Rudez out.

WSreborn
Olvasó

Előzetesen sokkal sokkal többet vártam ettől a KKK-tól…

KKK72
Olvasó

Én is !

KPSVRKK
Olvasó

Mi is.
Nagy pofont kaptunk.

Mary
Olvasó

Sajnos már nem először. Meddig kell nézni még ezt a szervezetlen játékot? Miért nem vállalja fel valaki a a változtatást? Kinek jó ez így?

KPSVRKK
Olvasó

Honvéd új igazolások, Nyíregy védekezés specialista edzőt igazolt és légiós is cserélt..
Nagyon nagy a baj!

Alulu
Olvasó

Kurva gyenge. Puska takarodj

redmiller
Olvasó

Első félidő egész jó volt az első pár percet leszámítva! A második katasztrófa! Mégis kezünkben volt a meccs, de 3 az 1 ellen sikeresen lesapkázta az egy a játékosunk… Az elmaradt passz miatt kaptunk egy triplát, de Jaka hosszabbításra mentett!
Ez lendületet adott a csapatnak és gyakorlatilag a hosszabbítás elején megnyertük a meccset!
Ha az Arénában játszunk, valószínűleg bukta…
Viszont óriásit küzdőttünk, szerintem ez most a tartásunk miatt megérdemelten húztuk be!

KPSVRKK
Olvasó

A rutin győzött.
Látványos volt amikor a végén 8 al mentünk és Fofó nem kért időt, majd a fiúk megoldják!
És Dramicanin be is vert 2 triplát méterekre az emberétől.
Jó utat haza!

KPSVRKK
Olvasó

Na, Puska Zoli!
Itt a vége! Most ki kell rúgni az edzőt.
A nyomorult Griffint is vigye, akit az egész meccsen néznünk kellett.
Ha nem lépsz semmit, te leszel a kaposvári kosárlabda sírásója.
Mert ez a csapat Playout!

Hunbasket2021
Olvasó

Szarfaszú ehhez is !!!!

Bezse
Olvasó

Ez az idény ( is ) kuka. Mi az elképzelés kaposban ? 10 éve egyfolytában csak a tuti (?) bentmaradás ? Egyébként baromira amatőr minden.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés