Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Hosszabbításban kapott ki az U18-as válogatott az Európa-bajnokságon

Holnap a 15. helyért lépünk pályára.

Bulgária - Magyarország 86-79 hosszabbítás után (23-20, 19-17, 21-11, 8-23, 15-8)

U18-as B divíziós fiú Európa-bajnokság
Románia, Nagyvárad

Bulgária legjobb dobói:: Minkov 21, Toshkov 19/9, Stoilov 17.

Magyarország: Kass 11/9, Pallai 5/3, Valerio-Bodon 32/15, Fekete 3/3, Krasovec 7/3. Csere: Radics 6, Takács 2, Kiss D. -, Kenéz -, Kármán 4, Kiss B. 9/6.

U18-as fiú válogatottunk Bulgária ellen lépett ma pályára a B divíziós Európa-bajnokságon a 13-16. helyért.

Látványosan kezdtünk, Pallai Tamás zsákolással nyitotta a mérkőzést, majd Fekete Dávid és Valerio-Bodon Vincent szórtak triplákat az első két percben (1-8). Továbbra is nagyszerűen ment a támadójáték, Kass Balázs hármasa után már időt is kért ellenfelünk (4-13). Valerio-Bodon pontjaival már 10 fölé nőtt előnyünk a negyed felénél (7-18). Sajnos amilyen jól sikerült az első 5 perc, olyan gyengén a második 5 minutum: a mieink nem tudtak a gyűrűbe találni, míg Bulgária Minkov dupláival és büntetőkkel előbb kapaszkodott, majd fordított (23-20).

A második felvonás elején beállt a 3-5 pont közötti távolság, Toshkov triplája után pedig Forray Gábor időt kért a 14. perc végén (32-24). Valerio-Bodon és Radics Gerzson betöréseivel közelítettünk is, de újabb rövidzárlat következett támadásban, Minkovval pedig nem tudtunk mit kezdeni, a 18. percben 10 pontra nőtt lemaradásunk (38-28). Valerio-Bodon állt a magyar csapat élére, az ő kosarainak köszönhetően mindössze 5 pont volt a különbség a félidőben (42-37).

A fordulást követően is Valerio-Bodon volt a pontfelelősünk, a túloldalon pedig ezúttal Grudov szórt be néhány kosarat. A játékrész második felében állandósult a 10 pont fölötti távolság, Stoilovék 15 ponttal álltak jobban 30 perc játék után (63-48).

A negyedik negyedben 16 pont is volt már a hátrányunk, de Krasovec Ádám és Kass tripláival közelítettük ellenfelünket, Valerio-Bodon hármasa pedig azt jelentette, hogy a felvonás felénél már csak 6 ponttal voltunk lemaradva (69-63). Időt kértek a bolgárok, de nem sokat segített nekik, Kiss Benedek is betalált kintről, és egy sok hibával tarkított periódus után ugyancsak Kiss Benedek volt az, aki a 39. perc végén kiegyenlített (71-71). A következő percben nem esett már kosár, ami azt jelentette, hogy jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban Stoilov duplájára az extrát játszó (32 pont, 8 pattanó, 6 gólpassz, 40 VAL) Valerio-Bodon triplával felelt, majd egy duplával és két büntetővel tovább növelte előnyünket (73-77). Minkov és Toshkov összesen 5 pontjára Kiss Benedek válaszolt, de újra jött Minkov (80-79). Több elhibázott labdabirtoklás után Stoilov 2+1-es akciója, majd Moldov triplája fél perccel a vége előtt eldöntötte a találkozó sorsát, végül 86-79-re nyertek a bolgárok.

Forray Gábor együttese így holnap a 15. helyért küzdhet majd meg Írország csapatával magyar idő szerint 10:45-től.

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Abrosz TisztakoszGézukaipasopviccmesterutánpótlásért aggódó Recent comment authors
Gézuka
Olvasó

aki szemben jön, azt lecummantja a csapat? már bocs.

viccmester
Olvasó

Szalay Ferenc, ezeket akarod te A-csoportban a pályán látni, közben a felnőtt válogatottak egy félidőn keresztül a padon “hokiznak”!?
Ezzel akarod te segíteni Sztojan Ivkovics, és a válogatott munkáját!?
Brávó, Feri-Bácsi!

utánpótlásért aggódó
Olvasó

2 éve még U16-ként 23. voltunk Európában, most U18-ként holnap az európai 31. helyért “küzdünk”. Ha visszanézzük az elmúlt éveket, látható a folyamatos visszaesés.
2016-2019-ig a következőek az eredmények Európában, nem a világban.
U20 : 16, 27, 26, 30
U18 : 20, 28, 26, 31 vagy 32
U16 : 29, 23, 33, ??? előkészületi meccsek alapján nem sok jóra lehet számítani.

Ébresztő !!!!!
Gyökeres változást !!!!!

ipasop
Olvasó

Akkor aggódtál volna mikor még aktív része voltál ennek amit most minden fórum ugatsz! Gyenge edző voltál, még gyengébb jellem. Inkább röptesd a galambokat.
Egyébként a rendszer valóban nagy gáz! Alaposan meg kellene reformálni, de nem a mindenhol megbukott rosszindulatú edzők névtelen beirogatásai alapján!

utánpótlásért aggódó
Olvasó

Ne haragudj, de fogalmam sincs, miről beszélsz, de a nagyobbik baj , hogy neked sincs fogalmad arról.
Soha nem dolgoztam a kosárlabdában, csak űztem 30 évvel ezelőtt, amit látok és tudok, azokat a fiaim miatt tudom, akik ebben az utánpótlásban nőttek fel.
Nem edzősködtem soha, habár hívtak, de se papírom, se energiám nincs hozzá.
Mindezek ellenére nem egy lelkes szurkoló vagyok, hanem a kosárlabda barátja, ezért is zavar, ami utánpótlásunkban történik.

Abrosz Tisztakosz
Olvasó

A stílus maga az ember. 🙂
Csak azt nem sikerült még megfejtenem, hogy mit akarsz a magyar kosárlabdában, amikor gyakorlatilag mindenkinek beszóltál már, mindenkit lehülyéztél már (edzőket, gyerekeket, szövetségi kapitányokat, vezetőket egyaránt) úgy, hogy sikertelenségedben a határ mellé vagy száműzve egy súlytalan céghez. Azért az nem véletlen, hogy a komplett kosártársadalom kivetett magából.
Szakmailag és emberileg is megbuktál.

utánpótlásért aggódó
Olvasó

Ne haragudj, de fogalmam sincs, miről beszélsz, de a nagyobbik baj , hogy neked sincs fogalmad arról.
Soha nem dolgoztam a kosárlabdában, csak űztem 30 évvel ezelőtt, amit látok és tudok, azokat a fiaim miatt tudom, akik ebben az utánpótlásban nőttek fel.
Senkit nem hülyéztem még le, sikertelen sem vagyok, mivel nem dolgoztam a sportban, csak a civil életben, ahol mások szerint is sikeres vagyok, ugyanúgy, ahogy a magánéletben is. Szép, kedves feleség, 2 jól tanuló egyetemista fiú , ország közepén, nagy cégnél vezető beosztás.

Tonymontana
Vendég
Tonymontana

Szép szép….
most már nem csak a nyugatra lévő országok de már a kelet európai országok is vernek 🙁
Újabb szög a magyar fiú kosárlabda koporsójában.
Ma mi a kifogás? Fizikálisan felőröltek? Technikailag képzetebbek voltak? Nem haraptunk? Túl sok tésztát ettünk? Felpuffasztott a káposzta?

Mindegy az 50 pontok után dícséretes a 79 pont .

(Nem a fiukat bántom, nem az edzőket hibáztatom, a rendszer rossz, ÉBRESZTŐ!)

ldd
Olvasó

Még egyet kell kiszenvednetek és vége a vesszőfutásotoknak …

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés