Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Hosszabbításban kapott ki a Paks

Brno-Kaposvár döntőt rendeznek.

Atomerőmű SE – Basket Brno 100 – 105 (30-29, 19-22, 29-14, 11-24, 11-16)

Morgen Ferdinánd Emléktorna
Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok

ASE: Atkinson Jr. 28, Eilingsfeld 28/6, Green 11/6, Edwin 10/3, Kovács 8, Taiwo 6, Frank 5/3, Gulyás 4/3

Brno: Chatman 28/15, Mishula 16/12, Bálint 14/12, Krakovic 13/3, Pulpán 12, Körner 8/3, Pursl 7, Svoboda 7/3

A X. Morgen Ferdinánd Emléktorna első mérkőzésén a Kaposvár a Szeged gárdáját verte meg, az ünnepélyes megnyitó után viszont a házigazda Atomerőmű SE volt a porondon. Alig több, mint egy hete találkoztak a Basket Brno csapatával Csehországban, egy kemény, fizikális, brusztolós mérkőzésen idegenben nyerni tudott az ASE.

A klub honlapjának beszámolója:

A feldobás után Pursi triplája csorgott le, a másik oldalon Eilingsfeld kettese viszont jó volt. Gyors cseh válasz érkezett, ezután Devonte Green ziccere volt eredményes. Jó védekezéssel nyitottuk a mérkőzést, viszont Chatman hármasa után az előny már nem nálunk volt. (4-7) Csapatunk motorja Eilinsgfeld volt, aki 5 perc alatt 10 pontot rámolt be, a csehek viszont folyamatosan előttünk jártak 1-2 ponttal. Viszonylag hamar beütöttük az 5 faultot, így a negyed felénél már bonusban volt az ellenfél, a büntetőket előszeretettel értékesítették. Az első etap utolsó két percére kanyarodva Samuel Taiwo és Paul Atkinson Jr. Is eredményes volt, a hat pontos hátrányunkat kettőre csökkentettük, majd Eilingsfeld tempójával előszőr egyenlítettünk, Kovács kettesével pedig átvettük a vezetést, időt kért a Brno. (28-26) A záró dudaszó előtt még egy cseh hármas beesett, Taiwo viszont gondoskodott arról, hogy az előny nálunk maradjon. (30-29)

Edwin tempója csorgott le a gyűrűről a negyed első percében, ezután Green is hibázott, a Brno két könnyű kosárral nyitotta a második 10 percet, időt kért Csirke Ferenc vezetőedző. Sok hibával játszottunk, a Brno viszont Chatman és Oleksand játékával kezdett előre menetelni. (34-41) Az időkérésünk után Atkinson Jr. nevéhez jegyezhettünk két pontot, majd Gulyás Milán értékesített egy büntetőt és egy triplát is, az i-re a pontot egy kiváló blokkolással tette fel a másik oldalon. Green hármasa csont nélkül hullott a hálóba, ismét egálra hoztuk a találkozót. (43-43) Újabb cseh percek következtek, de a félidő előtt Frank hármasa közel tartott minket. (49-51)

Két pontos cseh vezetéssel indult a második félidő, Eilingsfeld és Atkinson Jr. pontjaival az előny 3 perc után már nálunk volt. Teljesen beragadt a Brno, 4 és fél perc alatt mindössze 2 pontot tudtak termelni, mi viszont 13-at, magabiztos játékkal és kemény védekezéssel kezdtünk meglógni. Az időkérés után Körner hármasával kezdtek el a csehek zárkózni, de Eilingsfeld szintén a vonalon túlról volt eredményes, ez volt Jonesy tizenkilencedik pontja. (65-56) Ezt a negyedet végül magabiztosan hoztunk, az utolsó etapra 78-65-ös vezetéssel mehettünk.

6-0-ás cseh rohammal indult a záró felvonás, Csirke Ferenc egyből időt is kért. A technikai megbeszélés után sem találtuk a ritmust, Oleksand hármasa pedig közelebb hozta a Brnot hozzánk. A kinti mérkőzéshez hasonlóan most izgalmas hajrá elé nézhettünk, Bálint két hárompontost is bevágott kulcsszituációkban, ezzel 1 pontra zárkóztak a sötétkék mezesek, majd zsinórban a harmadik kinti dobásával átvették a vezetést. (82-83) Hosszú kosárcsend után Atkinson Jr. zsákolt, majd Eilingsfeld büntetői voltak eredményesek. 88-87-es állásnál Chatman hármasa lecsorgott, Deon Edwin szedte le a lepattanót, faultolták, két dobás következett. A két büntetőből egyet értékesített az amerikai játékos, 5 másodperccel a mérkőzés vége előtt két pontos ASE vezetésnél időt kértek a csehek. A palánk alatt faultoltuk a Brno magasemberét, akinek mindkét dobása eredményes volt, ezzel ismét egál lett az eredmény 0,7 másodperrcel a végső sípszó előtt. Nem tudtunk kosarat szerezni a maradék időben, így hosszabbíztás következett. (89-89)

Atkinson Jr. 2+1-es játékával vettük át a vezetést, majd Eilingsfeld triplázott. Erre ismét Bálinttól jött a válasz, a fiatal tehetség rendkívül jól dobott ezen az estén. A következő támadásból nem tudtunk kosarat szerezni, Chatman viszont kőkemény három ponttal büntetett minket. (95-97) Végül nem tudtunk már fordítani, izgalmas végjáték után a Brno jutott a döntőbe.

 

HIRDETÉS
5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
KiütöttükmintCziglerabúvártcsocsaOroszlanyi BanyaszRedbidBulldozer Recent comment authors
Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Paks miért csak 8 játékossal játszott?

csocsa
Olvasó

Pajor lemaradt,Minchev sérült

KiütöttükmintCziglerabúvárt
Olvasó

Karosi is lemaradt.

Bulldozer
Olvasó

Eilingsfeld 28/6?? Az komoly, gratulálok! Ez dózerolás volt.
Most már az egyéni csúcsban van egy 28 pontos eredménye is, a 27 es 29 között.
A 29et a Sopron ellen dobta, 21/22es szezonba, ha jól emlékszem.
Jó látni ilyen teljesítményt!
Semleges nézőként.

Redbid
Olvasó

Pláne, hogy ő egy komoly gerincműtéten esett át az elmúlt években, ehhez képest tényleg olyan szuper mint újkorában! 🙂
A válogatottban is hatalmasakat küzdött, és az egyik legstabilabb teljesítményt hozta!
Bravo, bravo és megintcsak bravo!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés