Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Hosszabbításban harcolta ki az ötödik meccset a DEAC

Szerdára maradt a döntés!

DEAC - Zalakerámia ZTE KK 83-79 (19-8, 19-20, 13-29, 21-15, 11-7)

Rájátszás, negyeddöntő, 4. mérkőzés.
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, dr. Mészáros Balázs, Goda László (dr. Gincsai János Péter)

Debrecen: Edwin 24/3, Neuwirth 5/3, Drenovac 26/6, Williamson 8/3, Buljevics 5/3. Csere: Tadic -, Mócsán 7, Hőgye -, Garamvölgyi 8/6.

Zalaegerszeg: Hicks 17/9, Paige 17/9, Szalay -, Ikpe 2, Tóth 4. Csere: Osztojics 9, Ona Embo 16/12, Németh 6, Csátaljay -, Keller 8.

Buljevics egy zsákolással nyitotta meg a mérkőzést, Edwin tett vissza egy rontott hazai dobást, Drenovac vitte át a gyűrű alatt a labdát és ziccerezett. Edwin dobott be két büntetőt, Tóth egy zsákolással szerezte meg a ZTE első pontjait (8-2). Ikpe dobott egy tempót, Drenovac kintől talált be, a mérkőzés első felében nem verdeste az egeket a színvoval, mindkét csapat rengeteg hibával játszott. Neuwirth triplájával már 10 ponttal állt jobban a DEAC, Osztojics verte meg a festékben Buljevicset, Williamson értékesített két büntetőt. Megtette ez Németh is, de a negyedet Williamson triplája zárta. 19-8

Buljevics hármasával folytatódott a játék, Paige azonnal válaszolt a túloldalon, Keller lépett be jó ütemben a festékbe, Tóh meg is találta. A ZTE centere aztán maga fejezett be, Drenovac oldott meg szépen egy nehéz szituációt, Osztojics rázta le védőit és okosan fejezett be (24-17). Drenovac egy pontot a vonalon hagyott, Hicks is, a DEAC légiósa aztán Kellert verte meg az alapvonal felé, aki viszont a másik palánknál javított. Edwin mutatott be egy 2+1-es akciót, Drenovac fejezett be egy gyorsindítást, Keller floatere esett be. Hicks tört be remekül, Osztojics csak az első büntetőjét dobta be, Edwin okosan hozta magát helyzetbe. Hicks távolról célzott pontosan, Andjelko Mandics pedig időt kért. Edwin és Drenovac állította vissza a közte 10-et, ami meg is maradt a nagyszünetre. 38-28

Drenovac szerezte a második félidő első pontjait, Paige szórt egy triplát, Tóth technikaija után Mócsán dobta be a megítélt büntetőt. Edwin kettőt értékesített, Paige tört be remekül, majd egy eladott labdát is megbüntetett. Hicks és Paige gyors öt pontot szerzett, így 9-0-ás futásnál kért időt a DEAC (43-40). Drenovac triplája zárta le a rossz hazai sorozatot, Ona Embo azonban azonnal válaszolt, majd egy újabb hármassal kiegyenlített. Ona Embo ziccerével a mérkőzés folyamán először a ZTE vezetett, Drenovac csak egy büntetőt dobott be, Edwin kettőt, Ona Embo is. Németh ziccerezett, Neuwirth tempója ért célt, a negyedet viszont öt vendég pont zárta, a Zalaegerszeg több pontot dobott ebben az etapban, mint az első két negyedben. 51-57

Ona Embo hármasával kezdődött a negyedik negyed, Edwin két és fél perc után szerezte meg az első hazai pontokat, aztán két büntetőt is a helyére tett. Garamvölgyi triplájával a korábbi 9 pontos ZTE-előny két pontra olvadt, Matthias Zollner időt is kért (58-60). Németh tett fel könnyű ziccert, Edwin egy hármast süllyesztett el, Drenovac kosarával pedig visszavette a vezetést a DEAC. Edwin dobott be két büntetőt, Paige a sarokból egalizált, Andjelko Mandics időt kért (65-65). Williamson dobott be két büntetőt, Hicks egy hármast dobott be, majd zsákolása után megint időt kért a DEAC. Garamvölgyi hármasával 70-70-re módosította az eredményt, Keller egy duplával válaszolt, de Garmvölgyi 37 másodperccel a vége előtt újra egyenlített egy pöcivel, a ZTE időt kért. Több kosár nem született, a Zalaegerszeg egy eladott labdáig, a Debrecen egy rontott dobásig jutott, így ahogy a második meccsen, most is jöhetett a hosszabbítás. 72-72

Drenovac talált be, Hicks tett fel nehéz ziccert Williamson szorításában, aztán kettőből egy büntetőt dobott be. Mócsán is csak a másodikat értékesítette, Osztojics viszont nem hibázott, Williamson egy pontot szerzett. Drenovac akrobatikus befejezésével vette át a vezetést a DEAC, 26 másodperccel a vége előtt Tóth Ádám támadója miatt a hazaiakhoz került a labda. Ona Embo szabálytalanságát sportszerűtlennek ítélték a játékvezetők, így 11 másodperccel a vége előtt 4 ponttal állt jobban a Debrecen. Osztojics tett fel egy ziccert, majd Matthias Zollner kikért egy challange-et Edwin miatt, de nem végül nem láttak szabálytalanságot a bírok. A DEAC innen már lezárta a mérkőzést, így szerdán ötödik meccsen dől el a párharc. 83-79

66 hozzászólás

66
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
31 Comment threads
35 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
38 Comment authors
kabocaMTE1975ZalaboyVassenatorSkoty Recent comment authors
Kosaras
Olvasó

Két, végletekig elfáradt, kizsigerelt csapat csap össze szerdán. A Falco addig kér egy kávét. Mosolyogva, hátradőlve elfogyasztja. Amúgy is toronymagasan esélyesek. Így meg nem kérdés. Bármelyik gárdával kell is játszaniuk. Regenerálódva az ellenfél 5 meccsét kielemezve várja a 4 között a derbiket. Elképzelhetetlen, hogy bárki megnehezítheti a szombathelyiek dolgát.

heraklith
Olvasó

Ennyi gyermeteg hibával nem lehet meccset nyerni. Nem lett volna szabad a 3 veréb kezébe adni a döntést.
Innentől a Debrecennél van a lélektani előny.
Tavaly is jobbak voltunk a Körmendnél, mégis kikaptunk az 5. meccsen.

Johnyx
Olvasó

Zegen elfogyott a pénz, ha a te gondolatmenetedből indulok ki..

Skoty
Olvasó

Nem voltunk jobbak sajnos. Illetve az alapszakasz nagy részében lehet, de a Körmend jól erősített.
Chambers-t nem tudtuk tartani + jött Smith sérülése is, sőt ha jól emlékszem O’Reilly is hagyott ki meccset ellenük sérülés miatt. Tavaly kicsit elfogytunk a rájátszás végére.

zterulez
Olvasó

B.T. is elmondta a szezon eleji ankéton és nekem is az a véleményem, hogy a tavalyi csapat formaidőzítése nem volt jó. Ezzel szemben a körmendi csapaté tökéletes volt. Ráadásul 2 légiósunk megsérült. O’reilly a Sopron ellen, Smith az első bronzmeccsen. Mindenki másnak meg lógott a bele a fáradtságtól.

heraklith
Olvasó

Smith és O’Reilly is játszott az 5. meccsen, teljes kerettel játszottunk. Előbbi pl. 20 pontot dobott.
Kb esélyünk sem volt a Körmend ellen az 5. meccsen, pedig egész szezonban jobbak voltunk.
Azt nem tudjuk, hogy mennyire jó a formaidőzítés idén, a tegnapi meccset látva nem túl meggyőző.
Egy ilyen 5. meccs már arról szól, hogy ki akarja jobban, meg hogy melyik csapat lesz “görcsösebb”.
Az elsővel egyik csapatnál sem hiszem hogy gond lesz, a nagyobb teher viszont már a Zetén lesz, ahogy a Körmend ellen is volt tavaly. Tavaly a Körmend pl 40%-kal triplázott, mi meg 19%-kal itthon.
Be kellett volna húzni valamelyik Debrecenit…

lujo
Olvasó

Izgalomban nem volt hiány.
Valahogy Debrecenben nem megy. Harmadik negyedben szárnyaltunk, buta hibák miatt visszajött a DEAC.
Cziffra sporttársat eddig korrektnek gondoltam, nem merte befújni a sportszerűtlent hazai pályán. (Nyilván nem nézték volna 5 percig, ha egy picit is kérdéses szitu lett volna).
Ennek az egésznek a legnagyobb nyertese a Falco, egy hullafáradt csapat lesz az ellenfele, bárki legyen az.
Szerdán küldjük haza őket! Hajrá ZTE!

Vassenator
Olvasó

Vicces ez a “hullafáradt” a hazai terhelés tükrében:)

WestChampi
Olvasó

A vége kabaréba illő volt 😀
3 perces videózás (nem is értem mit?), ellenőr is odamegy, valamit beszél, másik spori megunja a videózást, int a másiknak, nézze inkább ő, erre bedobás. 😀
El se hiszem, ha nem látom. Hiába 2-2, nálam ZTE fényévekkel erősebb, ennek szerdán ki kell jönnie.
Amugy izgalmas meccs volt, köszi a két csapatnak

lujo
Olvasó

Korrekt, köszi

Székely Gergely
Olvasó

Ez

torma
Olvasó

Ekkora kamu játékvezetőket már régen nem hordott a Föld a hátán.Mit néztek ezek a tableten?
Megjött e már az utalás? Valaki ébredjen már ott fent a az MKOSZ-ban!
Ennyi eszetlent látni ez felháborító volt!

Milivoj
Olvasó

Lehet, hogy a Zete lendületből kiüti a nagyfalkót is

p.borisz
Olvasó

Még a DEAC-on sem jutottak túl… 😉

zterulez
Olvasó

Ez így van, és az is lehet, hogy egyáltalán nem jutunk túl rajtuk. Épp az itt a probléma, hogy játékos és szurkoló is az esetleges következő feladattal foglalkozik, ahelyett, hogy az épp aktuális meccsre fókuszálnának.

Xero
Olvasó

Szerintem túl fogtok jutni.. az utóbbi időben nagyon erősek vagytok hazai pályán. Nem látom ebben a Deacban, hogy ott megfogjon..

Milivoj
Olvasó

Simán (10+) mentek tovább, tettem is ràtok 20k-t

Figura
Olvasó

Ilyen egy balfék bandát, mint a mi csapatunk nem hordott a hátán a föld. Remélem addig szórakoznak, ameddig az 5. Meccs is elmegy

Borbély Lajos
Olvasó

Lehet itt bírózni, de egyszerűen sz@r volt a csapat ( első negyed!!?). Hicks túl sokat játszott, sokat is hibázott a végén. Néha az volt az érzésem, mintha magára hagyná a csapat, amikor a végén felhozta a labdát…A baj az, hogy Némethnek és Kellernek nem lehet sokkal több percet adni. A következő körre így teljesen kifacsaródik mindkét csapat.

MTE1975
Olvasó

Nem értek egyett veled . Miért nem lehet Némethet vagy Kellert többet játszatni? Ákos szerintem a magyar bajnokság egyik legjobb védő játékos és Keller is teszi a dolgát igaz nála elmaradnak a 3 pontos dobábások. Én inkább több percet adnék nekik csak más felosztásban . Talán nem 10-12 perceket játszatnám őket pihenő nélkül hanem sürübb rotációval. Persze ha jól megy valamelyiknek akkor játszon többet, Nem vagyok szakértő csak egy lelkes szurkoló. Hajrá ZTE!

Borbély Lajos
Olvasó

Nem lehet, mert Keller ziccerben kiadja a labdát – most is volt ilyen – Németh kezéből pedig kilopják. 10 pont körül csak igen szerencsés esetben tudnak összehozni, persze védekezésben, mezőnymunkában, az ellenfél kulcsemberének “fárasztásában” sokat tudnak segíteni. Magyar játékosszinten nem annyira rosszak, de amíg 4-5 légiós játszhat, addig nekik sajnos kevés perc jut.
Hidd el, én szívesebben néznem ezek ellenére őket, mint azt, hogy 4 db légiós van fent egy szem magyarral, még akkor is, ha nemzetköziben 2 légióssal csak pofozógép lenne az éppen aktuális magyar csapat.
A mai meccsen azért Németh játszhatott volna kicsit többet Hicks helyett.

Nixi13
Olvasó

A 3 ???? amit ott 7,1 másodpercnél művelt az kabaré volt még komisszàr oda ment hozzájuk vicc itt is lehetett látni, hogy mennyire hatàrozatlanok főleg ???? Goda gyerek itt a kosárlabda pályán éli ki szerencsétlen magàt mert gondolom gyerekként egy kis lúzer volt!!! Ezért nem kellenek a magyar bírók nemzetközi porondra mert hatàrozatlanok ma ez teljes mértékben bizonyossàgot nyert!!!

zterulez
Olvasó

Mérges vagyok a saját csapatomra. Úgy jöttek ki a találkozóra, mint akiknek már a zsebében van a továbbjutás. A végét meg természetesen megint elb@sztuk. Tényleg annyi a taktikánk időkérés után, hogy időhúzás majd Hicks iso? Egész szezonban nem jött be, most gondoltuk, hogy esetleg mégis? Ebben a sorozatban mutatott gyenge büntetőzés pedig több, mint aggasztó. Ma nyoma sem volt a válogatott szünet óta többször is látható éles védekezésen alapuló gyors játéknak (a 3. negyedet leszámítva). Ezután meg jöhet egy ki-ki meccs szerdán, majd 5 meccsel (benne 2 hosszabbítással) elmehet a hulla fáradt győztes a Falco ellen Szombathelyre.

Borbély Lajos
Olvasó

Egyetértek. Pontosan így van.

Skoty
Olvasó

Tobábbjutás esetén a szombati meccs így is, úgy is kuka. Azon gondolkodtam, hogy az ifi csapattal kellene kiállni, így legalább tudnának pihenni kicsit az alapemberek.

2lee14
Olvasó

Ki tudja hányadik edző, ki tudja hányadik légiós, és öt meccs a Deac ellen! Egerszeg adófizetői többet érdemelnek!

csakazete
Olvasó

Kupában mi is volt…?

p.borisz
Olvasó

Nektek?Max popcorn….

Xero
Olvasó

Hát a Zte-nek nem sok, az biztos.. 🙂

csakazete
Olvasó

Nem is ez volt a kérdés sárgák!

p.borisz
Olvasó

Pedig de… Értő olvasás, tudod

csakazete
Olvasó

Kicsi Szeged offolta a kibaszott nagyképű sztár brigádot?
Mert csapat az nem volt… Emlékszel? Brühühü…
Sírjál csak tovább:D

Johnyx
Olvasó

Szerintem az ne verje magát a kupára aki egy holtgyenge Pécstől kizúgott hazai pályán, úgy hogy Pestre jegyet sem osztották neki a Final4-ba, mélyen hallgatnék a Vizsla Parkban 😉

Ezt meg amúgy 3-0-ra tippeltem a ZTE-nek eddig hatalmas csalódás!

ZTE_KK
Olvasó

Mi értelme összehasonlítani azt a ZTE-t a mostanival?(-2 légiós mert az egyik használhatatlan volt, egy fogalmatlan edzővel és nem létező védekezéssel, gyakorlatilag a kiesés ellen ment volna ez a csapat a változtatások nélkül). Én inkább csöndbe maradnék a helyedben a kupát illetően, gyakorlatilag egy 3 legiósos Szeged ejtette ki a korlátlan anyagi lehetőségekkel rendelkező kirakat csapatod.

p.borisz
Olvasó

Ja,hát nem ezt kérdezted… 🙂
Mi legalább a négyben voltunk….

Zalaboy
Olvasó

Sajnos nálunk muszáj az ötödik meccsre játszani, hogy legyen bevétel. Ez a zseton Szombathelyen eleve adott…

ztekosar
Olvasó

Minimum véleményes volt a bíráskodás a hosszabbítás végén (nem csak a visszajátszás, Tóth Ádi faultját sem igazán értettem, volt ebből a megmozdulásból vagy 20-25 egész meccsen, ilyen szituációban befújni minimum véleményes) meg összességében a meccsen is hektikusan fújtak a sporttársak, egyszer engedték a kemény védekezést, majd a legkisebb kontaktot is befújták mind a két oldalon…
Ennek ellenére csak magunkat okolhatjuk, szar büntetőzés és teljesen eszetlen játék, nem tudom láttam-e csapatot ilyen rosszul menedzselni a szoros végjátékokat, Hicks pedig…jó játékos de a kosárlabda IQ-ja egészen elképesztő mélységekben van

Zombi
Olvasó

Godát egy fazekas csinálta! Egyébként a vezérkarnak, vagy a hölgyeiknek kéne valamit lépni. Addig szopatnak ezek az agyagok amíg tudnak. Ezek meg természetesen nem lépnek. Minek is lové így is jön szépen….Csak meg ne sértsünk valakit, még véletlenül se….

Zombi
Olvasó

Még fent a család? -4 ből látom! A karma csúnya dolog! Már sokan vagyunk….Majd meglátod! Tudod Te nagyon jól, hogy fogy a levegő!

Lucifer
Olvasó

Aki teheti 7,1 másodperccel a hosszabbítás vége előtt, nézze meg a három b@lfasz tanácstalanságát. (Az, hogy az ellenőr miért megy oda, szintén érdekes.) Mint három rendőr az érettségin…

KD
Olvasó

Gratula a Deacnak, nekünk a legjobb forgatókönyv,bárki is jut tovább szerdán. Öt meccs, közte legalább kettő hosszabbítás. Eléggé hektikus meccs volt, mindkét csapatnak voltak jobb és rosszabb periódusai. A hosszabbítás végén -mivel nincs visszajátszás- nem láttam, hogy mit videóztak a bírók Edwinnel kapcsolatban, így állást sem tudok foglalni. Előtte a sportszerűtlen hiba Mócsánon fújható volt.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Azon már régóta megy a vita, hogy mi a jobb, meccsből menni vagy előtti pihenni és nem játszani. Szerintem nem ez dönt, hanem az, hogy alapból jobb a Falco, a ZTE meg nem istúl acélos idegenben.

csakazete
Olvasó

Három csaló kevés volt, csatlakozott a negyedik…

RigoJancse
Olvasó

Persze lehet a végére fogni, de egy olyan kaliberű csapatnak, mint a zete, az egész meccset kellett volna uralni, és nem a végén izgulni, meg matekozni a pontokkal, másodpercekkel.

Most meg majd lehet egy ki-ki meccset játszani Egerszegen, ahol aztán bármi megtörténhet…

Ismét csak szegény egerszegi adófizetőket sajnálom, hogy ilyen büdzsé mellett ezt kapják a sokadik edző és légiósok után is…

SárgaPárna
Olvasó

Ez mos playout vagy milyen meccs volt?

csakazete
Olvasó

Te faszafej!

Horvath Bela
Olvasó

Az, Falco-PVSK playout

turul
Olvasó

Kell a bevétel Zegen! Undorító bunda. Megérdemelnénk, hogy itthon bukjunk.

Zombi
Olvasó

!

Zombi
Olvasó

Tedd amit tenned kell!

Zombi
Olvasó

Ez valami hihetetlen……Mennyi elszórakozott lehetőség. Sajnos ez a Falco ellen majd visszaüt. Ha eljutunk oda….
Persze örülök, hogy most nem a kiesés ellen hazárdírozunk, de azért ezen a szinten dobni kellene tudni. Hicks amiket feleslegesen elszór, az botrányos.
Ezt a szerdait szívesen kihagytam volna.

JR.BENITEZ
Olvasó

Hihetetlen ez a Zete. Másodszor is elbaltàzta. Pedig ez a Deac nem túl meggyőző. Így is Zete megy tovább, max szerdán. Ha jól tudom adja a TV is

kaboca
Olvasó

Adja a TV a meccset ? Van valakinek infója róla?

Tomzeg
Olvasó

Ilyen látványosan elcsalni valamit a végén…. olyat még nemlattam soha ,hogy videózásnál odamegy az ellenőr, meg még odahivjak a harmadik bármot is …

ZTE_KK
Olvasó

A agyatlan játékunknál már csak a három birka fújása volt szánalmasabb. Kamu Tóth Ádám fault majd egy kamu sportszerűtlen fault után 3 percig nézik vissza azt a szintén kamut amit végül nem mertek megfújni a ZTE-nek (vajon a komisszár miért ment oda hozzájuk?) Szépen elintézték nekünk a meccset a hosszabbítás utolsó 30 másodpercében…

Gratulálok a csapatnak egy 3-0 helyett izzadhatunk szerdán ismét a győzelemért….

Kimaran
Olvasó

három madár… több meccset remélem nem kaptok idén

Vártátok az utalást vagy mit néztetek addig? Olyat hogy egy szitut mindhárom megnézi meg az ellenőr is… na ilyet még sose láttam :DDD bohócok

Xero
Olvasó

Köszönjük Deac! Ez nekünk jött a legjobban.. Bár ma senki sem játszott igazából jól, de a végén a valamivel kevésbé rosszul koncentráló nyert.
Gratula!

deacfan7
Olvasó

Ez nekunk is meglepetes volt! Szerencsere a birok nem alltak a helyzet magaslatan! 5. meccsen barmi
megtortenhet! Hajra Deac!!!????

gabor77
Olvasó

Favágó DEAC. Zegen szoptok.

Maestro Pantelic
Olvasó

3 cinege ma sem bírta ki szereplés nélkül…

csakazete
Olvasó

Undorító mocskos csalók…!!!

SopronKCfan
Olvasó

Szólt az ellenőr, hogy ne fújjatok faultot Edwinre? Simán fújható lett volna. Közben Goda feladta a videózást, inkább nézze Mészáros. Kabaré.
Szerdán behúzza a ZTE!

Xero
Olvasó

De amúgy ilyenkor ez hogy van? Nem is adták még a labdát oda a bedobáshoz..

SopronKCfan
Olvasó

Gondolom fújtak volna egy támadót (?) és ZTE labda

Xero
Olvasó

De ilyenkor mire fúj támadót, amikor nincs is játék közelében se a labda.. és ők sportszerűtlent reklamáltak, nem faultot. (egyébként nem láttam mi történt. Nekem nem volt feltűnő, csak már a hiszti.)

Kosaras
Olvasó

Nekem ez meglepetés volt…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés