Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Hosszabbításban dőlt el, két meccs után fináléban a Veszprém

Ellenfélre vár a Nyíregyházát is „kisöprő” alapszakasz-győztes. Elvette a MAFC pályaelőnyét az OSE.:

:

A legutóbbi két hétben is folytatódtak a küzdelmek a másodosztályban, sőt több párharc le is zárult a rájátszás második körében.

A Piros-csoportban lejátszották a Veszprém–Nyíregyháza elődöntő első két mérkőzését, és a szoros, hosszabbítás után zárult második találkozón az is eldőlt, hogy nem lesz harmadik felvonás: a Veszprém oda-vissza verte ellenfelét, így elsőként jutott az A-csoportos indulási jogért vívott fináléba. A döntős ellenfele a MAFC–OSE párharcból kerül ki, ahol az oroszlányiak szereztek vezetést idegenben, szintén hosszabbításos mérkőzésen.

Az ötödik helyért folyó csatákban 100-76-os előnyt szerzett a BKG a PVSK vendégeként, míg a fővárosi együttesek csatájában hattal vezet a Vasas a Honvéd ellen. A 9–14. helyért zajló párharcokban a Bihari Mátét búcsúztató MTK-t idegenben győzte le a mindent eldöntő harmadik meccsen a MEAFC, míg a Budafok egyenlített a Nagykőrös ellen.

A hazai csapatok szereztek vezetést az alsóházi elődöntőben: a Vásárhely a Salgótarjánt, a Baja az Óbudát verte, így idegenben akár már le is zárhatják a párharcokat. Az 5–8. helyért itt is kuparendszerben folytatódik a harc: az Újpest a DEAC ellen 20, a Pápa a Győr ellen idegenben 16 ponttal nyert. A 9–13. helyért már a helyosztókra várnak a csapatok: a KTE II. az Egert, az Alba II. a Tiszaújvárost verte 2-0-ra – a Tiszaújváros így az Egerrel, az Alba II. pedig a KTE tartalékaival találkozik a folytatásban.

NB I/B, rájátszás

Piros-csoport

Elődöntő, első és második mérkőzések

Hosszabbítás után döntős a Veszprém

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – Nyíregyháza Blue Sharks 82-76 (27-21, 17-12, 18-25, 20-18)

Veszprém: Madár A. 17/9, Kovács Á. 15, Völgyi 14, Szabó P. 12/3, Pavlovic 9, Kerkai 9, Körtélyesi 4, Szűcs P. 2.

Nyíregyháza: Harmon 19/9, Bus I. 18/3, Czura 13/3, Fazekas 10/6, Tóth G. 6, Bazsó 5, Sitku M. 3, Mokánszki 2, Czinger -, Oláh Z. -.


Siska János, a Nyíregyháza edzője: Gratulálok a játékosaimnak a mai küzdelemhez! Egy végletekig kiélezett mérkőzésen veszítettünk. Úgy gondolom, hogy büszkén hagyhattuk el a pályát. Sok sikert kívánok a Veszprémnek a továbbiakban!

Mérész Csaba, a Veszprém edzője: Úgy gondolom, hogy elsősorban gratulálok mindkét csapatnak, óriási küzdelemben sikerült kivívnunk a második mérkőzésen a győzelmet. Úgy érkeztünk Nyíregyházára, hogy megpróbáljuk minél hamarabb lezárni a párharcot. Nagyon jól felkészült belőlünk a Nyíregyháza, borzasztó nehéz volt ellenük játszani. Majdnem sikerült elvesztenünk a mérkőzést, úgyhogy tényleg egy ki-ki harc volt. További sok sikert kívánok a Nyíregyházának és magunknak is!

Nyíregyháza Blue Sharks – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 100-104, h.u. (16-24, 24-26, 29-22, 22-19, 9-13)

Nyíregyháza: Harmon 29/15, Czura 17/6, Fazekas 15/9, Bazsó 13/6, Bus I. 8, Tóth G. 8, Mokánszki 8/3, Sitku M. 2, Oláh Z. -.

Veszprém: Madár A. 31/12, Völgyi 28, Szabó P. 12/3, Körtélyesi 12/6, Kovács Á. 11/3, Pavlovic 7/3, Szűcs P. 3/3, Kerkai -.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Veszprémnek


Mínusz tizenötről vette el a pályaelőnyt az OSE

Nagy iramban estek egymásnak a felek, az OSE jól kapta el a rajtot egy 5-0-ás kezdéssel. Ezek után viszont, elsősorban a védekezésben elkövetett hibák következtében lábra kapott a MAFC. Leginkább Katona jó külső dobásainak és Washington egyéni megoldásainak következtében a 7. percben már 10 pont fölé kúszott a különbség (22-10). A negyed utolsó perceiben az addig akadozó OSE-támadójáték hatékonyabbá vált, aminek az lett a következménye, hogy a negyed végére visszajött 4 pontos különbségre – írja az OSELions.hu.

A második játékrész nem hozott lényeges változást. Védekezésben továbbra sem oldották meg hatékonyan a vendégek a Washington, Katona páros őrzését, sőt melléjük még Garamvölgyi is felnőtt a pontszerzésben. Az oroszlányiak támadójátéka is hullámzóan alakult, hisz a néha felcsillanó reményt egy-egy buta hibával szertefoszlatták. Sok eladott labdát és elrontott tiszta helyzetet jegyezhettünk a félidőre a vendégek részéről. A hátrányuk tetemesnek látszott már, hiszen 15 ponttal ment ellenfelük, mire a szünetre került sor.

Háromszor állt fel az OSE, a legvégén pedig nyert. Fotó: oselions.hu

A félidőben a vendégek igyekezték rendezni a sorokat, kiemelve azokat a hibákat, amiket könnyen javítani tudnak. A csapat nagyon elszántan jött ki a második félidőre, egyértelműen látszott, hogy a védekezést sokkal hatékonyabbá tudta tenni, ennek ellenére a MAFC a 26. percig (56-41) rendre visszaverte a különbség csökkentésére tett kísérleteket. A negyed hátralévő perceiben viszont lépésről-lépésre sikerült közelíteni eredményben a hazaiakhoz, aminek a vége az lett, hogy 10 ponton belülre kerülve zárták a felek a negyedet (65-56).

Újabb fordulat következett a záró negyed elején, hisz a hazai csapat egy újabb jó periódusával a 33. percre időszakosan visszaállította a 15 pontos differenciát. Ez az esemény azt váltotta ki, hogy a vendégek edzője időt kért, amivel megállították a hazaiak jó szériáját. A vendég csapat minden energiáját bevetve egyre jobban közelített a vendéglátóhoz, aminek végén a 38. percre Mohácsi két triplájával az egyenlítést is el tudta érni. A hangulat egy vérbeli rangadó szintjére jutott, mindkét szurkolótábor űzte a sajátjait, amit az oroszlányiak fiai háláltak meg eredményességgel, hisz a legjobbkor, a 39. percben vezettek újra, immár hárompontos előnnyel. Az utolsó perc azzal kezdődött, hogy Katona újra hárompontost talált, ami eltüntette az előnyt. Erre is volt válasza az OSE-nak, hisz Hegedűs és Abell büntetőkből szerzett pontjai után újra három pont előnyük volt. Itt sem tudták lezárni azonban az ütközetet, hisz Nagy Krisztiánt hagyták üresen, aki a támadóidejük legvégén újra egalizált.

Jöhetett a hosszabbítás egy már-már megnyert végjáték után. A ráadást Zsíros hárompontosa nyitotta, majd fej-fej mellett haladt a két fél egészen a 44.percig, amikor újra Nagy hárompontosával négy pontra nőtt a hazaiak előnye. Az OSE időkérését követően Mohácsi hármasa adott újabb reményt, majd Abell közelije már az oroszlányiak előnyét jelentette. A hosszabbítás utolsó perce a büntetőkről szólt, amiből Abell utolsó másodperces két sikeres kísérletével a vendégek jöttek ki győztesen 96-95-re megnyerve ezt az ütközetet.

Sebastjan Krasovec, az OSE edzője a klub honlapján: Ahogyan számítottunk rá, egy nagyon nehéz mérkőzés volt idegenben. Örülünk a győzelemnek, de tudjuk, hogy még egy győzelem kell a döntőbe jutáshoz. Kissé puhán kezdtük a találkozót, ez eredményezte a tizenöt pontos MAFC-előnyt a félidőre. A második félidőben szigorítottunk a védekezésen, és ennek köszönhetően megfordítottuk a mérkőzést. A csapat hatalmas szívről és küzdésről tett tanúbizonyságot, amelynek győzelem lett a jutalma. A hazai mérkőzésen még jobban kell játszanunk negyven percen keresztül, hogy befejezzük a két győzelemig tartó párharcot.

MAFC – OSE Lions 95-96, h.u. (25-21, 25-14, 15-21, 18-27, 12-13)

MAFC: Washington 30/12, Katona B. 26/18, Garamvölgyi 10, Misek 10, Nagy K. 9/9, Lakits 6, Csapai 4/3, Polgárdy -, Lakosa Zs. -, Bordács -.

OSE: Abell 25/3, Mohácsi 22/18, Zsíros P. 11/9, Nshimba 10, Hegedüs G. 8/3, Illés M. 8, Sömenek 4, Kiss K. 3, Kucsora 3, Anda 2, Bán -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 az OSE-nak


Az 5–8. helyért, 2. forduló, első mérkőzések (kuparendszerű párharcok)

Két triplányi a Vasas előnye a Honvéd ellen

Faragó Péter, a Vasas edzője: Örülök a győzelemnek, gratulálok a srácoknak, mert úgy gondolom, hogy megérdemeltük. Egész meccsen jobban kosárlabdáztunk, mint az ellenfelünk. Egyszer egy kisebb, egyszer egy nagyobb különbségű vezetésünkről, fizikálisan, szívósan visszaküzdötte magát a mérkőzésbe. Igazából a győzelemnek örülök. Mi úgy tekintünk erre a párharcra, mint egy két győzelemig menőre. Az előnyünk pont semmire nem elég. Szeretnénk nyerni a Dózsa György úton is, és egy újabb jó mérkőzést játszani. Gratulálok a srácoknak és a Honvédnak is! Remélem, pénteken játszunk egy jó mérkőzést!

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: Gratulálok a Vasasnak a győzelemhez, azt gondolom, hogy megérdemelten nyerték meg az első partit ebben az érdekes lebonyolítású párharcban, ahol minden kosárnak külön jelentősége van. Ritkán mondok ilyet vereség alkalmával, de azt gondolom, hogy ez a hat pont egy kimaxolt eredmény, amit ki tudtunk hozni. Ritkán játszunk ilyen felállásban, ilyen szerkezetben még nem játszottunk a szezonban. Úgy gondolom, hogy a fiúk dicséretére váljon, hogy megoldottuk ezt a feladatot, egy ilyen fárasztó szezon végén. Sajnos a tizenkilenc eladott labda egy ilyen szoros mérkőzésen, egy ilyen jó ellenféllel szemben megbosszulja magát. Nagyon sok könnyű kosarat kaptunk belőle, de még egyszer mondom, összességében jól játszottunk. Megoldottuk azokat a dolgokat, amiket szerettünk volna. Úgy gondolom, hogy ki-ki meccs lesz pénteken a Dózsa György úton.

Vasas Akadémia – Budapesti Honvéd SE 82-76 (16-9, 21-23, 24-20, 21-24)

Vasas: Moravcsik 22/9, Andrássy 22/3, Katona R. 11/9, Kelenföldi 9/3, Radics 7, Boros 6, Kovács B. 2, Sólyom B. 2, Kozma 1, Barócsi -.

Honvéd: Horváth Á. 35/15, Fülöp L. 13/3, Stefán D. 9/3, Pintér D. 7/3, Bea B. 4, Kármán 2, Szentirmai 2, Tichov 2, Hargitai 2, Rozs M. -, Debreceni -.


Huszonnéggyel vezet a BKG

Juhász Olivér, a PVSK edzője: Nagyon hiányos kerettel vágtunk neki ennek a mérkőzésnek. Az első félidőben még tartottuk magunkat, védekezgettünk, ebből voltak könnyű kosaraink és kevés eladott labdánk volt. Aztán a második félidőben ellenfelünk ritmust váltott, és mi nem tudtuk ezt lereagálni. Gratulálok nekik a győzelemhez!

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Nehéz időszak ez mindkét csapat számára, kinek ezért, kinek azért. Szerencsére sérülés nélkül lement a mérkőzés, úgy, hogy viszonylag színvonalas játékot mutattak a csapatok. Háromszor vissza tudott jönni a meccsbe a Pécs, de negyedszer már ez nem sikerült, így növelni tudtuk a különbséget a végére. Remélem, otthon is nyerünk és játszhatunk az ötödik helyért.

PVSK-Kronosz Kiadó – BKG-Príma SE 76-100 (12-26, 28-18, 18-31, 18-25)

PVSK: Olasz Á. 22, Dragasevic 20/12, Berkics 8, Rosic 6, Riskó 5, Futó B. 4, Porrogi 4, Carev 3, Popadic 2, Heimann 2.

BKG: Berger 26/6, Nagy Bo. 23/15, Kovács S. 17/3, Nagy Be. 15/9, Szeleczki 8, Reizer 5, Püspök B. 4, Nagy S. 2, Szük -.


A 9–14. helyért

1. forduló, harmadik mérkőzés

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: A hazai közönség támogatása mellett magabiztosan nyertük ezt a mérkőzést! Sajnálom, hogy a Békés kiesik a Piros-csoportból, ugyanakkor örülök, mert mi bennmaradtunk! Készülünk a következő mérkőzésre. Tavaly a 8. helyen végeztünk, idén szeretnénk megszerezni a 9. helyezést!

Balog Vilmos, a Békés edzője: Gratulálok a nagykőrösi csapatnak! Ez is egy nagyszerű mérkőzés volt, mint ahogy az előző kettő, ma ők voltak a jobbak!

Nagykőrösi Sólymok KE – OMNIA Pub & Food Békés 91-76 (15-23, 25-16, 22-15, 29-22)

Nagykőrös: Viqueira 23/12, Lakosa Á. 19/9, Mácsai 17/9, Molnár M. 12/3, Fehér P. 11/3, Tóth M. 4, Szablics 4, Jókai 1, Kónya -, Fehér Á. -, Petrás -, Andó -.

Békés: Koma D. 24, Krsztics 18/9, Nagy B. 14/9, Kertész 9/3, Balog G. 7, Farkas G. 2, Gruda 2, Vass D. -.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-1 a Nagykőrösnek


2. forduló, első, második és harmadik mérkőzések

A harmadik meccs döntött az MTK és a MEAFC között

MTK Törökbálint – MEAFC-Miskolc 95-64 (23-20, 32-8, 18-19, 22-17)

MTK: Bihari 17, Bognár M. 15/9, Vámos 14/12, Jakab P. 12, Dobos M. 11/6, Nagy Sz. 10, Bagi 6/6, Czakó 6, Baross 2, Berneczei 2, Juhász K. -, Kopanecz -.

MEAFC: Thornton 15/6, Lippai 10, Tóth B. 10, Szanyi 6/6, Orliczki Mátyás 6/3, Takács D. 4, Gonda 3, Orliczki B. 3, Asszú Á. 2, Brúgós 2, Takács Zs. 2, Orliczki Márton 1.


MEAFC-Miskolc – MTK Törökbálint 78-63 (23-23, 23-13, 20-11, 12-16)

MEAFC: Thornton 18/15, Lippai 14, Takács D. 12/3, Szanyi 10/6, Tóth B. 7/3, Gonda 6/6, Béres D. 5, Takács Zs. 2, Asszú Á. 2, Kopasz M. 2, Orliczki Mátyás -, Orliczki B. -.

MTK: Horváth B. 13/9, Czakó 12, Vámos 12/9, Nagy Sz. 11/3, Bagi 10/3, Berneczei 3/3, Juhász K. 2, Bognár -, Jakab P. -, Dobos M. -.


Agresszíven és eredményesen kezdett a Miskolc, szerzett labdák, majd Thornton zsákolása után így gyorsan ki is kérte első idejét a hazai csapat (0-9). A folytatásban sem lankadt a vendégek figyelme, s bár – az aktív játéktól ezzel a mérkőzéssel búcsúzó kiváló harcos – Bihari többször is eredményes volt, a Szanyi tripláival átszőtt nyitányt egyértelműen a MEAFC érdemelte meg (12-21) – tudósított a MEAFC honlapja.

Gyorsan területvédekezésre váltott a házigazda, amit a vendégek nem megfelelően támadtak, így kicsit faragni tudott félidőig az MTK (32-38).

A harmadik negyed elején a vendégek amerikai játékosán a sokadik szabálytalanságot követték el büntetlenül, ám végül mégis ő kapott véleményes módon technikai hibát. Mivel korábban már sportszerűtlen faultot is ítéltek ellene, így Thornton számára idő előtt véget ért a találkozó. Hamarosan két büntetővel kiegyenlített, majd egy sarki hármassal meglépett az MTK (55-52), ám a miskolciakat roppant mód összekovácsolta a korábbi történés, és Kopasz villanásaival azonnal fordítottak (57-59).

Az utolsó negyedben a végig remekül játszó Tóth két demoralizáló triplát is dobott, de a feléledő Takács is fontos támadásokat vezetett. A MEAFC csapatként együtt lélegezve percről-percre fokozatosan rázta le magáról ellenfelét. A jó védekezések után pedig ekkor már a büntetőket is értékesítette a borsodi gárda, így magabiztos és megérdemelt sikert aratott a Törökbálint otthonában (68-82).

Bódi Ferenc, az MTK edzője: Semmi nem árnyékolhatta be ma az Elites legenda Bihari Máté utolsó NB I-es mérkőzését. Hozzá méltóan, hatalmas energiákat mozgósítva, óriási alázattal és a tőle megszokott csupaszív játékkal búcsúzott az érte nagy létszámban kilátogató nézőktől és az Elittől. Nagyon büszke vagyok, hogy együtt dolgozhattunk, és egy nagyon jó embert ismerhettem meg személyében, amilyennel a pályafutásom során nem sokkal találkoztam. Nagyon sok sikert kívánok neki a civil életben! Végül, de nem utolsó sorban szeretném megköszönni a kilátogató nézőknek, szurkolóknak a rég nem tapasztalt hangulatot, mellyel feledhetetlenné tették az estét, legfőképpen Biginek.

Drahos Gábor, a MEAFC edzője: Gratulálok a játékosaimnak, mert érezni lehetett rajtuk, hogy ma nagyon akarják a sikert. Külön piros pont is jár mindenkinek, hiszen Austin kiválása után egy emberként álltak a hajó élére és végezték el a közös munkát. E mellett szívből gratulálok az ellenfél búcsúzó játékosának, Bihari Máténak is eddigi pályafutásához. Ő az a típusú kosárlabdázó, akinek alázatos hozzáállása, küzdőszelleme és akaratereje példaértékű, aki előtt korábbi ellenfélként is megemeltem a kalapomat és kívánom, hogy minél több kosaras vigye tovább az ő szellemiségét.

MTK Törökbálint – MEAFC-Miskolc 68-82 (12-21, 20-17, 25-21, 11-23)

MTK: Bihari 19/3, Bognár 10/6, Vámos 10/6, Nagy Sz. 9, Jakab P. 6, Czakó 5, Bagi 5/3, Horváth B. 4/3, Berneczei -, Baross -, Dobos M. -.

MEAFC: Tóth B. 20/9, Szanyi 17/15, Takács D. 10, Kopasz M. 10/3, Béres D. 8, Lippai 8, Thornton 7/3, Takács Zs. 2, Orliczki Mátyás -, Orliczki Márton -, Gonda -.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-1 a MEAFC-nak


Visszavette a pályaelőnyt a Budafok

Budafok – Nagykőrösi Sólymok KE 76-82 (20-24, 22-12, 12-28, 22-18)

Budafok: Fehér Cs. 23/6, Varga D. 14, Jilling 11/9, Lados 11, Tursics 8/6, Kiss M. 4, Mészáros 4, Horváth M. 1, Nagy G. -.

Nagykőrös: Lakosa Á. 17/3, Molnár M. 16, Fehér P. 13/9, Viqueira 11/3, Jókai 8, Tóth M. 6, Kovács S. 6/6, Mácsai 5, Andó -, Kónya -, Kövecs -, Fehér Á. -.


Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: Sajnos nem sikerült itthon a győzelem, sokkal jobban játszott az ellenfelünk most, mint legutóbb. Sérültünk, betegünk is volt, de nem akarok erre hivatkozni, mert sok butaságot csináltunk a mérkőzésen. Chrisnek ez volt az idei utolsó mérkőzése, ezúton is köszönjük neki ezt az évet, sok szép pillanatot szerzett szerintem a nagykőrösi közönségnek! Jövőre visszavárjuk!

Károly Máté, a Budafok edzője: Nagyon fontos győzelmet arattunk ma! Az előző mérkőzéshez képest a mentalitáson próbáltunk változtatni, és működött. És azt gondolom, hogy az a szív, ami vitt minket ma előre, meghozta a győzelmet.

Nagykőrösi Sólymok KE – Budafok 80-83 (21-19, 17-23, 27-27, 15-14)

Nagykőrös: Fehér P. 30/18, Viqueira 12/6, Lakosa Á. 11, Molnár M. 8/6, Kovács S. 8/6, Mácsai 4, Jókai 4, Andó 3/3, Petrás -, Tóth M. -, Fehér Á. -.

Budafok: Varga D. 28/3, Kiss M. 15/6, Jilling 12/9, Siklós 9, Lados 8, Tóth Sz. 6, Fehér Cs. 5.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1


Zöld-csoport

Elődöntő, első mérkőzések

Magabiztos Baja-siker

Cservék Csaba, a Baja edzője: Megtettük az első lépést a döntőbe jutásért. A mérkőzést jól kezdtük, a második negyedben sajnos kaptunk könnyű kosarakat. A védekezésben nem értettük meg egymást. A félidő után már az elvárt agresszív védekezést mutattuk, ezáltal tudtunk könnyű kosarakat dobni. Egy nagyon jó ellenféllel játszottunk, gratulálok a vendég csapatnak!

Saeed Armaghani, az Óbuda edzője: Gratulálok a Bajának, főleg a harmadik negyedben nagyon összeszedett kosárlabdát játszottak. Úgy gondolom, hogy mi az első két negyedben tudtunk lépést tartani. Sajnos a folytatásban az első öt percben nem tudtuk azt a teljesítményt hozni, ahogy befejeztük az első félidőt. Megyünk tovább, megpróbáljuk otthon megnyerni a meccset és újra Bajára jönni.

Bajai Bácska FKE – Óbudai Kaszások 73-55 (20-14, 13-22, 27-6, 13-13)

Baja: Vukicevic 14, Kovács B. 13/9, Pongó 13, Jakab P. 12/3, Nagy D. 11/3, Ágfalvi 4/3, Goldring 4, Pálkerti 2, Kővágó-Laska -.

Óbuda: Molnár L. 17/12, Farkas S. 9/6, Takács A. 8, Rosemond 8, Bencsik 6, Meleg K. 5, Ondima 2, Pintér B. -, Van der Meer -, Jenei -, Reiter -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Bajának


A harmadik negyedet nagyon megnyomta a Vásárhely

Tóth Tamás, a Vásárhely edzője: Hullámzó mérkőzést sikerült megnyernünk, amit érzésem szerint szinte végig mi kontrolláltunk. Mindkét társaság becsületesen felkészült egymásból, izgalmas taktikai csata folyt. Lépéselőnybe kerültünk, most még kicsit lehet ünnepelni, de holnaptól már a szerdai visszavágóra készülünk. Remek hangulat, remek elődöntő, de sokat kell javulnunk szerda estére. Gratulálok a játékosaimnak!

Ughy Albert, a Salgótarján edzője: Gratulálok a Vásárhelynek! Sok olyan dolgot elhibáztunk támadásban és védekezésben egyaránt, amikről a meccs előtt direkt beszéltünk. Szerdán visszavágunk!

Vásárhelyi Kosársuli – Salgótarjáni KSE 82-74 (19-14, 19-22, 23-14, 21-24)

Vásárhely: Vas P. 16/12, Varga Z. 15, Molnár B. 13/3, Bálint E. 10, Béres N. 10/6, Kovács J. 5/3, Perák 5, Rostás I. 4, Czégel 3/3, Pavlovic 1, Börcsök -.

Salgótarján: Herendic 20, Piukovics B. 12/6, Kovács M. 12, Boinitzer 10, Csabák 7/6, Hajdu 7, Joó 4, Kovács D. 2, Zábó -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Vásárhelynek


Az 5–8. helyért, 2. forduló, első mérkőzések (kuparendszerű párharcok)

Idegenben szerzett tíz feletti előnyt a Pápa

Kozma Tamás, a Győr edzője: Az őrült, ész nélküli támadójáték megbosszulta magát. Sajnos az irányítóim nem úgy döntöttek, ahogy kellett volna. Nem értették meg a játékosok, hogy ezt két meccsre játsszák.

Vajda József, a Pápa edzője: Szeretnék gratulálni először is a csapatomnak, és köszönöm a győri csapatnak is a jó mérkőzést! Gólgazdag volt, de úgy érzem, hogy mi nagyobb erőket mozgósítottunk a győzelemért.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – Concordia Motax KC Pápa 80-96 (30-31, 18-21, 14-23, 18-21)

Győr: Horváth G. 13/9, Rátvay B. 13, Geiger 12/6, Csaba Gy. 11, Rátvay T. 11/3, Gáll 11/6, Kámán B. 5/3, Domsitz 2, Földesi 2, Papp B. -.

Pápa: Sonyák 33/12, Murai 19/3, Cook 16, Kocsis 10, Horváth A. 9/3, Grebenár 7, Keller V. 2, Márton L. -, Márton Á. -.


DEAC U23 – Újpest-MT 64-84 (21-23, 17-23, 14-18, 12-20)

DEAC: Szekeres 14/12, Kozák B. 13, Sólyom B. 10, Opre 9/3, Zsuga T. 8/6, Balázsi 3/3, Neuwirth 3, Nemes D. 2, Gáspár M. 2, Csikai -, Nemes Á. -.

Újpest: Surmann G. 29/6, Durasevic 26/12, Takács G. 18/9, Dokmanovic 4, Széphelyi 4, Nagy R. 3, Pollák -, Neorcic -.


A 9–14. helyért, első és második mérkőzések

1. forduló, harmadik mérkőzés

Nem adta hazai előnyét a KTE

Váradi Kornél, a KTE edzője: Olyan agresszivitással és koncentrációval álltunk hozzá a mérkőzéshez, amilyenre egy harmadik összecsapáson szükség van. Végig uraltuk a találkozót, örülök, hogy mindenkinek lehetőséget tudtam adni. Gratulálok a csapatomnak!

Molnár József, a SMAFC edzője: Öt percig meccsben voltunk, majd eljátszottuk az edzőpartner szerepét. Gratulálok a kollégámnak és csapatának, sok sikert kívánok nekik a továbbiakban. Minden tiszteletem a játékosaimé, akik végigcsinálták a szezont.

KTE-Duna Aszfalt II. – SMAFC 92-68 (21-15, 21-10, 29-22, 21-21)

KTE: Molnár D. 25/6, Kucsera 15/3, Fülöp B. 15, Plézer 15/3, Orgona G. 9/3, Lukács D. 7, Ivkovic 5, Nagy J. 1, Reszegi -, Popa -, Lukácsi -.

SMAFC: Füzi 26, Kovács B. 18, Soós 15/9, Csaplár Nagy 8, Garab 1, Pongrácz -, Németh L. -, Tukovits -, Karsai -, Szegedi -.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-1 a KTE-nek


2. forduló, első és második mérkőzések

Két meccs alatt lerendezte a második kört az Alba

Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub – Alba Fehérvár II. 60-80 (14-16, 12-17, 16-24, 18-23)

Tiszaújváros: Pöstényi 27/12, Hill 16/3, Molnár B. 5/3, Pongrácz G. 3/3, Taskó 3/3, Kiss B. 2, Jónás B. 2, Kovács Z. 2, Szabó D. -, Szilasi -.

Alba: Peringer 22, Seyi 17, Polster 17/12, Varga M. 12/3, Kass 10/6, Kuttor 2, Magda D. -, Körmöczi -, Molnár M. -, Góbi -.


Peresztegi Nagy Ákos, az Alba edzője: Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőben nagy előnyre tettünk szert, de már a második negyedben kezdett lazulni a védekezésünk. A második félidővel abszolút elégedetlen vagyok, védekezésben nem dolgoztuk semmit és ezáltal szorosabbá tette az ellenfél a mérkőzést.

Szendrey Zsombor, a Tiszaújváros edzője: Mindenekelőtt gratulálok a Fehérvárnak a párharc megnyeréséhez. Nem titok, hogy itt a rájátszásban olyan játékosok kapnak lehetőséget, akikre a jövőben is számítunk, gondolok itt első sorban a fiatalokra. Ettől függetlenül volt egy taktikai elgondolásunk a mérkőzésről, amit a meccs elején nem, de a végén már sikerült érvényesíteni.

Alba Fehérvár II. – Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 96-89 (33-15, 29-25, 22-21, 12-28)

Alba: Lukács N. 29/12, Polster 19/15, Seyi 12, Varga M. 11/6, Kass 8/3, Peringer 8, Nagy Zs. 4, Kuttor 3, Takács E. 2, Papp I. -.

Tiszaújváros: Hill 27/3, Pongrácz G. 25/21, Kovács Z. 19/9, Jónás B. 5/3, Eremiás 4, Taskó 4/3, Szilasi 2, Szabó D. 2, Berta 1, Lenke B. -.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 az Albának


A KTE lenullázta az Egert

EKE Eger KOK – KTE-Duna Aszfalt II. 57-64 (15-11, 16-21, 15-18, 11-14)

Eger: Máté B. 18/9, Szicsák 10, Kiss B. 7/3, Mészáros B. 6/6, Papp B. 5/3, Ungi 5/3, Megyes 3/3, Bürgés 2, Steier K. 1, Szabó G. -, Szatmári -, Beák B. -.

KTE: Kucsera 17, Plézer 16, Molnár D. 16/3, Lukács D. 12/3, Orgona G. 2, Nagy J. 1, Popa -, Huszka -, Lukácsi L. -, Vizi -.


Váradi Kornél, a KTE edzője: Az első félidőben eldőlt a továbbjutás sorsa, örülök, hogy mindenkinek lehetőséget tudtam adni. Nagy pozitívum, hogy a tizenkettedik helyen kezdtük a rájátszást, most pedig a kilencedik pozícióért harcolhatunk.

Váczi Péter, az Eger edzője: Számunkra a mérkőzés második félidejének volt értelme, a meccs első felében értékelhetetlen teljesítményt nyújtottunk. Gratulálok a Kecskemétnek!

KTE-Duna Aszfalt II. – EKE Eger KOK 88-70 (25-15, 25-10, 25-21, 13-24)

KTE: Molnár D. 17/3, Orgona G. 15/3, Fülöp B. 14, Plézer 13/3, Kucsera 10, Lukács D. 8/3, Vizi 6, Huszka 2, Lukácsi 2, Nagy J. 1, Popa -, Reszegi -.

Eger: Máté B. 21/12, Szabó G. 11/9, Ungi 11/3, Mészáros 8/6, Szatmári 7/3, Kiss B. 5/3, Szicsák 4, Illés B. 3, Beák B. -, Horváth R. -.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a KTE-nek

Kiemelt kép: HOYA-Pannon Egyetem Veszprém Facebook, nyilatkozatok: hunbasket.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
MásikVégétFújdMeg Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

🙂 🙂 😉

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés