Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Hosszabbítás utáni Alba-győzelem

Hiába volt győzelmi esélye a rendes játékidőben a Szegednek, a ráadást a fehérváriak bírták jobban.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Alba Fehérvár 68-78 (10-17, 19-15, 18-16, 14-13, 7-17) - hosszabbítás után

Bajnokság, 19. forduló
Szegedi Városi Sportcsarnok
V.: Papp P., Praksch P., Hervay T. (Hartyáni Zsolt)

Szedeák: Boltics 4, Vágvölgyi 2, Ponjavics 8, Juhos 22/3, Sulovics 10. Csere: Krapic 8, Kerpel-Fronius 14.

Alba: Tóth P. 3, Freeman 23/6, Filipovity 9, Lóránt 9, Heath 2. Csere: Zeno 19/12, Cabezas 11/9, Bullock -, Keller I. 2.

Két rapszodikus teljesítményt nyújtó csapat találkozott pénteken este a Szegedi Városi Sportcsarnokban. Az utolsó előtti, 13. helyen álló Naturtex-SZTE-Szedeák több bravúrgyőzelmet is aratott már, miközben sokszor a várt győzelmei elmaradtak, míg az Alba Fehérvár idei éve aligha vonul be pozitívan a történelem könyvekbe. A fehérváriak a 11. helyről próbáltak felkapaszkodni a rájátszást érő helyek valamelyikére.

Nagyon beragadt a kezdéskor a Szedeák, bő két perc után 9-2-re az Alba vezetett. Andjelko Mandics időkéréssel próbálta felrázni csapatát, de továbbra is a vendégek maradtak lendületben. Öt perc elteltével Ponjavics még csak a második szegedi kosarat szerezte meg, míg a kék mezesek már 15-nél jártak. Ezután az Alba játéka állt meg, így közelebb tudott kerülni a Szeged (10-17).

Noha Cabezas és Keller kosara után 13-22 volt az állás, Juhos ponterős játékának köszönhetően egyre inkább magára talált a Szedeák. A fehérváriak tartották a vezetésüket, öt-hat pontnál nem tudott közelebb jutni a hazai csapat. Kerpel-Fronius duplája után már csak egy volt a különbség, de Freeman középtávolija jelentette az utolsó kosarat a negyedben (29-32).

A harmadik etap az előző tíz perc forgatókönyve szerint zajlott. Tapadt a Szeged, ám az Albától mindig jött egy kosár, ezzel tartva a pár pontos vendég vezetést. Az utolsó percben ismét a hazaiaknak sikerült jobban koncentrálniuk, és Juhos záró kosarával egy pontra feljöttek (47-48).

Nem kellett sokat várnia a szegedi publikumnak arra, hogy vezessen a csapata. Juhos újabb kosarával a mérkőzés során először volt a Szedeáknál az előny. Ezután felváltva születtek a kosarak, hol az egyik csapat, hol a másik vezetett. Az utolsó két percnek 59-58-ról futottak neki a felek. Boltics kettő-, Krapic egy büntetőt hagyott ki, az Alba pedig mezőnyből hibázott. Az időkérés után Zeno betalált távolról, de még Kerpel-Fronius büntetőből egyenlített (61-61). Igaz, ha a szegediek játékosa az első próbálkozását is a helyére küldi, akkor megnyeri csapatának a meccset. Jöhetett a hosszabbítás.

Úgy tűnt, hogy Zeno lehet az Alba nyerőembere, aki másfél perc alatt két triplát is a helyére küldött. Két perc volt hátra, ekkor még csak néggyel vezettek a vendégek. Innen azonban már nem volt visszaút a Szedeáknak, a ráadást egyértelműen a vendég kék-fehérek bírták jobban.

Kiemelt kép: Török János/hunbasket.hu

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
JózsipapaGullitBlueHellJ.R.BenitezKalok Kevin Recent comment authors
Józsipapa
Olvasó

azért a tudósító megemlíthette volna,hogy a rendes játékidőben eldönthette volna a
Szeged a meccset, ha Kerpel Fronius bedobja mindkét büntetőjét;
( az elsőt kihagyta – a másodikat bedobta – és 2 mp. volt háta)

Gullit
Olvasó

Azt szegediként eddig is tudtam, hogy az idei csapatunk nagyon gyenge, ma viszont megbizonyosodtam róla, hogy ez az Alba semmivel sem jobb! Úgy tippelem, hogy a Fehérvár költségvetése legalább tízszerese a szegedinek, viszont azt, hogy ennyi pénzből hogy a fenébe tudtak ennyi szar külföldit vásárolni, nem értem! Cabezas kivételével kutyaütő mind! Ez a kis béna Szeged majdnem lenyomta őket a rendes játékidőben, ez mindösszesen egy kihagyott büntetőn múlott. Kér érte.

BlueHell
Olvasó

Elég izomszagúra sikerült ez az eredmény.

Wilson
Olvasó

61 pont 4 negyeden keresztül hosszabbításra mentve egy állítólag erős kerettel egy idén nagyon gyenge Szeged ellen, hát mit ne mondjak megsüvegelendő teljesítmény! Mondjuk ahhoz képest,hogy vereséget prognoztizáltam nem kéne elégedetlennek lennem valahogy mégis az vagyok!
Bullock már annyira rossz, hogy inkább jegelik a padon, a csodacenterünk is meggyőzőt alkotott, csoda, hogy előbbit még nevezik a meccsekre bár ilyen alapon mást se kéne!

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Bullock szerintem rövid időn belül tuti el fog menni csak ne legyen túl késő.

J.R.Benitez
Olvasó

Sok ideje nincs már

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés