Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Hosszabbítás után verte a DVTK a Győrt

Volt egy erős harmadik negyedük a vendégeknek.

Aluinvent DVTK - CMB Cargo UNI Győr 87-78, h.u. (23-15, 17-16, 12-30, 24-15, 11-2)

Női bajnokság, 17. forduló
Miskolc, Generali Aréna, 800 néző
V.: Tőzsér D., Tóth C., Balogh Gy.

DVTK: Medgyessy 14, Walker-Kimbrough 27/6, Škorić 12/6, Kiss A. 4, Mokango 15. Csere: Zele 4, Kányási 3/3, Putniņa 8/3.

Győr: Brown 18/6, Raksányi 9/3, Török 4, Spanou 22/6, Gray 12. Csere: Mandics -, Krnjics 9, Varga Zs. 2, Czank 2.

A női 17. forduló nyitómeccsén a DVTK a Győrt fogadta, és egy fordulatos mérkőzésen, hosszabbítást követően le is győzte kilenc ponttal.

Jól kezdte a találkozót a Miskolc, már a negyedik percben időt kértek a vendégek (8-2). Hiába, nem változott a játék képe, továbbra is a hazaiak irányítottak, és az első negyedet meg is nyerték 23-15-re.

Hármasokkal folytatódott a mérkőzés, Kányási és Putniņa, illetve Spanou is betalált távolról. Sok volt a hiba mindkét oldalon, a DVTK részéről kevesebb, kétszámjegyűvé vált a differencia. Az utolsó percben Török büntetőivel és Raksányi ziccerével közelebb jött ugyan a Győr, de így is kényelmes diósgyőri előnnyel vonultak pihenőre a csapatok (40-31).

Bennragadtak az öltözőben Medgyessyék, visszajött a meccsbe a vendég együttes. 46-43-nál időt kért Cziczás. A győriek lendülete azonban nem tört meg, Raksányi kosarával először vezettek a zöld mezesek. Teljesen leblokkolt a DVTK, elhúzott több mint tíz ponttal az ellenfél (49-61). A harmadik etap végére azért kozmetikáztak az eredményen a borsodiak (52-61).

Spanou nagyot játszott, de egyre jobban közeledett a Miskolc. Felváltva potyogtak a kosarak, az idő – és az állás – a Győrnek kedvezett. Egy támadásnyi ideje maradt a DVTK-nak a találkozó megfordítására, vagy legalább az egyenlítésre. Nyolc másodperccel a mérkőzés vége előtt Mokango egyenlített büntetőkből, hosszabbításra mentve a találkozót (76-76).

Az extra öt percben aztán már állva hagyta a végére elfáradó és elfogyó Győrt a hazai csapat.

fotó: dvtk.eu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés