Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Hosszabbítás után nyert Pécsen a Falco

Hiába jutott húsz fölé Taylor, Csirics és Budimir is, harmadszor sem tudta legyőzni a vasiakat a PVSK.

Pécsi VSK-Veolia - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 91-95, h.u. (29-25, 20-24, 16-16, 17-17, 9-13)

Felsőházi középszakasz, 2. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 2000 néző
V.: Földházi T., Cziffra Cs., Pozsonyi L. (dr. Gincsai J.)

PVSK: Pongó 9/3, Taylor 22/3, Csirics 24/9, Budimir 21/6, Horti 6. Csere: Wright 4, Demeter 5/3, Bíró L. -.

Falco: Govens 10/6, Váradi 22/9, Balmazovics 8/6, Bruinsma 14/3, Reddic 22. Csere: Curry 8/6, Bíró O. -, Perl 9/3, Tóth 2.

Története első felsőházas mérkőzésén arra készült a Pécs, hogy a szezon során először legyőzi a Falcót.

A vendégek kezdtek jobban, de 2-7 után Budimir vezérletével fordítottak a baranyaiak (11-9). A másik oldalon főként Reddic iparkodott. Jött is az újabb fordulat, a 7. percben, 15-16-nál Csirke kért időt. Budimir extra volt, 3+1-es akciójával tizenharmadik pontját szerezte a tizenkilenc pécsiből. Potyogtak a kosarak mindkét oldalon, ezúttal egyik oldalon sem a védekezés dominált, az egyre jobban belelendülő Taylor középtávolijával 29-25-ös állással zárult az első felvonás.

Pongó növelte hatra a hazaiak előnyét, Horti két büntetőjével pedig már nyolc volt a különbség. A 13. percben Bruinsma gól jó plusz egyes akciójával visszajött egyre a Falco (33-32). Sőt, Perl fordított is, időt kért a PVSK. Fej-fej mellett, váltott védekezéssel haladtak a csapatok. A félidőben 49-49-es állással fordultak a felek.

Csirics 2+1-es akciója nyitotta a második játékrészt. Taylor és Budimir is beköszönt közelről, a 23. percben, 56-49-nél Okorn magához hívta játékosait. Reddic jegyezte a sárga-feketék első pontjait a szünet után, rögtön kétszer is zsákolt az amerikai, aki ezzel már tizenhatnál járt. Váradi egyre hozta vissza övéit, Bruinsma pedig egyenlített (60-60). Csökkentek a pontok, sok volt a hiba mindkét oldalon, legalább annyi, mint izgalomból, 65-65-ről indult a negyedik játékrész.

Bruinsma összeszedte negyedik hibáját, a hazaiaknál hasonló okok miatt ült Budimir. Taylor köszönt be először, amire Váradi egy labdaszerzés után válaszolt. Három perc alatt összeszedett négy csapathibát a Falco, ráadásul Reddic is a kipontozódás szélére került. Éppen ő volt az, aki egy támadó lepattanó után kosarat szerzett, faultot harcolt ki, és büntetője előtt, 69-71-nél időt kért a Pécs. A hajrára elmentek öttel a vasiak, két perc volt hátra, amikor időt kért a „Vasút”. Csirics büntetőkkel és egy duplával kiegyenlített (80-80). Kevesebb, mint másfél perccel a vége előtt a Falco kért időt. Perl rontott, Taylor betalált, újabb vendég timeout következett. Govens passzából Reddic egyenlített, 82-82-nél Csirke mutatta fel a T-betűt. Eladták a labdát Pongóék, a Falco a győzelemért támadhatott, nyolc másodperccel a vége előtt. Persze előtte Okorn még kikérte utolsó idejét. Perl kihagyta a hármast, így jöhetett a hosszabbítás.

A hosszú idő után visszatérő Váradi egy hármassal, majd egy duplával lendített egyet csapatán. Azonnal lépett az asztal felé Csirke Ferenc. Csirics hozott össze egy 2+1-et, de Váradi nem állt le, még egy hármast bevágott (85-90). A 42. percben Bruinsma kipontozódott, de a helyére beszálló Balmazovics is eredményes volt kintről. Innen már nem volt visszaút a hazaiak számára. Izgalmas meccsen, a hosszabbítás elején Váradi vezérletével „szétdobta” ellenfelét a Falco, amely ezzel zsinórban hatodik győzelmét aratta, és továbbra is tartja a lépést az élmezőnnyel. A PVSK számára pedig könnyen lehet, hogy az idei szezonban „mumus” marad a Szombathely.

fotó: pvsk-panthers.hu

24 hozzászólás

24
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
Setbacklizapannafalco2008Lightbringerpanther Recent comment authors
lizapanna
Olvasó

Ritkán “szakmázok”, a bírókkal se foglalkozom túl sokat (az igaz, hogy nem ők adják el a labdát, nem ők hagyják ki a ziccereket), de tény, hogy a tegnapi meccsen kritikán aluli volt a teljesítményük. És bizony nem mindegy, hogy az első percekben szórnak meg egy játékost vagy a 4. negyedben fújnak “oda” is, szóval vacak munka volt. Én inkább úgy “értékelek” egy mérkőzést, hogy kihoztuk-e a legjobbat magunkból (vagy legalábbis megpróbáltuk-e), beleadtunk-e mindent az erőnkből, képességeinkből, és ha erre “igen” a válasz, akkor azt mondom, szép volt fiúk! És tegnap este is mondtam, mert úgy gondolom, megtettek mindent. Nagyon apró… Olvass tovább »

panther
Olvasó

Kérem szépen, nincs itt semmi látnivaló… Az 5 légióssal (Govens, Reddic, Balmazovics, Curry, Bruinsma) és 3 magyar válogatottal (Váradi, Perl, Tóth N.) felálló BB1 favorit “véres verejtékkel” és némi bírói jóindulattal hosszabbításban legyűrte a 3 légióssal (Taylor, Budimir, Csiro) és négy magyar játékossal (Horti,Pongó, Demeter, Bíró) játszó pécsieket… Wrightot szándékosan nem említettem a külföldiek között, mert ilyen képességű “légióst” egyszerűen nem lenne szabad a bajnokság közelébe engedni.. És mindezen aránytalanság ellenére a kulcsmotívum Váradi 3 pontosa volt a hosszabbításban, amit teljesen nyilvánvaló (visszanézhetitek) labdavezetési hiba (a régi vágású és tapasztalt kosarasoknak mondom: “kétszer indulás”) előzött meg… Finoman szólva nem kaptunk… Olvass tovább »

falco2008
Vendég
falco2008

Ha a Falco nyer Norbi válogatott játékos, de máskor meg favágó, gyenge játékos.. Na akkor döntsük el melyik legyen..

Setback
Vendég
Setback

Nem azt írta, hogy jó játékos, hanem azt, hogy válogatott. Ezek a vélemények mehetne párhuzamosan szerintem.:)

Aramis
Vendég
Aramis

A messze két legjobb csapatot meg tudjátok verni otthon, ezt a gyenge Falcot meg kettőből egyszer sem? 😀

Pécsidrukker99
Olvasó

Gratulálok a játékvezetésnek a mai győzelemhez. Szép volt Falco, de a mai meccsen bírók nélkül senkik voltatok

Aramis
Vendég
Aramis

Gondolom a 23 eladott labdátokat is a bírók vették ki a játékosaitok kezéből és adták oda a szombathelyieknek.
21 büntetőt dobhatott a Pécs a Falco 15-öt.
20-24-es faultarány, nem a pécsieké a több…
A Falco-nak 73 mezőnykísérlete volt a Pécsnek 58.
Tényleg minden statisztikai mutató arra utal, hogy a Falco-t segítették a jv-k…

panther
Olvasó

Láttad a meccset, vagy csak a statot olvastad? Ha utóbbi, Te is tudod, hogy két jól időzített játékvezetői “tévedéssel” meccset lehet nyerni…

Mint pl. Váradi hosszabbításban dobott 3 pontosa előtti labdavezetési hiba “elnézése”. Van még kérdésed?

Lightbringer
Olvasó

Azért marha nagy spílerek a sporik, hogy a fault és büntetőarányt a Pvsk-nak kedvezően alakítják, aztán ravasz módon hosszabbításra mentik a meccset, hogy ott meg egy lépéshibával mégis a Falconak csalják ki a győzelmet.
Mondjuk rajtad még így sem fogtak ki, szóval a prémiumot azért nem érdemlik meg.

Marillion
Olvasó

PVSK Fanatic nem igy látta ! Vagy Ö nem volt kint a sportcsarnokotokban? Én meg Szombathelyen voltam…előképes közvetítés hiányában,meg jobb ha csendben maradok,de gratulálok a csapatodnak is attól függetlenül hogy igazad van-e vagy nem!…

Pvsk Fanatic
Olvasó

Nem volt semmi extra a bírók részéről, szokásos következetlen/szar fújás volt, egyszer engedték a kemény játékot, utána meg mindent befújtak. Volt jó pár kifogásolható fújásuk, én is háborogtam mérkőzés közben, de azért mind a két oldal terhére tévedtek. A végén volt elvileg egy könyökös Govenstől, ha jól láttam, amire nem fújtak semmit, de pont a másik végén ültem a csarnoknak, ezért nem tudom pontosan mi lehetett.

Szerintem nem a bírók miatt vesztettünk, hanem a szűk rotációnk és a fáradtság miatt, de ha Budimir 1 mp-el előbb emeli fel a hármast a végén még meg is nyertük volna a meccset.

Pvsk Fanatic
Olvasó

Gratulálok a csapatnak, sajnos a végére kiütközött, hogy mennyivel több minőségi játékosa van a Falconak, a hosszabbításban pedig már végképp lehetett érezni, hogy erőnlétileg nem fogja bírni a kezdő ötösünk a pihentebb szombathelyi játékosokkal szemben. Ez leginkább koncentrációban mutatkozott meg és főképp Budimirnál, aki hajmeresztő megoldásokat csinált a végén… Mindenesetre jól harcoltunk és küzdöttünk, bár érdemi jelentősége szerintem továbbra sincs ránk nézve a középházi mérkőzéseknek, előrébb nem fogunk jutni, lejjebb meg már nem kerülhetünk, úgyhogy szerintem indokoltabb lenne minden erőnket a Jászberény elleni negyeddöntőre koncentrálni majd, nehogy valaki esetleg addig megsérüljön, mert akkor végképp nagyon kevesen leszünk (hozzátéve, hogy Wright… Olvass tovább »

Koops
Olvasó

Ciffra és a Pozonyi mennyibe fájt gyerekek? ?
Inkább nem ciffrázom túl ?

donnarumma
Olvasó

Megertek minden ellenszurkolot..vannak indokaik .miert,mit..hol…de Beni ma tanár volt..(sokatszor)

panther
Olvasó

Sokatszor gondolom sokadszort jelent.. 🙂

A hosszabbításban valóban jól játszott, de Taylor ellen védekezésben ő is súlytalan volt egész meccsen.

Ja, és végig pofázott a bíróknak, akik mindent elnéztek neki, még a labdavezetési hibát is kulcsfontosságú pillanatban. Sokadszor…

PCorey75
Olvasó

Még jó, hogy sikerült kikapcsolni Taylort és Csiricset!

J.R.Benitez
Olvasó

Szép volt fiúk! Beni most remélem attört egy gát!!! Mondjuk Taylor 41 VAL sem gyenge ám…. Mi tartjuk harmadik helyet, innen kell majd playoffban alkotni valamit. Mit mondjak nem lesz egyszerű…. De ez a csapat sokra hivatott! Csak induljunk már meg! FALCO!

SárgaPárna
Olvasó

VÁRADI BENI FOR PRESIDENT!

bimbo
Vendég
bimbo

Azért le ne cumizd

Marillion
Olvasó

Végre egy idegenbeli győzelem…Továbbra is a földön kell járni…grat a csapatnak,Beni beindult…de grat Pécsre is…kár hogy előképpel nem láthattuk….Hajrá Falco….

panther
Olvasó

Korrekt, köszönjük, Nektek grat. a győzelemhez.

Falcobb
Olvasó

A meccset Beni nyerte meg a hosszabbításban, neki külön gratuláció!

Falcobb
Olvasó

Szép volt fiúk! Nagyon kellett ez a győzelem.
Az pedig szégyen, hogy nem tudnak közvetíteni 2019-ben.

2lee14
Olvasó

Behúztuk és ez a lényeg. Szép volt fiúk!
Hajrá Falco!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés