Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Honvéd – JKSE: 1-0

Döntőhöz illő, feszült, küzdelmes meccset játszottak a felek.

Budapesti Honvéd SE – Jászberényi KSE 64-55 (19-15, 16-12, 13-9, 16-19)

Piros-csoport, döntő, 1. mérkőzés
Budapest, Ludovika Aréna
V.: Goda László, Makrai Márton, dr. Oláh Márk

Honvéd: Mijovics 21/12, Takács 3/3, Tanoh 10, Völgyi 5, Hajdu 2. Cserék: Simon 8/3, With -, Kopácsi 5/3, Czirbus 10/3.

JKSE: Rosics 10/6, Velkey 8/6, Várbíró -, Meleg 7/3, Dukics 7/3. Cserék: Lewis 6, Nagy 7/3, Kucsora 3/3, Homoki 1, Fekete -, Olasz.

Dukics visszatett támadólepattanójával indult a találkozó, hamar jött a válasz, Takács a triplavonalon túlról talált be (3-2). Összességében jobban kezdett a JKSE, Dukics triplájával már 7-2-re mentek a vendégek és ezt az előnyt meg id tudták őrizni egy darabig. Többperces gólcsend következett, amit végül Czirbus tört meg két büntetővel, Kopácsi távolija pedig az egyenlítést jelentette (10-10). Lendületbe jöttek a piros-fehérek, Czirbus kosarával összejött a fordítás is, ráadásul Kopácsi is jól büntetőzött (14-10). Nagy dobott egy bravúros hármast a sarokból, Olasz pedig nem hibázott a vonal mögül (14-15). A negyed végén azonban nagyot hajrázott a Honvéd és egy 5-0-ás futással előnyben zárta az első tíz percet. 19-15.

Meleg közelije nyitotta a második etapot, ám ezután felpörögtek a hazaiak, előbb Mijovics triplázott, majd Tanoh zsákolt, kezdett elhúzni a Honvéd (25-17). Rosics egy hármassal próbálta felrázni az övéit, de Tanoh újabb kosarat szerzett, majd Mijovics is pontos volt, időt kért a JKSE (28-20). Hiába a kis szünet, kezdett egyre jobban belerázódni a budapesti alakulat, kisvártatva pedig már kétszámjegyűre duzzadt a hazai előny (32-21). Sok kosár továbbra sem esett, de nem forgott veszélyben a Honvéd magabiztos előnye. 35-27.

A fordulás után Velkey triplája hullott be, majd Dukics is visszatett egy támadólepattanót, míg a hazaiaktól csak egy pont érkezett (36-32). A lassabb kezdés után megárzta magát a Honvéd és egy 6-0-ás futással közé tette a tízet is (42-32). Ez a játékrész is inkább a védekezésről szólt, majd egy újabb rohammal megint állva hagyta ellenfelét a busapesti együttes, amely így tizenöt pontos előnyt dolgozott ki (48-33). Nagy büntetőivel próbált zárkózni a Jászberény, majd Meleg is hozzá tudott tenni egy pontot, ám ezután nem sokkal ő is és a vendég kispad is technikai hibát kapott, így nem tudott tízen belülre jönni a JKSE a negyed vége előtt – még úgy sem, hogy mindkét megítélt büntetőt kihagyta a Honvéd. 48-36.

Kucsora triplájával indult a záró etap, így hosszú idő után megint csak egyszámjegyű volt a különbség, ráadásul Olasz is hozzátett kettőt (48-41). Tovább nyomtak a vendégek, Dukics félhorga is beakadt, majd Simon állhatott oda a vonal mögé, ám mindkettőt kihagyta (49-43). Chester Lewis is megvillant, négyre olvadt a hazai előny, amikor Mijovics triplájával meglett az első hazai mezőnykosár. ez sem lassította le a vendégeket, akik tovább küzdöttek, Nagy távoli duplájával pedig háromra jöttek fel (52-49). Tanoh ziccere fontos pillanatban jött a hazaiknak, majd Simon távolija ment be (57-49). Rosics üresen kapott labdát a festékben, ezzel próbált meccsben maradni a Jászberény, ráadásul a hátvéd egy labdaszerzés után ziccert is dobott, 1 perc 47 másodperc maradt (57-53). Hosszan támadtak a piros-fehérek, de így le is járt a támadóidő, ám Dukics triplakísérlete lejött a túloldalon. Mijovics vitt végig egy akciót, ezzel elment hattal a Honvéd és már csak egy perc maradt, de Rosicsnak hármas közben ütöttek ide (59-53). Rosics a háromból kettőt bedobott, majd labdához jutott a Jászberény. Kucsora eladta a labdát, amelyet követően sportszerűtlen hibát vétett, ezzel pedig el is dőlt a találkozó sorsa. Egy nagyon feszült és küzdelmes meccsen került előnybe a Piros-csoport fináléjában a Budapesti Honvéd SE. 64-55.

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
IncicicaDobi Recent comment authors
Incicica
Olvasó

A JKSE után nem kell kettőspont. Olasz Ádám 6 pontja pedig hiányzik a statból!

Dobi
Olvasó

Döntőhöz illő kőkemény meccs volt. Úgy tűnik, hogy mégis van itt esélye a Honvédnak

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés