Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Hivatalos: Person érkezik, Kastrati távozik a Körmendtől

Matthias Zollner elárulta, hogy emberileg is fontos volt, hogy beilleszkedjen az új légiós a csapatba.:

:

Hivatalosan is bejelentette a Körmend Wesley Person Jr. érkezését, melyről már korábban beszámoltunk. Ezen felül Erjon Kastrati távozik a klub kötelékéből – számolt be róla az Egis Körmend hivatalos honlapja.

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy közös megegyezéssel felbontottuk csapatunk idegenlégiósa, Erjon Kastrati szerződését.
Szeretnénk megköszönni „Kastro” csupaszív játékát, odaadó munkáját, amivel hozzájárult ahhoz, hogy az Egis Körmend a 2. helyen áll a tabellán. Köszönjük azokat a pillanatokat, amelyek vele kapcsolatban emlékezetesek maradnak számunkra. Ilyen volt például az év eddigi talán legfontosabb mérkőzésén bemutatott blokkja.

További sok sikert kívánunk Erjonnak mind a pályán, min pedig a magánéletben!
A helyére az amerikai Wesley Person Jr. érkezik hozzánk, aki egyetemi évei alatt ugyanúgy a Troy Trojans csapatában kosarazott, mint Jordon Varnado. Három éven át csapattársak voltak. Az 1995. augusztus elsején született Wesley Person Jr. 191 centiméter magas, 88 kilogramm súlyú játékos, akinek családjában komoly hagyományai vannak a kosárlabdának, hiszen édesapja, Wesley Person és nagybátyja, Chuck Connors Person is NBA játékos volt, utóbbi 2017-ig edzőként is dolgozott.

 

A játékoscseréről a gárda vezetőedzője, Matthias Zollner a következőket mondta:

Először is szeretnék köszönetet mondani Erjon Kastratinak az itt elvégzett, közel hat hónapos munkájához. Ő nagyon jó játékos és még jobb ember! Nagy öröm volt vele dolgozni! Minden jót kívánok neki a folytatáshoz és – ahogy korábban is mondtam, a kosárlabda világa elég kicsi – remélem, hogy hamarosan találkozunk újra és talán még fogunk együtt dolgozni. Nagy öröm volt vele az itteni munka, hálás vagyok mindenért, amit tett! Ugyanakkor azt látnunk kellett, hogy a csapatunk jelenlegi helyzetében más típusú, más poszton játszó kosarasra van szükségünk, hogy az irányítóként játszó Frank Turnert tehermentesíteni tudjuk. Olyan játékost kerestünk, aki jól kezeli a labdát, aki le tudja venni a terhet az első számú irányítónkról. Ezért hoztuk meg ezt a döntést, ezért cserélünk. Az én filozófiám szerint – hiszen a kosárlabda csapatsport – szükséges, hogy olyan gárda álljon össze, amely nem csak játéktudásban, de emberi kvalitásokban is megfelelő. Ezért néha hosszabb ideig tart megtalálni az igazán ide illő játékost, hiszen nem csak a szakmai tudás érdekel, hanem a karakter is. Azt gondolom, hogy a mostani csapatban ilyen játékosaink vannak, akik nem csak sportolóként, de emberi oldalról is kiválóak. Nagyon remélem, de a tapasztalatok alapján szinte biztos is vagyok abban, hogy Wesley személyében is ilyen játékost találtunk. Beszéltem vele is többször, és olyan emberekkel is, akik ismerik őt. Mindenki azt mondta, hogy kiváló karakter. Olyan, aki keményen dolgozik, és akinek jó a személyisége. Azt gondolom, hogy nagy segítségünkre lehet. A képességeit már az egyetemen is megmutatta. Látszik, hogy jól dob, jól bánik a labdával, de nem csak támadásban, védekezésben is harcos játékra képes. És jól illeszkedik a képbe az is, amit a múlt szezonban Olaszországban mutatott. Most Chiléből érkezik, és az ottani bajnokság ugyan nem a legjobb a világon, de az biztos, hogy megfelelő formában érkezhet onnan, hiszen játékban volt, így nincs olyan kockázat, hogy nem megfelelő állapotban vagy sérülten jönne. És ez megnyugtató lehet a számunkra. Most az edzői stábon a sor, hogy a két új játékost, Wesley-t és Tóth Norbertet minél gyorsabban beépítsük a csapatba, hogy megtanítsuk nekik azt, ahogy mi játszunk. Illetve, hogy ebben őket hogyan tudjuk a legjobban használni. Ez a mi feladatunk lesz, edzőké. Most újra le tudjuk rakni egy remélhetőleg sikeres idény alapjait a szezon hátralévő részére, ami rengeteg munkát követel meg tőlünk. Készen állunk erre a munkára, akár már ma, de különösen péntektől, amikor már mindenki itt lesz.

A szakember azt is elárulta, hogy a közös múltjuk miatt Jordon Varnado-t is megkérdezte Personról:

– Bolond lettem volna nem kérdezni, hiszen mint mondtam, azt tudhattuk, hogy jó játékos, de azt is mindenképpen szerettem volna tudni, hogy milyen ember. Úgyhogy nem is a játéktudásáról kérdeztem Jordont. Beszélgettünk arról, hogy milyen volt csapattársként, hogyan viselkedett a közösségben. De megkérdeztem róla számos olyan edzőt is, akinek csapata ellen játszott. Ez azért fontos, mert a szakemberek a saját játékosukról könnyen mondják, hogy „Persze, jó srác!”, de sokkal többet elárul mindenkiről az, ahogy ellenfélként látták mások. És a visszajelzés mindenki részéről pozitív volt, ezért is esett rá a választásunk.

Fotó: troytrojans.com

24 hozzászólás

24
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
Kendeffy BotonddonnarummaMarillionmoldi56Redbid Recent comment authors
donnarumma
Olvasó

megjegyezném, amit nagyon sokan elfelejtenek…kb. 2-3 támadás múlva Beni takarta be hasonlóan Kastratit…
Nagyon jónak tűnik az új légiós. Az MTE bajnok esélyes ez nem kérdés…

Downtown
Vendég
Downtown

megjegyezném, hogy Zozóka is kapott egy jó meleg téli sapkát, sőt, még lehetne sorolni 🙂

tény, hogy erősödtünk, de még mindig Titeket tartalak az esélyesnek.

Kendeffy Botond
Olvasó

Jó lenne egy vasi döntő, de a Falco esélyesebb. 4 válogatott játékossal, és 11 bevethető emberrel a legerősebb keret. Minden posztra van két játékos. Azért ez hosszú terhelésnél döntő lesz. Hála istennek a mi keretünk is erősödött darabszámra és minőségben is. Meglátjuk, hogy mire lesz elég.

moldi56
Olvasó

Nem rossz játékos Kastrati,ellenünk kifejezetten jól játszott a Ligetben.Persze vannak jobbak.

derryl
Olvasó

Kastratinak további sok sikert! Már azért az egy kurva nagy búráért megérte leigazolnotok! A primadonna azt sem tudta hol van, de már járt a szája, hogy fault!

donnarumma
Olvasó

mert sima fault volt…Váradi kezét még el sem hagyta a labda, amikor már hátulról testtel ütköztek vele…a szerelés az ütközés után történt

Downtown
Vendég
Downtown

köze nincs a falthoz 🙂 tanítanivaló sapka volt 🙂

donnarumma
Olvasó

nyugodtan nézd vissza a hd adást kikockázva…nem oszt nem szoroz de tény, hogy jóval előbb ütközött testtel és csak utána üti a labdát….

SárgaPárna
Olvasó

Reggel óta azon röhögök, hogy a fiókcsapatunknál megint elhiszik….
Aztán majd ha jön a nyisszniyssz szokás szerint, akkor megy a sírás. 🙂

Downtown
Vendég
Downtown

Siiiirj, siirj…..FALUNAP!????

wiley
Olvasó

Takarodj már innen ricsike/párna, te kamu Falco-szurkoló! Vas megyèben még èletedben nem jártál…

antikosar
Vendég
antikosar

Te egy igazi sárga nyomorék vagy!Ne hogy a végén meglepetés érjen majd a döntőben te sárga majom.

Redbid
Olvasó

Mi meg azon röhögünk, hogy reggel óta itt vagy besz@rva 🙂

Marillion
Olvasó

Ne csináld itt a feszkót…egyébként csak megkérdezem hogy nálad mitől lett/lesz fiók csapat az egyik a másiknak? Csak nem A jelenlegi tabella állása….esetleg az érem gyűjtemény… mert az utóbbival még összevetve a két klubot lenne ez az egész neked egy hatalmas öngól!

makelovenotwar69
Olvasó

Kimondottan korrekt nyilatkozat és indoklás!
Gratulálok, lehet ezt így is!
Sok sikert neki Magyarországon!

Cibona5
Olvasó

Kedves BB1! Döntsétek már el, hogy hívják a srácot, mert konzekvensen Persons-t írtok, pedig Person a neve.

balldontlie
Olvasó

Ők hívták így először! Ahogy a BB1 elsőként nevezte! Breaking 🙂

Downtown
Vendég
Downtown

😀 😀 😀

derryl
Olvasó

Gondolom, lesz még több is, ezért a “s”

SárgaPárna
Olvasó

Azért durva, hogy a Körmend így lemond egy szlovén válogatott játékosról. 🙂 🙂

piros710321
Olvasó

Rinyálj, te büdös bunkó, rinyálj! Nyüszítesz megint két napja! Szánalmas gyáva pöcs!

Downtown
Vendég
Downtown

Síirj, sirj, sííírj, amikor te sírdogálsz, az Körmenden ünnepnap…sőőőőőt….. FALUNAP 😀 😀 😀

balldontlie
Olvasó

Te…Te most? Félsz?

majerle09
Olvasó

Nyilván még korai, de nehogy arra fázzon rá a bajnok, hogy nem veszik komolyan a légiós cserét. (talán kettőre merném azt mondani, hogy húzóember)

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés