Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Hivatalos a 2025-ös férfi Eb selejtezőjének mezőnye

Ma az is kiderül, hogy melyik kalapba kerülünk:

:

Szombaton Dánia is kivívta a részvételt, így teljes a 2025-ös férfi Európa-bajnokság selejtező-sorozatának mezőnye – írja az MKOSZ honlapja.

32 együttes vesz majd részt a küzdelmekben. Négy gárda, Dánia, Bulgária, Horvátország és Szlovákia az előselejtezők harmadik fordulója után kerültek be a selejtezőbe, 28 együttes pedig vagy az idei világbajnokság selejtezőjében elért eredményeinek köszönhetően, vagy az előselejtezők második fordulóját követően.

Mint ismert, a magyar válogatott továbbjutott a vb-selejtezők második csoportkörébe, ezzel automatikusan kvalifikálta magát a ’25-ös Eb selejtezőjébe.

Hétfőn hirdetik ki, hogy a 32 együttes közül ki melyik kalapba kapott besorolást, kedden 11 óra 30 perctől pedig megtartják a sorsolást – a 32 gárdát 8 darab 4 csapatos csoportba fogják besorolni.

A csoportok első három helyezettjei kvalifikálják magukat az Európa-bajnokságra, kivéve azokból a csoportokból, ahol a négy rendező, Ciprus, Finnország, Lengyelország és Lettország szerepel majd – ezekből a kvartettekből a rendezők és rajtuk kívül a két-két legjobb jutnak ki a kontinenstornára.

A 2025-ös férfi Európa-bajnokság selejtezőjének mezőnye

Belgium
Bosznia-Hercegovina
Bulgária
Csehország
Ciprus (rendező)
Dánia
Észak-Macedónia
Észtország
Finnország (rendező)
Franciaország
Georgia
Görögország
Hollandia
Horvátország
Izland
Izrael
Lengyelország (rendező)
Lettország (rendező)
Litvánia
Magyarország
Montenegró
Nagy-Britannia
Németország
Olaszország
Portugália
Szerbia
Szlovákia
Szlovénia
Spanyolország
Svédország
Törökország
Ukrajna

Fotó – fiba.basketball

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés