Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Hiszem és tudom, anya az égből adott erőt a bajnoki döntőben!”

Váradi Benedek szerint a veszteségek ellenére soha nem hagytak senkit se magára.:

:

A Blikk készített interjút a Falco csapatkapitányával, Váradi Benedekkel, aki biztos benne, hogy a nemrég elhunyt édesanyja ott fent most nagyon büszke rá.

– Rengeteget köszönhetek neki, az egyik legfontosabb személy volt az életemben. A nevelőedzőmnek is tekintettem, mindent tőle tanultam. Az egyik legnagyobb támasz az volt az elvesztése után, hogy rengeteg üzenetet kaptam a volt tanítványaitól, a diákjaitól, hogy mennyi mindenben segítette a pályafutásukat, az életüket. Sokszor ezek az sms-ek, e-mailek adtak erőt. Egyébként anya is azt mondta, hogy vigyem tovább azokat az értékeket, amelyekre tanított. Erre törekszem, ezekből próbáltam feltöltődni az NB I-es aranycsata találkozóira is. Hiszem és tudom, anya az égből adott erőt a bajnoki döntőben!

A válogatott hátvéd kiért rá, hogy a Szombathely kosarasai a bajban is összetartottak – a keret más tagjait is érték tragédiák az elmúlt hónapokban, a koronavírus-járvány, a betegség sokaknak okozott fájdalmat -, igazi csapatként működtek együtt a legnehezebb időszakokban.

– A szavak is sokat segítenek, de az, hogy mi mindig kiálltunk egymás mellett, a legnehezebb helyzetekben, a veszteségek ellenére is segítettük a másikat, soha nem hagytunk egyedül senkit, úgy gondolom, ez megerősített minket. Úgy léptünk pályára mindig, hogy azok emlékéért is küzdöttünk, akik már nem lehettek velünk. Ez hatalmas lökést adott. A társak mellett a feleségem, az édesapám és a testvérem is mindenben támogatott, nagyon hálás vagyok nekik és a barátaimnak is.

Természetesen szóba került a napokban megnyert bajnoki arany is.

– Óriási büszkeség, leírhatatlan érzés megnyerni a bajnoki trófeát. Történelmi idényt tudhatunk magunk mögött, először sikerült dupláznia a csapatnak, hiszen a kupában is elsők lettünk. Pedig, a koronavírus-járvány miatt a szezon elején szinte több időt töltöttünk karanténban mint a pályán. Aztán december után kezdtünk egyenesbe jönni, és elkezdődött a menetelés, öt hónap alatt negyvennégy meccset játszottunk le a BL-ben, a Magyar Kupában és az élvonalban. Ez rendkívül megterhelő volt, de megérte szenvedni.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

HIRDETÉS

17 hozzászólás

17
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
agyasgame01VulcanoPraenoricumatibácsi Recent comment authors
agyas
Olvasó

Hosszú idő után egy értékelhető írás ezen a honlapon.

game01
Olvasó

Beni!Èdesanyàd elkèpesztôen büszke lenne most Ràd ès èn is hiszem, hogy làtta amit vèghez vittèl!Ez a kèt arany neki ès Szili apukàjànak is szòl, èrtük nyertètek meg!

Vulcano
Olvasó

Hatalmas gratuláció neked Beni. Ekkora lelki teherrel elhozni két aranyat az nem mindennapi. Életed eddig legjobb szezonja áll mögötteted, biztos, hogy rengeteg kapu és lehetőség kinyílt előtted. Ettől függetlenül én remélem, a vezetőség a kezét lábát töri, hogy megtartson. A Falco egyik legfontosabb láncszeme vagy. Olyan játékos, aki 25 évente egyszer van. Kicsit önzőnek érzem magam, de szeretném ha te és Zozó még 10 éveg a csapatunkat erósítenétek és nagyobb ikonná válnátok mint Kálmán Laci. Láthattátok hogy mekkora szeretet vesz körül titeket Szombathelyen. Ettől függetlenül, ha válatni szeretnél akkor is remélem, hogy sok hálót fogsz még levágni. Még annyit, hogy… Olvass tovább »

Praenoricum
Olvasó

Beni Falcoban van a legjobb helyen. Azt a szerepet és tiszteletet, amit itt megkap méltán, azt másutt nem kapná meg. Okorn rendszerébe jól illik a játéka. Ha olykor gödörbe is kerül, az itteni közönség elnézi neki, mert tudjuk, hogy mit tett eddig a csapatért. Külföldön légióstól ezt nem biztos, hogy elnéznék. Az ő posztján rengeteg jó légiós van, Amerika is ontja őket, így ott kevésbé megbocsátóak. Remélem ő lép majd Kálmán örökébe és sokáig szerez még örömet a Falco szurkolóknak.

Pbask
Olvasó

Beni, nagyon parádésan játszottál a végső döntőn, kapitányhoz méltóan 🙂
Remélem sikerül megállapodni a Falcoval és maradsz. Komplex játékossá értél, aki nem csak védekezésben, hanem irányítóként is -számomra- klasszis teljesítményt nyújtott a szezon második felétől.
Ha elmennél, valami kicsit, de megtörne bennem, mert számomra Te vagy a Falco nekem és Zozó, de valahogy a te komplex játékod sokkal közelebb áll hozzám, egy picivel.

donnarumma
Olvasó

A mi Kapitányunk Te vagy!
Nagyon kemény és tökös srác vagy, le a kalappal!

2lee14
Olvasó

Minden tiszteletem a tiéd Kapitány!

Roundmend
Olvasó

Ne csak sportolónak, sportcsapatnak szurkoló embernek se menjen senki, aki nem tud sportszerű lenni. Többek közt Váraditól is olyan agyatlan, a sportszerűséget ugatva sem ismerő emberek követelik meg a sportszerűséget, “mit dobálja magát, színészkedni tud csak az a kis köcsög” és hasonló magasreptű hőbörgéseket hajtogatva, akik a kistáskáját se vihetnék egyik ilyen profi játékosnak se!

Roundmend
Olvasó

Na a mínuszolók magukra ismertek, de legalább van önkritikájuk?

WSreborn
Olvasó

Váradi Benedek, azzal hogy átadtad az ollót, komoly és szép gesztust gyakoroltál a városom felé.
Nálam tiszta lappal indulsz és ezzel sztem nem vagyok egyedül.

Pbask
Olvasó

Benivel aki a pályán kivül beszél, az tudja hogy egy intelligens, de érzékeny játékos. Pandémia idején is az online oktatás alatt a rászoruló gyerkeknek Zozóval ahogy tudtak segítettek, ne nélkülözzenek. Pályán persze mindenre nem kéne floppot dobni, de ez már a játék velejárója, sok játékosnál láttuk, tőletek is, de más csapatnál is. Kicsit túl lett tolva, de lehet post covid hatás a hosszú kényszerszünet után a szurkolóktól. Szerintem Beni sem így akarta, vagy legalább is nem gondolta ilyen foganatja lesz, már Tóth Ádámon egyszer ezt kiharcolta, és nem volt ilyen visszhangja. Egyszerűen beletartozik a repertoárjába, ezért is adta át az… Olvass tovább »

JR.Benitez
Olvasó

WSreborn én is úgy hallottam hogy ez a gesztus tudatos volt. Tudom nem hiszitek de ha egyszer leülnétek vele egy kávéra, pozitív csalódás lenne a személyisége. Megértem ha nem szeretitek, nincs is ezzel semmi baj. Kicsit olyan mint nekünk Tóth Ádám mikor bajnokok lettetek nálunk. Pedig az életben ő is tök normális csóka, kifejezetten bírom

atibácsi
Olvasó

Nem vagy egyedül, én is így érzek. Én nem tudtam volna ilyen szinten végezni a munkámat a létező legnagyobb veszteséggel a szívemben. Még gyászolni sem tudott, szerintem az még ezután fog következni. Tett amit tett, eltörpül mind amellett, ami áldozatot hozott a sportjáért, csapatáért, szurkolóiért, városáért.

Pálnémeth
Olvasó

Váradi jó játékos ezt nem lehet vitatni !
De azért ilyen szinten színészkedni nem kellenne …

A másik meg egy játékos elveszett édesanyát szidja az jól nézzen magába !!

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Erre utaltam h valaki szereti e vagy sem, de a pályán történt dolog vitatható, a másik erkölcsileg egy nulla dolog.

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Azokra meg szavam nincsen, akik frissen szidták az édesanyját,és hasonló jókat kívántak Beninek… Azoknak valami baj van az agyában és gondolom a válogatott meccseken majd tapsolnak neki.
Mindegy hogy valaki kedveli mint játékost vagy épp nem, de ez a legalja… Milyen ember vagy mi az ilyen? Mert elnézést, az ilyen nem ember… Nekik hogy esne?
Nem lépünk át egy határt, meg ugyebár nem megyünk egy bizonyos szint alá. Maradjunk emberek!

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Minden tiszteletem Beni!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés