Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Hicks döntött: Szoros meccsen nyert a ZTE a DEAC ellen

Sorozatban másodszor nyert a ZTE.

Zalakerámia ZTE KK - DEAC 73-71 (19-17, 21-22, 13-18, 20-14)

Bajnokság, 10. forduló.
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Frányó Péter, Major Ádám (Forrai Sámuel)

Zalaegerszeg: Hicks 20, Csátaljay 2, Keller 8, Lekunas 6/6, Osztojics 12. Csere: Tóth 5, Németh 2, Mishula 11/6, Csuti 7/3.

Debrecen: Edwin 22/6, Buckles 1, Hőgye 5/3, Drenovac 18/9, Buljevics 4. Csere: Mócsán 16/9, Williamson 5, Ságodi -, Neuwirth -.

A Debrecen együttesét fogadta a ZTE a bajnokság 10. fordulójában, a DEAC játékosai pedig semmit nem bíztak a véletlenre: a két város közötti 460 kilométeres távolságot megkönnyítendő már pénteken délután megérkeztek Zalába, ahol pénteken este az adventi vásár rendkívül látványos fényattrakcióival is megismerkedhettek.

Nem várt könnyű találkozó a kék-fehérekre: az első két vereséget követő sikeresebb folytatás után sorra jöttek a botlások, melyek közül a nyeretlen Paks ellenit a soproni siker ellenére sem igazán bocsátotta meg a szurkolók egy része. S miután a következő két fordulóban a bajnokság két éllovasa ellen lépnek pályára Keller Ivánék – ráadásul idegenben – nem volt kérdés, hogy csak a győzelem volt elfogadható a hajdúságiak ellen, hogy megmaradhasson az egerszegiek esélye a Magyar Kupa legjobb nyolcas mezőnyében való részvételre. Ennek kapcsán aggasztó hírek érkeztek az elmúlt hetekben csapata jobb szereplése érdekében a lázasan is parkettre lépő „csk”, Tóth Ádám állapotáról, mivel két nappal ezelőtt edzésen egy vétlen szituációban aláfordult a bokája, ám a szurkolói körökben csak Dusánként ismert center végül – fájdalmai ellenére – tudta vállalni a játékot volt csapata ellen.

A Debrecen céljai hasonlóak voltak, hiszen Andjelko Mandics gárdája szintén 5-4-el állt a táblázaton, s a vendéglátókhoz hasonlóan szintén a Magyar Kupa részvétel kiharcolása a célja. Igencsak nagy téttel bírt tehát a tabellaszomszédok összecsapása, hiszen a cívisváros csapatának sorsolása sem könnyű: az egerszegi túra után Drenovacék is az Albával néznek majd farkasszemet, majd a Honvéd és a Szeged legyőzése sem ígérkezik könnyűnek.

A régóta sérült Szalay Domonkos mellett Quinton Green sem állhatott Lubomir Ruzicka vezetőedző rendelkezésére, mert belázasodott. A szintén betegséggel bajlódó Németh Ákos viszont meggyógyult, így ő bekerülhetett a keretbe. A vendégeknél mindenki játékra jelentkezett.

Lekunas triplájával indult a találkozó, 8-2-re lépett meg a ZTE. Keller Ivánnal a kezdőben indított a hazai tréner, aki sok cserével operált már az első negyedben. Az ifimeccsen remekül játszó Csuti Kornél és Tóth Ádám egyszerre voltak a pályán, előbbi szép befutással mutatkozott be. Tóth Ádám hatalmas elánnal bíztatta Németh Ákost egy labdaszerzés után, Mishula pedig estében tett fel egy labdát – sikerrel. A negyed végére azonban magához tért a DEAC, Drenovac és Mócsán hintett gyors hármast két labdavesztés után, így 19-17-re zárkóztak fel a hajdúságiak.

Mishula hármasára Mócsán válaszolt azonnal távolról, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ostojic több alkalommal is betalált, ő vette ekkor vállára csapatát, de a vendégeknek mindenre volt válaszuk. Az ismét pályára lépő Csuti a 6-75-ös vonalon túlról is betalált, a hazai közönség legnagyobb örömére, ám korai volt az öröm: Drenovac és Mócsán pontjaival fordítottak Mandic mester tanítványai. 38-39-ről indult az utolsó pár perc, ám a félidő végére a ZTE ismét összekapta magát, 40-39-el vonultak öltözőbe a csapatok.

Mishula hármasa megint csak kis lélegzetvételt jelentett a hazai szimpatizánsoknak, mert megrázta magát Deon Edwin. Ő és Drenovac ritkán hibáztak dobást, így a 28. percben ismét átvette a vezetést a vendégcsapat. A ZTE pocsékul dobott ebben a negyedben, mindössze 13 pontig jutottak a kék-fehérek, de ennél is rosszabb hír volt, hogy Tóth Ádám megkapta negyedik hibáját…

53-57-ről indult az utolsó negyed, Hicks labdalopása és ziccere következett, majd ismét a hazaiak amerikai irányítója játszott főszerepet az egyenlítésben. A fiatal Hőgye Patrik szépen használta ki, hogy üresen maradt a triplavonalnál, remek triplát szerzett. Nem úgy, mint Mishula, aki sorra hagyta ki a távoli helyzeteket, a hazai szurkolók legnagyobb bosszúságára. Az ukrán bedobó nem állt a helyzet magaslatán a büntetővonalról sem, ám Lekunas a hazaiak szempontjából a legjobbkor értékesített egy távoli lehetőséget. 2:30-al a vége előtt 4 ponttal lépett meg a ZTE, ám Mishula feleslegesen faultolta Mócsán Bálintot egy távoli kísérletnél, a válogatott játékos pedig higgadtan értékesítette mindhárom büntetőjét. Egy pontos vendégelőnyről a ZTE jöhetett, a támadás sikertelenül ért véget, ám Tóth Ádám hihetetlenül fontos pillanatban lopott labdát Edwintől, labdájával pedig Tony Hicks sétált el a gyűrűig, ráadásul ezúttal a plusz dobást is értékesítette. 73-71-re vezetett a ZTE, ám hátra volt 28 másodperc. A távolról addig 100%-al célzó Drenovacra (3/3) jött ki a figura, ám a szerb légiós dobása ezúttal célt tévesztett, a lepattanót pedig az oroszlánként harcoló Tóth Ádám kaparintotta meg. A ZTE nem kis szerencsével ugyan, de nagyot küzdve tartotta otthon a két pontot, s erősítette meg pozícióját az élbolyban. A győzelemben Tony Hicks és Tóth Ádám mellett Csuti Kornél is szerepet játszott; a vendégeknél pedig az Edwin-Mócsán-Drenovac trió tett a legtöbbet. A Debrecen nagyot küzdött, de a mérkőzést, ha nüanszokkal is, de a ZTE nyerte.

Fotó és szöveg: Bálizs Zsuzsa

13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
BaszketbollzterulezzsotiPampaliniSkoty Recent comment authors
zsoti
Olvasó

Tóth,, Ádi,,volt a döntő faktor.a Király.és mind ezt sérülten.le a kalappal előtte.fantasztikus volt.az akarást nem emlitem mert nála ez természetes/nem úgy mint a túl lezser hicks-nél/.kiválló védőmunkát végzett,Osztojics társaságában.hajrá ZTE!

Skoty
Olvasó

Csuti a felnőtt meccsen 7/3 pontot dobott, azt megelőzően az U20-as meccsen 50/12. Gratulálok! Kaphatna több lehetőséget a felnőtteknél is!

Zetesziv
Olvasó

Lubomir Ruzicka: “Csapatépítés közben vagyunk, amivel lehet, hogy csak májusra készülünk el. Nagy nyomás alatt játszunk, és senki nem azért követ el hibákat, mert rossz kosárlabdázó, hanem mert még az út közben vagyunk. Ha végig tudjuk csinálni amit elkezdtünk, akkor ebben a szezonban nagyon szép sikereket érhetünk el.”.
Csapatépités decemberben!!!!Azonnal mondjâl le!

Pampalini
Olvasó

Kedves Lubomir! Nem tudom milyen anygot szívsz, de vagy állj le, vagy adj nekünk is.
Te már a szurkolókat is hülyének nézed? Májusban vége a bajnokságnak b@szod….

zterulez
Olvasó

Nem ez volt a lényeg és a fordítás sem pontos. A teljes interjút itt találjátok: https://www.youtube.com/watch?v=RVaGz1xijK8

heraklith
Olvasó

Lubomir Ruzicka : Az utolsó időkérésnél azt kértem, hogy nyissuk meg a védekezésünket és dobjon az ellenfél, amely így is tett. Három hónapja dolgozunk együtt és türelmet kérek mindenkitől a csapatnak. Nem védeni akarom ezzel a játékosokat, de a mérkőzés előtt még azt sem tudtuk, hogy például Tóth Ádám játszhat-e. Németh Ákos sem tudott edzeni a héten, Quinton Green is lázas volt. Nyomás alatt vagyunk, ezt érzem és senki sem robot. Senki sem azért hagyja ki a hármast, mert nem akarja bedobni. Ma egy jó csapat ellen játszottunk, amelynek jó edzője van. Ma úgy nyertünk, hogy huszonegy százalékkal dobtunk kintről,… Olvass tovább »

heraklith
Olvasó

Még tovább tudtuk rontani az amúgy is pocsék dobószázalékunkat. Ugyanannyi tripla kísérletből 12 pont előnyt adtunk a Debrecennek. Amikor először elment a DEAC 4 ponttal, az volt a reakció hogy levittük Mishulát és Lekunast, Németh Ákossal és Kellerrel próbáltunk visszajönni. Ez azért elég beszédes. Mondhatnánk, hogy a csodával határos, hogy így meccseket nyerünk, de sajnos csak azért mert az aktuális ellenfeleinknél sokszor még nagyobb volt a baj. A küzdés jeles, azt nem szabad elvenni tőlük. Talán az döntött a javunkra, hogy jobban akartunk. Így kellene kezdenünk: Csuti, Ostojic, Keller, Németh (Mishula), Hicks. Csátaljaynak max 5 perc az első félidőben, amíg… Olvass tovább »

Zezekosarak
Olvasó

Már megint “izgalmas” meccs volt. Fejlődés látszik a védekezésben, de támadásban most sincs igazi vezéregyéniség. Hicks teszi a dolgát, de sok a hiba, hát még a több légiósnál. Remélem valami csoda történik, és az első két helyezett egyikét elcsípjük idegenben. CsakaZete!

heraklith
Olvasó

Ha az egyiket megúszuk 20 alatt, akkor már örülhetünk szerintem. Nincs kinti dobásunk, nincsenek betöréseink, van viszont 3 rémgyenge légiósunk.

JACK
Olvasó

Melyiket is szeretnéd elcsípni?
A Szombathely ellen örülhetünk, ha csak 25 lesz közte és Fehérváron sem hiszem, hogy bármit is tud majd a csapat kezdeni a Philmore-Vojvoda-Barnett trióval.
Ne legyen igazam, de sajnos 2 zakó következik.

ZTE_KK
Olvasó

Sajnos tükörsima hazai győzelmek lesznek, számomra már az csoda hogy be tudtuk húzni a mait és a Sopron ellenit.

HolovácDrenovác
Olvasó

Ilyen pocsék játékkal és kinti dobóformával újra meg újra meccset nyerni a művészetnek valami igen sajátos, modern ágazata lehet…de azért csak a ZTE!

Baszketboll
Olvasó

Ez jó. A második félidőt láttam, gratulálok, hogy ezek után meg tudod őrizni a humorérzéked! ????

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés