Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Hibátlan teljesítménnyel tornagyőztes U16-os fiú csapatunk

A lányok után a fiúk is megnyerték a tornát.

Szlovákia - Magyarország 64-79 (16-23, 18-20, 11-16, 19-20)

Olimpiai Reménységek Versenye 2022, Fiú torna
Pöstyén, Diplomat Aréna
V.: J. Stopka, P. Bullo, M. Kalafut

Szlovákia: Urda 6/3, F.Horváth 4, Randuska 4/3, Minarovjech 17, Golian 10. Csere: Cechmánek -, Zlocha -, Giakas 8, A.Horváth 4, Vranovic 7, Valent -, Janzo 4.

Magyarország: Lukácsi 3/3, Tallós 9/3, Mezőfi 11/3, Rosta 16, Flasár 4. Csere: Nyikos -, Zöldi -, Teszárik 19/3, Puskás -, Váróczy 12/6, Szász-Veres 3/3, Palotai 2.

U16-os fiú válogatottunk a lányokhoz hasonlóan a házigazda Szlovákiával csapott össze az idei Olimpiai Reménységek Versenye záró napján. A mieink 2-0-lal, északi szomszédunk 1-1-gyel várta az összecsapást, és a lengyel-cseh meccs után már az is tudható volt, hogy az is elég a tornagyőzelemhez, ha kevesebb mint 16 ponttal kapunk ki a mai napon.
Azt nem lehet mondani, hogy bekezdett a vendéglátó, a második kosarát csak az 5. perc elején szerezte, mi viszont a 7. percig pontképtelenek voltunk – rengeteg eladott labdánk volt, alig tudtunk egyáltalán dobással befejezni egy-egy akciót. Tallós Levente két büntetője törte meg a kosárcsendünket (7-2), ez viszont átszakított egy gátat a mieinknél: Teszárik Márton, Palotai Máté, Váróczy Gergő és Rosta Péter kosaraival két perc alatt futottunk egy 15-1-et (8-15). Szlovákia kezdte felvenni a ritmust, de Váróczy és főleg Rosta révén tartottuk előnyünket (16-23). A második negyed kiegyenlítettebb volt: Rosta és Váróczy vezetésével 10 pont is volt már az előnyünk, ellenfelünk többször visszajött 3 pontra, de a félidőben Tallós, Lukácsi Gábor és Rosta kosarainak hála 9 pont volt a különbség a javunkra (34-43).
A fordulás után sem adta könnyen magát a házigazda, visszajött négy pontra, de a mieink szépen tartották az előnyt. A negyed második felében kezdett beindulni Mezőfi Márk is, az ő, valamint Teszárik hármasával 14 pontra nőtt a fórunk 10 perccel a vége előtt – egyre inkább úgy tűnt, hogy ezt a meccset is meg fogjuk nyerni (45-59). Az utolsó negyed elején Flasár Zalán is betalált, Mezőfi duplája mellett pedig megint Teszárik volt többször is eredményes, a 34. percben 20 ponttal álltunk jobban (49-69). A szlovákok küzdöttek becsülettel, de nem volt esélyük arra, hogy igazán közel kerüljenek hozzánk: Flasár újabb duplája után Tallós és Szász-Veres Márk is betaláltak kintről, az utolsó kosár pedig Teszáriké volt, így Faragó Péter együttese végül 79-64-re győzött.
A magyar U16-os fiú válogatott mindhárom mérkőzésén diadalmaskodott az idei ORV-n, és 100%-os, hibátlan teljesítménnyel nyerte meg a tornát.
2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
EmőkefanTadam Recent comment authors
Emőkefan
Olvasó

kéretik ezt nevet megjegyezni: Tallós

Tadam
Olvasó

Gratulálok a lányoknak és a fiúknak is.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés