Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Hibátlan rájátszás után jutott a Piros-csoportba a Cegléd

Véget ért az NB I/B rájátszása – egy osztályozó maradt hátra a szezonból.:

:

A héten véget ért a B-csoport rájátszása, minden helyosztót lezártak a csapatok.

Ahogy arról már beszámoltunk, a harmadik mérkőzést is megnyerte a Piros-csoport döntőjében a Budapesti Honvéd a JKSE ellen, így megnyerte a másodosztályt. Harmadik lett az NKA, miután kétszer verte a Vasast és megfordította a bronzéremért vívott párharcot.

A Piros-csoport végeredménye: 1. Budapesti Honvéd SE (feljutott az A-csoportba), 2. Jászberényi KSE, 3. NKA Pécs, 4. Vasas Akadémia, 5. MAFC, 6. BKG Príma Akadémia, 7. TF-BP, 8. Veszprémi Kosárlabda Kft., 9. Salgótarjáni KSE, 10. Nagykőrösi Sólymok KE, 11. Óbudai Kaszások KA, 12. Pécsi VSK-CARGATE, 13. Conoil Pápa KC (osztályozót játszik az Újpesttel), 14. Bajai Bácska FKE (kiesett a Zöld-csoportba)

A Zöld-csoportban is 3-0-lal ért véget a döntő: a Cegléd a rájátszást hibátlanul lezárva jutott fel a Piros-csoportba. Az ezüstérmes Újpestnek ezzel még nem ért véget a szezon: készülhet a Pápa elleni oda-visszavágós osztályozóra, ahol a tét szintén a Piros-csoportba jutás lesz. A MEAFC és a Békés is megfordította helyosztóját, így előbbi az ötödik, utóbbi a hetedik helyet szerezte meg – a Vásárhely hatodikként, a KTE U23 nyolcadikként zárt.

A Bonyhádé lett a 13. hely, miután ismét legyőzte a Tiszaújvárost – utóbbi búcsúzik az NB I/B-től.

A Zöld-csoport végeredménye: 1. Ceglédi KE (feljutott a Piros-csoportba), 2. Újpest-MT (osztályozót játszik a Pápával), 3. DEAC U23, 4. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, 5. MEAFC-Miskolc, 6. Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli, 7. Békési SzSK, 8. KTE-Duna Aszfalt U23, 9. Dunaharaszti MTK, 10. SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia, 11. Pénzügyőr Sportegyesület, 12. ELITE Basket, 13. Atomerőmű KSE Bonyhád, 14. Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK (kiesett az NB II-be)

NB I/B

Piros-csoport

Döntő

Bajnok a Honvéd, készülhet az A-csoportra

Baksa Szabolcs, a Honvéd edzője: Kemény mérkőzés volt, ahol a tét sokszor rányomta a bélyegét a játék minőségére, mindkét csapat sokat hibázott. A második félidőben aztán, úgy érzem, hogy amikor elfáradt egy kicsit a JKSE, akkor mi tudtunk egyel feljebb kapcsolni, és behúztuk a harmadik győzelmet. Köszönöm minden játékosom egész éves munkáját és küzdését! Köszönöm a stábomnak a felbecsülhetetlen értékű munkát és támogatást, amit én és a csapat kaptunk tőlük! Köszönöm a BHSE-nek és a kosárlabda-szakosztály vezetésének és dolgozóinak a bizalmat és, hogy olyan körülményeket teremtettek, amik ezt az eredményt lehetővé tették! És nem utolsó sorban köszönöm a szurkolóinknak ezt a varázslatos hangulatot és az egész éves támogatást! Csak a Honvéd!

Miljan Rakic, a JKSE edzője: Először is szeretnék gratulálni a Honvéd csapatának a bajnokság megnyeréséhez, egész éves kiegyensúlyozott teljesítményük miatt is megérdemelték a győzelmet! A mai mérkőzés ugyanúgy egy hullámvasút volt nekünk, ahogy jó pár találkozó a szezon során. Sok támadó-lepattanót engedtünk, illetve a tizenkét kihagyott büntető és kimaradt dobások nem fértek bele. Azt gondolom, hogy a Rátgéber Akadémia elleni párharc rengeteget kivett belőlünk mind fizikálisan, mind mentálisan, így nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, ami szükséges lett volna. Összességében rendkívül büszke vagyok a csapatunkra, nagyon hosszú szezon volt sok problémával. Úgy gondolom, ha majd visszatekintünk erre a szezonra, akkor elégedettek lehetünk!

Budapesti Honvéd SE – Jászberényi KSE 78-72 (21-18, 15-16, 20-14, 22-24)

Honvéd: Mijovic 23/3, Simon K. G. 18/15, Czirbus 13, Takács D. 7/6, Tanoh 7/3, Völgyi 6, Kopácsi 2, Tarján I. S. 2, Hajdu -, Vámos -, Csomós -, Wirth -.

JKSE: Kucsora 23/6, Velkey 11/3, Rosic 9/3, Nagy S. 8/6, Olasz Á. 8, Meleg K. R. 4, Homoki 4, Dukic 3, Várbíró 2.

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-0 a Honvédnak.


A 3. helyért

Fordított, dobogón zárt az NKA

Evangelosz Ziagkosz, a Vasas edzője: A kosárlabda egy gyönyörű és egyszerű sportág, néha egyszerűbb, mint gondolnánk. Ha egy kosárlabda-mérkőzés alatt nem vagy hatékony támadásban a legegyszerűbb szituációkban, mint a büntető- és ziccerdobás, akkor elég nehéz egy olyan jó csapat ellen nyerni, mint a Pécs. Gratulálok a pécsi csapatnak a győzelemhez, már csak egy esélyünk maradt, hogy kijavítsuk a hibáinkat és felülmúljuk önmagunkat még egyszer utoljára ebben a szezonban. Meg tudjuk csinálni, harcolunk még egy nagyot!

Ivica Mavrenszki, az NKA edzője: Sokkal jobban játszottunk, mint az előző mérkőzésen. Gratulálok a játékosaimnak! Egy meccsünk van még hátra, ott dől el minden.

Vasas Akadémia – NKA Pécs 75-85 (21-24, 18-22, 13-20, 23-19)

Vasas: Boros 17/12, Farkas A. 16/12, Radics 14, Andrássy 13/3, Sólyom Bo. 5/3, Barócsi 3, Moravcsik 3/3, Kelemen Á. 2, Dormán 2, Lakatos -, Kerkai -.

NKA: Djordjevics 18 (+13 lepattanó), Kollár 14, Scherer 12/6, Kocsis Z. 10, Benke K. 10, Lados 8/6, Váits 7/3, Rátvay B. 5, Molnár M. 1, Herger -.

Ivica Mavrenszki, az NKA edzője: Gratulálok a srácoknak a győzelemhez, a bronzéremhez és az egész szezonban nyújtott teljesítményükhöz! Emberfelettit nyújtottak, úgy érzem, a kemény munkájuk kifizetődött. Köszönöm mindenkinek, aki ehhez az eredményhez hozzátett, mindenkinek jó nyári pihenőt kívánok!

Evangelosz Ziagkosz, a Vasas edzője: Vegyes érzelmek kavarognak bennünk. Egyrészt boldogok vagyunk, hogy egy nagyon sikeres szezont zártunk, amely számos problémával indult, folytatódott, s végül zárult, mégis sok szép emléket hagyott maga után. Ugyanakkor szomorúak is vagyunk, mert ezen problémák miatt nem kaptunk egyenlő esélyeket, és nem tudtunk jobb eredményt elérni a rájátszásban. Csak tiszteletet és büszkeséget érzek a játékosaimmal kapcsolatban az idei idényben tett erőfeszítéseikért. Szeretnénk köszönetet mondani a technikai és edzői stábunk tagjainak ezért az izgalmas szezonért! Gratulálok a Pécsnek a harmadik hely megszerzéséhez! Sok sikert kívánok U14-es csapatunknak!

NKA Pécs – Vasas Akadémia 86-69 (23-18, 23-13, 22-18, 18-20)

NKA: Djordjevics 28/3, Kocsis Z. 12, Scherer 11/9, Váits 8/3, Kollár 7/3, Molnár M. 7/3, Lados 6/6, Rátvay B. 4, Benke K. 3/3, Herger -.

Vasas: Farkas A. 26/15, Barócsi 19, Andrássy 7/3, Radics 7/3, Boros 3/3, Dormán 3/3, Kelemen Á. 2, Lakatos 2, Kerkai -, Kódor -, Sólyom Bo. -.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-1 az NKA-nak.


Zöld-csoport

Döntő

Hibátlan play-off után jutott fel a Cegléd

Surmann Gábor, az Újpest edzője: No, hol is kezdjem? Természetesen gratulálok a Ceglédnek a győzelemhez! Ma is amíg bírtuk, uraltuk a mérkőzést, és ismét vezettünk tizenöt ponttal. Minden elismerést megérdemelnek játékosaim, a szívüket-lelküket kitették a pályára, és mindent megcsináltak, amit kértem tőlük. Hadd merészkedjek a Cegléd felé tanúsított tiszteletem mellett megjegyezni, hogy a két csapat közötti jelenlegi különbség pusztán annyi, hogy ők többen vannak, mi meg már a párharc előtt óta köztudottan mínuszban. Ennek is tudom be az első két mérkőzés végkimenetelét. Ezt persze nehéz elfogadni és természetesen a Cegléd érdeméből mit sem von ez le. Rengeteg minden kavarog ilyenkor az emberben, de ezeken most túl kell lenni. Mindnyájunkat örömmel tölt el azonban, hogy ilyen sokan kilátogattak ma is, és egy ilyen jó mérkőzést láthattak. Szerintem, ha dupla ekkora lett volna a lelátónk, akkor is csordultig tele lett volna. Sajnálom, hogy nem tudtunk győzelemmel kedveskedni szurkolóinknak, de ezúton is köszönjük a fergeteges hangulatot. Szombaton folytatjuk, és megpróbáljuk visszahozni a párharcot még Újpestre.

Tóth Tamás, a Cegléd edzője: Ismét izgalmas, fordulatos derbit vívtunk, méltó egy bajnoki döntőhöz. Szervezetten játszott az Újpest, de mi is okosan taktikáztunk, célkosárlabdát játszott mindkét gárda. Egyetlen lépésre jutottunk az álmunkhoz, de nem számítok könnyebb meccsre szombat este sem. Dicséret illeti mindkét társaságot, a sajátomra nagyon büszke vagyok. Sokat dolgoztunk ezért az eredményért, le szeretnénk zárni a párharcot, még mindig éhesek vagyunk a sikerre.

Újpest-MT – Ceglédi KE 75-79 (24-18, 17-14, 15-20, 19-27)

Újpest: Talley Jr. 20, Katona 20/6, Varga D. G. 11/3, Horváth M. 8, Széphelyi 7/3, Pollák Á. 5/3, Bea B. 4, Nagy G. M. -.

Cegléd: Herendic 17/3, Csaba Gy. 16/3, Mészáros M. 9/3, Tóth N. P. 8, Tóth Z. 7/3, Kovács B. B. 7, Pinnyey 7/6, Csákvári 4, Rékasi 2, Berkics M. L. 2, Erdei M. -, Micev -.

Tóth Tamás, a Cegléd edzője: Harmincöt meccsből harminc győzelem, a rájátszásban makulátlan mérleg, és az egész szezon során hazai pályán veretlenek maradtunk, ezek bődületes számsorok. Véleményem szerint mi érdemeltük meg a leginkább a bajnoki trófeát, hiszen az első forduló óta az élen álltunk, elbírtuk a hatalmas nyomást, rengeteg energiát vittünk bele a célunkhoz. A bajnoki döntőben két ellentétes kultúra csapott össze mérőben más taktikával, szerintem rendkívül okosan kevertük a lapokat, mindegyik végjáték a miénk volt, eszméletlen tartása és karaktere volt a csapatomnak. Gratulálok az Újpestnek is, szurkolok nekik az osztályozón! Hálával tartozom a játékosaimnak, a stábomnak, az irodának, a szenzációs közönségünknek, közös a siker! Köszönöm a népes családomnak, Zsókának a kitartást! Szeretném megemlíteni az elnökeimet, akik töretlenül bíztak és hittek bennem mindig: Ella, Móni, Elek Bandi és különösen Lázár Lacinak, akinek hihetetlen érdemei vannak a ceglédi kosárlabdában! Megcsináltuk, történelmet írtunk, brutális szezont mentünk, végtelenül büszke vagyok mindenkire, aki picit is segített nekünk, kőkeményen megdolgoztunk ezért a feledhetetlen bajnoki címért!

Surmann Gábor, az Újpest edzője: Kötelezettségeimet közvetlenül a mérkőzés után sportemberhez méltóan, egyenes gerinccel az ellenfél szemébe nézve, tisztelettel megtettem, ahogy ez ilyenkor illik, mint a vesztes fél büszke edzője a győztes csapat irányába. Így már csak két dolog maradt hátra. Egyrészt szeretnék külön gratulálni a két ex-újpesti kosarasnak, a Csaba-Micev duónak. Bravó srácok! Illetve csapatomnak a legmélyebb tiszteletem mellett a megszerzett második helyezéshez. Én már kifogytam a jelzőkből, amit ezek a srácok ma is műveltek… fantasztikus karakterek és fantasztikus emberek! Ez az ezüstérem már önmagában szép fényesnek mondható, de csak rajtunk múlik, hogy ez milyen valódi értékkel fog párosulni. Hiszen vár ránk még egy osztályozó, így a véget nem érőnek tűnő szezonunk tovább folytatódik. Minden megmaradó erőnkkel azon leszünk, hogy kivívjuk a jogot az NB I/B Piros-csoportba való feljutáshoz!

Ceglédi KE – Újpest-MT 84-82 (27-20, 21-27, 16-15, 20-20)

Cegléd: Herendic 25/6, Tóth N. P. 15, Csaba Gy. 15/6, Micev 8/3, Tóth Z. 8/3, Pinnyey 8/6, Erdei M. 3/3, Csákvári 2, Kovács B. B. -, Mészáros M. -.

Újpest: Talley Jr. 27/6 (+10 lepattanó), Széphelyi 16/3, Pollák Á. 14/12, Katona 8, Horváth M. 6, Grkovic 5/3, Varga D. G. 4, Bea B. 2.

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-0 a Ceglédnek.


Az 5. helyért

Mínusz tizenhatról fordított a MEAFC

MEAFC-Miskolc – Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 98-73 (25-19, 25-16, 21-21, 27-17)

MEAFC: Pintér D. 21/9, Tóth B. 18/3, Csák B. 10/9, Orliczki M. 9/3, Sándor B. 9/9, Kozák M. 7, Lajsz 6, Lippai 6, Ungi 5, Ragályi 5, Cseh 2, Szicsák -.

Vásárhely: Varga Z. 24/12 (+10 gólpassz), Kelemen B. 23/18, Burko 10, Varga Á. 8, Bálint E. 5/3, Borbáth 3/3, Kass -, Megyesi -, Knyúr -.

A kuparendszerű párharc végeredménye: 159-150 a MEAFC-nak.


A 7. helyért

A Békés is fordított, megvan a hetedik hely

Békési SzSK – KTE-Duna Aszfalt U23 82-64 (20-21, 21-15, 19-9, 22-19)

Békés: Acsimovics 19 (+11 lepattanó), Okoh 16, Solevic 14/9, Csorba 13 (+11 lepattanó), Balog G. 9, Olic 9/3, Karsai Cs. 2, Balogh Z. -, Balog Á. -, Kónya -, Vass -.

KTE: Botka 16/3, Tóth P. 9, Ladovszky 9/9, Rácz 8/6, Tóth Balázs 7, Takács E. 6/6, Velkey 6/3, Dobos 2, Keller D. 1, Kovács G. -.

A kuparendszerű párharc végeredménye: 143-126 a Békésnek.


A 13. helyért

Bennmaradt a Bonyhád, kiesett a Tiszaújváros

Atomerőmű KSE Bonyhád – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 85-49 (23-8, 22-16, 21-16, 19-9)

Bonyhád: Pajor 20/9, Szalai 18/12, Tömösváry 13 (+12 lepattanó), Orgona G. 11/3, Karosi 10/6, Arnold B. 7, Baki S. 4, Géringer 2, Heimann G. -.

Tiszaújváros: Madrid-Andrews 12 (+10 lepattanó), Bán T. 10, Asszú Ád. 10/6, Gerőcs 4, Kovács Z. 3, Drahos 3/3, Hegedűs G. 3/3, Eremiás K. 2, Szabó N. 1, Frikker 1, Taskó -, Drizner -.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-1 a Bonyhádnak.

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Knézy Ernő Recent comment authors
Knézy Ernő
Olvasó

Forever Cegled!Mocskos Lilák!❤️❤️

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés