Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Hiányzott az a szikra, ami az előző meccseken megvolt”

Edzői nyilatkozatok a pénteki játéknap után.:

:

Tegnap három mérkőzést rendeztek a Férfi NB I/A-csoportban, ahol két hazai mellett egy vendégsiker született Edzői nyilatkozatok a hunbasket.hu segítségével:

Atomerőmű SE – Egis Körmend 63-80 (18-22, 15-18, 12-19, 18-21)

Braniszlav Dzunics, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Gratulálok a Körmendnek, mert úgy gondolom, hogy az első perctől kezdve jobban játszottak nálunk. Mesélhetek a problémáinkról, de ez most nem a megfelelő idő és hely erre. Óriási energiával játszott a vendég gárda, nálunk rövid volt a pad, ez is közrejátszott, de rengeteg más hibáról is beszélhetnénk most.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Nagyon nehéz mérkőzés volt a mai. Biztos vagyok abban, hogy a Paks nem fog még egyszer így dobni kintről. Nagy tempóban ment a meccs, sok lepattanó volt mindkét oldalon, de úgy gondolom, hogy ha 35 százalékkal dobják a hármasokat a hazaiak, akkor szoros, akár egylabdás mérkőzés lehetett volna ebből. Van még mit javítani, megyünk tovább.


Szolnoki Olajbányász – DEAC 80-62 (19-20, 24-14, 19-16, 18-12)

Kovács Adrián, a DEAC vezetőedzője: Hiányzott az a szikra, ami az előző meccseken megvolt, sajnos néhány szakasztól eltekintve nem volt ritmusa a játékunknak. A Szolnok agresszív volt védekezésben, ez pontatlan támadásokat, és rengeteg eladott labdát eredményezett. A bajnokság során először értek bennünket olyan impulzusok, amikkel nem tudtunk mit kezdeni, és nehezen tudtunk átlendülni a holtpontokon. Fontos mérföldkő volt ez a csapat életében, igyekszünk tanulni a hibáinkból és mielőbb kijavítani azokat. Holnaptól már csak saját magunkkal és a Pakssal fogunk foglalkozni, szeretnénk újra győzni saját közönségünk előtt. Köszönjük, hogy ennyien elkísértek bennünket, és végig érezhettük a támogatásukat.


Alba Fehérvár – Naturtex-SZTE-Szedeák 95-83 (32-22, 14-21, 26-14, 23-26)

Jesús Ramírez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Nyilván örülök a győzelemnek, de nem lehetek maradéktalanul boldog, hiszen eléggé hullámzó volt a teljesítményünk. Az első negyedben a csapat jól játszott, illetve a harmadik felvonásban is volt egy jó periódusa. Az együttesünknek azonban két arca van, megdolgozunk az előnyért, utána pedig hibát-hibára halmozunk és elveszítjük azt.

Andjelko Mandic, a Naturex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Nem lehet Fehérváron tizenhárom percet kosarazni. Tizennégy pontot dobtunk a második negyedben, ez nagyon kevés. Amiről sokat beszéltünk a héten, hogy próbáljunk meg minél kevesebb támadó lepattanót hagyni nekik, azt nem tudtuk megvalósítani. A védekezésünknek vannak jó időszakai, de ezúttal is nagy volt a különbség az ellenfél javára. Kihagytuk a tiszta dobásokat, míg az Alba ezeket bedobta.

Fotó: olajofficial.hu

 

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
moldi56PiffingerderrylWSrebornRouge Recent comment authors
derryl
Olvasó

Mi van, Dragannak elakadt a szava a játéktól, hogy nem nyilatkozott?

Rouge
Vendég
Rouge

Az erősebb csapatok ellen mínusz húsz, a gyengébbek ellen plusz húsz… a végeredményt tekintve nem játszottunk mèg szoros mérkőzést. Ennek az az oka, hogy nálunk valami vagy nagyon jól működik vagy pedig egyáltalán nem… de persze nincs is olyan, hogy egy kicsit eladjuk a labdát, vagy hogy egy kicsit jól kilépünk a tripladobó játékosra: vagy lemaradunk és kosár, vagy odaérünk és blokk…. Ha erős ellenféllel játszunk (Alba és Körmend), akkor védekezésben mèg nem vagyunk elég összeszedettek és gyorsak, megszórnak minket…. a gyengébb csapatok ellen viszont már odaérünk. Ha értékeljük a tegnapi mérkőzést és a játékunk fejlődését, akkor nem lehet attól… Olvass tovább »

WSreborn
Olvasó

Szerintem egyenlőre xarok vagyunk, egy extra rossz napot kifogó Debrecent vertünk meg. Szinte csak kintről dobunk, mélységi játék és pozíciós játék nulla…..
Remélem sokkal jobb lesz.
Csak az Olaj!!!

Piffinger
Olvasó

Szerintem is sok biztató jel volt a tegnapi játékban és ez közre játszott abban hogy a Debrecen gyenge legyen. Mi kényszerítettük rájuk ezt a játékot és ez biztató.
Norbi játéka tényleg értékes volt, de szerintem a kiharcolt faultoknál is jobban lehetne hasznosítani.
A védekezésre talán jobban kellene rotálni a fiatalokat, bár az hogy ők több fronton is helyt állnak elvileg, nem könnyű.
A leláton talán az jön le, hogy az amcsik és a dél-szláv stílus összecsiszolása nehézkes.
Milo-t csirippelik…

moldi56
Olvasó

…és vissza is jön? Álomkategória.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés