Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Hiába vezetett szinte végig az Oroszlány, a Sopron nyert

A mérkőzés nagy részében futottak az eredmény után a hazaiak, de a végén egy nagy rohammal fordítottak az újonc ellen.

Sopron KC – OSE Lions 87-84 (21-31, 27-24, 18-14, 21-15)

Zárt kapus edzőmeccs
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Pálla, Boros, Kulcsár.

Sopron: PITTS 21/3, JOHNSON 16/12, SUPOLA 15, RIVERS 10/3, CARTER 20/6 Csere: Takács 3/3, Werner, Molnár M., Buzsáki, Élő 2, Fazekas.

OSE: Washington 9/9 , Rizvic 11/3, Mohácsi 5/3, ZSÍROS 10/6, BOZSOVICS 20. Csere: ANDA 8, DEMETER 6/6, ILLÉS 12/9, Garamvölgyi 3, Kucsora.

A két gyors triplával indító Johnson révén a Sopron kezdett jobban, de Zsíros találataival gyorsan fordított, majd két cserejátékosa, Anda és Demeter kosaraival el is lépett az Oroszlány, amelynek játékosai 4/6-os triplamutatóval zárták a nyitó etapot.

A második negyed nagy dobópárbajjal kezdődött, Carter, majd a másik magas ember, Rivers is betalált távolról. A vendégeknek ekkor, elsősorban az angol válogatott irányító Washington jóvoltából, azonban mindenre volt válaszuk, tartották 10 pont körüli előnyüket. A szakasz közepén Carter villanásaival 6 pontra feljött az SKC, ám az amerikai begyűjtötte a 4. személyijét. Bozsovics büntetőivel tartotta néhány pontos előnyét az OSE. Zónára állt át Sabáli Balázs együttese a félidő végén, ez ellen Illés és Mohácsi villant a vendégektől, a hazaiakat Johnson próbálta versenyben tartani. Az első félidőt az OSE 9/14-es, a Sopron pedig 6/9-es triplamutatóval zárta, héttel “mentek” szünetben a vendégek – tudósított a sakc.hu.

A második félidőt Supola vezérletével a kék-fehérek kezdték jobban, és négy pontra fel is jöttek, de Illés újabb hármasával visszaállt a félidei különbség. A szakasz közepén újabb rohamot indítva a visszatérő Carter, valamint Johnson hármasával egy pontra feljött az SKC. Időt kért az ellenfél, majd a padja technikait kapott, Pitts büntetőivel, a záró etap előtt három pontra csökkent a különbség.

A záróetap elején Bozsovics használta ki ügyesen, hogy Carter négy hibával nem mer igazán határozottan védekezni – támadásban pedig megállt a Sopron. Két perc alatt 7-0-val indítva az etapot, 10 ponttal ellépett az Oroszlány. Pitts “rázta meg” magát, és gyorsan megfelezte a hátrányt. A hajrára Rivers lépett elő vezérré, találataival ledolgozta a hátrányt a Sopron. Pitts jóvoltából egy triplával, majd egy duplával a hajrában sikerült a fordítás a hazaiaknak, akik innentől már nem is engedték ki a kezükből a győzelmet.

Fotó: sakc.hu

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Oroszlanyi BanyaszMásikVégétFújdMegMegmondogyurobin776Erika75 Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Nekem a csapatról és a szakmai stábról az jut eszembe, ahogy a varázsgomba mondta Pofánkának : “Vigyázz velem…!” Szóval tényleg: lelkesen,ámde óvatosan!!! Ha lehet…

Megmondo
Olvasó

Vegre Supola volt a kezdoben, remelem igy is marad

gyurobin776
Olvasó

jo pléjáut proba ez is

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Erre majd térjünk vissza mondjuk az alapszakasz felénél.

bányász
Vendég
bányász

Nem olyan rossz ez 3 légióssal.:) Magyar mag rendesen odatette magát. Jó lesz ez srácok!
Hajrá OSE

Aramis
Vendég
Aramis

Sopron…5 pont a padról az OSE 29-el szemben.
Pitts így ló..szt sem ér.

gulyasszabolcs00
Olvasó

A Sopron valami hasonló stratégiával készül mint mi tavaly. Kérdés, hogy Sabáli tudja-e hozni taktikailag azt, amit Lazic tudott.

Erika75
Olvasó

Igen, bár ott 3 szerb 2 amerikai volt, itt meg 4 amerikai, csak Pitts a hasonlóság..Szabolcs ez, és főleg a tavalyi hozzászólásaid alapján a te “taktikai” hozzáértésedet kérdőjelezem meg 🙂

gulyasszabolcs00
Olvasó

Sosem értettem miért kell személyeskedni, főleg ha nem is ismer. Én az ön hozzáértését nem kérdőjelezem meg, ebből a pár sorból nem is lenne érdemes… Sabáliét sem kérdőjeleztem meg, olvassa el mégegyszer!
Beképzeltség nélkül állíthatom: ha mindenki hasonló stílusú és nyelvezetű hozzászólásokat írna, mint én szoktam többségében, sokkal igényesebb lenne a kommentszekció. Persze, ez nem biztos, hogy cél. 🙂

Erika75
Olvasó

Ez igaz, a stílus és a nyelvezet jó, a kommentelők 90%-a tanulhatna öntől. Elnézést a személyeskedésért, beszippantott az itteni közeg, ez egy szubjektív fórum, nem a szakmaiság csúcsa.
Az meg, hogy csapatvezető, már mindegy is, hogy etikus vagy nem, mivel inkabb önt olvasom, mint a sok, már bocsánat barmot. Úgy, hogy peace.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

A magyar pontok között is markáns különbség van, de ez mondjuk betudható annak, hogy nálunk csak három légiós játszott.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés