Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Hetven pontot hozott a Veszprém–MAFC utolsó negyede

Egy pont híján a vendégek is százig jutottak, de a Veszprém nyert a másodosztály rangadóján.:

:

A legutóbbi hétvégén is rendeztek mérkőzéseket a másodosztály két csoportjában.

A Piros-csoportban az első forduló maradék négy találkozóját játszották le a felek. A Salgótarján győzelemmel indított a Vasas ellen. A Veszprém a MAFC elleni rangadót húzta be egy jó hajrával, míg a Baja a Nyíregyháza ellen tartotta otthon a két bajnoki pontot. A Nagykőrös bírta jobban a végét a PVSK tartalékai ellen, így szintén sikerrel vette az első fordulót.

A Zöld-csoportban a DEAC U23 előbb lejátszotta az első fordulóból visszamaradt bajnokiját, majd hétvégén már előrehozott találkozón lépett pályára: hazai vereséggel kezdett az Újpest ellen, a Vásárhely legyőzésével viszont vigaszt nyújtott szurkolóinak.

NB I/B

Piros-csoport

1. forduló

Megverte a Tarján a Vasast

Az NB I/B felsőházi küzdelmeinek új vezetőedzővel és megerősített kerettel nekivágó SKSE a gárdát a felkészülés hajrájában sújtó egészségügyi problémák dacára is, a jó szezonkezdés reményében látta vendégül pénteken este a Piros-csoport élcsapatai közé tartozó Vasas Akadémia együttesét, s egy rövid ismerkedő szakaszt követően, az önkéntes száműzetéséből visszatérő „B-közép” fergeteges biztatásától kísérve, a piros-feketék hamar magukhoz is ragadták a kezdeményezést – emlékezett vissza a salgótarjániak honlapja.

A nyitó felvonás derekán a hazaiak egy Sömenek és Karanfilovszki tripláira, valamint Boinitzer zsákolására alapozott 13-0-ás rohammal lepték meg a megtorpanó vendégeket, így azután a játékrész hajrájába fordulva máris kétszámjegyű különbség választotta el egymástól a feleket (17-6). Csakhogy Faragó Péternek, úgy tűnt, még éppen idejében sikerült ébresztőt fújnia, s a folytatásban lassan, de biztosan apadni kezdett a támadójátékukon pontosító, védekezésükön szigorító látogatók hátránya.

Miközben hazai oldalon a tizenhét egységével együttese első félidei ponttermésének több mint a felét magára vállaló Sömenek igencsak magára maradt, a remekül működő Moravcsik, Andrássy páros kapcsolat eredményeként angyalföldi részről egyre szaporábban potyogtak a kosarak. A félidő utolsó négy percében pedig teljesen állva hagyta a tarjániakat a Vasas Akadémia együttese, amely, 11-0-ás záró etapot produkálva, immár hatpontos vezetés birtokában vonulhatott pihenőre (30-36).

Hazai pályán nyerni tudott a Salgótarján. Fotó: hunbasket.hu

A harmadik periódust viszont, főként Boinitzer agilitásának köszönhetően, hét tarjáni pont vezette be, s mivel ekkortájt a továbbra is igen eredményes Sömenek mellett az első húsz percben szinte teljesen észrevétlen maradó Herendic is egyre inkább aktivizálni kezdte magát, 39-39 után állandósulni látszott az SKSE pár lépésnyi előnye. A Csupics-csapatnak egyszer-egyszer ugyan sikerült nyolc-kilenc egységgel is „elszaladnia”, ám a helyenként tanárian játszó Moravcsik minduntalan tett róla, hogy ne dőljön el idejekorán a változatos, s – a játékvezetők egy-egy érthetetlen ítéletének is betudhatóan – magas hőfokú csata.

A végső szakasznak 57-53-as állásról rugaszkodtak neki a felek, ám a sokadik remek Sömenek-Herendic összjátékot, valamint a kézsérülése után még kicsit óvatosabban mozgó Piukovics tripláját követően a hazaiak kisvártatva már ismét kilenc ponttal vezettek. Megnyugodniuk mindazonáltal továbbra sem lehetett, Moravcsik hármasával és Andrássy öt pontjával ugyanis a végjátékhoz érve már ismét ott lihegtek a nyakukban a szívós vendégek (65-63). Ekkor azonban elkövetkezett Berkics Bence „nagyjelenete”: a tarjáni bedobó előbb parádésan blokkolta a ziccerbe keveredő Radicsot, majd pár pillanattal később a túloldalon remek triplát dobott. Ezzel pedig, mint kiderült, a legfontosabb kérdések el is dőltek, a saját szempontjukból épp a legrosszabbkor megroppanó piros-kékek ugyanis a hátralévő időben már egyetlen kosarat sem szereztek. Hazai részről ellenben a mezőny legjobbjának bizonyuló Sömenek (25 pont, 19 lepattanó), illetve a második félidőre jelentősen feljavuló Herendic is elhelyezett egy-egy „idegnyugtatót”, így a szurkolók részéről a lefújás után nagy ünneplésben részesített SKSE végül kilencpontos győzelemmel zárta a küzdelmes összecsapást hozó idénynyitót.

Sztevan Csupics, a Salgótarján edzője: Azt gondolom, a közönség egy remek kosárlabda-mérkőzést láthatott, két jól játszó csapattal. Talán az döntött a javunkra, hogy a második félidőben jobb döntéseket hoztunk és védekezésben is feljavultunk. Nagyon köszönöm a bíztatást szurkolóinknak, gratulálok a fiúknak, és sok sikert kívánok a folytatásra a Vasas csapatának!

Faragó Péter, a Vasas edzője: Gratulálok a salgótarjániaknak, hogy megnyerték az első hazai mérkőzésüket. Nekünk sajnos a kulcspillanatokban kevésbé sikerültek a megoldásaink.

Salgótarjáni SKE – Vasas Akadémia 72-63 (21-14, 9-22, 27-15, 15-12)

Salgótarján: Sömenek 25/6, Herendic 17/3, Boinitzer 9, Karanfilovszki 6/6, Szanyi 5/3, Berkics 3/3, Piukovics B. 3/3, Hajdu 2, Csabák 2.

Vasas: Andrássy 17, Moravcsik 14/3, Boros 13/3, Radics 8, Debreceni 6, Csík Ri. 4, Barócsi 1, Sólyom B. -, Kelenföldi -, Steier B. -.


A Veszprém nyerte a MAFC elleni rangadót

Közel ötszáz néző előtt vágott neki az idénynyitó összecsapásnak a Veszprém. Kovács Ádám rögvest egy hárompontossal köszönt be, akit Körtélyesi Gergely, majd Füzi Róbert követett a sorban; négy triplával kezdték a meccset (3. perc: 12-4). Füzi Muczát, míg Medve Kovácsot váltotta, Körtélyesi pedig újabb hárompontossal rukkolt elő. Medve passza után Völgyi, később pedig Mucza volt eredményes; lendületes játékot diktált a Veszprém (8. perc: 24-14). Az első negyed vége előtt néhány másodperccel Völgyi Marcell mindkét büntetőjét pontra váltotta, így alakult ki a 26-18-as részeredmény – tudósított a veszpremkosar.hu.

A második játékrészben már a fővárosi alakulat is feljebb kapcsolt egy fokozatot, sőt, kettőre csökkentette hátrányát (15. perc: 32-30), kicsivel később pedig ki is egyenlített. Körtélyesinek hála azonban ismét a hazaiak vezettek. Füzi sokadik jó megmozdulása után szerzett újabb két pontot, azonban nem adta magát könnyen a MAFC együttese (27. perc: 40-39). A félidőt jelző dudaszó előtt Madár András triplájával mégis sikerült megőrizni a szünetre a hazai előnyt (félidő: 48-47).

A hajrában állva hagyta ellenfelét a Veszprém. Fotó: hunbasket.hu

Az öltözőből visszatérve Kovács Ádám indította útjára a ponthadjáratot, azonban az ellenfél soraiban játszó légiós, Ryan Richmond, valamint Tóth Péter is eredményesen tüzelt; öt perc lefolyása alatt héttel lépett el a budapesti csapat (25. perc: 53-60). Mucza mindkét büntetőjét pontra váltotta, Medve pedig betörése után nem habozott, de nem is hibázott. Éppúgy, mint Madár András, akinek hárompontosát Czirbus duplája követte; feljött a Veszprém egyre (28. perc: 64-65). Időt is kért a fővárosiak mestere, Hencsey Tamás. Fej-fej melletti játék következett, tíz másodperccel a harmadik negyed vége előtt azonban a MAFC szerzett előnyt (67-69), amire felelni már nem jutott idő hazai részről.

Az utolsó játékrész kezdetekor Medve Máté triplájával nem hagyták leszakadni ellenfelük a hazaiak, Völgyi pontjai után pedig már csak három volt a hátrányuk (35. perc: 79-82). Madár triplázott, de Tóth is pontra váltotta büntetőit. Zúgott a sportcsarnok, a veszprémi szurkolók parázs hangulatot varázsoltak, melyet Madár András két újabb hárompontossal köszönt meg. Völgyi pontjai után az állás döntetlen volt (37. perc: 89-89). Madár hátán cipelte a Veszprémet, labdaszerzése után a pontszerzés sem maradt el; két perccel a vége előtt hárommal vezettek (38. perc: 95-92). A végére pedig kétség sem férhetett ahhoz, hogy nem engedik ki előnyüket a kezükből; így egy roppant közönségszórakoztató mérkőzésen, mesés hajrát produkálva végül 107-99-re nyert a Veszprém.

Mérész Csaba, a Veszprém edzője: Az első negyedet úgy kezdtük el, ahogy egy ilyen rangadót kell: kellő agresszivitással, pontos játékkal és a külső dobásaink is bementek. A második félidőre nem úgy jöttünk ki, ahogyan azt elterveztük, kicsit szétesett mind a védekezésünk, mind a támadásunk. Azonban lépésről lépésre sikerült közelebb jutni ellenfelünkhöz. Ez egy igazi hullámvasút volt, mindkét csapatnak sikerült nagyobb előnyt is kialakítania, majd a másiknak fordítania. A győzelmünkhöz elengedhetetlen volt Madár Bandi extra teljesítménye, de a csapat jól teljesített mellette. Két fontos kulcsmomentum volt a mérkőzésen. Az egyik, amikor Medve Máté egy indítás végén dobott hármast, illetve Kovács Ádi egy faulttal együtt dobott kosarat. Úgy gondolom, hogy óriási szíve volt a játékosainknak, hála Istennek nem zuhantak össze, és bíztak abban, hogy meg lehet nyerni ezt a meccset. Ez volt az első találkozó, amikor teljes kerettel tudtunk kiállni, ráadásul ez egy igazi rangadó volt. Nagyon jó, hogy itthon tudtuk tartani a két pontot.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – MAFC 107-99 (26-18, 22-29, 19-22, 40-30)

Veszprém: Madár A. 33/15, Völgyi 16, Füzi 12/6, Mucza 12/3, Szabó P. 9/3, Körtélyesi 8/6, Kovács Á. 7/3, Medve M. 5/3, Czirbus 5,

MAFC: Richmond 27/3, Tóth P. 17/3, Katona 13/12, Csapai 10, Misek 9, Harazin 8, Bordács 8, Polgárdi 7.


A Baja elkapta a Nyíregyházát

Cservék Csaba, a Baja edzője: Ilyen mérkőzésre számítottam. Az idei első meccsünk nagyon hajtós és küzdős volt. Amikor a vendégek átvették a vezetést, akkor tudtunk védekezésben váltani. A támadásunk egy kicsit akadozott, de fejben a kiélezett helyzetben ott voltunk. Gratulálok a fiúknak! Örülök, hogy végig így tudtak koncentrálni, de a büntetődobásokra a jövőben jobban oda kell figyelni.

Siska János, a Nyíregyháza edzője: Először is gratulálok a Baja csapatának! Nagyon jól játszott, nagyon meglepett minket. Se a védekezésünk, se a támadásunk nem állt össze a mai este. Ezen mindenképpen javítani kell, ilyen mérkőzéseket nekünk meg kell nyerni!

Bajai Bácska FKE – HÜBNER-Nyíregyháza BS 73-66 (19-14, 18-19, 18-18, 18-15)

Baja: Jakab P. 32/3, Pongó 22/9, Goldring J. 6, Ágfalvi 5, Nagy D. 4, Vukicevic 2, Kővágó-Laska 2, Goldring G. -, Fehér Á. -.

Nyíregyháza: Tóth G. 23, Bus 12, Hobbs 11/3, Bazsó 8/6, Sitku 5, Szobi 4, Dancsecs 3/3, Czinger -, Mokánszki -.


Jól hajrázott a Nagykőrös

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: Örömmel tölt el, ha ilyen tehetséges csapatot, ügyes fiatalokat látok, mint a pécsiek, annak viszont még jobban örülök, hogy sikerült őket legyőzni! Kicsit akadozó játékkal, gyenge védekezéssel, de nagy lelkesedéssel és a közönség segítségével az első meccset behúztuk!

Juhász Olivér, a PVSK edzője: Gratulálok a Nagykőrösnek, egy kicsit koncentráltabbak voltak a végén! Valószínűleg a korunkból fakad, hogy rutintalanok vagyunk még. A végét nagyon elrontottuk, sok rossz támadás-befejezésünk volt, és az egész mérkőzés során fizikálisan voltak problémáink a gyűrű alatt, ezzel a huszonegy támadó lepattanóval nehéz mit kezdeni.

Nagykőrösi Sólymok KE – PVSK-CARGATE 88-84 (25-27, 21-26, 23-18, 19-13)

Nagykőrös: Fehér P. 24/9, Lakosa Á. 19, Mácsai 18, Viqueira 10/3, Jókai 8, Bartos 7/3, Mester M. 2, Tóth M. -, Lakatos -, Csukás -.

PVSK: Popadic 14/9, Aleksej 13/3, Futó B. 13, Erdei 12/3, Bíró L. 11, Kocsis 10, Dragasevic 9/3, Riskó 2, Laufer -, Mándity -.

H Csapat M Gy V Dp Kp Kül. Rel.pont
1. Budafok 2 2 0 178 139 39 1,000
2. MEAFC-Miskolc 1 1 0 96 86 10 1,000
3. MTK-Elite Basket 1 1 0 98 89 9 1,000
4. Salgótarjáni SKE 1 1 0 72 63 9 1,000
5. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 1 1 0 107 99 8 1,000
6. Bajai Bácska FKE 1 1 0 73 66 7 1,000
7. Nagykőrösi Sólymok KE 1 1 0 88 84 4 1,000
8. PVSK-CARGATE 1 0 1 84 88 -4 0,500
9. HÜBNER-Nyíregyháza BS 1 0 1 66 73 -7 0,500
10. MAFC 1 0 1 99 107 -8 0,500
11. Vasas Akadémia 1 0 1 63 72 -9 0,500
12. BKG-Príma SE 1 0 1 86 96 -10 0,500
13. TF-BP 2 0 2 155 172 -17 0,500
14. Budapesti Honvéd SE 1 0 1 73 104 -31 0,500

Zöld-csoport

1. forduló

Debreceni sikerrel kezdett az Újpest

Kádár Tamás, a DEAC edzője: Rutin, rutin, rutin. Az egész meccsen problémánk volt az üres dobások értékesítésével, közelről és távolról is gyengén dobtunk. Az ellenfél pedig nagyon jó százalékkal értékesítette a helyzeteit. Ehhez hozzá tartozik, hogy a védekezésünk a mai napon nem működött, így nehéz nyerni. Pozitív, hogy a lepattanócsatát megnyertük és sikerült húsz darab támadó lepattanót leszednünk. Feszültségből sem volt hiány, de ez nem a két csapat játékosai miatt alakult ki.

Dejan Mladenovics, az Újpest edzője: Nagyon okosan és agresszívan kezdtünk, így negyven percig kontrollálni tudtunk. Örülök a külföldi játékosunk gyors beilleszkedésének, és annak is, hogy lehetőséget tudtam adni fiatal játékosaimnak.

DEAC U23 – Újpest MT 62-89 (13-22, 13-22, 15-25, 21-20)

DEAC: Csikai 14, Gáspár M. 10, Asszú 8/6, Fábián Sz. 8, Balázsi 7/3, Opre 5/3, Sólyom 4, Kiss K. 3/3, Várbíró 3/3, Zsuga T. -, Berzi -, Szekeres -.

Újpest: Rackley 23/9, Surmann G. 13/6, Joó 12/3, Nagy K. 10, Mészáros 9/3, Franczva 6, Széphelyi 5, Nagy R. 5/3, Nyikos 4, Pollák 2, Fülöp Á. -, Ipacs -.


3. forduló

DEAC U23 – Vásárhelyi Kosársuli 81-52 (14-14, 17-7, 18-14, 32-17)

DEAC: Kiss K. 16/12, Tóth B. 16/3, Asszú 16/9, Gáspár M. 10/3, Nemes 6/3, Sólyom B. 6, Fábián Sz. 4, Berzi 3/3, Csikai 2, Opre 2, Orosz D. -, Balázsi -.

Vásárhely: Varga Á. 17/6, Molnár B. 11, Hargitai 8, Perák 6, Ságodi 4, Bálint E. 4, Acsimovics 2, Bodócsi -, Balogh -, Pavlovic -, Kovács J. -.

H Csapat M Gy V Dp Kp Kül. Rel.pont
1. Pécsi NKA 1 1 0 96 69 27 1,000
2. Újpest-MT 1 1 0 89 62 27 1,000
3. SMAFC 1 1 0 81 63 18 1,000
4. Szolnoki Olajbányász U23 1 1 0 72 58 14 1,000
5. OMNIA Pub & Food Békés 1 1 0 89 77 12 1,000
6. Ceglédi KE 1 1 0 85 76 9 1,000
7. Óbudai Kaszások 1 1 0 65 61 4 1,000
8. DEAC U23 2 1 1 143 141 2 0,750
9. KTE-Duna Aszfalt II. 1 0 1 61 65 -4 0,500
10. Knipl Kft. Bonyhádi KSE 1 0 1 76 85 -9 0,500
11. Concordia Motax KC Pápa 1 0 1 58 72 -14 0,500
12. EKE Eger KOK 1 0 1 63 81 -18 0,500
13. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 1 0 1 69 96 -27 0,500
14. Vásárhelyi Kosársuli 2 0 2 129 170 -41 0,500
15. Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 0 0 0 0 0 0 0,000

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Artur DokiDennisBajuszkiraly Recent comment authors
Artur Doki
Olvasó

Vicc ez a Nyíregyháza,úgy kapnak ki a 73 pontot dobó Bajától,hogy két faszi hoz össze 54 pontot a bácskaiaknál(“kezüket-lábukat eltörik” és nyernek),náluk meg amcsi légiós van meg elvileg élvonalbeli tapasztalattal felruházott spílerek…
Idén sem lesz sok közük a feljutásért vívott harchoz.

Dennis
Olvasó

Hencsey váltson sportágat, a bunyó jobban megy neki. Veszprém légiós nélkül nem fog felkerülni az A-ba. Örök vesztesek.

Bajuszkiraly
Olvasó

Hencsey Tamás nem tud meccselni, ha Garay Petiék akarnak valamit, néznek helyette komoly edzőt!
Hencsey meg jobban tenné, ha hazamenne Körmendre, a kényelmes “örökös másodedző” állásába, Bebes védőszárnyai alá.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés