Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Hetedszer is Egis Körmend

Továbbra is marad a névadó szponzor Vasban.:

:

Az Egis Körmend által rendezett Mogyorósy Szilárd Emléktorna első versenynapján, sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy a felek egy újabb idényre névszponzori megállapodást kötöttek egymással.

Az eseményen Günther Gábor, az Egis Gyógyszergyár Zrt. Körmendi Gyáregységének igazgatója elmondta, hogy Körmend neve összeforrt a kosárlabdával és az Egis Gyógyszergyárral. Ráadásul kettős jubileumot is hozott ez az év, hiszen a város idén ünnepli 775., az Egis Körmendi Gyáregysége pedig 50. születésnapját. Külön öröm, hogy Európa három országából érkeztek csapatok erre a tornára, hiszen ez egybevág cégük stratégiájával, hogy minél több országban legyenek jelen. Büszke rá, hogy most már 62 országba irányuló kereskedelmet tudhatnak magukénak. A kosárcsapat a legutóbbi szezonban bajnoki ezüstérmet szerzett és első magyar csapatként elnyerte az Alpok Adria Kupát, amivel hozzájárultak ahhoz, hogy az Egis Európában egyre ismertebb lesz. Mint mondta, reméli, hogy ez az együttműködés a jövőben tovább erősíti mind Körmend városát mind pedig az ő vállalatukat.

Bebes István, Körmend polgármestere elmondta, Körmend városa számára fontosak a közösségei és a jelképei. Az utóbbiak közül az egyik ilyen a Batthyány kastélyegyüttes, a másik pedig a város legnagyobb foglalkoztatója, az Egis, amelyben a dolgozók egy olyan közösséget alkotnak, amely azon dolgozik, hogy a gyógyszergyártás területén kiemelkedő eredményeket tudjon felmutatni. A körmendi kosárlabda csapat is egy olyan közösség, amely értéket ad a városnak, két ilyen értékadó közösség összekapcsolása pedig fontos a város számára. Az évek során remek együttműködés alakult ki. A polgármester köszönetet mondott mindenkinek, aki részese ennek akár a vállalat menedzsmentje, akár a körmendi gyáregységben dolgozók vagy épp a kosárlabda klub részéről. Mint mondta, a hosszútávú megállapodások azt jelentik, hogy a felek elégedettek egymás tevékenységével. A település számára pedig öröm ezt látni, hogy a közösségek egymást erősítve végzik feladataikat. Ennek hamarosan további jeleit láthatjuk majd Körmenden. A polgármester úgy fogalmazott, hogy ez a hosszútávú együttműködés erősíti a sport, a kosárlabda szeretetét és további jó eredményeket hozhat a felek számára. Ennek reményében zárta szavait.

Hajba Ádám, az Egis Körmend ügyvezetője elmondta, az eddigi években a csapat megszolgálta az Egis Gyógyszergyár Zrt. bizalmát, és úgy érzi, egyre inkább egybeforrt az Egis és a Körmend név. Ma már a város és a kosárlabda kapcsán ez így együtt jut az emberek eszébe. Ez pedig nagy büszkeséggel töltheti el az itt dolgozókat. A cég által biztosított támogatással évről évre egyre magasabb szintre tudják emelni a klubnál végzett munkát. Mint mondta, abban bízik, hogy az előttük álló idényben is tud a klub egy szinttel feljebb lépni. Ha ez sikerül, akkor mindkét fél elégedett lehet. A következő szezonban a csapat visszatér a FIBA Europe Cup mezőnyébe is, amivel tovább tudja vinni Európába az Egis hírnevét is. Végül köszönetet mondott az Egis Gyógyszergyár Zrt. további támogatásáért.

Az esemény zárásaként a felek aláírásukkal hitelesítették a megállapodást – tudtuk meg a bckormend.hu oldalról.

fotó: Egis Körmend Facebook oldala

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés